Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 07 Lip 2013 10:57 

Korzystał ktoś z portalu Hotel info aby zarezerwować hotel?
Zarezerwowałam pobyt na Ukrainie i podano na rezerwacji kwotę w Rublach (rezerwacja w związku z tym-zapewne jest to błąd-wychodzi bardzo tanio) a wiem,że na Ukrainie są Hrywny.Czy rezerwacja dojdzie do skutku?
Dodam,że mam już potwierdzenie rezerwacji od Hotel info. ale hotel w którym mamy noclegi nie kontaktował się ze mną.Wyjazd w połowie sierpnia.Prosze o podpowiedż czy szukać innej oferty,gdyż boję się,że po przyjeździe,Hotel może nie uznać tej kwoty i będą problemy....
 Profil Relacje PM off  

Gran Canaria first minute za 1204 PLN ☀️ Loty i apartament z widokiem na ocean 🌊 Gran Canaria first minute za 1204 PLN ☀️ Loty i apartament z widokiem na ocean 🌊
All inclusive latem w Turcji 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu już od 2309 PLN All inclusive latem w Turcji 🌊🍹 Tydzień w 4* hotelu już od 2309 PLN
#2 PostWysłany: 07 Lip 2013 14:21 

niebieski
Ja korzystalem dwa razy i wynikly z tego same problemy. Wzialem hotel typu bed and breakfast w Bergamo za 41,30 euro, czyli cena uczciwa, nie ma mowy o bledzie.
Niestety, po przyjezdzie do Bergamo okazalo sie, ze hotel... nie istnieje! Tak, pod podanym adresem go nie bylo, zadzwonilem na infolinie i przystapili do szukania zastepstwa jednoczesnie mowiac, ze "to hotel jest odpowiedzialny za overbooking". Jedynym wolnym hotelem w Bergamo byl Best Western 4*, za laczna cene 87 euro (choc najpierw sugerowano mi "pensjonat 5 km od Bergamo (!!!)" na ktory sie nie zgodzilem ze wzgledu na koszt taxi). Do Best Western poszedlem, oczywiscie bylo milo jakzawsze w hotelach tej sieci. Kazano mi po powrocie zlozyc reklamacje z rachunkami.
Niestety, po kilkunastu mailach ODMOWIONO mi zwrotu roznicy miedzy tymi cenami tlumaczac to tym, ze "nie moga sie skontaktowac z hotelem" - jak sie maja z nim skontaktowac, skoro sprzedali mi NIEISTNIEJACY hotel?! Byli bezczelni i kompletnie nie pomocni, zwrotu nie dostalem, na sady nie mam czasu, po prostu porazka. A samolot mialem o 6:20 rano, wiec z lepszego hotelu nawet nie skorzystalem, bo byl to nocleg "techniczny", dobrze chociaz ze BW ma naprawde wygodne lozka.

Zdecydowanie odradzam hotel.info / hotel.de (to ta sama firma). Nigdy wiecej z nimi.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 07 Lip 2013 15:09 

To teraz muszę pomyśleć,co mam zrobić.Poczekam parę dni na jakąś odpowiedź z portalu lub hotelu.Niemniej dziękuję,że się odezwałeś...
Gdyby jeszcze ktoś miał jakieś doświadczenia(może ktoś ma pozytywne opinie)to proszę o informację.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 20 Lip 2013 23:03 

Hotel w którym mam rezerwację napisał maila,przyznali,że był błąd cenowy(system podał inną walutę-zamiast hrywien podał ruble i dlatego wyszło 60% taniej) i ....nie mówią co dalej?czy ktoś miał podobny przypadek?Hotel może mi anulować rezerwację,czy muszą ją zrealizować?
Jadę za 3 tygodnie i wolałabym mieć pewność,że mam zagwarantowane u nich noclegi.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Paź 2013 16:21 

Loty: 21
Kilometry: 27 976
Ja miałem nieprzyjemność styczności z Hotel.info raz, ok. miesiąc temu. Zarezerwowałem jedną noc za ich pośrednictwem, hotel ściągnął pieniądze z karty i do tego momentu wszystko było ok. Problemy zaczęły się jak dotarłem na miejsce do hotelu. Gdy pokazałem recepcjonistce potwierdzenie rezerwacji, oznajmiła mi, iż ona nie widzi tej rezerwacji w systemie. Prosiłem ją, żeby sprawdziła jeszcze raz i że przecież pokój jest zapłacony z góry więc jak to nie ma rezerwacji :shock: Ale ona uparcie twierdziła, że rezerwacji nie ma, a oni pieniędzy żadnych nie ściągali, tylko zrobił to Hotel.info . Na moje tłumaczenie, że to oni ściągnęli pieniądze a nie pośrednik, uparcie twierdzili, że to niemożliwe. Zaproponowałem, że zaloguję się do konta bankowego i pokażę im potwierdzenie - nie byli jednak zainteresowani. Prosiłem o to, żeby skontaktowali się z Hotel.info żeby to wyjaśnić, również nie byli zainteresowani, cały czas powtarzali jedynie, że oni mają hotel przepełniony, mojej rezerwacji nie ma więc żebym poszedł do innego hotelu i coś sobie zarezerwował :shock:
Udało mi się dodzwonić do pośrednika o sprawdzenie tej rezerwacji, okazalo się, że oni normalnie widzą tę rezerwację i nie wiedzą czemu hotel robi jakieś problemy. Zadzwonili do hotelu, ale jedyne co udalo im się ustalić, to to, że hotel jest pełny i oni nie mają rezerwacji. Polecili mi jedynie zarezerwować sobie inny pokój gdzieś w pobliżu i jeśli będzie droższy ubiegać się o zwrot pieniędzy po powrocie.
Pisałem maile do hotelu, nie odezwali się ani razu.
Gdy wróciłem, wysłalem do Hotel.info rachunki za hotel, który mnie nie przyjął oraz "nowy" hotel. Zgłosili sprawę do hotelu, lecz po tygodniu napisali, że nie mogą uzyskać od nich odpowiedzi w związku z czym zrywają z nimi współpracę żeby taka sytuacja nie zdarzyła się w przyszlości. Jednocześnie przepraszają bo nic więcej nie mogą zrobić i polecili bezpośrednio kontaktować się z hotelem (jakby była jeszcze jakas odpowiedz ze strony hotelu...).

Obecnie sprawę zgłosiłem do banku z reklamacją chargeback i czekam.
Była to moja pierwsza styczność z Hotel.info i chyba jednak ostatnia...

#6 PostWysłany: 07 Paź 2013 19:53 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 281
Kilometry: 353 225
Nóż się w kieszeni otwiera jak się czyta takie historie jak wasze. Człowiek zapłaci za pokój i będąc na miejscu zamiast wypoczywać musi tracić nerwy na użeranie się z pośrednikami czy hotelami. Może warto by założyć temat w którym odradzano by nierzetelnych i nieuczciwch pośredników, hotele czy restauracje ?
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 07 Paź 2013 20:32 

Loty: 30
Kilometry: 37 264
Ja akurat na szczęście nie mam nie miłych wspomnień z tym portalem. Rezerwowaliśmy nocleg w Trapanii na 3 noce pod koniec lipca tego roku, wszystko było ok:)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 02 Lis 2013 14:48 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Właśnie zamierzałam zarezerwować hotel na tej stronie, ale po tym, co piszecie mam spore wątpliwości (zwłaszcza, że cena jest okazyjna - na innych portalach za ten sam pobyt zapłaciłabym conajmniej 200 zł więcej).

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 02 Lis 2013 15:41 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Loty: 402
Kilometry: 577 747
Ja dwie noce w Hajfie. Bez problemów.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 02 Lis 2013 17:08 
Awatar użytkownika

Loty: 555
Kilometry: 823 993
niebieski
Wypowiem sie jak hotelrz, czyli czlowiek z branzy. Pracuje z nimi w moim obiekcie od 4 lat. Nigdy nie mialem problemow z rezerwacjami. To nie prawda ze hotel.info pobiera cos z waszej karty, poniewaz dane kary przychodza do obiektu mailem razem z rezerwacja tak jak na booking czy expedii.

Takze jezeli cos wyniknelo z rezerwacja to tylko wina hotelu a nie tego portalu, nie ma mozliwosci zee hotel nie dostal rezerwacji bo przychodzi zawsze mailem.

Jezeli ktos potrzebuje moge pomoc w kontakcie z polskim opiekunem z hotel.info, bo taka osoba istnieje.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 03 Lis 2013 20:13 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
Trochę mnie przekonaliście. Najwyżej zostanę wieczorem pod Paryżem bez noclegu ;)

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 17 Maj 2014 21:35 

Loty: 29
Kilometry: 41 921
Hej, mial ktos z Was doswiadczenia z "korzystna" cenowo rezerwacja poprzez hotel.info z opcja platnosci w hotelu?
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 04 Sie 2014 17:53 

joael napisał(a):
Wypowiem sie jak hotelrz, czyli czlowiek z branzy. Pracuje z nimi w moim obiekcie od 4 lat. Nigdy nie mialem problemow z rezerwacjami. To nie prawda ze hotel.info pobiera cos z waszej karty, poniewaz dane kary przychodza do obiektu mailem razem z rezerwacja tak jak na booking czy expedii.

Takze jezeli cos wyniknelo z rezerwacja to tylko wina hotelu a nie tego portalu, nie ma mozliwosci zee hotel nie dostal rezerwacji bo przychodzi zawsze mailem.

Jezeli ktos potrzebuje moge pomoc w kontakcie z polskim opiekunem z hotel.info, bo taka osoba istnieje.

Proszę o pomoc - zarezerwowaliśmy pokój w hotelu w Sopocie. Dzwonimy do hotelu a oni nie mają naszej rezerwcji!!!!!!!! Wysłaliśmy im e-mailem potwierdzenie rezerwacji, które otrzymaliśmy z hotel.info i nie odzywają się. Nie znam niemieckiego ani angielskiego na tyle aby wdać się w dyskusję przez telefon.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 04 Sie 2014 18:00 
Awatar użytkownika

srebrny
W hotelach rezerwacje z hotel.de i hotel.info sa widocznie jakos rezerwacje z HRS. Nie ma tam ani slowa o hotel.info
Moze to im pomoze namierzyc Twoja rezerwacje.

#15 PostWysłany: 22 Wrz 2014 21:02 

Zbanowany
Ja korzystałem dwa razy i wszystko było okej.

-- 22 Wrz 2014 21:04 --

A i jeszcze jedno - cena taka sama na stronie jak i na miejscu :)
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 08 Paź 2014 18:36 

Absolutnie nie polecam !
Po 6 tygodniach od potwierdzenia rezerwacji mailem, otrzymałem informację, że hotel się "pomylił" wpisując cenę za pokój i jest teraz ona ... trzy razy wyższa !!!
Jeśli ktoś chce mieć pewność przy rezerwacji obstawiałbym dziś BOOKING.COM. Wydawało mi się, że do wszystkich takich portali można mieć zaufanie. Hotel.info odpowiada, że to nie ich sprawa. A że tego typu zdarzenia mają miejsce często to wystarczy poczytać na forach zagranicznych. Nie nabijajmy oszustom kabzy ! Nawet jeśli czasami wyskakują niskie ceny. To nie serwis do bookowania miejsc w hotelach, a wielka ruletka.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 08 Paź 2014 19:16 

srebrny
Jackowski napisał(a):
Absolutnie nie polecam !
Po 6 tygodniach od potwierdzenia rezerwacji mailem, otrzymałem informację, że hotel się "pomylił" wpisując cenę za pokój i jest teraz ona ... trzy razy wyższa !!!
Jeśli ktoś chce mieć pewność przy rezerwacji obstawiałbym dziś BOOKING.COM. Wydawało mi się, że do wszystkich takich portali można mieć zaufanie. Hotel.info odpowiada, że to nie ich sprawa. A że tego typu zdarzenia mają miejsce często to wystarczy poczytać na forach zagranicznych. Nie nabijajmy oszustom kabzy ! Nawet jeśli czasami wyskakują niskie ceny. To nie serwis do bookowania miejsc w hotelach, a wielka ruletka.

Na booking.com jest dokładnie to samo. Jeśli niska cena była wynikiem błędu hotelu, booking najwyżej wywalczy jakiś rabat. W przypadkach, które miałem nigdy niska cena się nie ostała.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 13 Lip 2015 21:53 

niebieski
W styczniu zarezerwowałem przez hotel.info 2 noce w hotelu w Brukseli z użyciem kodu na -20 EUR. Końcowa cena się nie zmniejszyła, ale na potwierdzeniu rezerwacji jest adnotacja, że hotel.info swoją karta kredytową pokryje 20 EUR. W ten piątek zjawiłem się w hotelu i recepcjonista nie miał żadnej informacji o użyciu tego vouchera. Na szczęście telefonicznie udało się wyjaśnić sprawę i ostatecznie zapłaciłem tyle ile miałem zapłacić, gorzej gdyby pod podany numer infolinii akurat nie dało się dodzwonić ;)
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 13 Lip 2015 22:06 

Miałam rezerwację 2 nocek w Bratysławie w maju br. przez hotel.info ze wspomnianym bonem -20 euro.
Nocleg odbył się bez kłopotów, bon uznany, płatność na miejscu w hotelu. Była to pierwsza rezerwacja przez ten serwis, ale w kontekście wcześniejszych wypowiedzi nie wiem czy nie ostatnia...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 5 gości