Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Gru 2013 23:49 
Awatar użytkownika

Cześć,

czy wiadomo już coś n/t dalszych kroków w sprawie biletów na trasie WAW-HEL-WAW (z first minute :) ). Jak wiadomo wycięli to połączenie z rozkładu na stałe. Póki co rezerwacja widnieje normalnie w systemie...

PZDR
Michał
 Profil Relacje PM off  

All inclusive i pełne słońca dni ☀️🌴 Tygodniowy urlop na Majorce w 4* hotelu od 2299 PLN 🏖️✈️ All inclusive i pełne słońca dni ☀️🌴 Tygodniowy urlop na Majorce w 4* hotelu od 2299 PLN 🏖️✈️
Wakacyjny city break w sercu Budapesztu za 867 PLN 🏯🌉 Loty + hotel Ibis w centrum ✈🏨 Wakacyjny city break w sercu Budapesztu za 867 PLN 🏯🌉 Loty + hotel Ibis w centrum ✈🏨
#2 PostWysłany: 23 Gru 2013 00:23 
Awatar użytkownika

Dzięki. Znając życie pewno Lufa :) Jak nie to ULC :)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 23 Gru 2013 01:12 

HON fly4free
!jotodupca! napisał(a):
licze na lufe :) no i ciekawe czy zamiast waw hel zgodza sie na ktw hel...

lufa, w dodatku z regionów, byłaby najbardziej pożądana, ale obawiam się, że będzie na 3/4 miejscu wśród składanych propozycji:
1 - sas
2 - lot+eurolot (waw-gdn-hel) w wybranych dniach
3 - airbaltic (?)
4 - lufa
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 23 Gru 2013 01:53 
Awatar użytkownika

HON fly4free
1. Jak dogadają się z Finnairem to będzie to opcja nr 1, tak jak dogadali się z Air Berlin w sprawie Berlina, być może już nawet się jakoś dogadali na to w rozliczeniu za wypożyczenie im Dreamlinera.
2. LOT+Lufa, ale na 99% nie przejdzie numer z wylotem/przylotem z innego polskiego lotniska niż to na pierwotnej rezerwacji, tym bardziej że do FRA/MUC będą chcieli dowozić na własnym metalu, a jak wiadomo wszystko z regionów do FRA/MUC idzie do piachu.
3. LOT+Eurolot (via GDN), nie wpadłem na to kompletnie a rzeczywiście otworzy się taka opcja.
4. LOT+AirBaltic (via RIX)/ LOT+SAS (via CPH/ARN).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 23 Gru 2013 08:50 
Awatar użytkownika

srebrny
to GDN HEL eurolotu padnie szybciej niż powstanie, jeśli w ogóle zaczną latać
Kiedyś było GDN-HEL blue1, raptem 1 sezon
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: LOTy do Helsinek'2014
#6 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:47 

Dziś dzwoniłem na infolinię LOTu w sprawie lotów do Helsinek, których nie ma w letnim rozkładzie. Zostałem poinformowany, że wszystkie loty zostaną anulowane. Obecnie są prowadzone rozmowy z przewoźnikami o przebukowaniu biletów na połączenia innymi liniami.
Pytałem też o możliwość przebukowania biletów na rejsy do Tallina, na razie nie mają procedury.
Powiedziano mi, że wszystko będzie jasne jeszcze w tym miesiącu.

Może komuś ta informacja się przyda.

Pozdrawiam

#7 PostWysłany: 03 Sty 2014 23:55 

Kondziu86 napisał(a):
Dziś dzwoniłem na infolinię LOTu w sprawie lotów do Helsinek, których nie ma w letnim rozkładzie. Zostałem poinformowany, że wszystkie loty zostaną anulowane. Obecnie są prowadzone rozmowy z przewoźnikami o przebukowaniu biletów na połączenia innymi liniami.
Pytałem też o możliwość przebukowania biletów na rejsy do Tallina, na razie nie mają procedury.

Może komuś ta informacja przyda

Pozdrawiam

Hmmm mi już dawno przebookowano lot do Helsinek na lot do Tallina na własną prośbę, powrót wybrałem z Helsinek w ramach rejsu LH przez Monachium :) Chyba trafiłeś na mało "gramotnego" konsultanta :)

#8 PostWysłany: 05 Sty 2014 02:31 

RadekRRR napisał(a):
Kondziu86 napisał(a):

Może komuś ta informacja przyda

Pozdrawiam

Hmmm mi już dawno przebookowano lot do Helsinek na lot do Tallina na własną prośbę, powrót wybrałem z Helsinek w ramach rejsu LH przez Monachium :) Chyba trafiłeś na mało "gramotnego" konsultanta :)

Ok, ale z tego co widzę Twoje loty są z zimowego rozkładu, a ja rozmawiałem o letnim (dokładniej o sierpniu).
Ale dobrze wiedzieć, że można aż tak zmodyfikować lot, jest mi to bardzo na rękę :)

#9 PostWysłany: 05 Sty 2014 02:33 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 22 529
MI z zimowego też przebookowali na Tallin. I jeszcze datę sobie wybrałem. :)

#10 PostWysłany: 05 Sty 2014 12:01 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

Hm, ja jeszcze nie dostałem zadnego telefonu/email, jak wchodzę na strone lotu, to bilet dalej jest ale nie ma takiego lotu wtedy. Poczekam troche, i potem powalczę lot do Helsinek przez CPH np jakims innym dniu :)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Sty 2014 14:13 

niebieski
[edit] Dla zainteresowanych:

dziś rano odwołali mi Helsinki, które miałem na koniec kwietnia. Zaproponowałem rebooking na LO WAW-MXP-WAW, nie zgodzili się.
Zamiast tego mam LH WAW-MUC-HEL-FRA-WAW na majówkę (termin zgodzili się przesunąć, w ramach dostępności klasy rezerwacyjnej) w Economy (S), także wpadnie 2000 mil (8gr/mila) i 4 odcinki.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Sty 2014 14:27 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Potwierdzam, od dzisiaj można zmieniać anulowane Helsinki i na Call Center bez cienia zająknięcia o zwrocie kasy proponują kombinacje LO/LH lub po prostu LH/LH.
Wygląda na to, że nie dogadali się z Finnair w ramach rozliczenia za wypożyczenie Dreamlinera bo nie proponują bezpośrednich rejsów fińskich przewoźnikiem, choć dla mnie to i tak bez znaczenia bo wolę *A.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 08 Sty 2014 14:45 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 532
Kilometry: 1 264 907
Zasady zmiany dla Rzymu i Helsinek
- loty LH/LO przez MUC, DUS, FRA
- data taka sama lub późniejsza.

#14 PostWysłany: 08 Sty 2014 15:38 
Awatar użytkownika

srebrny
bazx napisał(a):
[edit] Dla zainteresowanych:

dziś rano odwołali mi Helsinki, które miałem na koniec kwietnia. Zaproponowałem rebooking na LO WAW-MXP-WAW, nie zgodzili się.
Zamiast tego mam LH WAW-MUC-HEL-FRA-WAW na majówkę (termin zgodzili się przesunąć, w ramach dostępności klasy rezerwacyjnej) w Economy (S), także wpadnie 2000 mil (8gr/mila) i 4 odcinki.

Nie jestem pewien,ale zdobyte mile będą chyba dotyczyły pierwotnej klasy rezerwacji i kierunku, mimo zmiany na "multicity".
Masz nowy numer rezerwacji ?
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 08 Sty 2014 15:41 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Tutaj nie ma żadnego multicity, a mile zostaną naliczone wg realnie zrealizowanych odcinków.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Sty 2014 15:44 

niebieski
kemot napisał(a):
Tutaj nie ma żadnego multicity, a mile zostaną naliczone wg realnie zrealizowanych odcinków.

Dokładnie tak. Jest ten sam numer rezerwacji, ale jej zawartość się zmieniła.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Sty 2014 15:54 
Awatar użytkownika

srebrny
kemot napisał(a):

Wiem. Chodziło mi bardziej o tranzyt przez dod. lotnisko, dlatego wziąłem w cudzysłów.
Jeśli jest regułą, że naliczą na 4 odcinki i wg nowej klasy rezerwacyjnej, to dobrze wiedzieć.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Sty 2014 16:00 

Ja mam Helsinki na 29.05 poprosiłem o zmianę na 31.05 oraz na zmianę portu wylotu na Poznań i mi odmówiono.
Zaproponowali mi jedynie tą datę która mnie interesuje z zastrzeżeniem, że wylot musi być z Warszawy.
Na chwilę obecną odmówiłem takiego rozwiązania.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Sty 2014 18:50 

Dziś przebukowałem Helsinki na WAW - Tallin i powrót Helsinki - WAW lufą z 12godzinnym stopem w Monachium.
Dzwoniłem do LOTu kilka razy i w końcu trafiłem na konsultantkę, która zmieniłam mi port docelowy bo za pierwszym razem powiedziano mi, że nie ma takiej możliwości.

Generalnie jestem ze zmian bardzo zadowolony.

#20 PostWysłany: 08 Sty 2014 18:54 
Awatar użytkownika

Loty: 317
Kilometry: 619 201
niebieski
A myślicie,ze jest szansa zmiany na Petresburg?

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości