Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2014 14:42 

Loty: 74
Kilometry: 158 957
Hej

W maju wybieram się do Marrakeszu, ale powrót mamy już z Rabatu. Już zorientowałem się, że jest faktycznie takie połączenie
kolejowe. Chciałbym się jednak dowiedzieć od kogoś kto już to "przerabiał".

Biletów nie da się kupić przez internet. Czy w Maroko koniecznie trzeba bilety kupować z wyprzedzeniem, czy też nie ma problemu, by
na takiej trasie kupić bezpośrednio przed podróżą w kasie dworca?

Zakładam, że przejazd pociągiem to dużo lepsza opcja niż autobusem. Czy słusznie zakładam?

Dzięki z góry za porady.
 Profil Relacje PM off  

Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣 Podróż do USA 🦅🤩 Nowy Jork i Miami w jednej podróży za 2519 PLN 🌤️👙👣
Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍 Odwiedź włoskie wyspy 🇮🇹 Zbiór lotów na Sycylię i Sardynię od 164 PLN 😍
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2014 15:16 
Awatar użytkownika

srebrny
pociąg jest, jedzie chyba 4 - 4,5 godziny.
Nie kupowałam biletu z wyprzedzeniem, był dostępny bez problemu.

W razie czego w Marakeszu obok dworca kolejowego masz autobusowy.

Pociąg czysty, nawet z klimatyzacją.

rozkład: http://www.oncf.ma/Pages/Accueil.aspx

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2014 15:33 

Autobusem jest wygodniej ,jest super dworzec autobusowy ,z bardzo miłą obsługą ,nie przy głównym dworcu dla autobusów ,tylko osobny odjazd CTM , 3 razy dziennie jedzie ,z centrum zasadniczo da się dojść na nogach. Bagaże odbierają (pakują do autobusu ,lepiej jak w Polsce) ,ładna poczekalnia czysta ,można kupić bilety z wyprzedzeniem ,dokładna godzina odjazdu i przyjazdu ,po drodze się zatrzymuje na chwile odpoczynku , jest tez tani.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Maj 2019 10:29 

niebieski
Chcę się dostać pociągiem Z Marakeszu do Rabatu. Na stronie https://www.oncf-voyages.ma/disponibility cena za trasę dla 1 osoby to 49 MAD w opcji 2ème Classe
Non Flex na trasie MARRAKECH - RABAT VILLE. Chciałbym kupić bilety online, bo pociąg wcześnie, o 6:00, ale zastanawia mnie cena - nie za niska? Gdy sprawdzam np. dalszą podróż pociągiem Marakesz - Casablanca na znacznie krótszym odcinku cena wynosi 40 MAD, ale tam, już nie ma opcji Non Flex...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 24 Maj 2019 10:38 
Awatar użytkownika

Loty: 724
Kilometry: 1 019 860
HON fly4free
Jeśli uważasz, że bilet jest zbyt tani, to mogę Ci poradzić abyś kupił droższy. Przecież jest taka możliwość.
 Profil Relacje PM off
oskiboski lubi ten post.

#6 PostWysłany: 24 Maj 2019 11:17 

niebieski
platynowy? Dzięki za wyjaśnienia. Pytam, bo nie wiem, to chyba oczywiste. Nie chciałbym zostać na dworcu, tylko dlatego, że kupiłem nie taki bilet.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Maj 2019 12:08 
Awatar użytkownika

srebrny
@krzychfra
- Nie kupisz żadnego biletu online o ile nie posiadasz karty wystawionej przez marokański bank.
- Niedawno jechałem w odwrotnym kierunku z Rabatu do Marrakeszu i bilet w 1 klasie kupowany dwa dni przed odjazdem na dworcu w Marrakeszu kosztował 158 MAD i był zaledwie ~25 MAD droższy od najtańszego biletu w 2 klasie.

Załączniki:
IMG_0314.jpeg
IMG_0314.jpeg [ 76.3 KiB | Obejrzany 2879 razy ]
krzychfra lubi ten post.
2 ludzi uważa post za pomocny.

#8 PostWysłany: 24 Maj 2019 15:08 

niebieski
I ro jest rzeczowa odpowiedź, dzięki.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 30 Sty 2020 04:01 

niebieski
Jak wygląda sprawa z dostępnością biletów na tej trasie w sezonie jesiennym (wrzesień-październik)? Trzeba kupować z wyprzedzeniem czy tego samego dnia też można (pociągów jednak jest dość dużo). No i czy np. w biletomacie w Marrakeszu mogę zakupić od razu bilet na za 2 dni z Rabatu do Casablanki (przykładowo)?

#10 PostWysłany: 30 Sty 2020 11:26 

srebrny
Pudelek napisał(a):
No i czy np. w biletomacie w Marrakeszu mogę zakupić od razu bilet na za 2 dni z Rabatu do Casablanki (przykładowo)?

mozna.
 Profil Relacje PM off
Pudelek uważa post za pomocny.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 10 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości