Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 59  Następna
Autor Wiadomość
#381 PostWysłany: 02 Mar 2014 10:13 
Awatar użytkownika

Legion1 napisał(a):
Dopiero jak mi ten zakup zatwierdzi bank na karcie?

Sam sobie odpowiedziałeś, bank nalicza punkty przy zaksięgowaniu transakcji po ok.1-2 dni.
 Profil Relacje PM off  

Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎 Kilka dni pod palmami 🇪🇸🌴 Przedłużony weekend w słonecznym Alicante za 649 PLN 😎
Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️ Wyspy Kanaryjskie w wydaniu all inclusive 🍹🍉 Tydzień na Lanzarote za 2469 PLN 🌞🏝️
#382 PostWysłany: 02 Mar 2014 12:06 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Na naliczenie pkt po pierwszych transakcjach (między innymi zakup biletów wizz) czekałem zdecydowanie dłużej niż 1-2 bo było to około 10 dni lub więcej. Później (czyli obecnie) na naliczenie pkt czekam krócej, 2-4 dni.
Doczekasz się swoich pkt, nie przejmuj się tym.

#383 PostWysłany: 02 Mar 2014 12:13 

refiko napisał(a):
Na naliczenie pkt po pierwszych transakcjach (między innymi zakup biletów wizz) czekałem zdecydowanie dłużej niż 1-2 bo było to około 10 dni lub więcej. Później (czyli obecnie) na naliczenie pkt czekam krócej, 2-4 dni.
Doczekasz się swoich pkt, nie przejmuj się tym.

doprecyzujmy, bo wkrada się lekki chaos:
- naliczenie pkt. na koncie w citibank online jest widoczne w "katalogu nagród" zaraz po zaksięgowaniu płatności (od płatności np. przy kasie sklepowej do jej zaksięgowania mija przeważnie 1-2 dni)
- przeniesienie pkt. z citibank online na konto mywizz po zleceniu takiej czynności trwa na teraz również 1-2 dni, przeważnie u mnie, choć przy weekendach do 3-4 dni, nigdy w moim przypadku nie trwało to dłużej
 PM off
irys lubi ten post.

#384 PostWysłany: 02 Mar 2014 15:10 
Awatar użytkownika

Loty: 363
Kilometry: 641 585
niebieski
Ok dzięki za info, nie do końca wiedziałem jak ten proces wygląda ;) nurtuje mnie inna rzecz. Pierwszą transakcję kartą wykonałem w piątek po 16 (żeby nie mieć rocznej opłaty i dostać te bonusowe pkt), a wczoraj przed południem kupiłem za pomocą tej karty bilety wizzair. Do tej pory nie mam zaksięgowanej żadnej z tych transakcji. Co jeśli na koncie citi pierwsza zaksięgowana zostanie zapłata za bilety, a dopiero potem transakcja ze sklepu? Bank uzna, że jednak najpierw kupiłem bilety i w związku z tym nie przysługuje mi rok bez opłat ?

#385 PostWysłany: 02 Mar 2014 15:12 
Awatar użytkownika

srebrny
Transakcje na kazdej karcie po rozliczeniu maja 2 daty, date operacji i date ksiegowania, wiec bez nerwow;)

#386 PostWysłany: 02 Mar 2014 15:41 

Legion1 napisał(a):
Ok dzięki za info, nie do końca wiedziałem jak ten proces wygląda ;) nurtuje mnie inna rzecz. Pierwszą transakcję kartą wykonałem w piątek po 16 (żeby nie mieć rocznej opłaty i dostać te bonusowe pkt), a wczoraj przed południem kupiłem za pomocą tej karty bilety wizzair. Do tej pory nie mam zaksięgowanej żadnej z tych transakcji. Co jeśli na koncie citi pierwsza zaksięgowana zostanie zapłata za bilety, a dopiero potem transakcja ze sklepu? Bank uzna, że jednak najpierw kupiłem bilety i w związku z tym nie przysługuje mi rok bez opłat ?

Kod:
Płacąc Kartą Kredytową Citibank Wizz Air zbierasz punkty i wymieniasz je na bilety.

każde 5 zł wydane przy pomocy karty to 1 punkt,
    każde 5 zł wydane na wizzair.com to 2 punkty,
    za pierwszą transakcję kartą otrzymasz 1000 punktów powitalnych o wartości 100 zł.

nawet jeśli zakup biletów wizz zaksięgują w pierwszej kolejności to i tak premia Ci się należy, do tego za zakup na stronie wizzair zdobywasz podwójna liczbę pkt
 PM off  

#387 PostWysłany: 02 Mar 2014 23:08 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Czy można przekazywać zgromadzone punkty na karcie CITI lub koncie WDC innych ich użytkownikom?

#388 PostWysłany: 02 Mar 2014 23:12 

refiko napisał(a):
Czy można przekazywać zgromadzone punkty na karcie CITI lub koncie WDC innych ich użytkownikom?

NIE, chyba, że citi bank zmieni ci na twój wniosek na inny adres e-mail z innego konta mywizz bo jak wielu wcześniej pisało nie sprawdzają tego (duży bonus to możliwość rezerwacji biletów z wdc na jednej rezerwacji dla ciebie i innych osób bez prawa do tej zniżki)
 PM off  

#389 PostWysłany: 04 Mar 2014 15:02 
Awatar użytkownika

niebieski
szymonpoznan1 napisał(a):
Transakcje na kazdej karcie po rozliczeniu maja 2 daty, date operacji i date ksiegowania, wiec bez nerwow;)

Ok transakcje zostały zaksięgowane dziś rano. Dostałem już bonusowe punkty, teraz wdł info trzeba czekać do 14 dni roboczych na przelanie ich na konto wizz. Serio trwa to tak długo? ;)

#390 PostWysłany: 04 Mar 2014 15:05 

już odpowiedziałem kilka postów wyżej:

Kod:
- przeniesienie pkt. z citibank online na konto mywizz po zleceniu takiej czynności trwa na teraz również 1-2 dni, przeważnie u mnie, choć przy weekendach do 3-4 dni, nigdy w moim przypadku nie trwało to dłużej
 PM off  

#391 PostWysłany: 04 Mar 2014 15:26 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
już odpowiedziałem kilka postów wyżej:

Kod:

Wybacz przeoczenie, jestem w robocie, mam lekki zapierdziel więc nie do końca mogę dokładnie wczytywać się w forum ;) tak czy inaczej wszystko jest proste jak budowa przysłowiowego cepa. Dzięki za pomoc

#392 PostWysłany: 14 Mar 2014 13:24 
Awatar użytkownika

srebrny
Zaglądałem dzisiaj na swoje konto w CITI i po wejściu w katalog nagród / historia zamówień, zobaczyłem coś takiego:

12/03/2014 997985928xxxxx 55,808
04/03/2014 997985936xxxxx Wizz Air 320

Operacja przelania 320 punktów z dnia 4 marca to moja ostatnia czynność. A co to za cudo pojawiło się w dniu 12 marca, to nie mam zupełnie pojęcia ? Chociaż jak by mi przelali 5,5 tysiąca zł na zakup biletów, to w cale bym się nie obraził :)
 Profil Relacje PM off  

#393 PostWysłany: 14 Mar 2014 13:46 
Awatar użytkownika

srebrny
maczala1 napisał(a):
Zaglądałem dzisiaj na swoje konto w CITI i po wejściu w katalog nagród / historia zamówień, zobaczyłem coś takiego:

12/03/2014 997985928xxxxx 55,808
04/03/2014 997985936xxxxx Wizz Air 320

Operacja przelania 320 punktów z dnia 4 marca to moja ostatnia czynność. A co to za cudo pojawiło się w dniu 12 marca, to nie mam zupełnie pojęcia ? Chociaż jak by mi przelali 5,5 tysiąca zł na zakup biletów, to w cale bym się nie obraził :)

U mnie jest więcej takich ciekawostek ;)
Dzwoniłem ponad tydzień temu w tej sprawie, co to za operacje i otrzymałem odp. ze system błednie pokazuje jakieś obroty w katalogu nagród :D
Ale jak widać się tym nie przejmują i nic nie poprawiają. :D

Ps. Zanim zaczniecie reklamować naliczanie punktów od transakcji pamiętajcie, że nie są one naliczane zbiorczo miesięcznie tylko od poszczególnych transakcji.
Przykład płatności:
5,00 PLN - 1 punkt
9,99 PLN - 1 punkt
10,01 PLN - 2 punkty

Ostatnio edytowany przez cekace, 14 Mar 2014 13:50, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#394 PostWysłany: 14 Mar 2014 13:49 

niebieski
Też mam taką niezrozumiałą sieczkę. Citi ma tak serwis niedopracowany że aż strach korzystać.

#395 PostWysłany: 31 Mar 2014 09:35 

Loty: 137
Kilometry: 274 190
niebieski
Czy pkt Wizz mozna oplacac dojazdy z lotniska i zmiany nazwiska na bilecie?

#396 PostWysłany: 31 Mar 2014 10:25 

RadekZamulacz napisał(a):
Czy pkt Wizz mozna oplacac dojazdy z lotniska i zmiany nazwiska na bilecie?

Pewnie, że można

#397 PostWysłany: 03 Kwi 2014 22:07 

Czy jest możliwe żeby przez aplikację mobilną wizza zapłacić częściowo za bilety ze środków na koncie wizz? a resztę normalnie kartą?
 Profil Relacje PM off  

#398 PostWysłany: 20 Kwi 2014 14:08 

Pewnie pytanie padlo juz na forum kilka razy ale wciaz mam watpliwosci ze wzgledu na rozne informacje z roznych stron.
Jak wyglada w koncu sprawa z oplata manipulacyjna w Wizzair? Czy jest jakas mozliwosc zeby ja ominac?
 Profil Relacje PM off  

#399 PostWysłany: 20 Kwi 2014 14:15 

bob122 napisał(a):
Pewnie pytanie padlo juz na forum kilka razy ale wciaz mam watpliwosci ze wzgledu na rozne informacje z roznych stron.
Jak wyglada w koncu sprawa z oplata manipulacyjna w Wizzair? Czy jest jakas mozliwosc zeby ja ominac?

Niestety NIE, obecnie opłata manipulacyjna jest doliczana do każdego biletu, bez możliwości jej ominięcia (przy najtańszym bilecie wizzair z wdc 34 zł tylko 4 zł to zapłata za bilet, pozostałe to 30 zł w/w opłaty)
 PM off  

#400 PostWysłany: 03 Maj 2014 17:24 
Awatar użytkownika

Loty: 12
Kilometry: 8 834
niebieski
Anonymous napisał(a):
przy najtańszym bilecie wizzair z wdc 34 zł tylko 4 zł to zapłata za bilet, pozostałe to 30 zł w/w opłaty)
tak naprawdę wszyscy wiemy że to ściema bo ta "opłata" to ukryta część ceny biletu. :D ale ... tez dziś zarezerwowałem 4 bilety za 4 złote + 120 opłaty :lol:
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1172 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 59  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Z6GD9 oraz 7 gości