Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Wrz 2011 16:51 

platynowy
Flaszka Żubrówki, jakiś drobny upominek z logo naszego kraju (szalik, breloczek, koszulka), paczka Ptasiego Mleczka lub innego polskiego specjału. Można też na miejscu zaprosić na obiad czy zrobić zakupy do lodówki gospodarza.

City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN
Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
#2 PostWysłany: 22 Wrz 2011 16:58 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Siłą żubrówki jest niesamowita. Jeden Marokańczyk (muzułmanin) stwierdził, że jak przywiozę Żubrówkę, mogę u niego tydzień mieszkać :)

#3 PostWysłany: 22 Wrz 2011 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
wodka. ;)
polecam 100ml jak ktos ma kilka lotow po drodze lub dluzszy trip. No i mozna dzieki temu zaprezentowac pare roznych smakow ;)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Wrz 2011 17:24 

HON fly4free
Kamil napisał(a):
Siłą żubrówki jest niesamowita. Jeden Marokańczyk (muzułmanin) stwierdził, że jak przywiozę Żubrówkę, mogę u niego tydzień mieszkać :)

Na ile znam mieszkańców Maghrebu to przyczyna jest dość prozaiczna: wysokoprocentowe alkohole, zwłaszcza wódka, są bardzo drogie w tych krajach, stąd butelka takiego trunku ma duża siłę przebicia. Moi znajomi z Tunezji i Algierii tez zawsze i niezmiennie proszą o przewieznienie wódki. ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Wrz 2011 18:10 

dla hiszpanow polecam zoladkowa gorzka - uwielbiaja, naturalnie do drinkow ;)

#6 PostWysłany: 22 Wrz 2011 19:10 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
norwegowie tez, z uwagi na ceny u nich cenią flaszkę :) na okeciu w którymś ze sklepów dałem 19pln za litr żołądkowej de luxe :d
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Wrz 2011 21:18 

Ja zawsze wręczam album ze zdjęciami z mojego miasta zachęcając tym samym do gościny w moim mieście :) Zresztą gościom, którzy śpią u mnie także wręczam album na pamiątkę :) Zawsze są zadowleni :)

#8 PostWysłany: 23 Wrz 2011 00:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Też byłem w Wiedniu i też kupiłem ŻUBRÓWKĘ, prezent bardzo trafny ( flaszeczka zrobiona pierwszego wieczora) :D
www.okruszek.org.pl
www.pustamiska.pl
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 23 Wrz 2011 09:22 

jeśli ktoś tylko z podręcznym a sytuacja jednak żubrówki "wymaga" to chyba nie ma wiekszego problemu z kupnem na miejscu (wiem, wiem to nie to samo;). w każdej portugalskiej "biedronce" zubrówka stoi. co nie znaczy, że Portugalczycy dobrze ją znają ;)
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 23 Wrz 2011 09:54 
Awatar użytkownika

Alkohol można przecież kupić na lotnisku, za kontrolą bezpieczeństwa.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 23 Wrz 2011 10:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Awerik napisał(a):
Alkohol można przecież kupić na lotnisku, za kontrolą bezpieczeństwa.

nie kazdy lata bezposrednio/przesiadka w 24h. Czasami wpadaja rowniez 'tourne' ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 23 Wrz 2011 11:35 
Awatar użytkownika

No też prawda. :)

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 23 Wrz 2011 13:36 

Zakładając, że lecę do Barcelony z przesiadką w Bergamo i na Ławicy kupię Żubrówkę i będzie miała torebkę i paragon ze sklepu wolnocłowego, czy nawet wtedy mi ją skonfiskują w Bergamo?
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 23 Wrz 2011 15:24 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
tak
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 23 Wrz 2011 15:55 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
A dlaczego mieliby skonfiskować?
Lot odbywa się wewnątrz Unii i jeżeli towar zostanie odpowiednio opakowany na jednym unijnym lotnisku (Poznań), to nie będzie problemu w tranzycie na innym wewnątrz Unii (Bergamo). Oczywiście ważne jest, aby zakupiony alkohol zmieścił się w bagażu podręcznym (oraz nie spowodował przekroczenia dopuszczalnej wagi), o ile nie zamierzamy go włożyć do bagażu rejestrowanego.
Przy spełnieniu powyższych warunków można śmiało kupować.

#16 PostWysłany: 23 Wrz 2011 16:15 

Loty: 35
Kilometry: 94 159
niebieski
O ile nie przekroczy 100 ml :roll: Przecież jak wysiądzie to jeszcze raz musi przejść przez security itd. Przecież to nie jest lot przesiadkowy, a dwa oddzielne loty.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 23 Wrz 2011 17:10 
Awatar użytkownika

niebieski
ormo napisał(a):
O ile nie przekroczy 100 ml :roll: Przecież jak wysiądzie to jeszcze raz musi przejść przez security itd. Przecież to nie jest lot przesiadkowy, a dwa oddzielne loty.

nie. Doczytaj warunki przewozu płynów kupionych w sklepie "tax-free". Nie wszystkiego dotyczy zasada 100ml
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 23 Wrz 2011 18:10 
Awatar użytkownika

Jeżeli kupisz w tax-free i będzie dobrze zapakowane (jakaś tam naklejka czy coś) to nie powinno być problemów. dodatkowo na niektórych lotniskach przy lotach tranzytowych nie trzeba drugi raz przechodzić seciurity.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 26 Wrz 2011 18:50 
Awatar użytkownika

Loty: 354
Kilometry: 659 233
niebieski
Wszyscy moi couchsurfingowi hosci (jak do tej pory) najbardziej zadowoleni byli z ptasiego mleczka aczkolwiek ciężka sprawa jak się ma dłuższego tripa w ciepłe rejony), do tego dorzucam przeważnie magnesik z Polski/Krakowa (magnesik to rzecz uniwersalna, poza tym sama zbieram;P) . Co do Żubrowki, zawoziłam do Hiszpanii dwa razy: raz poszła od razu, natomiast u innego CS'owca bylam pol roku później i flaszka stała prawie pełna- niechetnie przyzał, że ani jemu,ani znajomym nie podeszła (ale to chyba jednak rzadkość). Raz zawiozłam CS'owcom 'nalewkę babuni' , ale nie podeszla;) Polecam dokładnie studiować profile ludzi ( i komentarze), często widać kto bardziej wolalby dostać wódkię, kto słodycze etc. A magnesik wg mnie zawsze uniwersalny:D

#20 PostWysłany: 31 Paź 2016 14:12 
Awatar użytkownika

Loty: 258
Kilometry: 573 646
platynowy
W najblizszej przyszlosci zamierzam intensywnie korzystać z dobrodziejstwa coachsurfingu. Czy macie jakieś fajne pomysły na prezent dla osoby, która udziela nam darmowego noclegu albo jest gotowa poswiecic swoj czas I za darmo oprowadzić po mieście? Najfajniejsze byłoby coś związane z Polską, nieduże, żeby nie zabierało dużo miejsca w bagażu, a jednoczesnie nie będące jakąś pierdółką typu pocztówka. Pierwsze co przychodzi mi na myśl to alkohol np. jakaś kolorowa Soplica (nie znam obcokrajowca, który nie byłby nią zachwycony) albo Zubrowka, no ale nie przejdzie to w niektórych krajach islamskich, a I nie kazdy musi być milosnikiem procentowych trunków. Smialo dzielcie sie swoimi pomyslami ;)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 24 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości