Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lis 2011 13:18 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Witam, Mam pytanie, moja walizka ma kółka, które bardzo hałasują jak przemieszczam się po terminalu. Zawsze mnie to wkurza, bo wydaje mi się, że mam walizkę, która jest najgłośniejsza na świecie. Chciałbym wymienić kółka z plastikowych na kauczukowe, a może nakleić na nie jakąś gumę... Może ktoś wie jak to zrobić, a może jest w Warszawie jakiś punkt usługowy, który tym się zajmuje? Poratujcie swoją wiedzą. Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛 Tydzień w słonecznej Hiszpanii 🏖️ 4* hotel z wyżywieniem na Costa Doradaza 2299 PLN 💛
Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕ Majówka na Majorce za 1609 PLN ⛱️🌞 Loty + ⭐⭐⭐ hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍴☕
#2 PostWysłany: 14 Lis 2011 13:22 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
dos70 napisał(a):
Witam, Mam pytanie, moja walizka ma kółka, które bardzo hałasują jak przemieszczam się po terminalu. Zawsze mnie to wkurza, bo wydaje mi się, że mam walizkę, która jest najgłośniejsza na świecie. Chciałbym wymienić kółka z plastikowych na kauczukowe, a może nakleić na nie jakąś gumę... Może ktoś wie jak to zrobić, a może jest w Warszawie jakiś punkt usługowy, który tym się zajmuje? Poratujcie swoją wiedzą. Pozdrawiam

Chyba taniej wyjdzie kupic nowa walizke, bo nawet jesli ktos zajmowalby sie wymiana kolek to podejrzewam, ze policzy jak za zboze. Czasem w marketach maja wyprzedaze i za niewielkie pieniadze mozna kupic przyzwoity towar.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Lis 2011 13:31 

Loty: 7
Kilometry: 5 251
niebieski
Pewnie, że można zawsze kupić nową, ale może warto pokombinować trochę...

znalazłem np. coś takiego http://www.e-walizki.pl/naprawa-walizek.html
Przykładowy cennik
Wymiana kółek
Walizka na 4 kółkach typu SPINER:
Wymiana 4 kółek - 80,00 zł brutto
Wymiana 3 kółek - 60,00 zł brutto
Wymiana 2 kółek - 50,00 zł brutto
Wymiana 1 kółka - 35,00 zł brutto
Walizka na 2 kółkach (kółka plastykowe lub kauczukowe)
Wymiana 2 kółek - 50,00 zł brutto
Wymiana 1 kółka - 35,00 zł brutto
Wymiana stelaża
od 30,00 do 120,00zł zł brutto (w zależności od rodzaju uszkodzenia)
Wymiana stopek
od 20,00 do 40,00 zł brutto
Wymiana zamka
od 30,00 do 60,00 zł brutto

Ekspertyza uszkodzenia walizki dla linii lotniczych 30,00 zł brutto

... czy ktoś korzystał z takich usług..?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 27 Sty 2013 22:06 

Nie Polecam tej firmy.

Oddawałem walizkę z popsutym kółkiem. Oba kółka wymienili, jadnak walizka została zwrócona z popsutym stelarzem. Ponadto poprosiem o ekspertę dla lini lotniczych. Nie było to większym problemem w przypadku takiego dokumentu w języku polskim, jednak gdy poprosiłem o dokument po angielsku to raz, na czekałem się chyba ze 2 tygodnie a dwa to co dostałem nie nadawało się do wysłania do Finnaira.
Skończyło się na tym, iż dokument sam sporządziłem i poprosilem ich o pieczątkę (apropo koszt usługi 40 zł).
Co do samej jakość naprawy kół, jak najbardziej te elementy sprawują się dobrze po dziś dzień.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości