Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Bluecash
#1 PostWysłany: 15 Sie 2011 16:19 

Pytanie :

czy wpłacając pieniądze na kartę pre-paid BZWBK poprzez BlueCash nie muszę ponosić dodatkowej opłaty 3% za przelew z konta w mBanku?

Czy jednak płacę 2zł za Blue Cash + 12zł za doładowanie karty?
 Profil Relacje PM off  

Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥 Majówka na rajskich Malediwach 🏝️🌴 Loty i 4* hotel z basenem infinity i wyżywieniem za 4929 PLN 🔥
🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️ 🔥 TANIO 🔥 17 dni w Sri Lance za jedyne 1947 PLN 😍🏝️
#2 PostWysłany: 15 Sie 2011 16:33 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
jakie 3%? Jeśli masz 3% opłaty za przelew z MBanku (dziwne, ja mam za free ;p) to płacisz je mimo wszystko - operacja w BlueCash polega na tym, że wysyłasz normalny przelew na ich konto w Mbank, a oni robią przelew ze swojego konta bzwbk na Twoją kartę
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 15 Sie 2011 16:41 

luxyfer napisał(a):
jakie 3%? Jeśli masz 3% opłaty za przelew z MBanku (dziwne, ja mam za free ;p) to płacisz je mimo wszystko - operacja w BlueCash polega na tym, że wysyłasz normalny przelew na ich konto w Mbank, a oni robią przelew ze swojego konta bzwbk na Twoją kartę

cytuję ze strony https://www.centrum24.pl/kartainterneto ... index=3434 :

Cennik i limity doładowań
Jednorazowy limit zasilenia karty wynosi 3000 złotych, ale zasilić możesz już od kwoty 1 zł. Koszt wykonania przelewu to jedynie złotówka. W przypadku banków mBank oraz MultiBank prowizja wynosi 3% od kwoty doładowania.

chciałem wpłacić 400zł i 12zł chcą haraczu... i jeszcze muszę zaakceptować BlueCash bo inaczej nie idzie dalej. WTF?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 15 Sie 2011 16:59 

platynowy
tezet napisał(a):
chciałem wpłacić 400zł i 12zł chcą haraczu... i jeszcze muszę zaakceptować BlueCash bo inaczej nie idzie dalej. WTF?

Wejdź normalnie na www.bluecash.pl i tam ręcznie zrób przelew na rachunek karty. Zapłacisz 1pkt jeśli masz już załadowane konto Bluecash, 2zł jeśli chcesz doliczyć prowizję do kwoty przelewu.

#5 PostWysłany: 15 Sie 2011 17:00 
Awatar użytkownika

niebieski
nie musisz korzystać z tej usługi, wystarczy że wyślesz normalny przelew na konto swojej karty
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 15 Sie 2011 17:19 

luxyfer napisał(a):
nie musisz korzystać z tej usługi, wystarczy że wyślesz normalny przelew na konto swojej karty

no i wszystko stało się jasne . Dzięki :)
 Profil Relacje PM off  

Temat postu: Re: Bluecash
#7 PostWysłany: 27 Sie 2011 09:02 

czy robiac przelew ekspresowy w mBanku (ten za posrednictwem Blue Cash) dojdzie on faktycznie w 15min na karte MasterCars prepaid z BZWBK???

#8 PostWysłany: 27 Sie 2011 12:37 
Awatar użytkownika

niebieski
olaaa napisał(a):
czy robiac przelew ekspresowy w mBanku (ten za posrednictwem Blue Cash) dojdzie on faktycznie w 15min na karte MasterCars prepaid z BZWBK???

generalnie z bzwbk jest tak, ze ich system działa 24h/dobe, ale w weekendy potrafia miec obsuwy. Sam zakładałem tam pare dni temu konto i po zadaniu pytania, pan z obsługi poinformowal mnie ze to prawda, zdaża się, że pieniądze w weekendy idą nawet do 24h. Osobiscie w weekend nie testowalem, ale moje dwa nocne przelewy (wewnętrzne oczywiscie) zlecone bodajze o 22, na innym koncie były dopiero o 4. Takze o ile trasa mbank -> mbank przejdzie od razu, to bzwbk -> bzwbk (w weekend) moze, ale nie musi.

jesli masz mozliwosc to najprosciej jest wpłacić w oddziale banku bo masz pewnosc ze kasa bedzie od razu. No chyba ze oddzial daleko..

z reszta jest nawet info: https://bluecash.pl/info/obslugiwane_banki
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 27 Sie 2011 13:25 

Dzieki bardzo za odpowiedz :)

Do oddziału bzwbk nie mam jakos daleko ale nie wiem rowniez czy na karte MasterCard Prepaid mozna wplacac za pomoca wplatomatu kase... tak wiec chyba pojdzie przelew zobaczymy moze dojdzie dzis...

#10 PostWysłany: 27 Sie 2011 17:28 
Awatar użytkownika

niebieski
olaaa napisał(a):
Dzieki bardzo za odpowiedz :)

Do oddziału bzwbk nie mam jakos daleko ale nie wiem rowniez czy na karte MasterCard Prepaid mozna wplacac za pomoca wplatomatu kase... tak wiec chyba pojdzie przelew zobaczymy moze dojdzie dzis...

w kasie oddzialu mozna, podajac nr konta ;)
z wpłatomatu bzwbk nie korzystalem wiec sie nie wypowiem (ale jesli dziala analogicznie do tego w mbanku to IMO powinno sie dac..)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 27 Sie 2011 18:57 

tak, tak w kasie wpłacałem ;) ale zależało mi żeby kasa doszła dziś ... a niestety przelew ekspresowy w mBanku nie udał się tak więc mam nadzieje ze do poniedziałku bilety się utrzymaja :)

#12 PostWysłany: 27 Sie 2011 20:44 
Awatar użytkownika

niebieski
dziś bzwbk miał przerwę techniczną do 20, a wg. Bluecash działa dziś tylko do 17, więc bardzo małe szanse żeby doszło. Sam wysłałem dziś 2 przelewy bluecashem do bzwbk i żaden nie doszedł :/
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 29 Sie 2011 23:49 

Odpowiem sobie sama na pytanie ... może ktoś skorzysta
Na karte MasterCard Prepaid nie da się wpłacić pieniędzy za pomocą wpłatomatu BZWBK

#14 PostWysłany: 30 Sie 2011 08:51 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Korzystałem dwukrotnie z przelewu ekspresowego Mbank -> BZWBK prepaid
Nigdy nie dotarł w 15 minut.
przelew o godz. 19.00 środki na prepaid zaksiegowane dopiero po polnocy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 14 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości