Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Od 11 czerwca "przerwa techniczna" w nocy
NIE MA SPANIA przed kontrolą bezpieczeństwa
https://www.facebook.com/STNAirport/pos ... 5982466006
dzięki Shaq viewtopic.php?p=1088601#p1088601

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: Londyn Stansted
#21 PostWysłany: 20 Lis 2013 02:45 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
katarzynamazur napisał(a):
I nie kradną? :)

Kilka dni temu jechałem ostatnim izibusem z bejker, gdzie jeszcze w tesko nakupiłem na noc żarcia i picie tak, by rano też mieć coś na ząb (lot o 6:45). Na lotnisku przysnąłem i owe żarcie (reklamówka) zostały mi zakoszone. Czyli... kradną... ktokolwiek to był. :)
 Profil Relacje PM off  

Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN Greckie wczasy z parkiem wodnym 🏊‍♂️🌊 Tydzień all inclusive na Zakintos za 2704 PLN
Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍 Po słońce na Florydę☀️ Ferie zimowe w Miami za 3727 PLN 🇺🇸👙Loty Turkish Airlines i hotel 🌴 😍
#22 PostWysłany: 20 Lis 2013 12:56 

Jak lecicie z Polski to nie kupujcie u nas napojów na zapas. Na Stanstead na lotnisku 2l butelka Pepsi, 7-upa czy czegos z tej rodzinki (w Sparze) kosztuje 1 funta. Akurat na nockę i początek dnia ;)
Jesli ktos nie chce leżec na podlodze a chce sobie posiedzieć a miejsca na samym lotnisku zajęte to radzę zejsc 2 piętra niżej i tam jest wygodna i ciepła poczekalnia przed przystankami autobusów. Niestety siedzenia tam są pojedyńcze nie potrójne więc leżeć sie nie da.
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 12 Sty 2014 17:33 

Loty: 19
Kilometry: 25 366
Hej w sobotę lecę do Lizbony o 7:15 i planuje podjechać na lotnisko w piątek wieczorem bo jakoś nie widzi mi się wstawanie o 2 w nocy żeby dojechać na Stansted w nocy z Wimbledonu;/

Mam pytanie, może głupie ale muszę je zadać: lecę tylko z bagażem podręcznym i czy jeśli przyjdę na lotnisko to mogę przejść przez security i ulokować się do spania czy jakimś gate'cie albo na bezcłówce? Czy może ta cześć lotniska jest zamykana i trzeba czekać/spać w hali przylotów/odlotów? Spałam już na Stansted ale miałam bagaż do nadania i musiałam czekać aż otworzą check-iny.

Będę bardzo wdzięczna za pomoc! :)
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 12 Sty 2014 17:49 
Awatar użytkownika

Loty: 497
Kilometry: 731 316
niebieski
Ja też 18.01 lecę do Lizbony tym lotem i podłączam się pod pytanie. Z tym że ja przylatuję z piątek z Gdańska o 23:30

Image
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 12 Sty 2014 17:50 

Do Pani Daga...strefe bezcłowa otwieraja ok 3.30 dopiero...ale warto pilnowac tej pory...do rana mozna sie spokojnie wygodnie pzrespac po odprawie...pzdr
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 12 Sty 2014 18:15 

Loty: 19
Kilometry: 25 366
Tylko, że ja nie będę się odprawiać na lotnisku, zawsze idę prosto do kontroli bezpieczeństwa i dlatego pytałam czy jak przyjadę np o 22 i przejdę kontrolę bezpieczeństwa to czy mogę się ulokować przy jakimś gate'cie czy mnie wyproszą?
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 12 Sty 2014 18:28 

Chyba sie nie zrozumielismy ...nie odprawia pani bagazu ale aby pzrejsc kontrole bezpieczenstwa pokazuje pani swoj wydruk odprawy on-line ktora zostaje zeskanowana a nastepnie pzrechodzi sie do kontroli bezpieczenstwa ...wszystkie te czynnosci moze pani zrobic dopiero ok 3.30 -4.00 ...o tej mniej wiecej godzinie otwieraja bramki kontroli bezpieczenstwa ...od otwarcia bramek w pzreciagu godziny ciezko juz znalezc wolne miejsce (lezace):) w strefie bezclowej
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 20 Sty 2014 01:12 

Witajcie, lecę do Stansted we wtorek. W Londynie szybkie zwiedzanie i ok. północy będziemy z powrotem na Stansted. Będzie możliwość gdzieś się zaszycia ze śpiworami? Są jakieś gniazdka? WiFi jakieś tam jest? Samolot mamy dopiero koło południa...
Pozdrawiam

#29 PostWysłany: 20 Sty 2014 22:14 

Mam pytanie, czy w nocy między 00-06 można gdzieś na lotnisku zjeść dobre fish&chips? Jeśli tak, to gdzie konkretnie, a jeśli nie to jaki posiłek polecacie w nocy? Oraz na jaki wydatek trzeba się nastawić?
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 24 Sty 2014 14:38 

tomeeek07 napisał(a):
Mam pytanie, czy w nocy między 00-06 można gdzieś na lotnisku zjeść dobre fish&chips? Jeśli tak, to gdzie konkretnie, a jeśli nie to jaki posiłek polecacie w nocy? Oraz na jaki wydatek trzeba się nastawić?
na rybę to bym nie liczył, ale ostatnim razem jak tam byłem to robiłem w nocy zakupy w samoobsługowym sklepie. Oprócz standardowej spozywki można było wypić gorąca czekolade/kawę i zjeść coś ciepłego także nie padniecie z głodu:-) .
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 07 Lut 2014 14:50 
Awatar użytkownika

Loty: 54
Kilometry: 87 634
Joachim napisał(a):
Witajcie, lecę do Stansted we wtorek. W Londynie szybkie zwiedzanie i ok. północy będziemy z powrotem na Stansted. Będzie możliwość gdzieś się zaszycia ze śpiworami? Są jakieś gniazdka? WiFi jakieś tam jest? Samolot mamy dopiero koło południa...
Pozdrawiam

Tobie już raczej nie pomogę ale dla innych się przyda.

Jeśli ktoś ma śpiwór i przyjeżdża ok. północy lub później to raczej nie ma co się nastawiać na siedzenia. Bardzo fajna opcja, przede wszystkim bardziej przyciemniona i cichsza, to miejsce w terminalu przylotów za "budkami" Taxi itp (zaraz przy wejściu/wyjściu, po prawej stronie). Za budkami mamy niecałe 2 m do szyb, są kaloryfery (niestety 2 dni temu nie grzały) - idealne miejsce do rozłożenia się.

W tamtym miejscu jest kilka gniazdek (jeśli się nie mylę to 4).

Darmowe wifi na całym lotnisku jest dostępne ale tylko na 60min./urządzenie.
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 22 Cze 2014 13:55 

niebieski
Jak tam? Zmieniło się coś ostatnio? Bo muszę zadecydować w pewnej sprawie odnośnie lotu i uzależnione jest to od tego, czy można nadal tam przesiedzieć/przespać noc.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 23 Sie 2014 13:05 
Awatar użytkownika

Loty: 157
Kilometry: 186 837
niebieski
Witam,
czy jak przylecę o 22 na Stansted to mogę od razu udać się do kontroli bezpieczeństwa i hali odlotów i tam przeczekać nockę do 6:30??
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 08 Paź 2014 23:19 

Loty: 74
Kilometry: 126 177
Nie. Spanie na miękkich siedzeniach jest możliwe koło Burger Kinga, przy wyjściu z hali przylotów. Można się położyć. W nocy nie słyszałem żadnych komunikatów, zero zakłóceń. Tak jak ktoś już pisał, koło 23 zostają miejsca tylko na podłodze. Na openstreetmap jest nawet zaznaczona lokalizacja Burger Kinga w terminalu - http://www.openstreetmap.org/node/21546264#map=18/51.88998/0.26258. Koło 5 rano go otwierają.

Widziałem też ludzi którzy spali po przejściu kontroli paszportowej przy odbiorze bagażu, ale stamtąd przeganiają koło 2 w nocy.
Informacja z zeszłego tygodnia.
Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 08 Paź 2014 23:29 
Awatar użytkownika

Dokładnie. Przeganiają po godz. 2 i wtedy przeszliśmy w okolice Burger Kinga i bez problemu spaliśmy do 5 ;)
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 09 Kwi 2015 11:50 

Loty: 96
Kilometry: 101 069
niebieski
Prosiłbym o potwierdzenie czy na lotnisku jest SPAR z normalnymi cenami, tak jak ktoś wcześniej napisał w tym temacie. Kojarzy ktoś godziny otwarcia?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 09 Kwi 2015 11:55 

Już go nie ma. Jest za to (droższy) M&S. Szczegóły na stronie lotniska.
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 02 Maj 2015 23:22 

Chciałbym się wybrać na tripa z racji tanich lotów do londynu, planuję jednodniówkę, taką pseudo jednodniówkę, przylot o 23:35 i chciałbym się przespać na lotnisku, powrót o 18:50 następnego dnia rano około 5:30 ruszałbym do londynu, czy nic się nie zmieniło w zakresie spania na lotnisku? można śmiało robić tripa? :) dzięki za odp
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 02 Maj 2015 23:51 

Loty: 238
Kilometry: 450 739
niebieski
Ja byłem tam ze środy na czwartek (29/30.04) w nocy ( lot z Lizbony, przylecieliśmy ok. 23.30) i spać się da, trzeba jedynie chwilę poszukać miejsca, bo też późno lądujesz. My czekaliśmy godzinę w kolejce do UK Border, więc tego spania pewnie Ci dużo nie zostanie :). Najlepsze miejsca już pewnie będą zajęte, ale będąc już w strefie odlotów kieruj się jak najdalej w stronę security - mniej wieje od drzwi niż w centralnej części, a noce bywają jeszcze zimne jeśli to ma być wycieczka w najbliższym czasie.
 Profil Relacje PM off
01ERES lubi ten post.

#40 PostWysłany: 03 Maj 2015 00:47 

Dzięki za szybką odpowiedź :) wycieczka w czerwcu także może będzie już cieplej :P
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 68 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości