Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Nie wiemy kiedy będzie pula nowych biletów. Posty z pytaniem o nową pulę biletów będą kasowane

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 277  Następna
Autor Wiadomość
#1801 PostWysłany: 19 Mar 2014 01:33 

luck1991 napisał(a):
(mega ciach)
Piotr Bezulski, Dyrektor Zarządzający PolskiBus.com mówi: Jestem niezwykle dumny i szczęśliwy, że w tym czasie udało nam się wprowadzić na rynku przewozów autokarowych w Polsce rozwiązania, które podbiły serca wielu podróżujących. Zauważamy i doceniamy wszystkie pozytywne sygnały, które docierają do nas od naszych stałych klientów. Zdobyliśmy zaufanie podróżujących, oferując bezpieczny, szybki i wygodny sposób przemieszczania się w konkurencyjnej cenie. Cieszymy się, że udaje nam się przekonać coraz więcej osób do pozostawienia samochodów w garażach i wyboru usług PolskiBus.com. Mogę zapewnić naszych klientów, że nadal będziemy rozwijać się równie intensywnie, jak w ostatnim czasie.

Szkoda, że Pan Piotr zauważa i docenia tylko pozytywne sygnały klientów a nie wspomina w przytoczonych statystykach tego jedynego, pamiętnego dnia 13 lutego który to obnażył wszystkie słabości PB. Mam nadzieję (mówią, że nadzieja matką głupich) iż ów intensywny rozwój pójdzie w infrastrukturę teleinformatyczną i nie będziemy więcej świadkami tego co stało się w/w dnia czego mnie jak i wszystkim Wam życzę.
 Profil Relacje PM off  

🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨 🇱🇹 Bałtycka perełka w twoim zasięgu 🧳☕ Loty i hotel ze śniadaniami w Wilnie za 449 PLN ✈️🏨
Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️ Tajlandia w wersji LUX za 8021💎👑 Loty biznes klasą Etihad + ⭐⭐⭐⭐⭐ hotel na Phuket 🌴☀️
#1802 PostWysłany: 19 Mar 2014 01:40 

niebieski
Mam tylko nadzieję, że wkrótce wprowadzą bilety imienne. Nie wiem ile osób na to liczy, ale według mnie byłoby to bardzo dobre rozwiązanie.
 Profil Relacje PM off  

#1803 PostWysłany: 19 Mar 2014 08:19 
Awatar użytkownika

Loty: 101
Kilometry: 94 804
niebieski
chris0o napisał(a):
Mam tylko nadzieję, że wkrótce wprowadzą bilety imienne. Nie wiem ile osób na to liczy, ale według mnie byłoby to bardzo dobre rozwiązanie.

To nic nie zmieni. Problem tkwi nie w anonimowości tylko w systemie, który pada.

#1804 PostWysłany: 19 Mar 2014 08:49 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
chris0o napisał(a):

Bilety imienne nic nie pomogą. Już kiedyś o tym pisałam,ale przypomnę: w Neobusie takowe istnieją,a i tak może na nich pojechać każdy.
Wystarczy podać imię i nazwisko widniejące na bilecie-to jedyna rzecz,o którą pyta kierowca (dowód tożsamości nie jest sprawdzany).

#1805 PostWysłany: 19 Mar 2014 09:03 

HON fly4free
pawi napisał(a):
chris0o napisał(a):

To nic nie zmieni. Problem tkwi nie w anonimowości tylko w systemie, który pada.

ja myślę, że jednak zmieni, bo wyeliminowany zostanie ruch:
- cwaniaków kupujących bilety na handel na a.
- cwaniaków kupujących bilety, bo są tanie i niewielka strata jeśli z nich nie skorzystają
przez co system będzie mniej obciążony

inna rzecz, że mogliby przemyśleć, czy nie zmniejszyć puli wrzucanych biletów przy zwiększeniu częstotliwości - np. wrzucać partiami miesięcznymi

Tulsa napisał(a):
Bilety imienne nic nie pomogą. (...) Wystarczy podać imię i nazwisko widniejące na bilecie-to jedyna rzecz,o którą pyta kierowca (dowód tożsamości nie jest sprawdzany).

wystarczy, aby kierowca to sprawdzał - tak, jak w SE
 Profil Relacje PM off  

#1806 PostWysłany: 19 Mar 2014 09:33 

srebrny
pemat napisał(a):
- cwaniaków kupujących bilety, bo są tanie i niewielka strata jeśli z nich nie skorzystają
przez co system będzie mniej obciążony

Nie sądzę żeby obowiązek podawania nazwiska coś zmienił w powyższym.
 Profil Relacje PM off  

#1807 PostWysłany: 19 Mar 2014 11:46 
Awatar użytkownika

niebieski
To ja mam pytanie własnie w sprawie "nie swoich" biletów.
Kupiłem sobie jak była pula tanich, ale w tym samym czasie mam inny wyjazd, bo wyskoczyła mi taka okazja, że grzech zmarnować.
Czy mogę kupione przez siebie bilety oddać znajomym? W sumie nie ma na nich żadnych danych osobowych, więc nie powinno być problemów, ale zawsze wolę dopytać...
 Profil Relacje PM off  

#1808 PostWysłany: 19 Mar 2014 12:03 

Oczywiście, że możesz. PB nie sprzedaje biletów imiennych :D
 Profil Relacje PM off  

#1809 PostWysłany: 19 Mar 2014 12:04 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

tak
 Profil Relacje PM off  

#1810 PostWysłany: 21 Mar 2014 14:07 
Awatar użytkownika

srebrny
m3lm4k napisał(a):

W związku z tą 'aferką' tak się przejęli, że dostałem dziś w ciągu ostatniej godziny 17 maili od PB z informacją o zmianie przystanku :D
panda lubi ten post.

#1811 PostWysłany: 22 Mar 2014 18:59 

To chyba lotny przystanek Wam zrobili :lol: :lol: :lol:
 Profil Relacje PM off  

#1812 PostWysłany: 27 Mar 2014 20:09 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
hej mam pytanie czy kierowcy faktycznie wymagają "fotelików" dla dzieci? W sobotę jadę z Wrocławia do Zakopanego z trójka dzieciaków 13,11,6 lat i stąd to pytanie

#1813 PostWysłany: 27 Mar 2014 20:26 

patrykdo napisał(a):
hej mam pytanie czy kierowcy faktycznie wymagają "fotelików" dla dzieci? W sobotę jadę z Wrocławia do Zakopanego z trójka dzieciaków 13,11,6 lat i stąd to pytanie

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 879&type=3

+ krótkie przestudiowanie kodeksu prawo o ruchu drogowym co do wieku i wzrostu dzieci, które muszą podróżować w fotelikach
 PM off  

#1814 PostWysłany: 27 Mar 2014 20:31 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Anonymous napisał(a):
patrykdo napisał(a):

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 879&type=3

+ krótkie przestudiowanie kodeksu prawo o ruchu drogowym co do wieku i wzrostu dzieci, które muszą podróżować w fotelikach

w takim razie zapytam inaczej , wiem że po ostatniej zmianie regulaminu Pb rodzice maja obowiązek zapewnić siedziska , ale tez wiem że kierowcy maja jakieś siedziska w autobusie. Czy mam targać swoje /

#1815 PostWysłany: 27 Mar 2014 20:36 

powyżej zacytowałem link na stronę PB na fb o wyposażeniu autokarów PB w 2 foteliki, dla ciebie najistotniejszy jest wzrost tych starszych dzieci:
Kod:
Już od dziesięciu lat obowiązuje w Polsce przepis nakazujący przewożenie dzieci w samochodzie wyłącznie w specjalnym foteliku ochronnym.

Prawo stanowi, że: 

1. Na przednim siedzeniu pojazdu samochodowego dziecko w wieku do lat 12 może być przewożone jedynie w specjalnym foteliku ochronnym (art. 45 ust. 2 pkt. 5 u.p.o.r.d.)

2. [b]Na pozostałych siedzeniach dziecko w wieku do lat 12, nie przekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewozu dzieci (siedzisko, podwyższenie), odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym. (art. 39 ust. 3 u.p.o.r.d.). Z powyższego wynika, że dziecko w wieku do lat 12 przekraczające 150 cm wzrostu może być przewożone bez wymaganego fotelika lub siedziska. Jednocześnie dziecko w wieku powyżej 12 lat, nie przekraczające 150 cm wzrostu nie musi być przewożone w foteliku. [/b]
 PM off  

#1816 PostWysłany: 27 Mar 2014 21:00 
Awatar użytkownika

Nie tak do końca.
Prawo o ruchu drogowym napisał(a):
Art. 39
[...]
3. W pojeździe samochodowym wyposażonym w pasy bezpieczeństwa dziecko w wieku do 12 lat, nieprzekraczające 150 cm wzrostu, przewozi się w foteliku ochronnym lub innym urządzeniu do przewożenia dzieci, odpowiadającym wadze i wzrostowi dziecka oraz właściwym warunkom technicznym.

4. Przepis ust. 3 nie dotyczy przewozu dziecka taksówką osobową, autobusem, specjalistycznym środkiem transportu sanitarnego, o którym mowa w art. 36 ust. 2 ustawy z dnia 8 września 2006 r. o Państwowym Ratownictwie Medycznym (Dz. U. Nr 191, poz. 1410, z późn. zm.5)), pojazdem Policji, Straży Granicznej lub Straży Gminnej (Miejskiej).

http://kodeks-drogowy.org/ruch-drogowy/ ... porzadkowe

PB po prostu zabezpiecza się przed ewentualnymi wymaganiami pasażerów w kwestii wyposażenia autobusów w foteliki dla większej liczby dzieci, zrzucając tę kwestię na rodziców/opiekunów.
"Powinien" nie oznacza "ma obowiązek".
Kierowca nie ma prawa wymagać od nich fotelika, ale ma obowiązek umożliwić montaż własnego.
:)
Kuriozalna byłaby sytuacja, gdyby trzeba było z takim własnym fotelikiem na plecach jechać via PB na lotnisko i np samolotem na Kanary.

#1817 PostWysłany: 28 Mar 2014 15:30 
Awatar użytkownika

Loty: 15
Kilometry: 58 252
srebrny
patrykdo napisał(a):

Nie żebym sugerował coś niezgodnego z kodeksem, ale mi się jeszcze nie zdarzyło targać fotelików do PB itp... ;)
A dzieci mam młodsze, choć nie dużo.
 Profil Relacje PM off  

#1818 PostWysłany: 28 Mar 2014 16:24 
Awatar użytkownika

Zbanowany
niebieski
Zobaczymy juz jutro :-)

Wysłane z mojego LG-P760 przy użyciu Tapatalka

#1819 PostWysłany: 28 Mar 2014 16:40 

niebieski
Czy w PolskimBusie jest w ogole opcja zakupu biletu u kierowcy ?
 Profil Relacje PM off  

#1820 PostWysłany: 28 Mar 2014 16:46 
Awatar użytkownika

Loty: 172
Kilometry: 436 641
niebieski
Nie ma.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 5534 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 88, 89, 90, 91, 92, 93, 94 ... 277  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości