Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Mar 2014 14:09 

Cześć,

miło powitać, to mój pierwszy post na tym forum - i od razu prośba o szybką radę, bo mam problem :/

Wczoraj zaczekowałem się na jutrzejszy lot, a dziś dostałem z adresu: info@travelplanner.ryanair.com maila o jego odwołaniu (SMS-a również). Wchodzę na stronę zmiany rezerwacji (żeby przełożyć go na pierwszy dostępny) i proponuje mi ten sam lot za 106 ojro (miało być niby za darmo). Żeby było śmieszniej w systemie nadal mogę wydrukować swoje "stare" karty pokładowe. Pytanie: czy ktoś se (Ryan albo ktoś, kto się pod niego podszywa) robi sobie jaja i próbuje wyłudzić jakąś dodatkową kasę, czy też mogę śmiało klikać, bo to 106 ojro mnie nie dotyczy?

Na wszelki wypadek dołączam screen.

Pls poradźcie coś, bo jeszcze nie miałem takiej sytuacji, rodzina czeka (nie lecę sam), a do wyjazdu już niewiele godzin :/

Pozdrawiam
lusac

Załączniki:
ryan.jpg
ryan.jpg [ 71.65 KiB | Obejrzany 2033 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Zobacz Miasto Lwa 🦁 a następnie ruszaj na poszukiwanie dzioborożców, orangutanów i nosaczy 😲 Singapur i Borneo od 2324 PLN ✈ Zobacz Miasto Lwa 🦁 a następnie ruszaj na poszukiwanie dzioborożców, orangutanów i nosaczy 😲 Singapur i Borneo od 2324 PLN ✈
Duże zmiany w Wizz Discount Club! Koniec ze zniżkami na najtańsze bilety, a samo członkostwo mocno drożeje Duże zmiany w Wizz Discount Club! Koniec ze zniżkami na najtańsze bilety, a samo członkostwo mocno drożeje
#2 PostWysłany: 17 Mar 2014 14:18 
Awatar użytkownika

Loty: 279
Kilometry: 568 194
niebieski
A godzina lotu sie nie zmienila? Moze jakas pomylka ze strony Ryana, fake to nie jest. W kazydm razie masz Free Move Allowed wiec spokojnie mozesz klikac dalej.

Edit: Wlasnie na screenie doczytalam ze wlasnie ten lot jest odwolany, na dalszym etapie bedziesz mial mozliwosc wyboru innego lotu.

Ostatnio edytowany przez olus, 17 Mar 2014 14:22, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 17 Mar 2014 14:19 
Awatar użytkownika

Loty: 211
Kilometry: 295 085
niebieski
Hmmm...wygląda na to, że Twój lot jest odwołany w związku ze strajkiem we Francji i masz możliwość darmowej zmiany na inny lot... :roll:

http://flighttracker.ie/ryanair-service ... 2014-03-18

#4 PostWysłany: 17 Mar 2014 14:31 

Loty: 386
Kilometry: 569 051
niebieski
No to masz lipe:
http://www.ryanair.com/pl/notices/gops/140317-FR_Strike_PL-GB

Ja lecę podobnym lotem do Fez, ale w sobotę.
Mam nadzieję, że nie będzie problemów.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 17 Mar 2014 14:35 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 1 226 125
niebieski
Znowu strajkuja, dzieki za podpowiedz. Musze sprawdzic loty Lufthansy na jutro.

#6 PostWysłany: 17 Mar 2014 16:05 

Ano, lipa, cholerne strajki :( Przebukowałem na Marrakesz dzień później :/ Będzie trochę tłuczenia się dookoła, ale trudno.

Wielkie dzięki za szybką reakcję, bardzo mi pomogliście.

A przy okazji: warto tłuc się do Paryżewa w tym układzie? Czy lepiej zostać w Beauvais i się porządnie wyspać?

Jakieś polecane noclegi może macie w obydwu tych miejscach?

Pozdrówka i jeszcze raz dzięki!
lusac
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 17 Mar 2014 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 211
Kilometry: 295 085
niebieski
To zależy, czy wolisz się wyspać porządnie, czy chcesz coś pozwiedzać w Paryżu. Jak chcesz dobrze wykorzystać czas to polecam wskoczenie do Stolycy. Najtańsze i dobre noclegi w okolicy Gare De L'Est (okolica taka sobie i spory kawał od Porte Maillot, gdzie przyjeżdża bus z BVA, ale hotel na hotelu i cenowo OK powinieneś bez problemu coś znaleźć). Co do noclegów w Beauvais...nie mam doświadczenia.

#8 PostWysłany: 17 Mar 2014 17:06 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
W Plug Inn Boutique Hostel masz miejsce w 6-osobowym pokoju za 19 euro razem z mini bufetem na śniadanie, godzinkę spaceru od Porte Maillot; do tego trzeba doliczyć transfer z/na lotnisko, więc zależy od kalkulacji ---->
lusac napisał(a):
rodzina czeka (nie lecę sam)

Ostatnio edytowany przez ane.wald, 17 Mar 2014 17:32, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 17 Mar 2014 17:14 

niebieski
No i chyba najważniejsze, ile masz czasu?!
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 17 Mar 2014 17:30 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
w najgorszym wypadku od 15:25, jeśli przylatuje z Polski, w najlepszym 12:20; do Marrakeszu wylatuje następnego dnia o 11:35
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 17 Mar 2014 21:42 

Prawie się zgadza: przylatujemy o 14:30, wlatujemy o 11:30. Niby sporo czasu, ale dojazd trwa. Warto się pchać do tego Paryżewa Waszym zdaniem?

Nigdy nie byliśmy w sumie, ale z małym dzieckiem może to być pewnie niezły hardcore, bo chwilę się jedzie...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:01 

Loty: 180
Kilometry: 424 089
niebieski
Ja bym odpuścił. Paryż zaliczysz jeszcze 10x, a tak zobaczysz miasteczko najbliżej lotniska, będziesz wypoczęty na nastgepne dni, no i oszczędzisz też maluchowi tułania się tyle kilometrów.

#13 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:11 

Miasteczko będę miał jeszcze okazję zobaczyć w drodze powrotnej, dlatego się łamię trochę, ale perspektywa turlania si te 100 km jest dość zniechęcająca :/ A spał ktoś z Was tam? ZTCW dość bliski i w miarę sensowny (ale niezbyt tani) jest Inter-Hotel City. Jakieś inne propozycje?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:15 

lusac napisał(a):
Prawie się zgadza: przylatujemy o 14:30, wlatujemy o 11:30. Niby sporo czasu, ale dojazd trwa. Warto się pchać do tego Paryżewa Waszym zdaniem?

Moim zdaniem nie warto. To dodatkowe parę godzin w podróży, dodatkowe koszty, a prześlizgnięcie się po Paryżu wieczorem choć urokliwe to na pierwszą wizytę z małym dzieckiem chyba niekoniecznie. Paryż nie jest tak daleko żeby nie zaplanować sobie na spokojnie fajnej wycieczki choćby na weekend:)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 17 Mar 2014 22:37 

OK, chyba mnie przekonaliście :) To jeszcze nocleg: spał tam ktoś w sensownym miejscu za sensowne pieniądze może?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 18 Mar 2014 11:21 
Awatar użytkownika

Loty: 506
Kilometry: 1 226 125
niebieski
Hotelu nie polece, bo nie zatrzymywalam sie tam, ale miasteczko jest dosc przyjemne. Mozna pospacerowac glownymi ulicami sklepowymi, zwiedzic katedre, obok niej tez cos tam bylo. Jak z dzieciem, to tak w sam raz.

#17 PostWysłany: 18 Mar 2014 13:44 

Dzięki za wszelkie rady, a gdyby ktoś miał jeszcze coś o hotelu, proszę o dalsze :)

Do kompletu WizzAir zafundował nam prawie 2,5h opóźnienia (powód pewnie ten sam), więc siedzimy i kwitniemy w "Katowicach" (bo jakoś te Pyrzowice trudno mi nazwać Katowicami bez cudzysłowiu ;)).

Pierwszy zonk: dziecku poniżej 2 lat nie należy się lunchbox - jakieś jaja (bo infant nie ma miejsca, niezłe tłumaczenie :/). Rzeczywiście takie są zasady? (Nie umiem się doszukać odp. przepisów, a net jest tu taki sobie :/).

Druga sprawa: normalnie bym raczej odpuścił, ale nieco zdrzaźniły mnie panie powyższym, więc sprawdzę: czy przy tym dystansie i czasie opóźnienia można już walczyć o te 250 ojro odszkodowania? Jeśli tak, czy należy się to za każdego pasażera (więc za naszą trójkę - dwoje dorosłych i jedno dziecko - 750 ojro)?

Będę wdzięczny za wszelkie porady również w tych kwestiach :) Odwdzięczę się relacją z ciągu dalszego, bo jak na razie same wtopy zaliczamy w tej podróży, więc zapowiada się ciekawie... :/
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 18 Mar 2014 14:39 

niebieski
lusac napisał(a):
Druga sprawa: normalnie bym raczej odpuścił, ale nieco zdrzaźniły mnie panie powyższym, więc sprawdzę: czy przy tym dystansie i czasie opóźnienia można już walczyć o te 250 ojro odszkodowania? Jeśli tak, czy należy się to za każdego pasażera (więc za naszą trójkę - dwoje dorosłych i jedno dziecko - 750 ojro)?

Od 3h na przylocie i przy strajku kontrolerów nie wygrasz, więc wyluzuj :)

#19 PostWysłany: 20 Mar 2014 09:31 

Dobra, chyba rzeczywiście odpuszczę. Na szczęście dalej było już lepiej. Pozdrowienia z Marrakeszu :)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 20 Mar 2014 12:18 

niebieski
lusac napisał(a):
Dobra, chyba rzeczywiście odpuszczę. Na szczęście dalej było już lepiej. Pozdrowienia z Marrakeszu :)

To fajnie, że dalej lepiej.
Ja będę w Fez w sobotę :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości