Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 03 Kwi 2014 14:23 

ile można wziąć tych woreczków z kosmetykami do jednego bagażu podręcznego?
 Profil Relacje PM off  

Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN Jesienny relaks na Krecie 🇬🇷🍹 All inclusive w 4* hotelu z miniaquaparkiem za 1959 PLN
Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰 Słoneczny Cypr z weekendem za 619 PLN 🌊☀️ Loty i komfortowy 4⭐ hotel 🥰
#2 PostWysłany: 03 Kwi 2014 14:29 
Site Admin
Awatar użytkownika

Jeden, niezależnie od linii
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 03 Kwi 2014 14:32 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Teoretycznie 1 sztuka o wymiarach 20x20cm. Ważne jest, że łączna pojemność (pojemniki max. 100 ml każdy) nie może przekroczyć 1 litra.

http://www.ryanair.com/pl/pytania/jakie ... -pakowania

Update - nie zależy to bezpośrednio od linii, ale raczej skrupulatności ochrony danego lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 03 Kwi 2014 14:39 

poważnie 1? Ja zawsze mam 3 i nigdy nikt nie zwrócił na to uwagi. Wiedziałam, ze łączna pojemność płynów to max 1000ml ale o tej 1 sztuce to nie miałam pojęcia. Od dziś mam latać ze świadomością, ze mogę stracić 2 kosmetyczki? :D
 PM off  

#5 PostWysłany: 03 Kwi 2014 14:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
poważnie 1? Ja zawsze mam 3 i nigdy nikt nie zwrócił na to uwagi. Wiedziałam, ze łączna pojemność płynów to max 1000ml ale o tej 1 sztuce to nie miałam pojęcia. Od dziś mam latać ze świadomością, ze mogę stracić 2 kosmetyczki? :D

Dlatego właśnie użyłem określenia "teoretycznie" ;)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:01 
Awatar użytkownika

srebrny
michzak napisał(a):

nigdy nie miałem 1 woreczka, kosmetyczki
zawsze 2 albo i 3 i nigdy mi nikt niczego nie zabrał i nie zakwestionował (mówię o kosmetyczkach)
przeważnie mam małe czarne nie przezroczyste kosmetyczki, rzadko woreczki strunowe, więc nie wiem skąd u niektórych obsesja posiadania woreczków
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:07 

Loty: 1080
Kilometry: 1 068 671
platynowy
Wg przepisów może być tylko jeden woreczek.

Zwykle obsługa się nie czepia i można mieć więcej.

Ale mi raz (chyba w Manchesterze) nie pozwolono mieć dwóch, ale na szczęście pojemnik, który miałem w drugim, zmieścił się jeszcze jakoś do pierwszego. W przeciwnym razie najprawdopodobniej musiałbym go zostawić.

Zatem, choć nie zdarza się to zbyt często, należy się liczyć z utratą płynów/kremów, jeśli nie będziemy mogli ich pomieścić w jednym woreczku. Nawet jeśli w sumie nie przekroczą litra i 100 ml na sztukę.

#8 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:14 
Awatar użytkownika

niebieski
Z moich doswiadczen: jedynie w UK sie tego czepiaja. Chociaz tez juz mniej niz kiedys, ostatnio na LHR przeszlam bez zadnych woreczkow, kosmetyki luzem w plecaku.

#9 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:18 
Awatar użytkownika

srebrny
ostatnio w Bergamo to zapomniałem ile mam tych kosmetyczek bo jeszcze żony przepakowałem do siebie i o jednej w ogóle zapomniałem
nawet jej na taśmę nie wyłożyłem, nic, zero odzewu ze strony security
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Ostatnio lecieliśmy z Poznania - kontrola bardzo szczegółowa, w tym kontrola płynów. Nie przeszła pasta do zębów - do połowy opróżniona tubka 125 ml.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:29 

Loty: 248
Kilometry: 395 056
niebieski
cypel napisał(a):
michzak napisał(a):

nigdy nie miałem 1 woreczka, kosmetyczki
zawsze 2 albo i 3 i nigdy mi nikt niczego nie zabrał i nie zakwestionował (mówię o kosmetyczkach)
przeważnie mam małe czarne nie przezroczyste kosmetyczki, rzadko woreczki strunowe, więc nie wiem skąd u niektórych obsesja posiadania woreczków

to chyba jeszcze nie miales 'przyjemnosci' latac z angielskich lotnisk... np. na Luton bardzo restrykcyjnie sie przestrzega zasady 1 woreczek - 1 pasazer. I raczej nie ma mowy zeby udalo sie przejsc z kosmetykami w nieprzezroczystej kosmetyczce.
Podobne doswiadczenia mam z lotniskiem w Aberdeen i Stansted.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:38 

niebieski
W Poznaniu szczegółowo sprawdzają, koniecznie ma być woreczek przejrzysty.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 03 Kwi 2014 15:45 

Pierwszy raz spotykam się z takim problemem.
Ja zawsze biorę kosmetyki do woreczków z Rossmana, część jest luzem w małej kieszonce w torbie podróżnej.
Nigdy nikt mi tam nie zaglądał i nie kwestionował.
Na taśmę kazali wykładać laptopa, aparat, kable.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 03 Kwi 2014 16:04 

niebieski
W Katowicach musiałem wyrzucić coś z kosmetyków bo mi się woreczek strunowy niedomykał.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 03 Kwi 2014 16:18 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Ja na Malcie musiałem z 5 woreczków zrobić 2... Chciałem zostawić perfum, bo woreczek by się nie zamknął, to mi go gość z ochrony wsadził na siłę i worka nie zamykał :)

Wysłane z mojego HTC One S przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 03 Kwi 2014 19:09 

owszem, w POZ muszą być woreczki ale zawsze latam z 3 i ilości się nigdy nikt nie czepiał, podobnie zresztą w Londynie. Zresztą jak pisałam wcześniej - nigdy na żadnym lotnisku nie kazano mi tych woreczków wyrzucać. Skoro jednak na niektórych lotniskach zwracają na to uwagę to trzeba pomyśleć o jakimś przemeblowaniu...
 PM off  

#17 PostWysłany: 03 Kwi 2014 19:30 
Awatar użytkownika

niebieski
z kolei w Modlinie tydzień temu kontrola była dośc komiczna,pomijam fakt że (jak dotąd) tylko w PL kazali mi wyciągąc aparat,do tego z futerału a grupie mega zamulonych francuzów przede mną nikt nie zwrócił uwagi ze ich kosmetyki leżą luzem w pojemniku. Nie mieli żadnych woreczków ;) osobiście korzystam z torebek strunowych Jan niezbędny (sa wieksze ale przechodzą wszędzie), w oficjalne woreczki które mam z Oslo ciężko się zapakowac
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 04 Kwi 2014 09:36 

dzięki za odpowiedzi. mam jeszcze jedno pytanie o dodatkowa małą torebkę - czy sprawdzają jej wymiary tzn. 35x20x20. I tak muszę kupić torebkę , ale tą którą upatrzyłam ma jeden wymiar większy tzn. 27 zamiast 20, myślicie że przejdzie? będę miała ją na ramieniu
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 07 Kwi 2014 10:22 

Anonymous napisał(a):
owszem, w POZ muszą być woreczki ale zawsze latam z 3 i ilości się nigdy nikt nie czepiał, podobnie zresztą w Londynie. Zresztą jak pisałam wcześniej - nigdy na żadnym lotnisku nie kazano mi tych woreczków wyrzucać. Skoro jednak na niektórych lotniskach zwracają na to uwagę to trzeba pomyśleć o jakimś przemeblowaniu...

1,5 godziny po napisaniu tego posta leciałam z POZ do WAW. Podczas kontroli pan poinformował mnie, ze kosmetyki muszą być w 1 woreczku :D Ja jak zwykle z 3 kosmetyczkami. Ponieważ były małe pozwolono mi przepakować kosmetyki do 2, mogły być niezamknięte. Także jednak to sprawdzają, i to dość skrupulatnie. Coś się w POZ musiało zmienić ostatnio, bo latam prawie co weekend i wcześniej nikt na to nie zwracał uwagi.
 PM off  

#20 PostWysłany: 07 Kwi 2014 10:30 

W POZ zapomniałem wyciągnąć kosmetyczkę z plecaka i nikt nic nie mówił. Co więcej koleżance puścili większe opakowania niż 100ml.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 23 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 17 gości