Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 29 Kwi 2014 21:35 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Rychło w czas:
info-o-spaniu-na-lotniskach-sleepinginairports-net,135,9879
:)
 Profil Relacje PM off  

Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞 Grecki urlop na Kefalinii za 2297 PLN 🏖️ 4* hotel przy plaży (z wyżywieniem) 🍽️🌞
Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny Ponad 6 zł za każdą dobę z psem. Włochy chcą wprowadzić psi podatek turystyczny
#22 PostWysłany: 29 Kwi 2014 22:21 
Awatar użytkownika

niebieski
Witaj.

Spałam sama na lotnisku w Wenecji (VCE), w Bergamo, w Los Angeles (LAX) i w Charleroi. Niezbyt wygodnie, ale za darmo i całkiem bezpiecznie :)

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 29 Kwi 2014 22:25 

srebrny
dzarek napisał(a):
Spałem na Stansted i tam jak już wspomniano po lotnisku łazi policja z wielkimi pistoletami. Rzeczy pod ławką, wartościowe rzeczy w kieszeniach i nikt nie ruszył.

owszem, lotniska to bezpiecznie miejsca do spania. wielokrotnie zdarzalo mi sie czekac na ranny lot na stansted i kilka razy niestety widzialem
osoby bezdomne, niestety.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 29 Kwi 2014 22:28 
Redaktor F4F

No to ja też wypowiem się merytorycznie: z tego co pamiętam zdarzyło mi się spać na CDG, STN, BLQ i OPO. Najmilej wspominam Stansted. Mnie osobiście ciężko wyobrazić sobie "twardy" sen na lotnisku, więc siłą rzeczy człowiek nie wstaje bardzo wypoczęty. W moim wypadku powodem dla którego spędzałem noce na lotnisku był bardzo wczesny odlot następnego dnia. W każdym z tych miejsc było raczej bezpiecznie.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 29 Kwi 2014 23:25 
Awatar użytkownika

Loty: 97
Kilometry: 221 758
niebieski
Polecam również SleepingInAirports.net.
Drobny trik: spać w okularach przeciwsłonecznych. Może trochę zniechęcić potencjalnego złodzieja, bo nie widać czy oczy otwarte.
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 04 Maj 2014 22:37 

tupungato napisał(a):
Polecam również SleepingInAirports.net.
Drobny trik: spać w okularach przeciwsłonecznych. Może trochę zniechęcić potencjalnego złodzieja, bo nie widać czy oczy otwarte.

trick dobry, a to że głupio to wygląda - who cares? :D

a w praktyce - ma ktoś jakieś negatywne doświadczenia w tym temacie? a jeśli tak - jak do tego doszło?
bo póki co wszyscy piszą że super i że bezpiecznie itp
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 04 Maj 2014 23:09 

Ja spałem w FCO i LHR. W obu przypadkach nie było najgorzej, tylko w rzymie nie byłem przygotowany i leżałem na ławkach i było niewygodnie, oraz śmieszył mnie jeden murzyn, który spał na lotnisku, a potem się przebrał w garnitur i wyrywał laski, że niby taki biznesmen :D , a w LHR grupka kobiet plotkowała do 3 w nocy i ciężko było spać ( leżałem w jednej z zamkniętych kawiarni na kanapie).
Generalnie cenowo na plus, i nic mi nie ukradli, mimo, że byłem sam.

#28 PostWysłany: 05 Maj 2014 01:12 

To ja tez dorzucę swoje trzy grosze :D
Tam gdzie spałem wielokrotnie:
Stansted: Zawsze było widać policjantów karabinkami. Zapytałem kiedyś ich czy można kupić alkohol w Sparze na lotnisku i go wypić na ławeczce :P Odpowiedz: Można. Ale nie można robić problemów. Radzę ulokować się blisko gniazdek jak się da, coby podładować sprzęt. Większość gniazdek jest zniszczona ale polecam poszukać.
Chopin(WAW): Jest bezpiecznie. Nie ma co się przejmować dużą ilością bezdomnych, policja chodzi w nocy i legitymuje każdego. Więc budzenie zapewnione przynajmniej raz. Ostatnio (25.04) z jakiegoś powodu było bardzo dużo mundurowych. Także z długą bronią. Net jest dostępny przy CheersBar. Lotniskowy to jakaś pomyłka.
Frankfurt Hahn: Bardzo słabe lotnisko do spania. Około 1 w nocy wszystko jest zamknięte. Można kupić piwo wcześniej i udać się na 1 piętro. Powinny być tam wygodniejsze kanapy należące do restauracji. Dużo gniazdek. Bezpiecznie.
Kopenhaga(Kastrup): Terminal Domestic jest niby czynny całą dobę...ale zamykają go jak nie ma lotów na parę godzin około 1 w nocy. Warto jednak sprawdzić czy jest czynny bo mają bardzo wygodne fotele i sofy.W terminalu 1 i 2 też ciężko spać. Na 2 (chyba) są takie trampolino-ławki :D Można się przekimać parę godzin. Względnie bezpiecznie. Policji brak, chodzi ochrona. Niedaleko (jakieś 500m) jest McDonald's i Netto, więc nie trzeba się stołować na lotnisku.
Kuala Lumpur: LCCT - Tłoczno i raczej mało bezpiecznie. Radzę wykupić wejściówkę do loży za pare dolarów. KL - duży, pusty budynek. Dużo miejsca żeby się położyć i spać (np. przy kantorkach). Bezpiecznie. Oba lotniska mają prysznice z których można skorzystać za free już po odprawie.
Singapur (zarówno Low Cost jak i zwykłe terminale): Idealne miejsca do spania. Na tym lotnisku jest wszystko. Kino, basen, salon XBOX'a. Wycieczki do Singapuru za darmochę. Rewelka.
Ogólnie stronka sleepinginairports.net jest bardzo przydatna.
 PM off  

#29 PostWysłany: 05 Maj 2014 08:41 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
Blackall napisał(a):
rozwal sie najlepiej pod kamerą monitorującą, plecak pod nogi, wartosciowe rzeczy do śpiwora i tyle..
nigdy nie mialem problemow, by ktos chcial mnie okrasc podczas snu, zazwyczaj to ludzie sie smieja widzac "biedaków" ktorzy spia na lotnisku. Wiec skoro tak spia, to raczej za duzo kasy nie maja... :)

Dokładnie :) Wszyscy biedacy, bo śpią na lotniskach i latają za grosze;)))

Ludźmi nie ma co się przejmować, tylko robić swoje :-)

#30 PostWysłany: 05 Maj 2014 08:53 
Awatar użytkownika

a ja nawet lubię spać na lotnisku, jest to swojego rodzaju przygoda :D najlepsze lotnisko gdzie zdarzyło mi się spać to Bergen i komfortsone z mega wygodnymi fotelami :)

na innych lotniskach zostaje przeważnie ławka. Do tego okulary do spania, śpiworek, dmuchany rogal i można spać do rana... raz o mało a zaspalibyśmy na samolot ;) do tej pory nie spotkało nas nic przykrego na lotnisku i oby tak zostało!

Image

Image
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 05 Maj 2014 09:03 

Zdarzylo mi sie dwa razy:
Na LHR i w Manchesterze. Niespodziewanie i bez spiwora itp. sprzetu. Niedogodnosci to: niewygodne krzeselka, silne swiatla daja po oczach cala noc, dwie ewakuacje z powodu alarmu pozarowego, maszyny czyszczace obudzily mnie przed 4 rano.
Komfortu i dobrego snu nie bylo, ale bylo cieplo ibezpiecznie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 05 Maj 2014 09:18 

Loty: 463
Kilometry: 789 448
niebieski
Ja póki co miałem okazję spać 2 razy w Warszawie, raz w Poznaniu i raz w Oslo Torp Sandefjord (z 4 godzinną przerwą na spacer, kiedy zamknęli lotnisko). Wszędzie spało mi się całkiem dobrze, chociaż momentami było lekko zimno.

W tym roku czekają mnie jeszcze nocki na lotniskach w Bergen, Charleroi i Helsinkach. Bergen i Helsinek wręcz nie mogę się doczekać widząc zdjęcia jakie tam są komfortowe warunki :-)

Edit: zapomniałem o czekającej mnie nocce na lotnisku w Stavanger pod koniec sierpnia :-)

Ostatnio edytowany przez Runo-88, 05 Maj 2014 09:49, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 05 Maj 2014 09:45 
Awatar użytkownika

Loty: 341
Kilometry: 584 744
niebieski
Ja spałem hmm: Girona x1, Charleroi x3, Bergamo x4, Dortmund x1, Rzym Ciampino x1, Stansed x2, Skavsta x1, Stavanger x2 ;)

Najgorzej spało mi się w Charleroi ze względu na hałas całą noc, a najlepiej zdecydowanie w Stavanger na kanapach kawiarni Pulpit Rock ;)

#34 PostWysłany: 05 Maj 2014 09:49 
Awatar użytkownika

srebrny
Ja spałem na:
BLQ, LUT, CRL, TLV, WRO.

We WRO było tak cicho, że aż zasnąć nie mogłem (serio, dziwna sprawa).
TLV to chyba nie wymaga komentarza na temat bezpieczeństwa. Co najwyżej Mosad nie pozwoli spać.
BLQ i CRL - strasznie niewygodne krzesełka metalowe z podłokietnikami, baaardzo długie noce.
LUT nie było najgorsze, było gdzie się położyć.

Ogólnie po kilku razach nocowania na lotnisku, staram się tego unikać.

#35 PostWysłany: 26 Lip 2014 10:40 

Może ktoś wie jak wyglądają warunki do spania w VIE i ARN? Czekają mnie noclegi tam, a na Sleeping In Airports opinie są trochę stare.

Mi jak do tej pory zdarzyło się spać parę razy na lotniskach i nigdy problemów nie było, choć warunki bardzo różne:
ZRH (w strefie tranzytowej) - wygodne długie ławki bez podłokietników, cisza, spokój i przygaszone światła. Do tego sporo gniazdek i sympatyczna ochrona.
DUS (w strefie ogólnodostępnej) - dość tłoczno, ale wygodne ławki i gniazdka.
MXP - wylądowałem późno na terminalu 2 i nie było już wolnych miejsc, w terminalu 1 ławki twarde i z podłokietnikami.
BGY - leciałem ze znajomymi i zdecydowaliśmy się na spędzenia nocy w Bergamo, bo lotnisko było mocno zatłoczone.
CIA - mała, ciasna i brudna hala przylotów. Jedno z gorszych doświadczeń.
 PM off  

#36 PostWysłany: 26 Lip 2014 10:47 

Ja spałem w Lizbonie, Bergamo, Monachium, Amsterdamie oraz Katowicach. Najlepiej zdecydowanie wypadają Katowice tylko trzeba wejść na taras widokowy (koszt 1 PLN) i tam są miękkie, wygodne kanapy do spania. Odwraca się je oparciem i można spać bezpiecznie, nie ma jak spaść w trakcie snu. Prawie zaspałem na poranny lot do DTM.
Bardzo dobrze spało mi się w Amsterdamie na tych leżakach. Reszta lotnisk taka sobie. Albo głośno, albo światło przeszkadza, albo budzą.
 PM off  

#37 PostWysłany: 26 Lip 2014 11:50 

Loty: 5
Kilometry: 2 493
Mi bardzo zle sie spało mi się w Charleroi caly czas bardzo glosno
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 05 Wrz 2014 14:14 

Loty: 33
Kilometry: 36 038
Ja generalnie zawsze jak planuje podroż, to aby maksymalnie wydłużyć czas szukam lotów porannych i ostatnią noc spędzam na lotnisku.
Najdziwniejsza sytuacja spotkała mnie na CDG, gdzie po wyjsciu z RER, tuż przed wyjściem z poronu czarnoskórzy bardzo chcieli przeforsować bramki razem z moją dziewczyną i ze mną. Ale generalnie po chwili pojawili się panowie z karabinami i ostudzili ich zamiary. ;-)
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 23 Lis 2014 13:20 

Loty: 12
Kilometry: 42 452
Fajnie się śpi w Mediolanie na Lotnisku :D tylko trochę tłoczno jak ludzie zaczynają się schodzić, ale w nocy luxux na 3 miejscach siedzących :D

Spać się nie da niestety pod Paryżem i jak się ostatnio okazało (nawet na parkingu w aucie !!) w Tuzli :/

#40 PostWysłany: 23 Lis 2014 13:30 
Redaktor F4F

Mówiąc "w Mediolanie" masz na myśli które lotnisko? Bo patrząc na mapę, to chyba tylko Linate się łapie.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości