Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 01 Kwi 2014 02:13 
Awatar użytkownika

niebieski
Witam,

mam pytanie. W środę mam lot zagraniczny Ryanairem. W odprawie on-line wpisałem nieprawidłową narodowość, zamiast Poland to Portugal. Przejdzie to na lotnisku w Oslo Rygge?? Jak drobiazgowo Ryanair sprawdza dokument tożsamości przy bramkach??

Co w tej sytuacji? Już po bilecie czy da radę go uratować?? :roll:
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#2 PostWysłany: 01 Kwi 2014 05:33 

Loty: 36
Kilometry: 61 833
Tydzień temu leciałem na trasie GDN - RYG. Zarówno w Gdańsku, jak i Oslo Rygge dziewczyny z Ryanair sprawdzały dokumenty podróży bardzo pobieżnie. Na karcie pokładowej sprawdzały jedynie zgodność nazwiska z dokumentem (oraz ewentualnie datę wylotu, ale tego nie jestem pewien). Wszystko szło błyskawicznie.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 01 Kwi 2014 07:56 

Jakiś czas temu popełniłem ten sam błąd (Portugal zamiast Poland) dlatego, że te dwie narodowości są jedna po drugiej :) Zadzwoniłem na infolinie Ryana i miły pan bez problemów zmienił mi obywatelstwo na prawidłowe

#4 PostWysłany: 01 Kwi 2014 10:28 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Ryanair co do zasady sprawdza to bardzo pobieżnie, rzut oka na zgodność nazwiska i następny.
Byłem kiedyś w podobnej sytuacji, aczkolwiek pasażerowi spoza UE wpisałem narodowość Poland. Problem polegał na tym, że taki ktoś musi przed odlotem zgłosić się do stanowiska Ryanair, gdzie sprawdzają mu wizy w paszporcie. Byłem przekonany, że trzeba będzie kupować nowy bilet, zdecydowałem się jednak zadzwonić na infolinię. Konsultantka za darmo zmieniła mi mój błąd, mówiąc, iż nawet na lotnisku nikt by się do tego nie przyczepił. Normalnie pewnie nie zawracałbym sobie tym głowy, w takiej sytuacji wolałem jednak nie ryzykować. :) Także całkowity koszt zmiany narodowości to koszt połączenia z infolinią. :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 01 Kwi 2014 13:57 
Awatar użytkownika

niebieski
A jechał ktoś na bilecie z błędną narodowością?? Kurcze, dzwoniłem do Call Centre w Anglii i d... 4 minuty oczekiwania, mnóstwo kasy zjedzonej z konta telefonu i proszę czekać, połaczenie z konsultantem nastąpi do 10 minut :roll: Jakies inne sposoby?? Sfałszować bilet doklejając narodowość PL z innego biletu i skserować??

Napisałem też maila do nich pod ten nowy adres i cisza...

Na miejscu na lotnisku, taka zmiana jest płatna?? Mógłbym o to poprosić Panią / Pana we Wrocławiu by mi zmieniła bilet na wylot do Oslo?? Bo pierwszy lot jest z Wrocława do Rygge....
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 01 Kwi 2014 14:02 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Sfałszować? Dopiero wtedy możesz narobić sobie problemów. Szarpnij się na infolinię raz a dobrze albo olej temat, musiałbyś mieć dużego pecha żeby ktokolwiek rzucił chociaż na to okiem.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 01 Kwi 2014 16:22 

iwan-82 napisał(a):
A jechał ktoś na bilecie z błędną narodowością?? Kurcze, dzwoniłem do Call Centre w Anglii i d... 4 minuty oczekiwania, mnóstwo kasy zjedzonej z konta telefonu i proszę czekać, połaczenie z konsultantem nastąpi do 10 minut :roll: Jakies inne sposoby?? Sfałszować bilet doklejając narodowość PL z innego biletu i skserować??

Napisałem też maila do nich pod ten nowy adres i cisza...

Na miejscu na lotnisku, taka zmiana jest płatna?? Mógłbym o to poprosić Panią / Pana we Wrocławiu by mi zmieniła bilet na wylot do Oslo?? Bo pierwszy lot jest z Wrocława do Rygge....

Wydrukuj kartę pokładową, zabierz ważny paszport lub dowód osobisty i leć - NIGDZIE nie dzwoń, bo jest to nieistotny błąd nieskutkujący ŻADNYMI konsekwencjami (po locie będziesz się śmiać z twoich obaw)
 PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 7 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot] oraz 8 gości