Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Warszawa Modlin
#21 PostWysłany: 11 Gru 2012 17:11 

niebieski
Nightdrivers o tej godzinie koło 130,, reszta pewnie 200 lub więcej. Jest to taryfa nocna, więc koszty wyższe.
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
#22 PostWysłany: 11 Gru 2012 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Maciek78 napisał(a):
Taksówką dojedziesz nawet bez problemu. Czas dojazdu wynosi około 30 minut, więc koło 5:00 byłbyś na lotnisku. Poza tym PB pewnie przyjedzie kilka minut wcześniej.

To jest jakieś 50km, więc nie byłbym aż taki optymistyczny z tym czasem dojazdu...
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 11 Gru 2012 17:39 

niebieski
Fakt, namieszałem. Pisałem o przystanku Metro Młociny.
Z Wilanowskiej będzie sporo trudniej, rano czy nie - trzeba się przebić przez pół miasta a to dodatkowe kilkanaście minut. Ryzyko bardzo duże, aczkolwiek dalej jest to możliwe.
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 11 Gru 2012 19:13 
Awatar użytkownika

odpuszczam,,
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:05 
Awatar użytkownika

Loty: 64
Kilometry: 89 673
niebieski
Hej Wszystkim, przekopałem już trochę tego forum, ale nie umiem się zdecydować co będzie najlepszą opcją dla mnie, dodam tylko tyle, że nigdy nie byłem w Warszawie :(

Przyjeżdżam z Katowic do Warszawy o 14.45 na ul. Puławską 145, samolot do Liverpoolu mam z Modlina o godzinie 20.55 - na lotnisku chciałbym być jakoś o 19/kilka min. po :) I tutaj rodzi się moje pytanie, jak najlepiej/najtaniej tam dojechać właśnie z tej ul. Puławskiej 145.

Bardzo liczę na waszą pomoc, na pewno jest ktoś na tyle pomocny aby wszystko wytłumaczyć :)

Serdecznie dziękuję i pozdrawiam :)

#26 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:18 

Wsiadasz w Metrona stacji Wilanowska kierunek Młociny , wysiadasz na stacji Metro centrum i:
1 opcja- jedziesz Modlinbusem spod Pałacu Kultury
2 opcja - ze stacji Metro Centrum idziesz spacerkiem do Dworca Centralnego i tam wsiadasz w pociag KM do Modlina.
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:18 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Metrem do Centrum i dalej pociągiem Kolei Mazowieckich lub autokarem Modlinbus do Modlina.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:30 

Loty: 30
Kilometry: 33 014
Puławska 145, to zaraz przy stacji metra Wilanowska. :)

W tym momencie możesz albo pojechać metrem do stacji Młociny i tam wsiąść w ModlinBusa, albo do Dworca Gdańskiego i tak PKP do stacji Modlin, ale wtedy musisz się jeszcze przesiąść w autobus dowożący ze stacji na lotnisko.

ModlinBusa masz w okolicach 17:00 (zależnie od dnia tygodnia), więc czasowo będzie ok, nie wiem tylko ile zapłacisz za bilet, bo nie podałeś terminu.

#29 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:36 
Awatar użytkownika

niebieski
livien napisał(a):
ModlinBusa masz w okolicach 17:00 (zależnie od dnia tygodnia), więc czasowo będzie ok, nie wiem tylko ile zapłacisz za bilet, bo nie podałeś terminu.

Teraz w tą środę 22.01 i powrót 24.01 około godziny 12 :)

Czytałem też o TRANSLUDZIE, co myślicie? :)

#30 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:42 

Translud tez ok jesli przedkladasz cene ponad wygode ;-)
To zwykly PKS, po drodze ma sporo przystankow. Na petli w Modlinie trzeba sie przesiasc w autokar, ktory zawozi na terminal (tez nie na sam terminal bo wyrzuca pod szlabanem- chyba nie maja pozwolenia na wjzdy pod sam terminal).
za to koszt 8 zl :-)
Translud odjezdza spod H&M (Domy Towarowe) na Marszalowskiej.

Ostatnio edytowany przez Abcn, 05 Mar 2016 13:06, edytowano w sumie 1 raz
Literówka
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:52 
Awatar użytkownika

niebieski
kgb napisał(a):
To zwykly PKS, po drodze ma sporo przystankow. Na petli w Modlinie trzeba sie przesiasc w autokar, ktory zawozi na terminal (tez nie na sam terminal bo wyrzuca pod szlabanem- chyba nie maja pozwolenia na wjzdy pod sam terminal). Ale za to koszt 8 zl :-)
Translud odjezdza spod H7M na Marszalowskiej (Domy Towarowe).

A jak najlepiej dostać się na Marszałkowską z Puławskiej 145? Jaka cena? :)

Jest może jakiś rozkład jazdy, bo szukałem i coś ciężko? I ile czasu jedzie ten Translud ?

Wybaczcie za tyle pytań, ale w Warszawie nie jestem w ogóle połapany :(

#32 PostWysłany: 17 Sty 2014 18:58 
Awatar użytkownika

Loty: 302
Kilometry: 377 901
niebieski
hipeq69 napisał(a):
Czytałem też o TRANSLUDZIE, co myślicie? :)

Jest w porządku,naprawdę. Jechałam wprawdzie tylko dwa razy,ale wszystko było jak trzeba (kgb,nie demonizuj go tak :!: ).
Jeśli dobrze pamiętam,to jeździ co pół godziny z wspomnianego wyżej przystanku. Czas przejazdu,to około godziny.
Tak,jak ktoś wyżej pisał-jedziesz metrem (bilet za 3,40 zł kupisz w kiosku na Wilanowskiej lub w metrze w automacie) do centrum i przesiadasz się na Transluda (koszt biletu: 8,00 zł).

#33 PostWysłany: 17 Sty 2014 19:05 
Awatar użytkownika

HON fly4free
hipeq69 napisał(a):
kgb napisał(a):
To zwykly PKS, po drodze ma sporo przystankow. Na petli w Modlinie trzeba sie przesiasc w autokar, ktory zawozi na terminal (tez nie na sam terminal bo wyrzuca pod szlabanem- chyba nie maja pozwolenia na wjzdy pod sam terminal). Ale za to koszt 8 zl :-)
Translud odjezdza spod H7M na Marszalowskiej (Domy Towarowe).

A jak najlepiej dostać się na Marszałkowską z Puławskiej 145? Jaka cena? :)

Jest może jakiś rozkład jazdy, bo szukałem i coś ciężko? I ile czasu jedzie ten Translud ?

Wybaczcie za tyle pytań, ale w Warszawie nie jestem w ogóle połapany :(

W internecie, jak widać, również nie.
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 17 Sty 2014 19:56 
Awatar użytkownika

Loty: 123
Kilometry: 110 954
niebieski
warszawa.jakdojade.pl

#35 PostWysłany: 07 Lis 2014 11:14 
Site Admin
Awatar użytkownika

paoloja napisał(a):
Proszę o pomoc
Bedę na stacji metra Wilanowska wg rozkładu PB o godz. 8.00. Muszę dostać sie do Modlina. Samolot mam o 11.30. Jak najszybciej i czy zdążę dojechać.??

jw. warszawa.jakdojade.pl
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 12 Lut 2015 22:01 

Czesc, mozecie mi pomóc jak dostac sie z przystanku metro willanowska polski bus do lotniska w modlinie? dodam, ze w warszawie będę o 5:00 samolot mam o 7:50. Chciałabym takze uzyskać informacje o szacowanym koszcie. Z góry dzieki za wszelkie informacje :)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 12 Lut 2015 22:46 

[quote="Koociaczeek"]Na pewno odradzam podróż Modlinbusem za te ceny które narzucili.

Ja trzy razy jechałem za 9 zł /kupno ze strony Modlinbus/ Jest tak że jak kupisz bilet i lot się spóżni to mozesz jechac nastepnym kursem bez dopłaty. Kierowca nie wie z kąd i o której godzinie przyleciałeś. Podobnie jest odwrotnie. Pociągi też się spóżniają. Problem jest tylko jak jest pełne obsadzenie.
 PM off  

#38 PostWysłany: 12 Lut 2015 23:33 
Moderator forum

ela1112 napisał(a):
Czesc, mozecie mi pomóc jak dostac sie z przystanku metro willanowska polski bus do lotniska w modlinie? dodam, ze w warszawie będę o 5:00 samolot mam o 7:50. Chciałabym takze uzyskać informacje o szacowanym koszcie. Z góry dzieki za wszelkie informacje :)
Witamy na forum
CZy czytałaś posty w tym wątku? Pomocne będzie www.jakdojade.pl wielokrotnie wymienione tak jak i powtarzającą się rada - Metro do śródmieścia i dalej pociągiem lub którymś z autokarów, zob. wymieniony Poradnik...
Gdy będziesz miała wstępne plany a potrzebowałabys rady co do pewnego szczegółu, pisz
Koszty zależą od wariantu (ten np od tego czy dzień roboczy czy świąteczny ) i tego czy to jutro czy np za parę miesięcy...

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 13 Lut 2015 00:51 

Po zapoznaniu się z ofertą różnych przewoźników, myślę, że najlepiej będzie dojechać metrem do centrum a potem przesiąść się do już wcześniej wspomnianego TRANSLUDu, jednak ten przewoźnik ma przesiadke na przystanku Modlin Twierdza pętla z którego bus odjeżdzą do lotniska o 7:05. W związku z tym, czy zdąże na lot o 7:50 ?
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 13 Lut 2015 00:58 
Site Admin
Awatar użytkownika

Na styk powinno przejść, Modlin to małe lotnisko... Ale osobiście postaralbym się być wcześniej, po prostu nie lubię się denerwować :P

Wysłane z mojego GT-I9300
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 78 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości