Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Sty 2014 13:35 
Awatar użytkownika

Witam,
czy ktoś się orientuje, czy połączenie zostanie utrzymane? Teoretycznie na stronie wizz w wyborze miejsca docelowego jest dostępne, ale brak terminów a i na mapce na stronie wizz z Katowic to połączenie nie jest pokazywane... :?:
 Profil Relacje PM off  

Oman tanio 🕌🐪 Loty z Warszawy i 8 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1866 PLN Oman tanio 🕌🐪 Loty z Warszawy i 8 nocy w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1866 PLN
Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
#2 PostWysłany: 07 Sty 2014 23:49 

Witam. Też jestem ciekawa co z tym lotem. Na innym forum pisza że nie bedzie, nie wiem skąd maja te informacje. W 2013 weszły dopiero na poczatku marca więc mmoże jeszcze poczekajmy. Ja już wakacje planowalam.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Sty 2014 23:54 
Awatar użytkownika

Loty: 42
Kilometry: 53 654
Połączenie wycofane.

#4 PostWysłany: 08 Sty 2014 08:54 

Witam
Czy mogę prosić o informacje skąd ta pewność. Piszą to na stronie wizzair ? Ja nic oficjalnego nie widzialam. Dzieki
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 08 Sty 2014 09:32 
Awatar użytkownika

niebieski
Na 99% z powodu braku perspektyw rentowności to połączenie nie zostanie wznowione.
Warto wspomnieć o bardzo niskich cenach biletów na to połączenie w pierwszym a zarazem ostatnim sezonie oraz o skróceniu terminu jego realizacji.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 08 Sty 2014 09:46 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Media skutecznie straszyly Cyprem w 2013 r. i sadze, ze wiele osob skreslilo ten kierunek z automatu na urlop.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 08 Sty 2014 10:27 

Rzeczywiście brak rentowności połączenia było widać w zmianach rozkładu na koniec ubiegłego sezonu letniego.
Także Hurgada z Katowic (i Warszawy) do dziś nie ruszyła.

Niestety, ale ilość połączeń lowcost, która jest wycinana z Polski jest alarmująca.

Przyjazna wyszukiwarka tanich lotów SamolotemTaniej.pl
Dyskusja na forum o wyszukiwarce tutaj
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:07 
Awatar użytkownika

Jeśli to połączenie skasują to fatalnie, mam prawie tysiak nazbierany na wizz premium club i liczyłem na tanie wakacje na Cyprze. Chyba będzie trzeba coś załatwić na Costa Brava, bo Włochy (Neapol) do tanich nie należą, a innych połączeń wakacyjnych wizzem z Katowic nie ma...
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:09 

francuz2 napisał(a):
Jeśli to połączenie skasują to fatalnie, mam prawie tysiak nazbierany na wizz premium club i liczyłem na tanie wakacje na Cyprze. Chyba będzie trzeba coś załatwić na Costa Brava, bo Włochy (Neapol) do tanich nie należą, a innych połączeń wakacyjnych wizzem z Katowic nie ma...

No nie obrażaj Barcelony do tego na El Prat
 PM off  

#10 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:18 

francuz2 napisał(a):

A Kutaisi czy Burgas nad Morzem Czarnym??

Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:48 
Awatar użytkownika

No fakt, są jeszcze Gruzja i Bułgaria. Boję się tylko zalewu ruskich, ale ich to chyba w ostatnim czasie wszędzie pełno...
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:48 

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
Niestety, ale ilość połączeń lowcost, która jest wycinana z Polski jest alarmująca.

Serio tak uważasz? Liczba połączeń, którą lotniska w Polsce zyskały w ostatnich latach jest ogromna. Wycięcie niektórych nierentownych jest jak dla mnie zrozumiałe. Z tej masy nowych połączeń wszystkie nie mogły się sprawdzić.

#13 PostWysłany: 08 Sty 2014 11:51 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

francuz2 napisał(a):
No fakt, są jeszcze Gruzja i Bułgaria. Boję się tylko zalewu ruskich, ale ich to chyba w ostatnim czasie wszędzie pełno...

A gdzie tych ruskich nie masz? W Costa Brava? W Barcelonie? W Bukowinie? Oni są wszedzie...
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:07 
Awatar użytkownika

Loty: 94
Kilometry: 122 440
niebieski
Bułgarię zaliczyłem we wrześniu (wybrzeże Morza Czarnego i Sofię), polecam.

#15 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:10 
Awatar użytkownika

Tylko Gruzja na wypoczynek to mi się średnio widzi, na zwiedzanie to super, ale nie latem. Do Bułgarii mie też nie ciągnie, ew. Polskim Busem z Katowic do Warszawy, z Okęcia wizz lata do Grecji, z tym, że loty zaczynają się dopiero pod sam koniec czerwca i nie wiem czy jakaś fajna oferta będzie, w końcu to już u nas ferie letnie będą, a w tym czasie to fajnych ofert jest naprawdę mało...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:11 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
francuz2 napisał(a):

Rosyjski to na Cyprze drugi po greckim najczęściej słyszany na ulicach język.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:24 

shiver napisał(a):
Serio tak uważasz? Liczba połączeń, którą lotniska w Polsce zyskały w ostatnich latach jest ogromna. Wycięcie niektórych nierentownych jest jak dla mnie zrozumiałe. Z tej masy nowych połączeń wszystkie nie mogły się sprawdzić.

Nieco OT, ale mam na myśli w szczególności Wizza. Polska to po Węgrach i Rumunii ich trzeci rynek.
We Wrocławiu baza, stoją dwa Airbusy, a w sezonie letnim 2014 będzie 6 (sześć) połączeń - o Oslo Torp więcej niż obecnie. Poznań też zaorany - od kwietnia odpada Bergamo i zostanie 6 kierunków z 12 dostępnych w ubiegłym sezonie.

Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:38 
Awatar użytkownika

niebieski
Maciej ja mam wrażenie, że Polska to dla W6 najważniejszy rynek jeśli chodzi o ilość przewożonych pasażerów.
W Polsce jak dobrze policzyłem od wiosny będzie zbazowanych 14 samolotów (WAW-4, GDN-4, KTW-4, POZ-1, WRO-1) czyli około 30% ich maszyn (w 2013r pasażerowie z/do PL to tez około 30%). Dla porównania w BUD czyli na całych Węgrzech jak dobrze kojarzę będzie 8 maszyn (było 6). Jeśli chodzi o Ukrainę lub Ruminię to W6 tez nie przewozi tylu pasażerów co w PL.
Jak dla mnie w 2014 W6 troszkę się odbije na polskim rynku, natomiast FR będzie miał kilka procent spadku.
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:38 

niebieski
maciejwroclaw napisał(a):
shiver napisał(a):

Nieco OT, ale mam na myśli w szczególności Wizza. Polska to po Węgrach i Rumunii ich trzeci rynek.
We Wrocławiu baza, stoją dwa Airbusy, a w sezonie letnim 2014 będzie 6 (sześć) połączeń - o Oslo Torp więcej niż obecnie. Poznań też zaorany - od kwietnia odpada Bergamo i zostanie 6 kierunków z 12 dostępnych w ubiegłym sezonie.

To prawda. Kondycja W6 w Polsce martwi i mnie.

#20 PostWysłany: 08 Sty 2014 12:59 

shiver napisał(a):
To prawda. Kondycja W6 w Polsce martwi i mnie.

Jak Cypr się nie kalkuluje to trzeba na pewniaki uderzać jak chociażby Barcelona El Prat. Loty Ryana do Malagi z Wrocławia mają 100% obłożenie, a ceny kosmiczne. Girona niewiele lepiej w sezonie. A z tego lotniska do centrum Barcy trzeba jeszcze standardowe 130zł dojazdu doliczyć.

Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 21 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: tropikey oraz 12 gości