Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 17 Paź 2012 20:08 
Awatar użytkownika

Loty: 213
Kilometry: 494 205
Witajcie!

Wybieram się w grudniu do Bangkoku i stamtad juz zakupiłam przeloty i transfery na Phi Phi Island. Zostanę tam 10 dni.
Czy polecicie mi jakiś hotel na Phi Phi?
Która część wyspy jest najbardziej malownicza?

Pozdrawiam

Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍 Podróż do w Brazylii za 3642 PLN 🇧🇷 Loty do Rio de Janeiro, noclegi ze śniadaniami w hotelu + auto 😍
Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
 Temat postu: Re: Phi Phi Islands
#2 PostWysłany: 20 Paź 2012 02:58 

niebieski
wyjatkowo komercyjne miejsce. Mniej niz Phuket, ale nadal komercja straszna. Na kazdym kroku Padi Scuba Diving Lessons. Nie bylem zachwycony, nawet plaza nie robila wiekszego wrazenia.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 20 Paź 2012 10:50 

niebieski
Nie wiem co chcesz robić 10dni na Phi Phi.Chyba że lubisz leżeć na plaży całymi dniami

www.amigoucieka.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Paź 2012 11:16 

Loty: 2
Kilometry: 34 746
Zależy z kim i w jakiej formie chcesz spędzać czas?
Dla mnie osobiście Phi Phi i wszystkie okoliczne wyspy to jedno z najpiękniejszych miejsc na świecie w jakich byłem a licznik wypraw jest spory.
Mała, przepiękna wyspa bez dróg asfaltowych, bez ruchu pojazdów spalinowych. Nie ma znaczenia w którym miejscu zamieszkasz bo obszar wyspy po którym można się poruszać jest niewielki.
Na samym Phi Phi byłem 3 razy, 1x przed Tsunami i 2x po.
Będąc tam za pierwszym razem tylko z dziewczyną spędziłem świetne wakacje. Codziennie pływaliśmy na inne przepiękne wyspy.
Dwa kolejne wypady były z grupą znajomych. Chcieliśmy poszaleć i się zabawić dlatego zamieszkaliśmy na Phuket a na Phi Phi robiliśmy 1-2 dniowe krótkie wypady.

W 2003r spałem w Cabana Hotel 4* płaciłem wtedy ok 180zł/noc/2os. Teraz po remoncie hotel wygląda dużo lepiej a cena poszybowała do ok 420zł :(
Pózniej spałem w bungalowach za ok 80-120zł.

POLECAM to miejsce na ziemi!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 20 Paź 2012 16:13 
Awatar użytkownika

Dziewon napisał(a):
Nie wiem co chcesz robić 10dni na Phi Phi.Chyba że lubisz leżeć na plaży całymi dniami

No właśnie to chcę tam robić :)
Plażowanie, snurkowanie, nurkowanie po okolicznych wyspach. A wieczorami najeść się pysznego jedzonka i napić się lokalnych trunków.
Planuję też wypad na Phuket i Krabi.

@piotr 72
Dziękuję za rady! Właśnie takich wakacji jak Ty miałeś, ja oczekuję. Widziałam ten hotel Cabana, rzeczywiście ciut za drogi. Właśnie myślałam o bungalowach.

Może ktoś poleciłby mi fajny resort z bungalowami.

Pozdrawiam!

#6 PostWysłany: 21 Paź 2012 21:22 

Mam 2 lub 3 wizytówki z Bungalowami, jutro wieczorem zamieszczę ich dane.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 21 Paź 2012 22:41 

niebieski
plyn na ko Jum (stamtad mozesz sobie lodeczka za kilkanascie zlotych przplynac na ko phi phi poziwedzac), na ko Phi Phi za duzo pijanych anglikow i ciagly halas z dyskotek choc pieknie jest to prawda. Na ko Jam masz caly bugnalow za 350bht, plaze prawie bezludne no i jedyny halas to stado malp przebiegajacych po twoim dachu wczesnie rano ;-)

#8 PostWysłany: 22 Paź 2012 21:02 

ANDAMAN RESORT, tel +66 75 601 111-2, email: andamanresort@yahoo.com
Cena za Bungalow 150-200zł. my utargowaliśmy na 120zł/doba.

Więcej namiarów mam na spania na Samui, Samet, Phuket, Bangkok.

Ostatnio edytowany przez piotr72, 22 Paź 2012 21:27, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Paź 2012 21:25 

Zobacz
http://www.phiphirelaxbeach.com/

Świetne miejsce na chwilę odcięcia od świata, ale na 10 dni bym nie został ;-)
Jedyne minusy to to, że jesteś zdana wyłącznie na jedną knajpę i transport/wycieczki organizowane na miejscu. Poza tym same plusy ;-) Byliśmy w lipcu tego roku.

Powodzenia!
A
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 03 Lis 2012 14:36 
Awatar użytkownika

Dzięki za podpowiedzi!!!!

Upatrzyłam sobie taki Bay View Resort, podobno pyszne śniadania w formie bufetu i daleko od hałasu z miasta, a nadal w miarę blisko spacerkiem. No i widok, na Phi Phi Leh.

http://www.agoda.pl/asia/thailand/koh_p ... esort.html

Czy ktoś może tam był?
O Andaman też myślałam, ale ten ma o wiele lepsze opinie.

@kliperjk
Ci pijani Anglicy aż tak mi nie przeszkadzaja, bo pewnie sami tez troche poimprezujemy :)
Ale dzięki za namiar na wyspę. Będziemy chcieli codziennie gdzieś płynąć na zwiedzanie innych wysp i snurkowanie/nurkowanie

@AdamKR
Dzięki za namiar! ale rzeczywiście ten resort jest ciut za daleko i dostępny jedynie łódką, spacerkiem do centrum już sobie nie przejdziemy.

Temat postu: Ko Phi Phi
#11 PostWysłany: 24 Paź 2013 12:40 

Zbanowany
Witam szukam taniej nocleg w Ko Phi Phi w tajlandia widze w ceny w lutym to od 80-100 zł warunku bardzo slaby i niski oceny , czy tam na miejscu mozna gdzies nocowac tansze i lepsze miejsca??

Ostatnio edytowany przez Gregggor, 24 Paź 2013 12:55, edytowano w sumie 1 raz
Przeniesione do właściwego wątku
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Ko Phi Phi
#12 PostWysłany: 26 Paź 2013 13:36 
Awatar użytkownika

bonta2323 napisał(a):
Witam szukam taniej nocleg w Ko Phi Phi w tajlandia widze w ceny w lutym to od 80-100 zł warunku bardzo slaby i niski oceny , czy tam na miejscu mozna gdzies nocowac tansze i lepsze miejsca??

My nocowaliśmy 10 nocy w grudniu w Bayview resort przy plaży za ok 100 zł za osobę/noc z pysznym śniadaniem. Warunki były świetne.
Może udałoby Ci się znaleźć taniej, ale przy zatoce Loh Dalum, gdzie niestety hotele były dość średnie i wieczorem codziennie impreza do rana.

Nie jestem pewna też czy na miejscu znajdziesz taniej. Porównywaliśmy ceny i na miejscu zapłacilibyśmy za nasz resort więcej niż bukując wcześniej przez internet.

Dodam jeszcze że 10 dni minęło jak z bicza strzelił, jak się codziennie prawie gdzieś płynęło longtail boat na snurkowanie, Bamboo Island, Maya Beach najlepiej rano albo popołudniu to bez tłumów, kajakiem na monkey beach i wieczorami imprezy na plaży.
"Pijaków Anglików" o których tu ktoś pisał nie było w ogóle. Było za to pełno Skandynawów i Niemców.

Ostatnio edytowany przez biochemik, 26 Paź 2013 13:46, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Ko Phi Phi
#13 PostWysłany: 26 Paź 2013 13:39 

Zbanowany
problem jest to ze my lecimy w peak season w lutym i ceny sa strasznie wysoki =/ . mam pytania jesli juz jestem na wyspa phi phi island i chialbym jechac do phi phi leh albo maya island monkey cos tam to ile kosztuje takie cos w wyspa phi phi?? i ile placiles za bilet jedno strony albo 2 strony z phuket do phi phi??

Ostatnio edytowany przez Roku, 20 Paź 2017 15:50, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 26 Paź 2013 13:53 
Awatar użytkownika

Na monkey beach popłyneliśmy sami kajakiem z zatoki Loh Dalum. Za wynajem kajaku zapłacisz góra 10 USD.
Na Maya Beach popłyniesz za tyle ile wytargujesz z miejscowymi :). Jeśli weźmiesz sam całą łódź wyjdzie Cię drożej niż jak znajdziesz jeszcze jakąś parę.
Cała łódź nie powinna kosztować więcej niż 20-30 USD.

Apropo promu Phuket na Phi Phi mieliśmy go w cenie transferu z biletem Air Asia, więc nie pamiętam już ceny, ale nie był to wysoki koszt. Poszukaj trochę na forum albo w necie są też podane ceny.

#15 PostWysłany: 26 Paź 2013 14:00 

Witam.

Na Phi Phi byłem trzykrotnie. Zatrzymywałem się w różnych miejscach jednak najlepiej wspominam plażę "Long beach".
Jest po prostu bezkonkurencyjna. Ośrodki zlokalizowane na niej nie należą do tanich, zwłaszcza w wysokim sezonie.
Jest jednak kilka miejsc gdzie na samej plaży znajdziecie nocleg w dobrej cenie. Polecam:
- Paradise Pearl Bungalow ( ok. 200 zł / domek dla 2 osób )
- Phi Phi Blue Sky Resort ( ok. 150 zł / domek dla 2 osób )
- Paradise Resort Phi Phi ( ok. 290/zł domek dla 2 osób )

-Najtańsza opcja to Viking Nature Resort ( ok. 120 zł /domek 2 os ) zlokalizowany 10 minut spacerkiem przez dżunglę od Long Beach.
Jest też ścieżka, którą możemy dotrzeć do miasteczka Ton Sai. Ośrodek posiada 2 malutkie prywatne plaże, ale to nie to samo co Long Beach. Bardzo fajnie jest wynająć wille rodzinną jeżeli podróżujemy większą paczką. Domki są uroczo umeblowane i robią niesamowite wrażenie.

#16 PostWysłany: 26 Paź 2013 14:12 

Zbanowany
k0nri napisał(a):
Witam.

Na Phi Phi byłem trzykrotnie. Zatrzymywałem się w różnych miejscach jednak najlepiej wspominam plażę "Long beach".
Jest po prostu bezkonkurencyjna. Ośrodki zlokalizowane na niej nie należą do tanich, zwłaszcza w wysokim sezonie.
Jest jednak kilka miejsc gdzie na samej plaży znajdziecie nocleg w dobrej cenie. Polecam:
- Paradise Pearl Bungalow ( ok. 200 zł / domek dla 2 osób )
- Phi Phi Blue Sky Resort ( ok. 150 zł / domek dla 2 osób )
- Paradise Resort Phi Phi ( ok. 290/zł domek dla 2 osób )

-Najtańsza opcja to Viking Nature Resort ( ok. 120 zł /domek 2 os ) zlokalizowany 10 minut spacerkiem przez dżunglę od Long Beach.
Jest też ścieżka, którą możemy dotrzeć do miasteczka Ton Sai. Ośrodek posiada 2 malutkie prywatne plaże, ale to nie to samo co Long Beach. Bardzo fajnie jest wynająć wille rodzinną jeżeli podróżujemy większą paczką. Domki są uroczo umeblowane i robią niesamowite wrażenie.

alez drogo =/ wlasnie znalazlem kilka fajnych strony ale pisane jest po tajski jak cos moge wytlumaszysz ten jezyk na polski , to tam jest kilka taki bardzo tanio kosztuje 50 zl za noc moze uda mi sie go zarezerwowasz na miejsca =/ dzieki za informacja

biochemik napisał(a):
Na monkey beach popłyneliśmy sami kajakiem z zatoki Loh Dalum. Za wynajem kajaku zapłacisz góra 10 USD.
Na Maya Beach popłyniesz za tyle ile wytargujesz z miejscowymi :). Jeśli weźmiesz sam całą łódź wyjdzie Cię drożej niż jak znajdziesz jeszcze jakąś parę.
Cała łódź nie powinna kosztować więcej niż 20-30 USD.

Apropo promu Phuket na Phi Phi mieliśmy go w cenie transferu z biletem Air Asia, więc nie pamiętam już ceny, ale nie był to wysoki koszt. Poszukaj trochę na forum albo w necie są też podane ceny.

no nie wiem wlasne mam lot airasia ale z bangkok do phuket i tylko =/ musze cos znalesz z phuket do phi phi >.<
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 26 Paź 2013 14:56 

Jak chcesz najtaniej to znajdziesz nocleg nawet za 30-40 zł w miasteczku portowym Ton Sai.
Jest on jednak bardzo zatłoczony i hałaśliwy.

Bilety w Pakiecie Air Asia nie opłaca się kupować ( trzeba czekać 3 godziny na miejscu na kolejny prom )
Lepiej kupić bilet do Phuket a z lotniska od razu przy wyjściu kupić bilet z pakietem dojazdowym na prom ok. 90 zł /os.
Prom płynie 1,5 - 2 godziny.Czas szybko płynie. Fajni młodzi ludzie i sielska atmosfera.

Jeżeli chcesz poczytać co, jak i za ile polecam moją relację z podróży do Phi Phi. Może pomóc w wyborze ?

http://yourdreamdestination.org/2012/12 ... a-phi-phi/

Pozdrawiam

#18 PostWysłany: 27 Paź 2013 14:54 
Awatar użytkownika

Specjalnie porównaliśmy cenę na miejscu, na tamten czas wyszłoby tak samo jak z Air Asia. Na lotnisku czekał na nas facet, który zawiózł nas na przystań. Nie musieliśmy w ogóle czekać na prom, czekał już na przystani. Dość dobrze było to zorganizowane.

Napiszcie do swojego hotelu o której przypływacie na Phi Phi, wyślą po Was longtail boat i zawiozą na hotelową plażę, miły gest ze strony większości hoteli. Nie trzeba iść z bagażami.

Też polecam Long Beach, my mieliśmy hotel zaraz obok i kilka razy korzystaliśmy z Long Bech w dzień. Jedyny minus, że wieczorem na powrót z miasta jak już ciemno trzeba iść przez lasek (można się pogubić) albo trzeba brać łódkę. Do Sea View resort my wieczorkiem mieliśmy kawałek ale spokojnie można było dojśc pieszo.

P.S. @kOnri: Bardzo fajna relacja! Też byliśmy w grudniu 2012 :)

Ostatnio edytowany przez Roku, 20 Paź 2017 15:52, edytowano w sumie 1 raz
Cytowanie - nie cytuj całego postu poprzednika, jeżeli zaraz pod nim odpowiadasz
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 05 Lis 2013 22:22 

Czy cena 160zł za 2 noce na środek lutego jest dobrą ceną i warto zabookować czy sie nie przejmować i zaklepać dopiero na miejscu?
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 05 Lis 2013 22:41 

złoty
leo napisał(a):
Czy cena 160zł za 2 noce na środek lutego jest dobrą ceną i warto zabookować czy sie nie przejmować i zaklepać dopiero na miejscu?

Można bez problemu znaleźć w sieci taniej, pytanie jakiego standardu oczekujesz.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 49 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości