Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna
Autor Wiadomość
#181 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:49 

Witam
którym autobusem można się dostać z Can Pastilla do centrum Palmy?
czy jest to ten lotniskowy 21 czy są jeszcze jakieś inne? jaki jest koszt?
pozdr

Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕ Zobacz Nowy Jork i odpocznij na Bahamach🛳️✈️ Loty z Warszawy i rejs za 4969 PLN 🍹🍺☕
Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️ Słoneczna majówka na Costa Dorada od 1965 🇪🇸🌊 Tydzień w 4⭐ hotelu z wyżywieniem 🏖️
#182 PostWysłany: 09 Paź 2013 15:00 

dzieki, 15 znalazłem a o 25 nie wiedziałem, czyli tam na spokojnie da się dostać nad tą autostradę:> :)
mam jeszcze jedno pytanie-Tarjeta turística 10 viajes no recargable za 10.00 € oferowana na stronie emt palma pozwala na 10 przejazdow niezaleznie od ich czasu?

#183 PostWysłany: 09 Paź 2013 15:18 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
joseph napisał(a):
dzieki, 15 znalazłem a o 25 nie wiedziałem, czyli tam na spokojnie da się dostać nad tą autostradę:> :)
mam jeszcze jedno pytanie-Tarjeta turística 10 viajes no recargable za 10.00 € oferowana na stronie emt palma pozwala na 10 przejazdow niezaleznie od ich czasu?

Tak, tam sie nie liczy czas przejazdu, tylko sam przejazd. przystanek linii 25 masz obok stacji benzynowej BP. Na przeciwko hotelu Cid.

#184 PostWysłany: 09 Paź 2013 15:41 

T/20 viajes / 30 días 13.0 € -ktos sie orientuje czy ten bilet dostepny jest dla ludzi spoza majorki ?

#185 PostWysłany: 09 Paź 2013 15:47 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
joseph napisał(a):
T/20 viajes / 30 días 13.0 € -ktos sie orientuje czy ten bilet dostepny jest dla ludzi spoza majorki ?

ręki se nie dam uciąć ale chyba nie jest dostępny.

#186 PostWysłany: 30 Paź 2013 17:47 

Hej,

Jeżeli ktoś organizuje wyjazd na Majorkę na własną rękę służę radą.

Organizowałam sama wyjazd w tym roku.
 Profil Relacje PM off  

#187 PostWysłany: 18 Gru 2013 16:34 
Awatar użytkownika

Ja również służę pomocą :) Byłem tam w czerwcu tego roku i zwiedziłem sporą część wyspy.
Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#188 PostWysłany: 29 Gru 2013 15:28 
Awatar użytkownika

niebieski
Mnie interesuje przede wszystkim opinia osób, które organizowaly nocleg we własnym zakresie w wynajetych domach. Czy da się to zrobić bezpiecznie i tańszym kosztem niz przez pośredników typu booking, casamundo, villamallorca itp. Może ktoś ma sprawdzony namiar na dom z 4 sypialniami i basenem, co by się dzieciaki nie nudzily. Region na te chwilę obojętny.

wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#189 PostWysłany: 29 Gru 2013 18:11 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
nie wiem na jaki termin szukasz ale jesli styczeń luty to tutaj jest fajna cena

http://tinyurl.com/mp3omwk

#190 PostWysłany: 30 Gru 2013 00:46 
Awatar użytkownika

niebieski
Rozchodzi się o dwa tygodnie w okresie 1-16 lub 4-18 sierpnia w zależności od ceny Ryana z POZ. Sprawdzałem ww lokalizacje, ale w tym terminie nie ma miejsc. Jak już pisałem znam booking, teraz dzięki forum poznałem też dwie inne strony z wyszukiwaniem noclegów, ale bardziej chodzi mi o bezpośrednie namiary na konkretną lokalizację kogoś, kto był i ma ew namiary na właściciela. Z praktyki wiem, ze przy mniejszych apartamentach pośrednik bierze 10-15 e/dobę, przy takim dla 8 osób więcej. To razy 14 dni daje wymierne pieniądze, starczy np na auto na kilka dni.

wysłane z taptaka
 Profil Relacje PM off  

#191 PostWysłany: 13 Mar 2014 16:15 

Korzystałem z tego tematu jeszcze jako nieaktywny użytkownik to w rewanżu wrzucam relację, którą właśnie, po 2 latach spłodziłem.
http://karoltp.geoblog.pl/podroz/22237/majorka-2012

Zawiera Magaluf, Punta de La Nao, Formentor, Sa Calobrę, Valdemosę, Soller, Deię, Palmę, Belver, Es Trenc i Smocze Jaskinie.
 Profil Relacje PM off  

#192 PostWysłany: 03 Kwi 2014 13:39 

Loty: 5
Kilometry: 4 201
Czy opcja wypożyczenia skutera i zrobienia trasy Palma - Soller - Fornalutx - Deya - Valldemossa - Banyalbufar - Palma jest mozliwa? (Uzywając głównie dróg MA, 10, 11 etc). Jak jest z dojazdami, poradzi sobie skuter czy ciężko? :) To pierwszy raz na Majorce więc nie wiem czego się spodziewać.
 Profil Relacje PM off  

#193 PostWysłany: 03 Kwi 2014 13:50 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Robiłem te trasy autem, miejscami jest bardzo kręta, trzeba uważać, bo niektóre auta "wypadają" z zakrętów. Sporo jest pod górę (i potem z górki), ale najbardziej stromo jest jeśli chcesz zjechać z góry do którejś z plaż po drodze. Odcinek Valdemossa do Soler przez Deya jest całkiem spoko, ale też kręto i miejscami stromo. Podjazd w górę przez Fornaltux pamiętam też był dość stromy. Główna droga Soler do Palmy wiedzie przez dość długi tunel co może nie być zbyt miłe. Zależy teraz jaki skuter, bo może to być np. 90cc lub 125 cc i da radę, ale ograniczona 50 cc może mieć mało mocy, zwłaszcza gdyście chcieli jechać w dwie osoby. Podkreślam, że nie robiłem trasy skuterem, ale Ford Focus 1.4 benzyna przy 5 osobach - miejscami wyłączałem klimę by wyciągnąć więcej mocy.
 Profil Relacje PM off  

#194 PostWysłany: 03 Kwi 2014 20:15 

Loty: 5
Kilometry: 4 201
dziękuję Ci bardzo. Nie widzę w takim razie sensu bo na 125cc wymagają 3lata doświadczenia a ja mam tylko dwa a towarzysz podróży nie ma europejskiego prawa jazdy. Samochód też sobie odpuścimy bo na dzień/dwa się nie oplaca dla dwóch osob. Zostają autobusy :) Ku mojej uciesze calkiem sprawnie to wszystko dziala.
Dziękuje i pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#195 PostWysłany: 04 Kwi 2014 08:37 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
annu napisał(a):
dziękuję Ci bardzo. Nie widzę w takim razie sensu bo na 125cc wymagają 3lata doświadczenia a ja mam tylko dwa a towarzysz podróży nie ma europejskiego prawa jazdy. Samochód też sobie odpuścimy bo na dzień/dwa się nie oplaca dla dwóch osob. Zostają autobusy :) Ku mojej uciesze calkiem sprawnie to wszystko dziala.
Dziękuje i pozdrawiam

Małe auto rezerwowane wcześniej przez net to nie jest tak droga impreza, nawet przy 2 osobach nie będzie źle, a macie pełną niezależność, a trasy w górach są naprawdę piękne. Nie wiem ile kosztują autobusy, ale warto policzyć czy jak się złoży na 2 osoby kilka biletów to czy nie wyjdzie podobnie jak tanie auto. Skuterem można objechać "nizinne" rejony, może być fajnie, ja uwielbiam skutery, ale nie próbowałem na Majorce.
Zależy też gdzie się zatrzymacie - auto może być nie głupią , a na pewno wygodną opcją dostania się na miejsce.
 Profil Relacje PM off  

#196 PostWysłany: 04 Kwi 2014 12:07 

Witam,
Wybieramy się na Majorkę w terminie 2cze-9cze. Chcielibyśmy wynająć samochód i pozwiedzać może ktoś jeszcze wybiera się w tym terminie i też ma w planach wzięcie samochodu..możemy się zgadać, zawsze to będzie taniej.
 Profil Relacje PM off  

#197 PostWysłany: 04 Kwi 2014 13:01 

Loty: 40
Kilometry: 104 012
Na Majorce byłam 3 razy i w lipcu lecimy po raz 4, staram się organizować pobyt bez biura podróży, chyba, że jak w poprzednim roku będzie promocja 250 EUR za osobę z HB.
Zjeździliśmy w sumie całą Majorkę. Od Formentoru po Cap de ses Salines...
Zgadzam się, że Majorkę można poznać tylko mając auto. W poprzednim roku udało nam się na 3 dni Pandę wypożyczyć w Can Pastilla za 50 EUR, paliwo dodatkowo. Innym razem w Record Go na 5 dni płaciliśmy 650 zł z pełnym ubezpieczeniem i paliwem w opcji full - empty, auto odbierane (ok 13.00) i zostawiane (5.00) na lotnisku.
Zawsze mieliśmy auto najniższej klasy i dawało radę nawet na krętych górskich drogach...
Polecam zdecydowanie auto, nawet dla 2 osób - zawsze można zatrzymać się gdzie ma się ochotę.
Najpiękniejsza trasa to wzdłuż wybrzeża przez Valdemosse i Soller, aż do Formentoru.
Piękne plaże na całej wyspie, ale klimatycznie w Cala Pi, Cala Figuera Cala Romatica... i w wielu, wielu innych.
W 2012 za bilety z Poznania na początku Października daliśmy po 240 zł za osobę, teraz na lipiec - dzięki fly4free na 9 dni mamy za 345 zł z Berlina do tego 2 k, za nocleg z airbnb i wakacje dla 2+1 (12 lat) w super cenie - jak na lipiec, a pogoda gwarantowana :)
Już nie możemy się doczekać... :D
 Profil Relacje PM off  

#198 PostWysłany: 20 Kwi 2014 19:22 

Chyba nikt jeszcze o tym nie napisał w tym wątku, a warto też wspomnieć o złodziejach grasujących na Majorce. Trzeba być czujnym.Jedyne miejsce na świecie, gdzie zostałem okradziony, to właśnie ta piękna wyspa.
A konkretnie podjechałem wynajętym autem do urokliwej zatoczki.Zostawiłem je na parkingu i kawałek trzeba było podejść. Z!łoczyńcy dobrze znali to miejsce, gdzie łatwo o łup.Po powmrocie szyba wybita, ukradli plecaczek z kamerą i aparatem foto oraz niestety klucz do pokoju hotelowego.
Na szczęście dokumenty, kasę i KK mam zawsze przy sobie.Ale trochę problemów było :cry:
 PM off
pazur lubi ten post.

#199 PostWysłany: 20 Kwi 2014 20:49 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
gdzie konkretnie ? Sa Calobra ?

#200 PostWysłany: 20 Kwi 2014 20:58 

Tak.Dokładnie.
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 692 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 ... 35  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 1 gość