Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bravofly.com problem
#1 PostWysłany: 03 Lut 2012 10:50 

Rezerwowałem wczoraj przelot Brno - Taszkient za 658pln x 3osoby (przez skyscanner). Rezerwacja została wykonana środki na karcie zablokowane i wszystko czekało na zatwierdzenie. Po kilku godzinach dostaję info że rezerwacja została anulowana bo nie ma biletów w tej cenie. Kasa cały czas jest poblokowana na karcie i za bardzo nie wiem co mam robić. Pani w banku poinformowała mnie że uwolnienie kaski może potrwać do 2 tygodni. Żeby było śmieszniej to dzisiaj na stronie przewoźnika sprawdzałem ceny i bilety dalej niby są. Mieliście może podobne problemy?? Możecie coś doradzić ??
 Profil Relacje PM off  

Najsłynniejsza turystyczna polska marka po 105 latach znika na dobre! Tę nazwę kojarzy właściwie każdy Najsłynniejsza turystyczna polska marka po 105 latach znika na dobre! Tę nazwę kojarzy właściwie każdy
Najpiękniejsze plaże Portugalii 🌊💛 Algarve okołoweekendowo za 818 PLN (✈+🏩+🚗) Najpiękniejsze plaże Portugalii 🌊💛 Algarve okołoweekendowo za 818 PLN (✈+🏩+🚗)
#2 PostWysłany: 03 Lut 2012 20:25 

Trochę inny ale też z bravofly. Zauważyłem, że oferują bilety na wizzaira taniej niż przy płatności przelewem, więc mówię, kupię u nich. Aby wyszło taniej, należało zapłacić poprzez PayPal. Kilka razy odrzuciło mi płatność. Poszukałem chwilę na necie i trafiłem na bardzo negatywne opinie na ich temat. Wygląda mi to na firmę "krzak". Ktoś miał jakieś z nimi doświadczenia? Pozytywne, negatywne?
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 10 Maj 2012 19:23 

Mam podobny kłopot. Transakcja została anulowana a kasa zamrożona. Czy możesz napisać po ilu dniach odblokowali Ci pieniądze oraz czy nie było z tym kłopotu? Pilne!
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Cze 2012 11:38 

jasiustasiu napisał(a):
Ktoś miał jakieś z nimi doświadczenia? Pozytywne, negatywne?

Ja w ostatni weekend miałam doświadczenie bardzo negatywne. 30 marca kupiłam za 800zł bilety Warszawa-Amsterdam-Warszawa przez bravofly.com. Dostałam potwierdzenie, dwa dni pózniej przysłali fakturę, na stronie bravofly.com status mojej rezerwacji to "Confirmed". Jeszcze na dzień przez wylotem dostałam smsa przypominającego z numerem rezerwacji, godziną odlotu itd.
Wielkie było moje zaskoczenie gdy na lotnisku okazało się, że nie ma mnie na liście pasażerów. Po dochodzeniu w punkcie LOTu okazało się, że bravofly owszem rezerwację zrobiło, ale nigdy nie wystawiło dla mnie biletu i rezerwacja została automatycznie anulowana dwa dni później.
Jeszcze na lotnisku w Warszawie próbowałam się z nimi skontaktować, ale na stronie podany jest tyko jeden numer i przy próbie połączenia wita nas automat, który prosi o numer karty kredytowej, aby mogli pobrać 6 euro za konsultacje... Masakra!
Ostatecznie, ponieważ czasu do odlotu było coraz mniej kupiłam najtańszy dostępny bilet na te same loty w kasie LOTu i zapłaciłam za nie 3100zł, mając nadzieję, że bravofly na 100% poczuje się do odpowiedzialności - w końcu wina ewidentnie leżała po ich stronie.
W niedzielę napisałam maile na wszystkie znane mi adresy bravofly (co nie jest takie proste, gdyż na www nie podają żadnego) oraz poprzez formularz kontaktowy na ich stronie. Opisałam całą sytuację i dołączyłam skany wszystkich dokumentów, rachunków itp. Dziś mija trzeci dzień bez żadnej odpowiedzi z ich strony. Nawet nie wiem czy robią coś aby tę sytuację wyjaśnić.
Nikomu nie radzę korzystać z ich usług. Problem z rezerwacją może zdarzyć się każdej firmie, ale to że w krytycznym momencie nie ma możliwości szybkiego kontaktu z nimi oraz to, że zupełnie nie odpowiadają na maile świadczy o ich kompletnym braku profesjonalizmu. Do tego dochodzi fakt, że ich system musi być poważnie błędny skoro do ostatniej chwili wyświetla jako potwierdzoną rezerwację, która faktycznie została przez linie lotnicze odrzucona dwa miesiące wcześniej.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Cze 2012 11:50 

platynowy
athariel napisał(a):
Ja w ostatni weekend miałam doświadczenie bardzo negatywne. 30 marca kupiłam za 800zł bilety Warszawa-Amsterdam-Warszawa przez bravofly.com. Dostałam potwierdzenie, dwa dni pózniej przysłali fakturę, na stronie bravofly.com status mojej rezerwacji to "Confirmed". Jeszcze na dzień przez wylotem dostałam smsa przypominającego z numerem rezerwacji, godziną odlotu itd.

Płatność też pobrali z karty?

#6 PostWysłany: 05 Cze 2012 12:25 

mucha napisał(a):
Płatność też pobrali z karty?

Tak.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Cze 2012 13:41 

platynowy
No to rzeczywiście skandaliczne :/ a myk z opłatą 6€ za rozmowę jest po prostu poniżej pasa (nawet Ryanair który jest mistrzem w wyciąganiu kasy, ma infolinię nisko-płatną).

Jeśli nie poczują się do odpowiedzialności żeby zwrócić za nowo kupiony bilet, będzie kiepsko - biuro ma swoją siedzibę w Szwajcarii więc ewentualnie przed tamtym sądem możesz ich postawić... być może jest tam coś takiego jak w UK gdzie funkcjonuje "small claims court" gdzie można zgłosić sprawę przez internet.

#8 PostWysłany: 05 Cze 2012 14:25 

Dzięki za rady, na pewno sprawdzę te "small claims court". Nie wiedziałam, że coś takiego istnieje. Właśnie zastanawiam się jak tą sprawę w ogóle pociągnąć... Na początku w ogóle nie zakładałam, że moga z tym być problemy, a teraz coraz bardziej się tego obawiam.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 24 Lip 2012 17:22 

Troche mnie zaskoczylyscie swoimi wypowiedziami. Patrzac po innych komentarzach np. tu: http://wczasyna6.pl/bravofly bravofly wydawało sie bardzo dobrym wyborem a teraz to juz nie wiem. Mam duze watpliwosci...
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 24 Lip 2012 19:50 

ZDECYDOWANIE NIE POLECAM pośrednika Bravofly.
Kilka miesięcy temu zarezerwowałem bilety z Indii do Polski, po dłuższym czasie dostałem informację o anulowaniu jednego lotu i propozycję oczekiwania na zwrot pieniędzy (minimum PÓŁ ROKU) lub zmiany godzin odlotów. Zgodziłem się na inne godziny, nie wyglądało to nawet źle. Na niecały tydzień przed odlotem dostałem maila z potwierdzeniem rezerwacji - innym niż to, na co się zgodziłem. Jakiś kiepsko opłacany pracownik przy jednym z lotów pomylił się o 1 dzień do tyłu, przez co okazuje się, że na przesiadkę pozostało MINUS (!) 20 godzin. Właśnie tak - ustawili harmonogram lotu w taki sposób, że odlot z lotniska, na którym miała byc przesiadka, jest 20 godzin PRZED przylotem samolotu z poprzedniego etapu podróży.
Zaproponowali dobrze (dlatego wyraziłem zgodę), ale zrealizowali już bez sensu.
Ewidentna pomyłka z ich strony (mam oczywiście kopie korespondencji), ale na żadne maile nie odpowiadają, pozostaje lecieć w ciemno i liczyć na to, że uda się złapać jakiś lot w kierunku Polski.

Nie upieram się, że za każdym razem chcą wyrolować klienta, ale jeśli chcesz utopić pieniądze na wiele miesięcy bez perspektyw ich odzyskania i lubisz niespodzianki - to wybierz Bravofly :-]
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Paź 2013 13:51 

Witam,

rezerwowałem bilety na lot u pośrednika Bravofly. Płacąc karta "Visa debit" otrzymuje się cenę dużo lepszą niż płacąc karta kredytową (Visa, Mastercard). Powpisywałem wszystkie dane, nr karty i pozostałe, upewniłem się jeszcze, że kwota za bilet wyniesie 1.621zł (388EUR) zatwierdziłem płatność. Z konta niestety ściągnęło mi kwotę 1.914zł. Czy ktoś miał podobne doświadczenia u tego pośrednika? Jak rozwiązać problem w miarę jak najkrótszym czasie?

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 27 Paź 2013 13:55 

platynowy
A jaką masz kwotę w mailu i na potwierdzeniu, niższą czy wyższą?

#13 PostWysłany: 27 Paź 2013 14:07 

w mailu kwota 443,16EUR podczas rezerwacji na stronie przewoźnika do samego końca 387EUR dopiero po zatwierdzeniu płatności pojawila sie kwota 443,16EUR...na stronie przewoźnika byl taki oto dopisek: "Uwaga, transakcja zostanie przeprowadzona w Euro (EUR), zamiast w Polski złoty (PLN).Twój rachunek zostanie zatem obciążony kwotą 387,24 €"
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 27 Paź 2013 14:12 

platynowy
Złóż reklamację do Bravofly.

#15 PostWysłany: 27 Paź 2013 14:20 

Druga sprawa, kupowałem też u nich lot z datami od 8 listopada do 22 listopada (Warszawa-Moskwa-Rostov nad donem), logując się wcześniej na ich stronę rezerwacja ta była potwierdzona. Po dzisiejszej rezerwacji, po rezerwacji na 8 listopad nie ma śladu. Nigdzie...
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 27 Paź 2013 15:49 

Loty: 20
Kilometry: 67 605
niebieski
witam, tez rezerwowalam u nich przelot Londyn-Fuerteventura-Londyn za £8 easyjetem. Zaplacilam Paypalem poniewaz w razie problemow Paypal zwroci pieniadze bez problemow. Rano dostalam maila, ze biletow w tej cenie nie ma i transkacja zostaje anulowana. Po pd nast mail z numerem rezerwacji. Dzis mam juz tylko 2 tyg do wylotu, karta pokladowa easyjeta wydrukowana, mam nadzieje, ze wszystko na lotnisku bedzie ok.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 28 Paź 2013 01:25 

Loty: 934
Kilometry: 1 461 944
niebieski
zdecydowanie odradzam kupowanie biletów poprzez bravofly! Miałem kiedyś problem bo potrzebowałem zmienić coś w rezerwacji. Było bardzo trudno się do nich dodzwonić, następnie osoba na infolinii mówiła słabo po angielsku, po kilka razy trzeba było powtarzać to samo, ostatecznie obiecali oddzwonić co oczywiście było zwykłą grą na zwłokę, na maile nie reagowali, itp. Koszt połączeń wykonanych na infolinię bravofly wyniósł kilkaset zł a i tak nic nie udało mi się załatwić.
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 28 Paź 2013 11:54 

Rano zadzwoniłem na infolinię bravofly w Warszawie, odezwała sie konsultantka, która mówi tylko po angielski, wszyscy co mówią po Polsku są zajęci. Opisałem problem, powiedziała ze oddzwoni. Zobaczymy...swoją droga po co na polskiej infolini osoba która nie mówi po Polsku?
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 28 Paź 2013 12:04 
Awatar użytkownika

Loty: 371
Kilometry: 601 471
laszek266 napisał(a):
Rano zadzwoniłem na infolinię bravofly w Warszawie, odezwała sie konsultantka, która mówi tylko po angielski, wszyscy co mówią po Polsku są zajęci. Opisałem problem, powiedziała ze oddzwoni. Zobaczymy...swoją droga po co na polskiej infolini osoba która nie mówi po Polsku?

Bo pewnie jestesmy Hindusami Europy i obslugujemy pol swiata ;)
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 28 Paź 2013 21:59 

Bravofly odrzuciło reklamacje, mimo tego ze wysłałem im screeny z ich strony rezerwacyjnej ze płacąc karta debetowa nie nalicza sie opłata administracyjna i inne. Uparcie twierdzą, że płacąc kartą kredytową są takie i takie oplaty. Dzwoniąc do nich, rozmawiając po Polsku ich konsultanci maja jakiś taki dziwny akcent i z trudem rozmawiają po Polsku. Napisałem drugą reklamację, żeby zajrzeli na swoją stronę i przeszli cały proces rezerwacji. Zobaczymy, ale czarno to widzę.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 52 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: f0ku5 oraz 6 gości