Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#41 PostWysłany: 21 Gru 2013 13:32 
Awatar użytkownika

Loty: 297
Kilometry: 329 955
niebieski
Te informacje o PB przestają chyba po woli działać jako reklama. Według mnie coś na rzeczy musi być, za dużo wypadków jak na jedną linię (rodzaj autobusu, mała dbałość o bezpieczeństwo)
Nie wiem dokładnie co ale wygląda źle ...
Andora*Austria*Belgia*Białoruś*Bułgaria*Chorwacja*Czechy*Dania*Estonia*Francja*Irlandia*Niderlandy*Niemcy*Grecja*Gruzja*Hiszpania*Mołdawia*Norwegia*Litwa*Łotwa*Portugalia*Rosja*Rumunia*Słowacja*Szwajcaria*Szwecja*Ukraina*Węgry*Wielka Brytania*Włochy
 Profil Relacje PM off  

City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN City break w sercu Gruzji 🏰🍷 Loty i hotel w Kutaisi ze śniadaniami za 519 PLN
Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
#42 PostWysłany: 21 Gru 2013 14:19 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
Wypadek nastąpił prawdopodobnie w winy kierowcy ciężarówki który wjechał na czerwonym świetle więc tu akurat nie można mieć pretensji do polskiego busa.

#43 PostWysłany: 21 Gru 2013 14:25 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 195 396
niebieski
Hmm nie wiem bo przed chwilą w tvn24 było info że Kierowca ciężarówki zatrzymał się na czerwonym prawidłowo a w niego wjechał polski bus. Potwierdza to rzekomo zapis monitoringu.

Ofiar śmiertelnych na szczęście nie ma ale rannych dużo. Niektórzy bardzo ciezko. Mowa była o amputacjach nóg.

#44 PostWysłany: 21 Gru 2013 15:01 

Loty: 8
Kilometry: 7 105
niebieski
też dlatego nie pcham się jak dziki do przodu, nad kierowcę
 Profil Relacje PM off  

#45 PostWysłany: 21 Gru 2013 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
Masz racje Shaq z tego nagrania widać,że to wina kierowcy pb, który za późno zaczął hamować a prędkość też miał niezłą.

#46 PostWysłany: 22 Gru 2013 00:48 
Awatar użytkownika

jestem w szoku, że kończy się "tylko" na amputacjach patrząc na skalę zniszczeń
 Profil Relacje PM off  

#47 PostWysłany: 22 Gru 2013 01:03 
Awatar użytkownika

Jak na jeden rok i jednego przewoźnika, to sporo było tych wydarzeń.
Wiem, że liczba ich autobusów jest znaczna, ale to mi zalatuje postradzieckimi liniami lotniczymi.

#48 PostWysłany: 22 Gru 2013 01:31 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
niebieski
http://www.tvn24.pl/krakow,50/moment-wy ... 81496.html

#49 PostWysłany: 23 Gru 2013 12:25 
Awatar użytkownika

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1019401,tit ... aid=111e44

#50 PostWysłany: 23 Gru 2013 13:05 

Zbanowany
A dlaczego moja wypowiedź gdzie podałem nazwisko kierowcy PolskiegoBusa została skasowana?
 Profil Relacje PM off  

#51 PostWysłany: 23 Gru 2013 13:12 
Awatar użytkownika

Loty: 171
Kilometry: 188 843
złoty
Bo nie podaje się takich danych publicznie.

#52 PostWysłany: 23 Gru 2013 13:46 
Awatar użytkownika

niebieski
No nie wiem czy tak dużo tych zdarzeń z pB znowu aż jest. Jest dużo zdarzeń z autobusami w kraju tylko rynek jest tak rozdrobniony, że zazwyczaj jest wzmianka o tym, że jakiś autobus miał stłukę i tyle, czasem nawet tego nie ma. Tutaj pB pada ofiarą tego, że stał się popularną marką, więc newsy o stłukach szybko lecą jako główne materiały. Bo szczerze mówiąc to kiedy ktoś z was widział wielki news ze stłuczki w której nikt nie zginął? Nie umniejszam tragedii osób które zostały poszkodowane (mowa była o jednej amputacji), ale jednak takie rzeczy nie trafiają na główne newsy.

Oczywiście nie bronie pB. Po każdym takim zdarzeniu powinni sprawdzić swoje procedury bezpieczeństwa i próbować poprawić sytuację.

Warto zauważyć, ile tras obsługuje pB i to same długie trasy (a na takich najwięcej wypadków zawsze). Według moich pobieżnych wyliczeń pB obsługuje dziś średnio ok. 220 kursów dziennie!!!
 Profil Relacje PM off  

#53 PostWysłany: 23 Gru 2013 14:59 

kiew napisał(a):
Według moich pobieżnych wyliczeń pB obsługuje dziś średnio ok. 220 kursów dziennie!!!

a PKSy tysiące dziennie... i co w związku z tym?
 Profil Relacje PM off  

#54 PostWysłany: 23 Gru 2013 15:21 
Awatar użytkownika

Loty: 39
Kilometry: 47 644
niebieski
O wypadkach PKS-ów nikt nie wspomina a poza tym robią one znacznie krótsze kursy niż PB, więc nie można tego do siebie porównywać...

#55 PostWysłany: 23 Gru 2013 16:10 

Macieqx napisał(a):
O wypadkach PKS-ów nikt nie wspomina a poza tym robią one znacznie krótsze kursy niż PB, więc nie można tego do siebie porównywać...

Co za bzdury... Jeśli media nie wspominają, tzn. że nic "krwistego" się nie działo, a czy PKSy robią znacznie krótsze kursy niż PB? Robią i takie i takie. Mało masz PKSowych połączeń wzdłuż, wszerz i po przekątnej Polski?
 Profil Relacje PM off  

#56 PostWysłany: 23 Gru 2013 19:03 
Awatar użytkownika

Tyle że ze "starego" PKS-u z czasów PRL-u zostały tylko te trzy literki...
Obecnie niemal każdy lokalny PKS to osobne, rządzące się swoimi prawami przedsiębiorstwo, posiadające własny tabor, własnych kierowców, księgowość i politykę firmy. Trudno wkładać je do jednego wora, a już na pewno zaliczać zdarzenia z poszczególnych firm do jednej statystyki.
A co do nieinformowania o wypadkach innych niż PB przewoźników, to się nie zgodzę. Tego typu wydarzenia zawsze przyciągają łowców (czyt. hieny). Wiadomo, że im więcej krwi tym "lepiej", ale PB po lipcowym wypadku w Napierkach, tym ostatnim w Jadownikach i dwóch tegorocznych wywrotkach ma niezły bilans... Czołówki z osobowym w Glinojecku nie liczę, bo wiele wskazywało na winę osobówki.

A długość obsługiwanych tras nie ma tu żadnego znaczenia. Niezależnie czy trasa ma 50 czy 500 kilometrów, ma być BEZPIECZNIE.

#57 PostWysłany: 23 Gru 2013 19:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 70
Kilometry: 83 301
Zarówno pierwsza, jak i druga wywrotka autobusu na linii P6 nie była z winy kierowców. W pierwszym przypadku kierowca zjechał na pobocze aby uniknąć zderzenia z osobówką, która zjechała na przeciwległy pas ruchu, a w drugim przyczyną był wiatr. Co do innych, nie znam przyczyn, więc nie wypowiadam się.
 Profil Relacje PM off  

#58 PostWysłany: 23 Gru 2013 21:28 

Andrzejj napisał(a):
Gaszpar napisał(a):
Bo nie podaje się takich danych publicznie.

To proszę wskazać podstawę prawną usunięcia mojej wypowiedzi, gdzie podałem nazwisko kierowcy. Nazwisko kierowcy własnie należy podawać do publicznej wiadomości, bo jak zauważyli wszyscy na podstawie monitoringu, ponosi on winę za spowodowanie wypadku, który stał się przez konkretnego człowieka z imienia i nazwiska. Zwłaszcza ze ja tym busem jechałem, ale na szczęście wcześniej wysiadłem.

Niestety, a może raczej stety nie ma tak, że p. Andrzej, lub inny Kowalski ujawnia kiedy chce i gdzie mu się podoba dane osobowe póki co podejrzanego a nie skazanego za spowodowanie wypadku drogowego (nawet nie wiesz, czy dane te są prawdziwe)
Kłania się kodeks karny, kodeks postępowania karnego a co najważniejsze ustawa o ochronie danych osobowych art. 1 pkt "Każdy ma prawo do ochrony dotyczących go danych osobowych" i dane te na podstawie wyroku może ujawnić np. sąd. Tyle w temacie
 PM off  

#59 PostWysłany: 23 Gru 2013 21:46 

Andrzejj napisał(a):
Zwłaszcza ze ja tym busem jechałem, ale na szczęście wcześniej wysiadłem.

Nie, żebym się czepiał, ale jak mogłeś wcześniej wysiąść, skoro pierwszy przystanek po Rzeszowie PB ma dopiero w Krakowie?

#60 PostWysłany: 23 Gru 2013 21:53 

No niestety, staram się być pragmatykiem...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Ten temat został zablokowany, nie możesz edytować ani pisać nowych postów.  [ 63 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości