Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 20 Lis 2013 13:48 

Jak w temacie. Jeśli na Booking napisane jest że dzieci do lat 2 za darmo a mam dziecko 3,5 roku to nie czepiają się czy sprawdzają skrupulatnie? Ktoś ma jakieś doświadczenia? Dodam że w większości opisów hoteli nie jest nic napisane o dodatkowych opłatach. Oczywiście nie mówię o sytuacjach gdzie w opisie jest np. Dzieci do lat 2 bezpłatnie, starsze dzieci 15euro" lub coś w tym stylu
 Profil Relacje PM off  

Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺 Niezapomniana wycieczka po Tajlandii 🛺 Bangkok, Phuket i Chiang Mai w jednej podróży z Warszawy za 2716 PLN 🌺
Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎 Luksusowy 5* hotel z aquaparkiem w Egipcie 🏝️🏊‍♂️🌴 Tydzień z all inclusive za 2390 PLN 🍹😎
#2 PostWysłany: 20 Lis 2013 13:59 

Hej, hotel zazwyczaj sprawdza wiek dziecka, gdy na oko trudno określić jego wiek.

#3 PostWysłany: 20 Lis 2013 14:04 

niebieski
Zawsze podróżuję z dziećmi i różnie to bywa. Czasami nie zwracają uwagi, a czasami proszą o paszporty/dowody wszystkich. Czasami wystarczy rzut oka na dzieci.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lis 2013 14:16 

Zbanowany
niebieski
3,5 latka raczej łatwo odróżnić od max. 2-latka.
Wybierz hotel, w którym bezpłatny jest pobyt dzieci do 4,5,6 lat - sporo jest takich, zwłaszcza na południu Europy.
Albo bądź uczciwy i weź pokój 3-osobowy, raczej nikt tutaj Ci nie przyklaśnie w oszukiwaniu hotelu, ani nie powie, że na pewno niczym nie ryzykujesz.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Lis 2013 14:47 

Właśnie w tym rzecz że nasze dzieciaki praktycznie zawsze śpią z nami na łóżku/łóżkach. Ok dzięki za odpowiedzi
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 22 Lis 2013 20:42 

Nie ma sensu oszukiwać czy inaczej mówiąc, nic nie mówić i liczyć na to, że któryś z pracowników się nie zorientuje. Jak już ktoś wspomniał, dziecko które ma 3,5 roku raczej znacznie różni się od dziecka dwuletniego. A nawet gdyby na początku nie było tematu, a później jednak ktoś "połapie się" to straszny wstyd:) Nie mówiąc oczywiście o innych konsekwencjach...
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 24 Lis 2013 23:28 

Nie chodzi mi o oszukiwanie tylko czy ktoś miał sytuację, gdzie na stronie w opisie hotelu nie było nic na temat dzieci i jak to wyglądało w hotelu.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 25 Lis 2013 00:11 

a dlaczego teraz klamiesz? napisales ze na booking.com jest napisane ze dzieci do 2 lat, a teraz piszesz ze nie jest napisane? ech. radze zrezygnowac z oszczedzania i zakupic pokoj zgdny z opisem by pozniej nie stresowac sie caly wyjazd czy Cie hotel na czyms nie przylapie.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 25 Lis 2013 00:53 

Sprawdzają,sprawdzają. Często przy rejestracji proszą o dokumenty wszystkich osób i skanują je. Lepiej nie ryzykować.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 25 Lis 2013 07:42 

Zbanowany
niebieski
Jeśli na stronach hotelu nie jest wyraźnie wyszczególnione, że np. dziecko do 2 lat jest za darmo, a starsze płaci mniej, to znaczy, że prawdopodobnie hotel nie oferuje żadnych zniżek i dziecko w każdym wieku jest traktowane jak osoba dorosła.
Najlepiej napisz do hotelu, jeśli chcesz mieć pewność.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 25 Lis 2013 14:20 

Loty: 958
Kilometry: 1 494 682
niebieski
Wielokrotnie rezerwowałem kalkulując co się bardziej opłaca: wspólne łóżko z rodzicami, dostawka dla dziecka czy pełnopłatne miejsce jak dla dorosłego. Trzecia opcja była zawsze najmniej opłacalna. Zaznaczałem wyraźnie w formularzu rezerwacji mój wybór i wiek dziecka. Nie ryzykowałem podając inny wiek niż w rzeczywistości ale muszę przyznać że wieku dziecka jeszcze nigdy mi nie sprawdzono.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 25 Lis 2013 15:19 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Cena booking jest podawana za pokoj - jesli wiec wezmiesz dwuosobowy, a w nim 2 pojedyncze lozka, to poprostu bedziecie musieli sie na nich zmiescic :)

#13 PostWysłany: 25 Lis 2013 15:43 

srebrny
Bzdura!
Hotel też zwraca uwagę na ilość gości, owszem słyszałem informacje o Polakach, którzy przemykając się spali np. w piątkę na podłodze w dwuosobowym pokoju, ale to już typowe oszustwo i w razie wykrycia grożą niemiłe konsekwencje.
Poza tym śniadanie będą miały tylko 2 osoby ;)
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 25 Lis 2013 16:36 

Jedyna sensowna odpowiedz: zalezy od hotelu.

Ja nigdy nie naciagam wieku dziecka, poniewaz czasami oplata za dziecko wynosi polowe pelnej kwoty, moze zatem sie to nie oplacac. Na szczescie na stronie booking zasady zakwaterowania dodatkowych osob/dzieci sa zawsze jasno okreslone, jesli nie, warto zadzwonic do hotelu i podpytac, poniewaz bywa roznie. Z mojego doswiadczenia: rzadko skanuja paszporty dzieci, ale to bardziej zalezy od kraju. Jesli chodzi o sam wybor hoteli na booking proponuje przy wyszukiwaniu nie zaznaczac dzieci, szukac porzadnego pokoju 2-os z pasujaca dla danej rodziny opcja zakwaterowania dodatkowego. Wpisujac od razu na poczatku liczbe dzieci, system wyszukuje lozka nawet dla niemowlat, mimo iz hotele bardzo czesto oferuja free lozeczka dla dzieci ponizej 2 lat. Dopiero w uwagach warto zaznaczyc liczbe dzieci i prosbe o dostawke/lozeczko, czy fakt iz dzieci beda spaly w lozku z rodzicami.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 25 Lis 2013 18:02 

Mi skanowali paszporty zarówno dorosłych jak i dzieci w Hiszpanii, we Włoszech i na Węgrzech. W innych krajach (hotelach) raczej nie, ale tez nie wiem na pewno, bo nie pamiętam lub nie zwróciłam na to uwagi. Hotele były rezerwowane przez booking.com (opinie powyżej 8) i dzieci spały każdy na swoim łóżku.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 25 Lis 2013 19:29 

Paszporty skanowanie są do zupełnie innych celów niż kontrola wieku. Co do dzieci to zawsze wysyłanie zapytania do hoteli droga elektroniczna ( chyba, że jest to naprawdę mały hotel niesieciowy to wtedy możecie zadzwonić.) Sam pracuje w branży hotelowej i nie lubię jak goście starają się zbytnio kombinować ( przykład goście z krajów arabskich, Afryki, wybaczcie mała dyskryminację)...każdy szanujący się sieciowy hotel w Europie Zachodniej w przeciągu paru godzin powinien odpisać wam na mejla związanego z rezerwacja.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości