Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Paź 2013 14:12 

witam.
mam wylot z chin 25-tego listopada, natomiast moja wiza jest ważna do 27-mego. czy ma to jakieś znaczenia jak np. w przypadku paszportu?
 Profil Relacje PM off  

City break na Majorce 🏝️ 🏖️ 🌞 Loty z Warszawy i 4* hotel w Palmie za 819 PLN 😍 City break na Majorce 🏝️ 🏖️ 🌞 Loty z Warszawy i 4* hotel w Palmie za 819 PLN 😍
All inclusive w Maroku 🌴🏖️ Wypoczynek w 4* hotelu przy plaży za 1939 PLN All inclusive w Maroku 🌴🏖️ Wypoczynek w 4* hotelu przy plaży za 1939 PLN
#2 PostWysłany: 05 Paź 2013 14:56 

Zbanowany
Spy napisał(a):
witam.
mam wylot z chin 25-tego listopada, natomiast moja wiza jest ważna do 27-mego. czy ma to jakieś znaczenia jak np. w przypadku paszportu?

ja w lata miedzy 1990 to mialem taki cos w Tajlandia Bangkoku , mialem wiza do 28 a wylot mam 26 , musialem placisz za dodatkowe miesiac , bo sprawdzali jaki mam bilet powrotne i powiedzieli ze musi pan placisz za wiza na nastepny miesiac i po sprawie

#3 PostWysłany: 06 Paź 2013 19:28 
Awatar użytkownika

niebieski
27.11 to termin przed ktorego uplywem musisz opuscic terytorium ChRL, nikogo nie interesuje czy wyjedziesz z kraju 1go czy ostatniego dnia legalnego pobytu, byle nie pozniej. Za 'overstay' moga nalozyc kare finansowa do 500rmb za kazdy dzien(max 10 000rmb) areszt 5-15dni i zakaz wjazdu do Chin na okres do 5 lub 10 lat(nie pamietam dokladnie). Ty wylatujac 2 dni przed uplywem waznosci wizy oczywiscie sie pod to nie kwalifikujesz;)
pzdr

#4 PostWysłany: 06 Paź 2013 23:01 

ok, dzięki za info. dla pewności zadzwonię jeszcze do konsulatu. wiem, że w usa robią problemy nawet jak wiza kończy się miesiąc po wylocie, ale w chinach raczej są mniej rygorystyczni :).
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 07 Paź 2013 09:00 
Awatar użytkownika

niebieski
Powaznie hAmeryka robi takie problemy? Przeciez to kretyniada, co im do tego kiedy wylatuje, puki wylatuje przed koncem waznosci wizy? Bylem w Chinach tydzien w grudniu, majac wize 30dniowa, nikogo nie interesowalo dlaczego tylko tydzien bawilem w kraju.
pzdr

#6 PostWysłany: 07 Paź 2013 10:52 

Tak, ogólnie kraj kretynów i paranoików. Siostra leciała do nyc miesiąc temu na wizę turystyczną (jest studentką) i godzinę ją przesłuchiwali, czekając, aż się wyda, że jedzie do pracy.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 6 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 6 gości