Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 08 Sty 2014 18:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Również rozmawiałem przed chwilą. Niestety miast nie zmieniają, ale po dłuższej dyskusji udało się złożyć sensowny wyjazd weekendowy w wakacje, choć będzie trochę ciasno na przesiadkach.

Łatwo nie poszło gdyż większość lotów, które widnieją na stronie Lufthansy jest niedostępna przy zmianie terminów. Przygotowałem sobie wcześniej kilka możliwości, ale żadna z nich nie chciała przejść.
 Profil Relacje PM off  

Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN Hiszpania tylko dla dorosłych 🏝️ 4* hotel z basenem na dachu w Costa Brava za 2449 PLN
Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍 Tanio 🔥 Wycieczka na Maltę za 569 PLN 🇲🇹 Loty i 4* hotel z basenem 😍
#22 PostWysłany: 08 Sty 2014 18:57 

Robaku napisał(a):
A myślicie,ze jest szansa zmiany na Petresburg?

Zawsze warto próbować

#23 PostWysłany: 08 Sty 2014 20:39 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
mi zmienili dziś na LH via MUC do Helsinek

#24 PostWysłany: 08 Sty 2014 20:45 

srebrny
mi lot bezpośredni do HEL zmienili na lot via MUC LH.w sumie lot trwa ok 5h.. w MUC <1h na przesiadkę
Miałam lot WAW-HEL i RIX-WAW. Chciałam odwrócić kolejność, żeby najpierw RIX - niestety nie zgodzili się.

Ostatnio edytowany przez maxima, 08 Sty 2014 23:23, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 08 Sty 2014 21:18 
Awatar użytkownika

Loty: 51
Kilometry: 29 292
Mi tez jedynie o LH gadali, ale z dlugimi przesiadkami. :-(
Poczekam troche... moga sie jeszcze dogadac z Finnairem, czy tylko *A moze byc w tej smiesznej procedurze?
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 08 Sty 2014 22:47 

niebieski
limaK napisał(a):
Mi tez jedynie o LH gadali, ale z dlugimi przesiadkami. :-(
Poczekam troche... moga sie jeszcze dogadac z Finnairem, czy tylko *A moze byc w tej smiesznej procedurze?

raczej już się dogadali i nie liczył bym na Finnaira.. trzeba poszukać innej alternatywy może na inny dzień...
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 08 Sty 2014 23:34 
Awatar użytkownika

Kamil napisał(a):
Zasady zmiany dla Rzymu i Helsinek
- loty LH/LO przez MUC, DUS, FRA
- data taka sama lub późniejsza.

I to jest zasadniczo jedyna opcja, którą wszyscy posiadacze w/w biletów uzyskają. A nie jakieś wyssane z palca Finnairy, Alitalie, przesiadki z airBaltic, czy Cathay Pacific. :mrgreen:

I w miarę możliwości tak, aby odcinki do i z Polski były na maszynie LO, a nie LH.

Image
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:06 
Awatar użytkownika

O co ci chodzi z tym ssaniem palca?
Gdy dzwonilem w grudniu, to gadali, ze prawdopodobnie bedzie finnair.
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:11 
Awatar użytkownika

limaK napisał(a):

Pracownicy infolinii są mistrzami w ssaniu palca. Szczególnie jak ktoś wydzwania na minute po decyzjach o zawieszeniach/odwołaniach.

mezzo napisał(a):
kemot napisał(a):
Tutaj nie ma żadnego multicity, a mile zostaną naliczone wg realnie zrealizowanych odcinków.

Wiem. Chodziło mi bardziej o tranzyt przez dod. lotnisko, dlatego wziąłem w cudzysłów.
Jeśli jest regułą, że naliczą na 4 odcinki i wg nowej klasy rezerwacyjnej, to dobrze wiedzieć.

Zawsze nalicza się nowa taryfa i odcinki. Miły sposób na akcelerację milową!

Image

Ostatnio edytowany przez Kański, 09 Sty 2014 00:23, edytowano w sumie 1 raz
nie pisz posta pod postem
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:13 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Kamil napisał(a):
.

oraz OS via VIE
dotyczy też wszystkich innych odwołanych rejsów.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:19 
Awatar użytkownika

humbak napisał(a):
limaK napisał(a):

Pracownicy infolinii są mistrzami w ssaniu palca. Szczególnie jak ktoś wydzwania na minute po decyzjach o zawieszeniach/odwołaniach.

Chyba ty.
Zadzwonilem dzien po tym, jak na fejsie napisali, by sie zglaszac i zalatwiac przebookowanie. Nie wiem jaki fejs ma u nich priorytet...
Wiec mi tu nie pitol o jakiejs minucie. :-)
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 09 Sty 2014 00:38 
Awatar użytkownika

HON fly4free
luxyfer napisał(a):
Kamil napisał(a):
.

oraz OS via VIE
dotyczy też wszystkich innych odwołanych rejsów.

Ten Austrian to co najwyżej do Rzymu, do Helsinek i tak nie latają.
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 09 Sty 2014 10:28 

srebrny
Kurde, ja bardzo chętnie LH, tylko że terminy widzę gówniane. Jak tak patrzę, filtrując odpowiednio wyszukiwarki, np. na StarAlliance (ta podaje bezpośredni LOT-em), to mi wychodzi, że najdogodniejsze połączenia są z przesiadkami w ARN albo CPH na SK (Blue1). Jest na to szansa? Chciałbym zachować w miarę podobny terminy, czyli piątek wieczorem i powrót w niedzielę wieczorem. A co w sytuacji, gdy nie zgadzam się na propozycje? Odwołanie czy odkładamy rozmowę na potem>
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 09 Sty 2014 10:40 

srebrny
można OS tylko jest z 2 przesiadkami, bo z VIE nie latają bezpośrednio do HEL.

Lot do HEL z WAW był chyba o 16:45. Ja lecę via MUC o 16:25. Będę później, ale aż takiej tragedii nie będzie...

Powrót rzeczywiście kiszka, bo najpóźniej chyba wylot o 13...

#35 PostWysłany: 09 Sty 2014 11:17 

srebrny
No tak, powrót słaby. Właśnie przez Kopenhagę byłby lepszy. Swoją drogą ten przez MUC/FRA dopiero strona Lufthansy pokazuje. A ciekawe, czy można z dłuższym pobytem w MUC/FRA...
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 09 Sty 2014 11:24 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Kondziu86 napisał(a):
Dziś przebukowałem Helsinki na WAW - Tallin i powrót Helsinki - WAW lufą z 12godzinnym stopem w Monachium.
Dzwoniłem do LOTu kilka razy i w końcu trafiłem na konsultantkę, która zmieniłam mi port docelowy bo za pierwszym razem powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości.

Generalnie jestem ze zmian bardzo zadowolony.

Jaki dzień ma 12 godzin stop over w Monacjium? Mam tam kolezankę i chciałwbym tam wpasc na chwilkę ;)
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 09 Sty 2014 11:27 

srebrny
obibok napisał(a):
No tak, powrót słaby. Właśnie przez Kopenhagę byłby lepszy. Swoją drogą ten przez MUC/FRA dopiero strona Lufthansy pokazuje. A ciekawe, czy można z dłuższym pobytem w MUC/FRA...

pewnie można - ja sprawdziłam na www LH i powiedziałam, który lot chcę - zależało mi na krótkiej przesiadce. Bez problemu gość mi przebukował na te loty co chciałam. Myślę, że jak wybierzesz sobie jakiś ze stopem dłuższym to nie będzie problemu. Lekki OT - ostatnio w FRA mieliśmy 6h i spokojnie starczyło na zwiedzanie i zakupy :) choc wiadomo - po łebkach ;)

#38 PostWysłany: 09 Sty 2014 11:44 

LH2467 HEL-MUC 4.8. 6:30-8:05
LO376 MUC-WAW 4.8. 21:25-22:55

#39 PostWysłany: 09 Sty 2014 13:38 

srebrny
maxima napisał(a):
pewnie można - ja sprawdziłam na www LH i powiedziałam, który lot chcę - zależało mi na krótkiej przesiadce. Bez problemu gość mi przebukował na te loty co chciałam. Myślę, że jak wybierzesz sobie jakiś ze stopem dłuższym to nie będzie problemu. Lekki OT - ostatnio w FRA mieliśmy 6h i spokojnie starczyło na zwiedzanie i zakupy :) choc wiadomo - po łebkach ;)

No tak. Ja też dostałem z bonusowym zwiedzaniem München bez problemu i z uśmiechem.
Ciekawe, co by było, jakbym poprosił Blue1 przez ARN.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 10 Sty 2014 01:44 
Awatar użytkownika

Loty: 178
Kilometry: 311 128
srebrny
Mnie dzisiaj rano miła konsultantka przebukowała bez mrugnięcia lotem na połączenia przez Frankfurt, które sobie wybrałem - pierwszy segment LO, drugi LH, specjalnie zażyczyłem sobie ponad 5 h stop overu we FRA, by nieco pozwiedzać lotnisko i zrobić małe zakupy, bo przy krótszym połączeniu nie byłoby na to zbytnio czasu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości