Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Blackall napisał(a):
Jeśli przy gate nikt nie zwróci uwagi, to przejdzie i 50 litrowy, więc takie pytanie jest trochę bez sensu...

Natomiast maksymalna pojemność zgodna z wytycznymi to 40 cm x 20 cm x 25 cm = 20 litrów. A że plecaki zazwyczaj nie są idealnie dopasowane do sizera, to realnie jeszcze mniej. Zupełnie inną kwestią jest natomiast to, że ludzie w większości przypadków mają nieco za duże plecaki bo nikt tego aż tak mocno nie kontroluje (choć to zależy od dnia / lotniska / obsługi / szczęścia itp). Plecak można też ugnieść, a walizkę - niekoniecznie.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 106  Następna
Autor Wiadomość
#301 PostWysłany: 20 Wrz 2011 22:04 
Awatar użytkownika

Loty: 29
Kilometry: 52 024
Twarda nie jest. Wzmocnione boczki trochę tylko... jakby nadepnąć też będzie miała 20cm :D
To jak, ryzykować, czy nie warto?

Image
 Profil Relacje PM off  

Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷 Przedświąteczna wycieczka na Lazurowe Wybrzeże 🌊🎄 Loty do Nicei i hotel za 719 PLN 🇫🇷
Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍 Afryka mniej znana 😎 Loty do Namibii (z bagażem) od 2883 PLN 🔥😍
#302 PostWysłany: 20 Wrz 2011 22:06 
Awatar użytkownika

niebieski
Sobiech napisał(a):
Twarda nie jest. Wzmocnione boczki trochę tylko... jakby nadepnąć też będzie miała 20cm :D
To jak, ryzykować, czy nie warto?

koszyk ma 22. Jesli wepchniesz to przejdzie. Jesli nie to nie - sam ocen. Zdjecia koszyka byly na forum/w necie, na dodatek na lotnisku tez przed security bedziesz mogl spokojnie sprawdzic i ew przepakowac.
 Profil Relacje PM off  

#303 PostWysłany: 26 Wrz 2011 20:57 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Proszę o szybką odpowiedź. Przejrzałem temat i nie znalazłem jasnej odpowiedzi.

Czy ktoś wkładał TUANA 55 Campusa do kosza WIZZ AIR??
Wchodził bez problemu? Proszę o opinie.

#304 PostWysłany: 26 Wrz 2011 21:12 

Zbanowany
Leciałem teraz Ryanairem Walencja - Ibiza - Walencja i zwracali tylko uwagi na bardzo duże torby, które widać było gołym okiem że są za duże. Widziałem też odprawę Ibiza - Bruksela i każdemu kazali wkładać do koszyka, ale nawet niektórym odpuszczali, ale jak to Hiszpanie :-)

Potem leciałem Barcelona - Berlin liniami Easyjet i tutaj też postawili koszyk do sprawdzania, ale odrzucili tylko jedną Niemkę, która bagaż miała gigantyczny. Innym nie robili problemów, choć niektóre na pewno nie były prawidłowych rozmiarów.

Co do zawartości bagażu podręcznego to nikt nic nie sprawdzał, wiozłem nawet kosmetyki 200ml w czarnej podręcznej kosmetyczce... :-)
 Profil Relacje PM off  

#305 PostWysłany: 26 Wrz 2011 21:58 
Awatar użytkownika

złoty
Gaszpar napisał(a):

Ma ktoś doświadczenia z tym plecakiem z koszykiem WIZZ AiR bo wcześniej forumowicze pisali, że do Ryanaira wchodzi.

#306 PostWysłany: 26 Wrz 2011 22:12 

Witam
A co powiecie na temat tego plecaka? http://www.amazon.com/Cabin-Max-Backpac ... B002Q5APX4
 Profil Relacje PM off  

#307 PostWysłany: 26 Wrz 2011 23:09 
Awatar użytkownika

niebieski
PabloLoco napisał(a):
A co powiecie na temat tego plecaka? http://www.amazon.com/Cabin-Max-Backpac ... B002Q5APX4
No proszę - wypłynął mój faworyt ;). Od dłuższego czasu go w sieci oglądałem, z kupnem wstrzymywałem się do momentu "pomacania" go osobiście. No i udało się mi się niedawno na lotnisku w Gironie dorwać Irlandczyka z tym plecakiem.

Efekt oględzin? Ano taki, że dokładnie ten plecak zamawiam w tym tygodniu "bezpośrednio od producenta" z UKeja. Poniżej link:

http://www.gadgetsuk.com/cabin-max-flight-bag-ideal-for-ryanair-easyjet.html

680 gram (niektóre źródła podają 850, ale to żadna różnica). Pełne wykorzystanie dozwolonych rozmiarów (szerokość!). Dostęp do wnętrza w stylu walizkowym. 44 litry pojemności. I zero problemów w Ryanair/Wizzair/EasyJet et consortes 8-). Jeżeli ktoś z forumowiczów jest chętny na dołączenie do mojego zamówienia (plecak kosztuje 25 funtów), to zapraszam na PW. Koszty przesyłki podzielimy na ilość chętnych. Zakupu chciałbym dokonać do końca tego tygodnia. Tak, aby przesyłka przyszła na tyle szybko, by plecak zaczął latać już na październikowych wypadach... 8-)
 Profil Relacje PM off  

#308 PostWysłany: 27 Wrz 2011 07:07 

OradeaOrbea napisał(a):
PabloLoco napisał(a):
No proszę - wypłynął mój faworyt ;). Od dłuższego czasu go w sieci oglądałem, z kupnem wstrzymywałem się do momentu "pomacania" go osobiście. No i udało się mi się niedawno na lotnisku w Gironie dorwać Irlandczyka z tym plecakiem.

Efekt oględzin? Ano taki, że dokładnie ten plecak zamawiam w tym tygodniu "bezpośrednio od producenta" z UKeja. Poniżej link:

http://www.gadgetsuk.com/cabin-max-flight-bag-ideal-for-ryanair-easyjet.html

680 gram (niektóre źródła podają 850, ale to żadna różnica). Pełne wykorzystanie dozwolonych rozmiarów (szerokość!). Dostęp do wnętrza w stylu walizkowym. 44 litry pojemności. I zero problemów w Ryanair/Wizzair/EasyJet et consortes 8-). Jeżeli ktoś z forumowiczów jest chętny na dołączenie do mojego zamówienia (plecak kosztuje 25 funtów), to zapraszam na PW. Koszty przesyłki podzielimy na ilość chętnych. Zakupu chciałbym dokonać do końca tego tygodnia. Tak, aby przesyłka przyszła na tyle szybko, by plecak zaczął latać już na październikowych wypadach... 8-)

wysłałem PW

#309 PostWysłany: 30 Wrz 2011 10:01 

Na amazonie ten plecak kosztuje tyle samo z darmową dostawą do Polski...
 Profil Relacje PM off  

#310 PostWysłany: 30 Wrz 2011 11:19 
Awatar użytkownika

niebieski
eXe napisał(a):
Lubię Amazon, ale po ostatnich zakupach u nich (za pierwszym razem czekałem na Kindle 3 tygodnie, po czym paczka nie przyszła, tylko wrócili mi pieniądze na kartę - za drugim razem paczka przyszła... ale doliczono mi cło) dosyć ostrożnie podchodzę do zakupów u nich :roll:

Zamówienie z Wysp ma przyjść w ciągu 2 dni od momentu złożenia, koszt wysyłki wychodzi w okolicach 1 funta a nawet mniej na osobę (przy tej liczbie forumowiczów, które się zadeklarowały)... dodatkowo sklep dorzuca gift 8-)
 Profil Relacje PM off  

#311 PostWysłany: 30 Wrz 2011 11:36 
Awatar użytkownika

niebieski
OradeaOrbea napisał(a):
eXe napisał(a):
Lubię Amazon, ale po ostatnich zakupach u nich (za pierwszym razem czekałem na Kindle 3 tygodnie, po czym paczka nie przyszła, tylko wrócili mi pieniądze na kartę - za drugim razem paczka przyszła... ale doliczono mi cło) dosyć ostrożnie podchodzę do zakupów u nich :roll:

Zamówienie z Wysp ma przyjść w ciągu 2 dni od momentu złożenia, koszt wysyłki wychodzi w okolicach 1 funta a nawet mniej na osobę (przy tej liczbie forumowiczów, które się zadeklarowały)... dodatkowo sklep dorzuca gift 8-)

no to kup w amazon UK a nie US. Sam korzystam z ich usług i jestem bardzo zadowolony. Paczki przychodza praktycznie jak krajowe, ceny nizsze, wysylka za darmo.

http://www.amazon.co.uk/s/ref=nb_sb_nos ... ax&x=0&y=0
nawet widze rozne opcje.
 Profil Relacje PM off  

#312 PostWysłany: 30 Wrz 2011 12:52 
Awatar użytkownika

niebieski
Plecaki dla forumowiczów Fly4Free zamówione ;). Wysłałem PW zainteresowanym osobom. Pozostaje czekać na paczkę...
 Profil Relacje PM off  

#313 PostWysłany: 30 Wrz 2011 13:17 
Awatar użytkownika

niebieski
Genialny! Dzięki !!! Wyrzucam moje poprzednie, 2 Cabin-Maksy już zamówione na Amazonie - koszt 49,90 GBP, przewidywany termin dostawy 1 październik.
Na karcie póki co zablokowali 13,93 zł.
 Profil Relacje PM off  

#314 PostWysłany: 02 Paź 2011 20:57 
Awatar użytkownika

złoty
Gaszpar napisał(a):
Gaszpar napisał(a):

Ma ktoś doświadczenia z tym plecakiem z koszykiem WIZZ AiR bo wcześniej forumowicze pisali, że do Ryanaira wchodzi.

Odpowiem sobie sam.
Do Ryanaira wchodzi na luzaku do WIZZa jest problem wypchany i bez wyjętych sztywnych pleców nie chce wejść. Trzeba się mocno pomęczyć żeby go tam ulokować.

#315 PostWysłany: 03 Paź 2011 11:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
Czy ktoś wkładał TUANA 55 Campusa do kosza WIZZ AIR?? [..] Do Ryanaira wchodzi na luzaku do WIZZa jest problem wypchany i bez wyjętych sztywnych pleców nie chce wejść. Trzeba się mocno pomęczyć żeby go tam ulokować.
Czyli na lotniskach, gdzie podchodzą bardziej rygorystycznie do bagażu podręcznego i jego "dopychania" do koszyków ( => "don't push, sir!") problemy są prawdopodobne... :?
 Profil Relacje PM off  

#316 PostWysłany: 03 Paź 2011 12:00 
Awatar użytkownika

złoty
Fakt jest taki, że załadowany plecak nie bardzo chce wejść do kosza WIZZa. Zrobię w najbliższym czasie podejście z wyjętymi "elementami stelażu" z pleców i mniej wypchanym plecakiem na Okęciu i zobaczę co wetedy.

A pytanie na marginesie jak rygorystycznie bądź nie jest obsługa w Bergamo?

#317 PostWysłany: 03 Paź 2011 12:35 
Awatar użytkownika

niebieski
Gaszpar napisał(a):
pytanie na marginesie jak rygorystycznie bądź nie jest obsługa w Bergamo?
Bywa tam dziwnie. Ludzie odpowiedzialni za boarding czasami robią "rajd" z tym koszykiem zintegrowanym z wagą. Zdarzało mi się, że nie czepiali się nikogo (bądź tylko tych z ewidentnie dużymi bagażami)... ale pamiętam sytuacje, gdzie sprawdzali wszystkich, jak leci.

Ogólnie IMHO to jedno z bardziej "restrykcyjnych" lotnisk w kwestii bag. podręcznego :roll:
 Profil Relacje PM off  

#318 PostWysłany: 03 Paź 2011 12:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Bergamo - Tanger na całą kolejkę oczekujacych poproszono może raptem 2-3 osoby o umieszczenie bagazu w koszyk Ryana, przy czym upychano na max byle wszedl jednym slowem zero problemów.

Bergamo - Kraków niemal kazda osoba z bagazem "na oko" majacym problem z umieszczeniem w koszyk Ryana proszona o umieszczenie w nim bagazu , mozna bylo dopychac na max byle wszedl.

To moje doświadczenia .. roku 2010 na swiezo dam ci informacje 12 pazdziernika mam lot Bergamo-Madryt opisze ci wrazenia
 Profil Relacje PM off  

#319 PostWysłany: 03 Paź 2011 14:48 
Awatar użytkownika

niebieski
correos napisał(a):
Bergamo - Tanger na całą kolejkę oczekujacych poproszono może raptem 2-3 osoby o umieszczenie bagazu w koszyk Ryana, przy czym upychano na max byle wszedl jednym slowem zero problemów.

Bergamo - Kraków niemal kazda osoba z bagazem "na oko" majacym problem z umieszczeniem w koszyk Ryana proszona o umieszczenie w nim bagazu , mozna bylo dopychac na max byle wszedl.

To moje doświadczenia .. roku 2010 na swiezo dam ci informacje 12 pazdziernika mam lot Bergamo-Madryt opisze ci wrazenia

no w 2010 bylo spokojnie, teraz nie sprawdzaja pod gejtami ale przed security. Stoja sobie panie, rozmawiaja i poluja na duzy bagaz. Mimo wszystko jesli sie przejdzie pewnie, szybko i w odpowiednim momencie jest szansa ze nie poprosza o wkladanie. Bynajmniej mi sie to udalo w tym roku juz pare razy ;)

ale podpisuje sie pod tym co napisane wyzej - bergamo jest dosyc restrykcyjne.
 Profil Relacje PM off  

#320 PostWysłany: 04 Paź 2011 18:04 

BGY jest restrykcyjne w podejściu do podręcznych bagaży bo to baza FR, na większości lotnisk, które są bazami jakiejś linii do kontroli bagażu podchodzą bardziej "serio" niż na innych lotniskach "nie bazowych". Ja odlatywałem z BGY 30.09 i przed wejściem do security personel sprawdzał wszystkich po kolei czy ich bagaż mieści się do standu FR. Miałem 0.5kg nadbagażu ale przeszło bez problemu. Problem mieli pax, którym bagaż nie zmieścił się w koszyku na bagaże. Natomiast w samym gate obsługa bagaży już nie sprawdzała zarówno na rejsach FR jak i W6. Ciekawostką jest fakt, iż lotnisko w BGY ma podpisana umowę z FR i W6, polegającą na tym, iż pax mogą zrobić zakupy w sklepach po kontroli bezpieczeństwa i wziąć dodatkową sztukę bagażu jako zakupy ze sobą na pokład :D
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2108 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 106  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości