Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:00 

Witam wszystkich serdecznie.
To mój pierwszy post na forum.

Zakupiłem bilety na lot w British Airways. Niestety nie będę mógł skorzystać. Dzwoniłem na infolinię i niestety taryfa w jakiej są te bilety nie umożliwia zmiany danych na bilecie a jedynie zwrot ale tylko kosztów.
W systemie zarządzania na stronie ba nie podałem jak na razie szczegółowych danych osób. Jest tam tylko imię i nazwisko podane przy rezerwacji. Przy podawaniu dokładnych danych widnieją oprócz pól takich jak numer paszportu itd. również pola dokładne imię i nazwisko.

I tu moje pytanie czy ktoś może orientuje się (miał podobną sytuację) jak wygląda sprawa gdyby przy podawaniu szczegółowych danych podać inne imię i nazwisko? Czy zadziałało by to jako zmiana danych?
Czy przewoźnik nie przyczepiłby się do takiego rozwiązania?

Z góry dziękuję za odpowiedź
yashiek
 Profil Relacje PM off  

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#2 PostWysłany: 09 Paź 2013 14:06 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
nie zadziała

poszukaj na fb kogoś kto się tak samo nazywa - może będzie zainteresowany biletem

#3 PostWysłany: 09 Paź 2013 16:17 

Dzięki za szybką odpowiedź.
Miałem nadzieje ze będzie taka możliwość. No ale trudno.
A czy jeśli znajdę osobę z tym samym imieniem i nazwiskiem to nie bedzie problemu z kartą kredytową?
Z tego co się orientuje może być ona potrzebna na lotnisku? Czy zastrzeżenie jej i zgłoszenie ewentualnego zagubienia rozwiąże sprawę?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Paź 2013 16:20 

Loty: 510
Kilometry: 1 112 648
srebrny
yashiek napisał(a):
Z tego co się orientuje może być ona potrzebna na lotnisku? Czy zastrzeżenie jej i zgłoszenie ewentualnego zagubienia rozwiąże sprawę?

a czy keidykolwiek ktoś pytał Cię o kartę na lotnisku? bo mnie nigdy... nawet w liniach arabskich, które maja hopla na tym punkcie.
Zastrzeżenie może pomóc. Myslę, że większy problem to znaleźć chetnego :)

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości