Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Lis 2013 00:37 

Witam
Jestem kolekcjonerką biletów komunikacji miejskiej (wiem, wiem, pewnie pierwszy raz się z takim czymś spotykacie )
Piszę na tym forum, ponieważ chciałabym powiększyć kolekcję dzięki Wam.
Macie może w domu, w portfelu, torebce, kieszeniach bilety komunikacji miejskiej ze swojego miasta, bądź z podróży, do których nie macie sentymentów?
Może chcielibyście wspomóc moją kolekcję przesyłając te bilety do mnie pocztą. Mogę zwrócić za znaczek pocztowy i kopertę. Piszę też dlatego, że teraz w większości miast jest podwyżka biletów i zmieniają się ich wzory.
Zbieram również bilety zagraniczne - przeróżne: komunikacji miejskiej, kolejowe, lotnicze. Liczę na wasze dobre serce i chęć wysłania mi tych biletów;))).
Mogą być także bilety wstępu, pkp, pks

Całą moją kolekcję można zobaczyć na stronie http://www.bileciki.org. Zerkając tam można też powspominać dawne czasy i przypomnieć sobie jak wyglądały bilety w Waszych miastach kilka lat temu;) Nie ma na stronie kolekcji biletów zagranicznych - jest tylko lista państw i miast ale skanów biletów na razie nie ma.
Tam tez znajduje się kontakt do mnie
Jeśli jest na stronie bilet który masz to i tak przyda mi się do wymian z innymi kolekcjonerami.
mój email biletybeaty@wp.pl
 Profil Relacje PM off
scomin lubi ten post.

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 22 Lis 2013 09:03 
Awatar użytkownika

srebrny
Imponująca kolekcja :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 22 Lis 2013 11:17 

Loty: 236
Kilometry: 490 504
niebieski
W zakładce Częstochowa masz jeden bilet z Torunia :P
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Lis 2013 13:28 

KondzikS napisał(a):
W zakładce Częstochowa masz jeden bilet z Torunia :P

Wiem, czasami się zdarzają takie kwiatki;D
Ale to tylko na stronie. W segregatorach jest tak jak powinno;) Niektórych biletów nie ma na stronie np karnetów - a ich mam dość sporo, albo łódzkich i katowickich miesięcznych bo one są niewymiarowe a pojedynczo nie chcę się tego skanować :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Maj 2014 19:40 

Witajcie po dłuższej nieobecności

Mijają miesiące i lata a ja dalej konsekwentnie się przypominam odnośnie biletów KM i kolejowych. Ostatnio zastanawiam się - czy doprawdy nikt w tym kraju nie korzysta z komunikacji zbiorowej ?

Przyjmę bilety wszelakie, płacę za przesyłki jeśli zaistnieje taka potrzeba, Podaję jeszcze raz na wszelki wypadek mój e-mail: biletybeaty@wp.pl
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Jak jesteś zainteresowana to mam jeden z sydney i z singapuru.

#7 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:14 

Oczywiście że jestem zainteresowana ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:29 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam parę biletów z Europy Środkowo Wschodniej i kilku jakiś egzotyczniejszych miast Polski. Tylko muszę poszukać bo się gdzieś w szpargałach walają. Jak jesteś zainteresowana to chętnie prześlę pocztą.

#9 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:50 

Jestem ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Maj 2014 20:52 
Awatar użytkownika

niebieski
To zapraszam na priv. Jutro postaram się poszukać tych biletów to napiszę Ci konkretnie z jakich miast miast. Pozdrawiam

#11 PostWysłany: 17 Maj 2014 21:16 
Awatar użytkownika

srebrny
bemi1992 napisał(a):
Oczywiście że jestem zainteresowana ;)

Wyslij mi dane na priv, to sie dogadamy.

#12 PostWysłany: 17 Maj 2014 22:05 

Dzięki, posłałam wam PW ;)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 19 Maj 2014 20:30 

niebieski
Mam kilka biletów z Europy (Portugalia, Hiszpania, Francja) i prawdopodobnie Tunezji.
Dam znać jak uda mi się znaleźć jest w starym mieszkaniu.

Słyszałem już o pasji zbierania pocztówek, niektórzy przywożą znaczki... bilety.
Swoją drogą jak będę leciał teraz do Dubaju to chętnie Ci przywiozę takie kwiatki :)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 19 Maj 2014 20:57 

Dzięki ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 20 Maj 2014 11:44 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Super hobby, jak będę miał jakiś bilet ciekawy to pomyślę o Tobie.

Szkoda tylko, że coraz bardziej panoszą wszelkie elektroniczne nośniki biletów.

#16 PostWysłany: 20 Maj 2014 12:06 

srebrny
Ją biletów mam mnóstwo, bo zbierałem całe życie. No, może poza tymi, które mi w dzieciństwie rodziciele powyrzucali, bo zainteresowanie komunikacją miejską nigdy nie było - delikatnie mówiąc - wysoko oceniane. Tymczasem pomijając dodatkową wartość jaką bilet stanowi dla miłośnika komunikacji, nie bardzo rozumiem, czemu zbieranie znaczków jest uznawane za hobby wysokiej klasy, a już zbieraczy biletów ma się za idiotów. Tymczasem jest to dokładnie taka sama, graficzna forma opłaty za usługę publiczną. Nie dalej jak godzinę temu rozmawiałem że znajomym, że warto by te zbiory, zarówno biletów, jak i np. rozkładów jazdy, komuś sprzedać/dać, bo inaczej człowiek pójdzie do piachu i nikt już tego nie zobaczy. Chciałbym tylko przekazać w miejsce, gdzie będzie to dostępne dla potomnych. Oczywiście nigdy nie da się przekazać biletów z ich pełną wartością, bo ta wartość to często wspomnienia, czy choćby świadomość, jak wyjątkowy jest dany egzemplarz i pamięć o tym, jak trudno było go zdobyć. Na przykład będąc w miastach typu Berlin czy Wiedeń zawsze próbuję kupować dobówki od najmniejszych przewoźników, a przynajmniej od kilku różnych.
 Profil Relacje PM off
koncentrator lubi ten post.

#17 PostWysłany: 20 Maj 2014 12:20 

Dorzucę swoje, na pewno azjatyckie, muszę tylko w wolnej chwili przejrzeć zasoby! Świetna kolekcja :)
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Maj 2014 22:49 

srebrny
Mam kilka biletów z Aten i Salonik - jeśli jesteś zainteresowana to daj znac. Pozdrawiam :)

#19 PostWysłany: 23 Maj 2014 23:05 

A ja mam m.in. z Cypru, Izraela, Rzymu. Mam po kilka sztuk, więc niektóre mogę oddać. PW
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 24 Maj 2014 22:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Jestem pod wrażeniem kolekcji !! Chciałem pomóc bo mam kilka biletów ze swojego miasta sprzed 15 lat.. ale w kolekcji już są ! :)

Podziwiam :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 37 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 16 gości