Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 13 Lut 2014 01:25 

Loty: 1
Kilometry: 1 063
Właśnie, że może być dzięki temu fajna relacja, dużo osób podróżuje czytając od deski do deski forum, żeby wiedzieć jakim autobusem dojechać z punktu a do punktu b. Drukuje milion mapek, adresów itd. A tutaj dziewczyna jedzie w ciemno i może odkryć wiele przepięknych miejsc bez żadnych wskazówek. Czytam czasem relacje z podróży i w wielu powtarzają się te same historie - "z lotniska odebrał mnie xx" , który odbiera wszystkich co znają to forum, mieszkałem w "xx" kolejne miejsce polecane przez osoby z forum itd. itd. Ja tam trzymam kciuki!
 Profil Relacje PM off  

Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth Wypoczynek w Dubaju za 2829 PLN ☀️🏙️ Loty PLL LOT i noclegi w 4* hotelu Queen Elizbeth
Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN Egipt na wypasie 🏝️ 5* all inclusive nad Morzem Czerwonym za 2739 PLN
#22 PostWysłany: 13 Lut 2014 02:32 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 23 065
Zgadzam się! Ja też z chęcią poczytam o kolejnych przygodach związanych z ta podróżą i trzymam kciuki, żeby wszystko się udało! ;) Na forum jest dużo różnych wątków, jeśli nie jesteś zainteresowany, to zwyczajnie nie czytaj, jak widać dużo osób jednak jest. Ja podziwiam, bo w życiu bym się nie odważyła na taki wyjazd w ciemno. No i zazdroszczę Kanady i czekam na kolejne relacje i na zdjęcia! :)
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 13 Lut 2014 03:36 

Saint John, 13.02

Hej Ho Hola :)

Opsala widze, że zostałam zlinczowana :) ale rąbanie drewna w lesie i łowienie ryb za bardzo przewidywalne, wiesz, dzień po dniu masz takie same cele do zdobycia :) Poza tym nie jestem porąbana żeby siedzieć w lesie jak jest -30 :)
No ale hejterów też lubię wiec odsyłam usmiech :) ( a ty pewnie siedzisz teraz "na pewnym" w domku u sie nudzisz :D LOL - zarcik :) bez urazy

Po pierwsze mamy tutaj zmianę czasu także proszę sie o mnie nie martwic :) nie zwasze czlowiek ma czas skoczyc na laptopa.
Do Saint John dolecilam Bombardierem :) fajna przygodna, nigdy nie byłam na pokładzie takie statku :) leci się dość nisko i bardzo "telepie" :)

No i udało się dotrzeć do domu z pomoca CS.

Heee.. I co tu teraz napisać! Gość spadł mi z nieba, tz nasze poglądy różnią się nawet bardzo :D oni tutaj w ogole nie rozumieją autostopu, spania pod namiotem, braku planu, pieniedzy itd, wszyscy jego znajomi myslą ze jestem chora na umyśle, kiedy wspominam co nieco ... Także stałam się atrakcją turystyczną.
No ale wracając do tego CS, okazało sie, że koleś ma swoją firmę przelotowo - pocztową (dziany jest ogólnie - troche smierdzi tu mafia) zaproponował mi przelot do montrealu (jakbym wiedziała, to zostałabym tam wczoraj!) Żebym mogła zobaczyć miasto - i bardzo mnie tutaj w tym momencie przeprszal, ze moze nie bedziemy mogli zostac tam do konca weekendu itd ALE DLA MNIE SAM LOT TO FRAJDA :D :)

Dzisiaj niestety nie udało mi się nawet wyjść domu, bo od rana wpadali ziomki gościa. Ale to cale Saint John mi się zbytnio nie podoba, wiec nie wiem czemu mój paluch wylądował właśnie tutaj ;D
Zima bardzo sroga także muszę wymysleć coś na jej przeczekanie, bo się nie da spokojnie odkrywać.
Krąży mi mały plan po glowie, aby skoczyć do vancuer, tam nieco cieplej, tyle ze po drugiej stronie kontynentu, no a pieniazków brak, ale przeciez wszystko jest mozliwe ! :)

Jutro zakupie karte do aparatu, bo moja przestala działać !!! no i mam nadzieje umieścić zdjęcia z Montrealu, zaraz po powrocie ! :)

Ktoś zapytal jakie motywacje do takiego wyjazdu ?
Hmm ... żadne :) siedząc w domu, doszłam do wniosku, że nie mam już tam co robić. pobłądziłam w ciemno palcem po mapie i teraz już leżę w łóżku po drugiej stronie globu. Moze jedyna motywacja był strach przed rutyną życia ? :)

Ostatnio edytowany przez koncentrator, 13 Lut 2014 17:16, edytowano w sumie 1 raz
Dużo za duże zdjęcie.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 13 Lut 2014 04:32 

Nigdy nie byłoby mnie stać na takie szaleństwo. Chwila buntu? Odważna jesteś. Pozdrawiam serdecznie.
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 13 Lut 2014 05:12 
Awatar użytkownika

niebieski
To jak już będziesz miała swoją kartę w aparacie to możesz podzielić się zdjęciami, które sama zrobiłaś.

Według mnie wrzucanie fotek z Wiki ( http://tinyurl.com/acbdash8100 ) jest trochę bezsensowne.
 Profil Relacje PM off
2 ludzi lubi ten post.

#26 PostWysłany: 13 Lut 2014 05:47 
Awatar użytkownika

Loty: 65
Kilometry: 157 723
niebieski
Kolega popisał się czujnością...
Czyżby wszystko miało się okazać wielką mistyfikacją?!
W kolejnym odcinku.... :lol: :lol: :lol: :lol:
namteH lubi ten post.

#27 PostWysłany: 13 Lut 2014 09:38 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
NAdal nie widze gdzie tutaj jest SZALEŃSTWO?
Osobiście nie widze narazie nic czego bym nie znał.
Np."Isleński blogspot" mnie zaskoczył ostatnio,podróżowanie bez $ do Iranu,fajne jazdy,dobry poziom tekstu i zrozumienie otaczającego go świata.
Niestety u Ciebie tego wszystkiego mi brakuje.
Pozatym właśnie siedzenie w lesie i rąbanie drewna i łowienie ryb/to byłoby coś orginalnego to jest wyzwanie a nie odbijanie sie od CSów co akurat nie jest trudne.
Pozatym to że ludzie mają $ to nie oznacza że są odrazu z "Mafi" bo mają swoje samoloty itd.
Poprostu ludzie w Polsce sa biedniejsi.

#28 PostWysłany: 13 Lut 2014 16:47 

viewtopic.php?f=213&t=41121&p=332040#p332040

dlaczego zakładasz że tam nie dotarła? popatrz na relację z afryki, jednak dziewczyna jest troszkę "szalona". nie każdy ma odwagę żeby odwiedzić czarną afrykę.
wylosowała to miasteczko i chciała tak zrobić jak postanowiła, ja bym jednak chyba losował drugi raz, bo w tym wyjeździe tylko założenie było szalone.
A co do kart kredytowych, z moich znajomych za dużo osób też ich nie ma. ludzie boją się ich nie wiem czemu. patrząc na fotkę to wtedy miała pewnie z 16 lat więc nie dziwne że nie miała KK.

powodzenia Ama.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:00 

Może moderator wam odpowie i sprawdzi ip z pod którego zostały napisane posty ;)

Sent from my iPhone using Tapatalk
 Profil Relacje PM off
ama670 lubi ten post.

#30 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Jestem zdania, że skoro odbyła poważną podróż po Afryce to z pewnością teraz nas nie oszukuję. Wróćmy do meritum, dalsze tworzenie teorii spiskowej nie ma sensu.

Czekamy na dalsze relacje...

#31 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:20 
Awatar użytkownika

srebrny
Adres IP jest z Kanady (oczywiście to o niczym nie świadczy). Proszę więc póki co wstrzymać się z osądami.

Usunąłem także gigantyczne zdjęcie nienależące do użytkowniczki, które rozjeżdżało forum.
 Profil Relacje PM off
ama670 lubi ten post.

#32 PostWysłany: 13 Lut 2014 17:35 
Site Admin

Powodzenia życzę, jednak.. powodzeniu trzeba pomóc. Okolice zatoki fundy są bardzo ciekawe, więc pora przestać bujać w obłokach tylko zacząć układać plan, żeby chociażby wiedzieć co zobaczyć. Inaczej będzie to kolejna relacja w której przeczytamy tylko o noclegach a nie co zobaczyłaś :)

#33 PostWysłany: 13 Lut 2014 21:35 

sam fakt "celowania palcem w mapę" i zdziwienie, że to nie np. Ameryka Południowa to śmieszne...
przecież wiadomo gdzie który kontynent leży i wiadomo gdzie celować żeby nie wpakować się w zimie na północny biegun :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:02 
Awatar użytkownika

Loty: 30
Kilometry: 37 700
niebieski
A ja myślę że to odważna i trochę szalona dziewczyna, która zdecydowała się na taką a nie inną przygodę. Zazdroszczę odwagi i możliwości, niekoniecznie miejsca ;).
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:13 

Loty: 82
Kilometry: 97 797
niebieski
Lepiej skupcie się na czytaniu recenzji a nie na jakiś dziwnych podejrzeniach, jaki ktoś miałby mieć cel w tym żeby zmyslac coś takiego?

Ja życzę powiedzenia ;-)

Wysłane z mojego GT-N7100 przy użyciu Tapatalka
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 13 Lut 2014 22:41 
Awatar użytkownika

niebieski
Cel by się znalazł, choćby chęć zaistnienia, pokazania się, ale w tym przypadku tak nie jest ( takie mam wrażenie). 99% czytających ten wątek nie porwałaby się na wyjazd w takie miejsce! w taki sposób. Jakby to dziwnie nie wyglądało/ brzmiało autorka wątku musi być wyjątkowo "luźną" osobą. Przy okazji czytania takich relacji zawsze mnie ciekawi czym dana osoba zajmuje się zawodowo, że jest w stanie wyjechać choćby na miesiąc, jak wygląda jej życie...
Brzmi trochę wścibsko, ale tak mam.

Sorry za offtop

#37 PostWysłany: 14 Lut 2014 13:47 
Awatar użytkownika

Loty: 35
Kilometry: 111 384
niebieski
krytyka tak ale konstruktywna a nie cała gama antyteorii na każde zdanie autorki, łącznie z sprawdzaniem IP jako kryterium wiarygodności....

nie rozpływam się osobiście nad wszystkim ale ciekawa jestem dalszego rozwoju sytuacji

pozdrawiam;)
ama670 lubi ten post.

#38 PostWysłany: 14 Lut 2014 14:26 
Awatar użytkownika

srebrny
No może koleżanka miała akurat mapę Kanady, więc co innego miał palec wskazać :)
 Profil Relacje PM off
ama670 lubi ten post.

#39 PostWysłany: 14 Lut 2014 17:53 

coś cichutko się zrobiło, autorka zamilkła...
ale bez obaw, na pewno samotny biznesmen posiadający samolot (y?) zaopiekuje się równie samotną dziewczyną z Polski
bo lubi pomagać, zabierać na wycieczki i karmić przez całą zimę...
dzisiaj walentynki, jakież to romantyczne :mrgreen:
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 15 Lut 2014 05:53 

14 lutego, Saint John

Montreal, Montreal ! Zdecydowanie jedno z piękniejszych miast Kanady. Nie można go nawet porównać do Toronto. Tam budynki wyrastają z pod ziemi, świecą, a reklamy odwracają nasz wzrok od wszystkiego co jest istotne. Jeśli odejdzie się parę minut od centrum łatwo można znaleźć dzielnice, w których wiesz, że nie jesteś mile widziany. Montreal natomiast, to europejski styl, europejskie budowle, no i przede wszystkim francuski sposób bycia wielu mieszkańców, co czasami zapisywane jest jako minus. W porównaniu do innych prowincji, ludzie są tutaj dość chłodni i powściągliwi. Mój CSurfer mawiał „We hate french, we hate Quebec”. No cóż…
Zwiedzanie zimą nie sprawia tyle frajdy, jak nie czuje się palców u nóg. Jednak trzeba korzystać z tego co los daje :)

Załącznik:
Komentarz do pliku: :)
wystawa.JPG
wystawa.JPG [ 61.21 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Załącznik:
wystawa 1.JPG
wystawa 1.JPG [ 45.03 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Załącznik:
montreal.JPG
montreal.JPG [ 35.6 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Panorama.

Załącznik:
panorama1.JPG
panorama1.JPG [ 33.03 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Załącznik:
panotrama.JPG
panotrama.JPG [ 50.49 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Stadion Olimpijski, letnie igrzyska 76’. Co ciekawe, dowiedziałam się, że stadion gdzieś niedawno dopiero odrobił swoje straty, a w igrzyska ponoć nie był jeszcze gotowy. Także mamy coś wspólnego z Kanadyjczykami.

Załącznik:
olimpijski.JPG
olimpijski.JPG [ 27.48 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Załącznik:
olimpijski2.JPG
olimpijski2.JPG [ 39.5 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Biodome. Dawna część stadionu, teraz wykorzystana jako park, w którym podziwiamy ekosystemy jakie znajdziemy w Ameryce.

Załącznik:
biodome 2.JPG
biodome 2.JPG [ 34.33 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Załącznik:
biodome 1.JPG
biodome 1.JPG [ 41.46 KiB | Obejrzany 9678 razy ]

Montreal słynie z browaru. Jako, że osoby w których towarzystwie przebywałam, pochodzą z Irlandii wieczór spędzamy w Irish Pubie. Ciekawe doświadczenie, bo wszyscy się tutaj znają, mała knajpa, gdzieś na uboczu, z zewnątrz w ogólnie nie zauważalna. W środku fajna atmosfera, praktycznie nie ma miejsca, a do tego rozkłada się kapela i mocna daje po perkusji, wszyscy wrzeszczą słowa, tylko nie ja :( szkoda!

Załącznik:
disco.JPG
disco.JPG [ 35.37 KiB | Obejrzany 9678 razy ]
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 54 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości