Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 29 Gru 2013 18:33 
Awatar użytkownika

Loty: 200
Kilometry: 498 871
Szukam 2 fajnych osób na wspólne podróżowanie po Stanach wypożyczonym campervanem. W planach NY i okolice w tydzień. Następnie LA i 3 tygodniowy objazd Zachodnim Wybrzeżem i Środkowymi Stanami. Termin: 26.06 - 23.07.2014
Krzysztof (44) z córką Jagodą (18)
 Profil Relacje PM off  

Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜 Przygoda w Wietnamie! 🏯🐉🏮 Hanoi i Ho Chi Minh w jednej podróży za 2564 PLN 🛵🍜
🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍 🌴Ciepło, luksus i rajskie plaże☀️✨ Wycieczka na Zanzibar za 3412 PLN 🏖️✈️ Loty z dużym bagażem i 4⭐ hotel 😍
#2 PostWysłany: 29 Gru 2013 20:00 

Witam. Orientowałeś się może w kosztach campera?

#3 PostWysłany: 29 Gru 2013 20:29 

Loty: 199
Kilometry: 442 858
Witam.
Z perspektywy moich kilku objazdówek po stanach mogę jedynie doradzić
rozważenie zamiast kampera auta osobowego + ew. namiot a nawet przy noclegach
w tańszych sieciówkach hotelowych wyjdzie taniej niż podróż kamperem.
Ciężko się nim jeżdzi po mieście, pali masakrycznie i nie jest wcale taki
wygodny a jest problem, żeby np. nabrać wody lub zrzucić nieczystości - i tak będziesz skazany
na płacenie na kempingach. Z tego co piszesz chcesz zrobić intensywną objazdówkę
plus przejechać ze wschodniego wybrzeża na zachód - kamper + paliwo
wyjdzie tutaj masakrycznie drogo i jest powolny (= mniej zobaczycie).
Polecam natomiast nocowanie na kempingach (namiot taniej wyjdzie kupić na miejscu) i kupno passa do parków narodowych - ważny rok
na wszystkie osoby podróżujace jednym autem - zwraca się po pierwszym użyciu.
YKS
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 30 Gru 2013 01:55 
Awatar użytkownika

Loty: 200
Kilometry: 498 871
Campervan obecnie kosztuje na 19 dni 1060 USD, z ubezpieczeniem i limitem dziennym 100 mil. To najniższa cena, jaką znalazłem na lato. Jest to 4 osobowy campervan z miejscami do spania, nie jest to typowy motorhome - kamper. Spalanie około 10-14 litrów/100km. Koszt paliwa obecnie w środkowych stanach to 2,30 PLN do 3PLN za litr (maksymalnie 3USD za galon).
Lecimy do NY, tam zwiedzamy tydzień. Następnie przelot do LA i 3 tygodnie zwiedzania zachodu.
Karnet do parków oczywiście załatwiamy. Dzięki za informację.
Wszelkie rady mile widziane.
Pozdrawiamy
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 06 Cze 2014 04:57 

Cześć,
Czy zapytanie dotyczące towarzyszy podróży w lipcu jest wciąż aktualne? Jestem obecnie w Nowym Jorku i między 08. lipca a 02. sierpnia dysponuję jeszcze wolnymi terminami. Mam opracowany plan, który kiedyś chciałem zrealizować ze znajomymi, zawiera najważniejsze miejsca w Californii (odrobinę miast, ale głównie parki narodowe)...

Mam 26 lat i prawo jazdy, wiec mogę też prowadzić samochód. Odnośnie campervana, 100 mil dziennie wydaje mi się bardzo małym dystansem.

Jeśli sprawa jest aktualna to proszę o kontakt:)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 5 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości