Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 06 Paź 2013 20:48 
Awatar użytkownika

Loty: 53
Kilometry: 142 596
niebieski
Witam,
w styczniu lecę do Birmy, muszę wyrobić wizę w Berlinie (nie Bangkok, ponieważ dolatuję bezpośrednio do Rangun i potrzebuję ją już wcześniej).

Nie chcę korzystać z usług pośrednika z Polski, do Berlina mam z Wrocławia całkiem niedaleko ale nie wiem czy znajdę czas.

I tu rodzi się moje pytanie: Czy mój znajomy może za mnie złożyć wniosek i później go odebrać?

Proszę o odpowiedź czy ktoś tak robił i jak ogólnie wygląda sprawa z wizą w Berlinie, nie było żadnych problemów???

pozdrawiam!

łączony post: Ambasada Birmy w BERLINIE! Mam pytanie!!!
I jak długo trzeba w praktyce czekać????

Ostatnio edytowany przez Abcn 13 Lis 2013 19:14, edytowano w sumie 2 razy
łączę posty, proszę korzystać z opcji "zmień"
 Profil Relacje PM off  

Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍 Zostaw szarą jesień za sobą 🌫️✈️ ☀️ Wycieczka na słoneczny Cypr za 655 PLN 🌴😍
Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚 Brać, kupować, lecieć❗🔥 Madera okołoweekendowo za 520 PLN 😍💚
#2 PostWysłany: 06 Paź 2013 22:27 

Loty: 238
Kilometry: 650 554
W Londynie nie bylo z tym zadnych problemow.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 06 Paź 2013 22:35 

a próbowałeś wysłać e-maila lub zadzwonić z zapytaniem do ambasady:
info@botschaft-myanmar.de

Ambasada Birmy w Niemczech
Ambasada Myanmaru w Berlinie

www.botschaft-myanmar.de
Thielallee 19, 14195 Berlin.
Telefon: (030) 2061570,
Fax- (030) 20615720
 PM off  

#4 PostWysłany: 07 Paź 2013 17:40 
Awatar użytkownika

niebieski
Anonymous napisał(a):
a próbowałeś wysłać e-maila lub zadzwonić z zapytaniem do ambasady:
info@botschaft-myanmar.de

Ambasada Birmy w Niemczech
Ambasada Myanmaru w Berlinie

http://www.botschaft-myanmar.de
Thielallee 19, 14195 Berlin.
Telefon: (030) 2061570,
Fax- (030) 20615720

Widziałem tą stronę już. Napisałem im maila, ciekawe czy odpiszą.

pozdrawiam

#5 PostWysłany: 07 Paź 2013 18:16 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
odpisywanie na maile im idzie średnio ;)
Możesz wysłać kurierem paszport+wniosek+kase i odeślą Ci paszporty z wizą pocztą.

Jak ściągniesz wniosek, na pierwszej stronie masz wszystko napisane.
Możesz w kopercie dać potwierdzenie przelewu za wizę, lub gotówkę w euro + 10euro koszty przesyłki zwrotnej.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 07 Paź 2013 18:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki!!!

#7 PostWysłany: 13 Lis 2013 16:48 

Loty: 82
Kilometry: 255 524
Mam następujące pytania:

1. Czy komukolwiek udała się dodzwonić na numer ambasady podany na stronie http://www.botschaft-myanmar.de/4.html
Mnie się nie udało dodzwonić przez 3 dni na żaden numer z podanych na ich stronie numerów mimo ok 100 prób
2. Czy komukolwiek udało się załatwić VISE przez wysłanie paszportu do ambasady w Berlinie?
3. Ile czasu im zajął cały proces?
4. Czy odsyłają paszport Kurierem czy Pocztą?

5. Jeśli nie w Berlinie to czy ktoś ma świeże doświadczenia odnośnie załatwiania wizy w Tajlandii w BKK lub w Hanoi w Wietnamie?

Bardzo proszę o informację. Bardzo pilne.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 13 Lis 2013 17:43 
Awatar użytkownika

Loty: 83
Kilometry: 153 081
polak napisał(a):
2. Czy komukolwiek udało się załatwić VISE przez wysłanie paszportu do ambasady w Berlinie?

Tak, mi

polak napisał(a):
3. Ile czasu im zajął cały proces?

16 dni, ale do Berlina wysyłałem kurierem.

polak napisał(a):
4. Czy odsyłają paszport Kurierem czy Pocztą?

Pocztą

polak napisał(a):
5. Jeśli nie w Berlinie to czy ktoś ma świeże doświadczenia odnośnie załatwiania wizy w Tajlandii w BKK lub w Hanoi w Wietnamie?

Moi znajomi robili w Bangkoku, udało im się w jeden dzień, ale ich wspomnienia były takie, że to jakiś barak bez klimy i że ciężko tam wysiedzieć w 1-2 godzinnej kolejce, robili zmiany i wychodzili się "ochłodzić" na zewnątrz, a było 30stopni ;) -- robili ją 4 listopada.

jacek69 napisał(a):
Moze ktos w twoim imieniu wize zalatwic w berlinie, trwa min.3 tygodnie. Ogolnie bardzo luzacko, zadnego pokwitowania, a paszporty walaja sie w korytarzach bez dozoru.

No mniej więcej tak jak wszystko w Birmie ;)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 13 Lis 2013 17:46 

Tylko że wysłanie z polskiego banku kasy na konto ambasady Birmy nie przejdzie (wspieranie reżimu i te sprawy, wiec jest embargo na operacje finansowe-no chyba że cos sie ostatnio zmieniło ale kilka miesiecu temu tak jeszcze było)kasa wroci Ci na co prawda konto dość szybko ale sprawy nie załatwisz, dlatego lepiej jest poprostu włozyc kase do koperty lub przelej kase z konta innego niz polskie.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 13 Lis 2013 18:27 

niebieski
Pawellos napisał(a):
polak napisał(a):

Moi znajomi robili w Bangkoku, udało im się w jeden dzień, ale ich wspomnienia były takie, że to jakiś barak bez klimy i że ciężko tam wysiedzieć w 1-2 godzinnej kolejce, robili zmiany i wychodzili się "ochłodzić" na zewnątrz, a było 30stopni ;) -- robili ją 4 listopada.

Znajomi w kiepskiej formie widocznie. W maju bez problemu robiłem wizę w BKK w jeden dzień. Przyjdź tylko wcześnie, zanim otworzą ambasadę, żeby uniknąć kolejek.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Gru 2014 19:45 

Jeżeli chodzi o kwestie tego czy ktoś może za Ciebie złożyć i odebrać wniosek to nie powinno być z tym żadnego problemu. Grunt, żeby wszystkie dokumenty się zgadzały, nie brakowało zdjęć i wniosek był należycie opłacony.

Dzisiaj postarałem się zebrać najbardziej aktualne informacje na temat wyrabiania wizy do Birmy, które można znaleźć tutaj: http://www.wteiwewtamte.pl/birma-wiza/ - wiza w Berlinie, w Bangkoku i e-visa

Pozdrawiam !
wteiwewtamte.pl

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości