Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Podczas zamieszczania postów w tym temacie prosimy o skorzystanie z następującego szablonu:

Kod:
Nazwa hotelu:[b].......[/b]

Twój status w programie lojalnościowym:[b].......[/b]

Rodzaj zarezerwowanego pokoju:[b].......[/b]

Przywileje otrzymane w związku ze statusem:[b].......[/b]

Stawka za zarezerwowany pokój (np. pełna, punkty, punkty + dopłata, BRG):[b].......[/b]

Twoje doświadczenia związane z pobytem w saloniku (Executive Lounge; o ile otrzymałaś/eś):[b].......[/b]

Poziom zadowolenia z pobytu i ogólna opinia na temat pokoju oraz hotelu. Czy polecił(a)byś ten hotel innym?:[b].......[/b]

Inne uwagi:[b].......[/b]

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 583 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna
Autor Wiadomość
#61 PostWysłany: 12 Mar 2014 12:26 

Saul napisał(a):
Ambassador czy Royal Amb?

Ambasador
 Profil Relacje PM off  

W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN
#62 PostWysłany: 12 Mar 2014 12:50 
Awatar użytkownika

to zadziwiająco dobre przywileje ;)
 Profil Relacje PM off  

#63 PostWysłany: 12 Mar 2014 13:44 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
ale kolega ma bujną wyobraźnię
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#64 PostWysłany: 12 Mar 2014 22:04 

Saul napisał(a):
to zadziwiająco dobre przywileje ;)

Wydaję mi się, że wszystko uzależnione jest od ilości osób przebywających w hotelu i ilości nocy w IC. W tym roku przed pobytem w Sydney miałem odbytych 16 nocy w IC. W Londynie po 10 noclegach też miałem dostęp do Longue. Pod koniec miesiąca mam 3 noce w Warszawie i zobaczymy jak to będzie wyglądało tym razem.

Tutaj nie trzeba mieć wyobraźni tylko wydawać kasę a będą Cię traktować lepiej, żebyś częściej korzystał z ich usług. Normalna praktyka. Jeżeli natomiast byłeś i masz inne doświadczenia to się nimi podziel a nie tylko dzielisz swoje nic nie wnoszące poglądy.
 Profil Relacje PM off  

#65 PostWysłany: 12 Mar 2014 23:06 

platynowy
Pytanko do osób z Platyna: czy sypiacie 50+ nocy w roku w IHG?

Pytam bo mam zamiar zrobić sobie status match do platyny, z tym że takie coś można zrobić tylko raz...? Po czym po roku status wygaśnie?

Nie wiem czy warto jest robić status match od razu "bo się da", czy raczej czekać aż przytrafi się jakiś okres w którym więcej będę podróżował i więcej noclegów będę mógł zrealizować.

Co o tym myślicie?
 Profil Relacje PM off  

#66 PostWysłany: 12 Mar 2014 23:20 
Awatar użytkownika

Loty: 104
Kilometry: 466 167
niebieski
Jestem RA od 5 lat, nocuje grubo ponad 60 nocy rocznie w grupie IHG i jako RA zawsze, ale nie jako zwykły AMB tym bardziej w Park Lane gdzie RA nie chcą dawać clubu.
Europa /USA /Kanada /Dominikana /Martynika /Gwadelupa/ St.Lucia /Barbados /Brazylia /Argentyna /Chile /Urugwaj /Egipt /Izrael /ZEA /Dubai /Katar /Etiopia /RPA /Suazi /Tanzania /Singapur /Tajlandia /Indonezja /Filipiny /Australia /Nowa Zelandia /Fidżi /Hawaje /Korea /Japonia
 Profil Relacje PM off  

#67 PostWysłany: 12 Mar 2014 23:34 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
Ja zrobiłem status match z powodu BIG WIN - przy okazji wpadnie więcej punktów.
Poza tym, często można zrobić golda nocując 1 noc ;)

#68 PostWysłany: 13 Mar 2014 01:11 
Awatar użytkownika

NBE322 napisał(a):
Pytanko do osób z Platyna: czy sypiacie 50+ nocy w roku w IHG?

Pytam bo mam zamiar zrobić sobie status match do platyny, z tym że takie coś można zrobić tylko raz...? Po czym po roku status wygaśnie?

Nie wiem czy warto jest robić status match od razu "bo się da", czy raczej czekać aż przytrafi się jakiś okres w którym więcej będę podróżował i więcej noclegów będę mógł zrealizować.

Co o tym myślicie?

tak, tylko raz na konto

jak nie masz prawie pobytów lub nie zamierzasz robić Big Win, to raczej bym tylko raz przenocował dla punktów z kodów bonusowych i statusu Gold (kod 1039, zdaje się), który też już często daje upgrade'y (nieoficjalnie), a z Platyną się wstrzymał
 Profil Relacje PM off  

#69 PostWysłany: 13 Mar 2014 21:04 

Loty: 170
Kilometry: 241 509
niebieski
czy w Holiday Inn mogę dla siostry zarezerwować 3 pokoje ze swojego konta (ja nie lecę ) i otrzymać punkty ??
 Profil Relacje PM off  

#70 PostWysłany: 14 Mar 2014 19:58 

niebieski
Holiday Inn Express Leeds City Centre Armouries

Status Gold:

Późny check-out o 14 na prośbę
Gazeta rano do odbioru w recepcji
voucher na 200 punktów po przypomnieniu Pani w recepcji
 Profil Relacje PM off  

#71 PostWysłany: 15 Mar 2014 10:16 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
art77 napisał(a):
czy w Holiday Inn mogę dla siostry zarezerwować 3 pokoje ze swojego konta (ja nie lecę ) i otrzymać punkty ??

Na 100% nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że właściciel konta musi być jednym z gości, aby punkty zostały naliczone.

#72 PostWysłany: 15 Mar 2014 12:05 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
Sudoku napisał(a):
art77 napisał(a):

Na 100% nie jestem pewien, ale wydaje mi się, że właściciel konta musi być jednym z gości, aby punkty zostały naliczone.

poza tym robiąc takie akcje narażasz się na zamknięcie konta i stratę punktów...

#73 PostWysłany: 22 Mar 2014 01:39 

Holiday Inn MONTEGO BAY ALL-INCLUSIVE (rezerwacja za punkty, status Gold)
- „VIP check-in” w oddzielnym pomieszczeniu: niesamowicie wygodne kanapy i fotele, podano schłodzony ręcznik (pięknie pachnący) w celu „odświeżenia się”, o ponadprzeciętnej urodzie recepcjonistki nie wspomnę nawet słowa :-)
- powitalny drink (dostępny z puli kilkudziesięciu drinków :-)
- w hotelu byłem ok. godz. 11:30), pokój był dostępny niestety standardowo od godz. 15, jednak opaskę na rękę założono od razu, dlatego też bagaż z przechowalni odebrałem i zameldowałem się w pokoju dopiero po gruntownym przetestowaniu wszystkich hotelowych atrakcji, znaczy już po zachodzie słońca :-)
- „platynowa” opaska na rękę (oprócz możliwości korzystania z 5 restauracji, 2 restauracji typu grill, 5 barów, w tym jednego eleganckiego pubu otrzymałem dodatkowy „platynowy” przywilej: codzienną wejściówkę oraz dowóz do /przywóz z najpopularniejszego klubu w miasteczku „Margaritaville” odległość ok. 10 km od hotelu)
- przygotowane rezerwacje na kolejne wieczory do wybranych restauracji tematycznych (a la carte): seafood, jamajska oraz włoska
- voucher na 30-minutowy masaż (w praktyce okazał się godzinnym :-)
- pokój na najwyższym piętrze z widokiem na morze (rezerwacja gwarantowała tylko boczny widok, otrzymałem widok bezpośredni)
- wieczorny zestaw (talerz owoców oraz dodatkowa woda)
- bezproblemowy „late check-in” (mi wystarczył dłuższy o godzinę)

Jedyną „niedogodnością” była konieczność codziennego „meldowania się” na kolejną dobę (wystarczył podpis na przygotowanym wcześniej formularzu oraz wymiana kart-klucza). Ta „niedogodność” okazała się kolejnym przywilejem (bowiem z „VIP check-in roomu” nie chciało się szybko wychodzić z uwagi na panującą tam bardzo przyjemną temperaturę, no i niezwykle urodziwe panie recepcjonistki :-)
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#74 PostWysłany: 24 Mar 2014 10:59 
Awatar użytkownika

Loty: 985
Kilometry: 2 186 000
niebieski
Hej

InterContinental Warszawa, drugi pobyt
- 37 pietro,
- pokoj narozny z widokiem na PKiN (tzw. jedenastka)
- imienny list w pokoju
- butelka czerwonego wina w kubelku z lodem
- talerz owocow i czekoladek
- woda, kawa do ekspresu, donoszona bez problemu kiedy sie skonczyla

Same fotki, czyli https://www.instagram.com/atamancia/
Blog o moich podróżach http://atamanka.pl uwaga, dużo zdjęć ;)
 Profil Relacje PM off  

#75 PostWysłany: 01 Kwi 2014 12:17 

HON fly4free
Status: Platinum

Holiday Inn Express, Panama City (pobyt płatny)
- wybór snacków przy check-inie
- późniejsze wymeldowanie na prośbę
- obniżenie z własnej inicjatywy hotelu stawki przy check-inie (z refundowalnej do nierefundowalnej, różnica ok. 15 USD)

Holiday Inn Aurola, San Jose, Kostaryka (pobyt za punkty w PB - 5 tys.)
- wybór snacków przy check-inie
- brak upgradu (nie pytałem)
- późniejsze wymeldowanie na prośbę
- ogólnie w hotelu kuleje obsługa (np. nie zabrali prania do pralni z pokoju, dopiero po interwencji)

Crown Plaza, San Jose, Kostaryka (pobyt płatny)
- upgrade na piętro klubowe
- wstęp do saloniku z zaproszeniem do skorzystania w nim z drinków, przekąsek i śniadania (śniadanie nie było wliczone w mojej stawce)
- woda mineralna (2 butelki)
- list powitalny i wyszukane przekąski przyniesione do pokoju
- dwa razy telefon do pokoju (powitanie przez dyrekcję; zapytanie o pobyt)
 Profil Relacje PM off  

#76 PostWysłany: 06 Kwi 2014 18:45 

platynowy
Crowne Plaza Hanower, status Gold:

Punkty (400), w pokoju 2 butelki z wodą, owoce i czekoladki. Sam pokój był już rezerwowany jako o wyższym statusie, więc nie było upgrade'u.

Darmowy internet dla członków klubu okazał się mieć limit...50 MB, więc skończył się, zanim na dobre zaczął.

Ale po dyskusji w recepcji uzyskałem bezpłatnie voucher bez limitu danych na 24 godziny , który normalnie kosztuje chyba 16 EUR.

#77 PostWysłany: 13 Kwi 2014 17:18 

platynowy
Status Gold - Holiday Inn Ankara

Standardowo bezpłatny drink lub 300 punktów, lepszy pokój.

Późne wymeldowanie (do 14-ej) na życzenie, ale bez żadnego problemu, mimo iż hotel był dość mocno obłożony.

W pokoju owoce i butelka wina.

#78 PostWysłany: 13 Kwi 2014 17:19 

platynowy
Status Gold - Holiday Inn Belgrad.

Standard - darmowy drink lub punkty (300), lepszy pokój, późne wymeldowanie (na życzenie).

Brak poczęstunku w pokoju.

#79 PostWysłany: 13 Kwi 2014 19:38 

Loty: 38
Kilometry: 88 050
niebieski
witam

nie wiem czy piszę w dobrym temacie ale mam takie pytanie
byłem w Madrycie , nocowałem w hotelu HOLIDAY INN EXPRESS i ze statusem GOLD otrzymałem propozycję
drinka lub 200 pkt , wybrałem punkty i za dwa dni pojawiły się one na moim koncie , natomiast dwa dni później spałem w
HOLIDAY INN i otrzymałem voucher na 300 pkt ale w formie papierowej i nie bardzo wiem
gdzie mogę go wpisać .
Czy ktoś się orientuje gdzie mogę wykorzystać ten voucher ?
 Profil Relacje PM off  

#80 PostWysłany: 13 Kwi 2014 20:10 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
swój już wyrzuciłem ale chyba na nim było napisane gdzie wpisać ;)

wchodzisz na swoje konto IHG, potem Account Status & Activity, z prawej masz Quick Links i tam jest "Deposit Points"

https://www.ihg.com/rewardsclub/us/en/account/depositpoints/

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 583 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 30  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości