Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 13 Wrz 2011 21:36 

Hej, piszę w oczekiwaniu, iż ktoś mógłby się podzielić podobnym doświadczeniem.

Zmianie uległa godzina (6h do przodu) odlotu z Gda do Londyn Stansted (Ryanair oczywiście), o ile z hotelem nie będzie problemu - tak mi się wydaje, napiszę do nich później maila (na miejscu będziemy nie o 17, tylko o 23), to chyba przepada opcja przejazdu easyBusem do Londynu. Czy ktoś miał podobną sytuację? Nie wiem czy jest sens pisać do nich (easyBus) maile i próbować coś załatwić. To co znalazłem w regulaminie:

"Nie ponosimy odpowiedzialności za konsekwencje opóźnień lotów, zmian godzin lotów, zmian trasy lotów lub anulowania lotów."

"Oferujemy warunkową elastyczność podróży zależną od ilości wolnych miejsc. Można podróżować do 60 minut od wybranej godziny odjazdu autobusy bez ponoszenia dodatkowych kosztów pod warunkiem, że są wolne miejsca."

Pierwotnie przylot miałem mieć o 15:55, odjazd busem 16:40. Teraz po zmianie przylot będzie 21:55. Czy bilet na 16:40 będzie gwarantował możliwość przejazdu (+jakaś opłata, tylko jaka?) tego pewnie nikt mi nie powie.

Generalnie alternatywą jest kupno odpowiedniego odjazdu busa pasującego do nowej godziny przylotu. Zawsze to jest dodatkowy koszt...

Z góry dzięki za komentarze.
 Profil Relacje PM off  

Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek Teneryfa z wyżywieniem za 1979 PLN 🌤️⛰️🏖️ Leć na zasłużony odpoczynek
Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸 Zanzibar z all inclusive za 3891 PLN 👙👣🌊 Loty z Warszawy i ⭐⭐⭐⭐ hotel przy plaży 🏖️🍸
#2 PostWysłany: 13 Wrz 2011 22:04 
Awatar użytkownika

niebieski
ale przeciez sam sobie odpowiedziales cytatem z regulaminu? :)

Ostatnio edytowany przez Blackall, 14 Wrz 2011 00:09, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 13 Wrz 2011 22:11 

Blackall napisał(a):
ale przeciez sam sobie odpowiedziales cytatem z regulaminu? :)

Chodzi mi przede wszystkim o te dodatkowe koszta ;) Tzn przykładowo mam bilet za 6 funtów na godzinę x, ale nie wyrobię się, i czy przejazd w x+6h to np. niewielka dopłata (~2funty). Oczywiście przy braku gwarancji na zachowanie miejsc.

Pewnie za dużo kombinuję, no ale jednak w pewnym sensie plan wyjazdowy trochę podupadł.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 13 Wrz 2011 23:23 

Zbanowany
easybus
"Nie martw się, jeśli Twój samolot wyląduje wcześniej lub z opóźnieniem, możesz użyć tego samego biletu bez dodatkowych opłat na podróż następnym, dostępnym autobusem w ciągu do 60 minut od godziny widniejącej na rezerwacji. Proszę pamiętać, że nie zawsze możemy zagwarantować, że w autobusie będą wolne miejsce, szczególnie w godzinach szczytu, ponieważ osoby, które podróżują zgodnie ze złożoną rezerwacją mają gwarancje miejsca oraz będą wsiadały w pierwszej kolejności.
Po upłynięciu 60 minut będzie pobierana normalna opłata za bilet."
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Wrz 2011 00:05 

niebieski
Ostro pod górę kombinujesz.

Już Cie o tej zmianie poinformowali? Może z jakiegoś innego lotniska można przebukować bilet? Ale to też koszty.

No w hotelu to na pewno problemu mieć nie będziesz, jak masz rezerwacje to napisz, że będziesz później i tyle.

W warunkach easybusa jest tez coś wspomniane, że można anulować bilet i wtedy 50% odzyskujesz, zawsze to coś. Bo na jakieś dopłaty typu 2 funty to nie licz, maja jasno w regulaminie napisane, że +/- 60min na bilecie można pojechać.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Wrz 2011 11:28 

siGGe napisał(a):
Ostro pod górę kombinujesz.

Już Cie o tej zmianie poinformowali? Może z jakiegoś innego lotniska można przebukować bilet? Ale to też koszty.

No w hotelu to na pewno problemu mieć nie będziesz, jak masz rezerwacje to napisz, że będziesz później i tyle.

W warunkach easybusa jest tez coś wspomniane, że można anulować bilet i wtedy 50% odzyskujesz, zawsze to coś. Bo na jakieś dopłaty typu 2 funty to nie licz, maja jasno w regulaminie napisane, że +/- 60min na bilecie można pojechać.

Tak, wysłali maila. Jest możliwość akceptacji lub rezygnacji z lotu (i starania się o zwrot). W grę wchodzi tylko pierwsza opcja oczywiście.

Inne lotnisko nie wchodzi w grę.

Co do tego zwrotu 50% to rzeczywiście, muszę tylko wiedzieć czy można anulować jedną część podróży (bo tylko przejazd Stansted -> Londyn teraz nie pasuje). ktoś praktykował takie coś? :)

Dzięki wszystkim za odpowiedzi.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości