Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 82  Następna
Autor Wiadomość
#521 PostWysłany: 17 Lut 2014 21:13 
Awatar użytkownika

Tak, jak kupisz 4, to pozostaną 2. Nie, nie da się w ten sposób oszukać systemu i najlepiej kupić 6 biletów w niższej taryfie i 1 w droższej.
 Profil Relacje PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#522 PostWysłany: 17 Lut 2014 21:19 

Ale czy po sprzedaży tego 6 cena wskoczy na 375 czy może być jeszcze wyzsza( skoro wcześniej poszło im 6 biletów)?
 Profil Relacje PM off  

#523 PostWysłany: 17 Lut 2014 21:34 
Awatar użytkownika

Loty: 650
Kilometry: 837 895
niebieski
oczek29 napisał(a):
Ale czy po sprzedaży tego 6 cena wskoczy na 375 czy może być jeszcze wyzsza( skoro wcześniej poszło im 6 biletów)?

Powinno być 375 chyba, że ktoś inny podkupi w międzyczasie...

#524 PostWysłany: 17 Lut 2014 22:01 

Dzięki za szybkie odpowiedzi :P
 Profil Relacje PM off  

#525 PostWysłany: 18 Lut 2014 07:54 

Witam
Jest to mój pierwszy post na forum, ale od dłuższego czasu obserwuję stronę :)
Wybieram się na kilka dni do Szwajcarii, o mam pytanie. Odlot mam 30 marca, niedziela o 9.05 z Basel. Natomiast zakwaterowanie mam niedaleko Zuriuch. Wg rozkładu z tej strony : http://www.sbb.ch/home.html na przystanek Basel Euroairport z Zuriuch dotrę o 6.39 ale będę miał tylko 6 minut na przesiadkę w Basel Sbb na lotnisko. Wydaje mi się że trochę mało. Następny dociera na lotnisko o 7.19.
Czy na tym lotnisku będzie to wystarczająco wcześnie?
 Profil Relacje PM off  

#526 PostWysłany: 18 Lut 2014 12:02 
Awatar użytkownika

Loty: 304
Kilometry: 348 428
złoty
Po pierwsze - 7:19 przy wylocie o 9:05 to w zupelnosci wystarczajaca godzina. Jeszcze zdazysz sie wynudzic, nawet jesli lecisz z bagazem rejestrowanym.
Po drugie - przeczytaj dokladnie co Ci strona sbb wyswietlila. Na przesiadke bedziesz mial 13 minut a 6 minut to jest szacowany przez nich czas jaki Ci to powinno zajac. Nie masz sie czym martwic
 Profil Relacje PM off  

#527 PostWysłany: 19 Lut 2014 01:31 

bartek. napisał(a):
zbyhu napisał(a):
Pewnie dlatego ze to mogly byc narkotyki, a nie substancje zagrazajace bezpieczenstwu samolotu.

Gdzies czytalem kiedys ze mydlo czy zolty ser moga wygladac jak semtex na rentgenie. Chcialbys zeby ewentualnego terroryste pytali po wyladowaniu co chcial przewiezc? :)

Na 100% to nie jest tak. Przelot do innego kraju równa sie z innymi prawami i kraj, ktory ktos chciał opuścić np. z narkotykami miałby pozniej problemy z ewentualną ekstradycją itd.
Nie wierze, że jest tak "o, chyba narkotyki. to zadzwonie do Zenka z celnego z Wenezueli zeby paxa przyskrzynił po wylądowaniu bo nie chce zeby linie miały opóźnienie u nas".

Jeżeli sprawa wyszła po przylocie to raczej po kolejnym rentgenie po przylocie wlasnie, a nie z powodu wylotu.

Bagaze przechodza co najmniej dwie kontrole:
- bezpieczenstwa
- celne
Zarowno na lotnisku wylotu i przylotu, a z reguly takze transferowym.
Przy kontroli bezpieczenstwa niekoniecznie ktos sie bedzie przejmowal zamkami, a w niektorych miejscach na swiecie w przypadku podejrzenia jakiegokolwiek zagrozenia trzeba liczyc sie ze sprawnym usunieciem i zniszczeniem bagazu. Najpierw niszcza, potem zadaja pytania.
Przy poszukiwaniu kontrabandy priorytetem jest zatrzymanie szmuglera narkotykow, dziel sztuki, broni, zwierzat chronionych itd.
Przy lotach europejskich celnicy niby maja niewiele roboty, a na Okeciu potrafili sprawnie wyluskac mnie jedna jedyna z tlumu po odebraniu bagazy z Madrytu. Wiedzieli, czego szukaja i nie byly to 4 litry tequili szmuglowane prosto z Meksyku - nawet im powieka nie drgnela i flaszki pomineli milczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#528 PostWysłany: 19 Lut 2014 01:33 

niebieski
I co tam fajnego mialas?;)
 Profil Relacje PM off  

#529 PostWysłany: 19 Lut 2014 01:45 

bartek. napisał(a):
I co tam fajnego mialas?;)

Jak na prawdziwego Polaka przystalo - limit alkoholu przekroczony razy 5.
Limit fajek przekroczony razy dwa.
Niestety zadnego bialego proszku.
 Profil Relacje PM off  

#530 PostWysłany: 20 Lut 2014 01:14 

Loty: 7
Kilometry: 18 893
Czy można zdobyć gdzieś formularz celny rozdawany w samolocie do usa?ewentualnie czy lecąc lufą można go otrzymać w języku niemieckim?
 Profil Relacje PM off  

#531 PostWysłany: 20 Lut 2014 02:30 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
http://www.cbp.gov/xp/cgov/travel/vacat ... n_form.xml
 Profil Relacje PM off  

#532 PostWysłany: 01 Mar 2014 11:17 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
Mam Pytanie czy jak na lotnisku np. w Kanadzie będą nas pytać o cel przyjazdu itp, a my nie będziemy znać angielskiego na tyle dobrze by im odpowiedzieć co wtedy się stanie?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#533 PostWysłany: 01 Mar 2014 12:34 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
wojtek_92 napisał(a):
Mam Pytanie czy jak na lotnisku np. w Kanadzie będą nas pytać o cel przyjazdu itp, a my nie będziemy znać angielskiego na tyle dobrze by im odpowiedzieć co wtedy się stanie?

Pozdrawiam

możecie wrócić do kraju najbliższym lotem ;)

ostatnio na forum była dyskusja o tym, ale nie mogę znaleźć w jakim temacie...

#534 PostWysłany: 01 Mar 2014 12:57 

Loty: 4
Kilometry: 3 562
jacek69 napisał(a):
vivere napisał(a):
wojtek_92 napisał(a):

Pozdrawiam

Byles, ze straszysz?

Nie ma obowiazku, by podrozujacy znali angielski, a jak chcesz przywolac posty, to zrob to sumiennie.
Osoby zostaly odeslane, gdyz bylo b.duze prawdopodobienstwo wjazdu w celach niezgodnych z prawem, a nie dlatego, ze nie znaly angielskiego.

Jesli bardzo urzednik sie uprze, by sobie pogadac z Toba, to moze wezwac tlumacza.

Czyli teoretycznie powinien wpuścić na terytorium danego kraju ? Chodzi o zwiedzanie oczywiście. Np. w dwie osoby.
 Profil Relacje PM off  

#535 PostWysłany: 01 Mar 2014 14:45 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
jacek69 napisał(a):
vivere napisał(a):
wojtek_92 napisał(a):

Pozdrawiam

Byles, ze straszysz?

Nie ma obowiazku, by podrozujacy znali angielski, a jak chcesz przywolac posty, to zrob to sumiennie.
Osoby zostaly odeslane, gdyz bylo b.duze prawdopodobienstwo wjazdu w celach niezgodnych z prawem, a nie dlatego, ze nie znaly angielskiego.

Jesli bardzo urzednik sie uprze, by sobie pogadac z Toba, to moze wezwac tlumacza.

bez napinki...emotka na końcu zdania miała swój cel...

nie tak dawno Polaka bez znajomości angielskiego potraktowali paralizatorem..i już go nie ma...

#536 PostWysłany: 05 Mar 2014 18:04 

Loty: 122
Kilometry: 206 925
Witam. Lecę z Wawy do Colombo z przesiadką w Londynie. Pierwszy odcinek BA, dalej Sri Lankan. Czy jeżeli bedę chciał się odprawić on-line w BA to będzie to odprawa także na odcinek LHR-CMB? Bilet kupiłem na expedia.co.uk, wystawiany był przez Sri Lankan airlines. Pozdrawiam.

Mariusz

#537 PostWysłany: 06 Mar 2014 01:27 

Cześć,

Lece waw-fra-cun liniami lot i condor (1 rezerwacja). Jak jest z bagażem rejestrowanym i podręcznym? W przypadku lotu ograniczenie to 23 kg a condor 20 kg. Podręczny w locie i condorze również różni się wymiarami i wagą (lot 10kg, condor 6 kg). Pakując się muszę się dostosować do tych niekorzystnych wymagań? tzn bagaz rejestrowany 20kg i podreczny 6kg (condor)?
 Profil Relacje PM off  

#538 PostWysłany: 06 Mar 2014 10:18 
Awatar użytkownika

Witajcie
będę leciał z Kathmandu do Lwowa Turkish Airlines, mamy przesiadkę w Stambule ponad 20 godzin, wszystko na jednym bilecie, czy przysługuje nam coś od linii lotniczej -nocleg pewnie nie, ale jakieś vouchery na jedzenie?
pozdrav
R

Image
 Profil Relacje PM off  

#539 PostWysłany: 06 Mar 2014 10:52 
Awatar użytkownika

Loty: 126
Kilometry: 294 821
niebieski
Adriatyk napisał(a):
Witajcie
będę leciał z Kathmandu do Lwowa Turkish Airlines, mamy przesiadkę w Stambule ponad 20 godzin, wszystko na jednym bilecie, czy przysługuje nam coś od linii lotniczej -nocleg pewnie nie, ale jakieś vouchery na jedzenie?
pozdrav
R

Możesz załapać się na darmowe zwiedzanie Stambułu jeśli będzie pasować z twoimi godzinami stopoveru- transport, bilety wstępu i wyżywienie bierze na siebie Turkish Airlines :)
http://www.istanbulinhours.com/
 Profil Relacje PM off  

#540 PostWysłany: 07 Mar 2014 13:06 

Loty: 29
Kilometry: 68 101
Witam.

Ile trwa odprawa na lotnisku JFK po przylocie. Trzeba przejść rozmowę z urzędnikiem wbijającym wizę, odebrać bagaż itp. Jak dużo czasu to zajmuje? Godzinę, dwie?

Dziękuję
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 1640 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 82  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 3 gości