Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 18 Wrz 2011 15:47 

Witam, przylatujemy 24.11 17:00 do Singapuru,
potem chcemy sie jak najszybciej i jak najtaniej dostac do Kambodzy (obojetnie czy Phnom Penh, czy Siem Reap)
I teraz moje pytanie, najlepiej wyglada zeby od razu poleciec do KL, potem nocleg i rano nastepnego dnia do Phnom Penh,
Cena biletów Sin-KL to 0 USD tylko jak mi doliczylo wszytskie oplaty to z zera zrobilo sie 30 dolarów (mozna to jakos obejsc?)
no i potem cena biletu KL - Phnom Penh to około 200 zł

Ma ktoś jakis lepszy/tańszy pomysł ? Czy w tych cenach powyzej (AirAsia) jest wliczony bagaz rejestrowany czy trzeba doplacic (ile ?) bo nigdzie nie doczytałem?

dzieki za popdpowiedzi, wszystkie sugestie (łacznie ze zmiana trasy itp) mile widziane, jestesmy otwarci na plan, ale ten wydaje sie byc najszybszy i relatywnie tani...
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 18 Wrz 2011 18:48 
Awatar użytkownika

srebrny
Mitul napisał(a):
Witam, przylatujemy 24.11 17:00 do Singapuru,
potem chcemy sie jak najszybciej i jak najtaniej dostac do Kambodzy (obojetnie czy Phnom Penh, czy Siem Reap)
I teraz moje pytanie, najlepiej wyglada zeby od razu poleciec do KL, potem nocleg i rano nastepnego dnia do Phnom Penh,
Lepiej uważaj i dodaj czas na ew. spóźnienie, odebranie bagażu, immigration etc.
Mitul napisał(a):
Cena biletów Sin-KL to 0 USD tylko jak mi doliczylo wszytskie oplaty to z zera zrobilo sie 30 dolarów (mozna to jakos obejsc?)
Przecież to normalne składniki biletu, AA to lowcost, więc podaje jak Ryanair cenę bez niczego, a cena finalna to już zupełnie inna kwestia. Nie da się obejść.
Mitul napisał(a):
no i potem cena biletu KL - Phnom Penh to około 200 zł
Ma ktoś jakis lepszy/tańszy pomysł ? Czy w tych cenach powyzej (AirAsia) jest wliczony bagaz rejestrowany czy trzeba doplacic (ile ?) bo nigdzie nie doczytałem?
To trochę słabo szukałeś, dochodzi oplata za bagaż, płatność kartą praktycznie nie do uniknięcia, jeszcze dodatkowo wprowadzona niedawno za odprawę na lotnisku.

A trasa przez KL chyba optymalna, sporo osób do KL jedzie z Singapuru autobusem, bo to niedaleko. Możesz też po drodze zahaczyć o malezyjską Melakę, mnie nie zachwyciła, ale pewnie dla niektórych ma swój urok, no i jest na liście UNESCO.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 18 Wrz 2011 19:24 

shagrat napisał(a):
Lepiej uważaj i dodaj czas na ew. spóźnienie, odebranie bagażu, immigration etc.

Lece Lufthansa wiec nie zakladam duzego spoznienia, natomiast ile moze potrwac odebranie bagazu i przejscie do wylotów ? Przylatywalem juz do Singapuru ale nigdy nie mialem od razu przesiadki tylko zsotawałem jakiś czas wiec nie wiem ile założyc (immigration chyba tam zadnego nie ma, w sensie wizy, bo odprawa i kontrola to wiadomo) ??
shagrat napisał(a):
Przecież to normalne składniki biletu, AA to lowcost, więc podaje jak Ryanair cenę bez niczego, a cena finalna to już zupełnie inna kwestia. Nie da się obejść.

wiem, ze dodaja rozne rzeczy, tylko przy locie z Sin do KL doliczylo mi 30 USD, a przy locie również AA z KL do Phnom doliczylo mi 10 USD (nie bylo uwzgledniene security fee i jakies transaction fee, które to było w powyzszy,m, czy to kwestia lotniska wylotu ze sobie rozne rzeczy roznie doliczaja ?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 18 Wrz 2011 20:12 

Mitul napisał(a):
Lece Lufthansa wiec nie zakladam duzego spoznienia, natomiast ile moze potrwac odebranie bagazu i przejscie do wylotów ?

Bezpieczniej jest założyć opóźnienie, zdarzają się w najlepszych liniach.
W Singapurze zanim dojdziesz z samolotu do immigration bagaże już będą czekały.
Lotnisko w Singapurze jest olbrzymie i czas przejścia zależy od tego, z którego terminala będziesz odlatywał. Między terminalami kursuje kolejka. Generalnie wszystko odbywa się szybko, bo to miejsce doskonale zorganizowane.
Jeśli masz więcej czasu a mniej pieniędzy możesz do KL dojechać pociągiem.
Tu masz link do kolei malezyjskich, akurat jakaś promocja jest : http://ktmintercity.com.my/default.asp? ... u=1&ACT=11
Jechałem parę razy na tej trasie, tanio i przyzwoicie.
Tu wszelkie inne informacje: http://www.seat61.com/Malaysia.htm
Wszelako polecam zostać ze dwa dni w Singu ...
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 18 Wrz 2011 20:20 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Cytuj:
Lece Lufthansa wiec nie zakladam duzego spoznienia

Optymista. Lecac Lufthansa przy opoznieniu z KRK ledwo zdazylismy na samolot w Frankfurcie, a znajomi lecacy tydzien wczesniej juz nie mieli takiego szczescia.

Zgadza sie, wyloty z niektorych lotnisk sa drozsze, w sensie doliczania roznych kwot.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 19 Wrz 2011 09:52 

Trurl napisał(a):
Bezpieczniej jest założyć opóźnienie, zdarzają się w najlepszych liniach.
W Singapurze zanim dojdziesz z samolotu do immigration bagaże już będą czekały.
Lotnisko w Singapurze jest olbrzymie i czas przejścia zależy od tego, z którego terminala będziesz odlatywał. Między terminalami kursuje kolejka. Generalnie wszystko odbywa się szybko, bo to miejsce doskonale zorganizowane.
Jeśli masz więcej czasu a mniej pieniędzy możesz do KL dojechać pociągiem.
Tu masz link do kolei malezyjskich, akurat jakaś promocja jest : http://ktmintercity.com.my/default.asp? ... u=1&ACT=11
Jechałem parę razy na tej trasie, tanio i przyzwoicie.
Tu wszelkie inne informacje: http://www.seat61.com/Malaysia.htm
Wszelako polecam zostać ze dwa dni w Singu ...

byłem juz w Singapurze 2 razy, lacznie ze zwiedzaniem ale i tak zostawiamy sobie jeden dwa dni przy powrocie na dalsze zwiedzanie,
co do kolei odpada bo mamy malo czasu i to jest glówne kryterium, moze byc troche drozej byleby jak najlepiej zagospodarowac czas.
To ze Changi jest doskonale zorganizowane to wiem, moim zdaniem najlepsze lotnisko na swiecie, przynajmniej z tych na których byłem.
Wyloty do KL mam co godzine wiec zalozylem sobie 3 godziny na przesiadke, co myslicie ?
Tzn jesli laduje okolo 17-tej (planowo) to chce wykupic bilet do KL okolo 20-tej, bezpiecznie czy ryzykownie ?
z drugiej strony nie usmiecha mi sie zbytnio po dlugim locie czekac dodatkowo 2,3 godziny na lotnisku, nawet tak wspanialym jak Changi wiec wolalbym ograniczyc ten czas do minimum.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości