Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Paź 2013 19:47 

Zgadza się! Nic mnie tak osobiście nie wk.... tzn. nie irytuje w tym mieście jak pałętająca się nocami i w ciągu dnia żebrająca hołota. Mam tam znajomego Włocha, z którym o tym rozmawiałem i powiedział mi, że tak jest bo jest i nikt z tym nic nie robi. Czasem lepiej nawet dać jakieś drobne dla świętego spokoju (ja nigdy nie daje, Włosi są leniwi, cenią swój spokój to i dają). Te menele pałętają się najczęściej nocami właśnie przy Milano Centrale, szczególnie tam gdzie ludzie czekają na shuttle i na skwerku na przeciwko McDonalda. Wchodzą też do McDonalda do środka i ostatnio jak byłem to nikt ich nie przeganiał. Jeść się odechciało. Ciekawy jestem jak potraktują Twoje zgłoszenie ale życzę powodzenia.
 PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 05 Paź 2013 20:39 
Awatar użytkownika

Loty: 310
Kilometry: 356 880
złoty
Maris, jak tylko masz tyle czasu i determinacji to trzymam kciuki. Mediolan to fajne miasto (wbrew temu co mowia sami Wlosi) a zebractwo niestety psuje caly obraz. W metrze cala masa Cyganow a po miescie szwedaja sie tlumy czarnoskorych wciskajacych inny chlam - parasole, branzoletki itd. Jeden czarnoskory ktory sie do nas przyczepil pewnie dostalby po mordzie gdyby trafil na innego czlowieka bo byl wrecz agresywny. Ja na szczescie opanowany czlowiek jestem.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Paź 2013 21:44 

Loty: 1
Kilometry: 3 789
niebieski
Kurka wszyscy latają po tej Europie i nie widać co się dzieje- policja i miejscowa ludność (biali) się po prostu boja sie cyganów, murzynów czy ciapatych i udają że nie widzą co się dzieje wokół nich. Maris jak najbardziej zadzwoń, ale uważaj by nie skończyło sie to tak:
http://ndie.pl/szwecja-nikt-nie-chce-ze ... i-murzyna/
http://www.wykop.pl/ramka/1562261/w-wie ... 4342423478

Ostatnio edytowany przez Amcio, 05 Paź 2013 21:51, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Paź 2013 21:49 

Zbanowany
Cytuj:
chciałbym spróbować zadzwonić na 112, opisać problem

A czy chociaż po włosku mówisz lepiej, aniżeli piszesz po polsku? Bo jeśli nie, to szkoda czasu... :twisted:
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Paź 2013 22:49 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
niebieski
Maris83 ORMO ochotnicze rezerwy milicji obywatelkiej

#6 PostWysłany: 05 Paź 2013 23:14 
Awatar użytkownika

Maris83 napisał(a):
Próbując kupić bilet w automacie biletowym w Milanie np. na metro momentalnie podchodzi do nas cygan i natarczywie żebra pieniądze, do czasu aż nie zakończymy zakupu i sobie nie pójdziemy. Moje pytanie jest takie - czemu policja nic z tym nie robi? Za tydzień będę w Milanie i z racji bardzo dużej ilości wolnego czasu chciałbym spróbować zadzwonić na 112, opisać problem i poczekać na reakcje policji. Co sądzicie o tym pomyśle? W Polsce zdarzało mi się już w ten sposób pozbyć debili ze skrzyżowań pryskających szyby jakąś brudną wodą i próbujących je umyć czy osoby żebrzące - może to samo uda się tam, albo nie, bo włosi są... za leniwi? Ciekawi mnie wasza opinia na temat cyganów (jak i murzynów próbujących przypiąć jakiś szajs do ręki) w tym konkretnym mieście europejskim. Czemu nikt z tym nic nie robi?

To proste - nikomu się nie chce, bo profit żaden - co niby policja miałaby robić z takimi delikwentami, wypisywać im mandaty? Przecież oni nawet dowodów tożsamości nie mają. :) Zgadzam się że to spory problem, ale z drugiej strony stosunkowo nieszkodliwy, w przeciwieństwie do prawdziwej włoskiej plagi - kieszonkowców.
Aha - kiedy widzę że blokowiskowa patologia próbuje mi umyć szyby to po prostu włączam wycieraczki...

Amcio napisał(a):
Kurka wszyscy latają po tej Europie i nie widać co się dzieje- policja i miejscowa ludność (biali) się po prostu boja sie cyganów, murzynów czy ciapatych i udają że nie widzą co się dzieje wokół nich. Maris jak najbardziej zadzwoń, ale uważaj by nie skończyło sie to tak:
http://ndie.pl/szwecja-nikt-nie-chce-ze ... i-murzyna/
http://www.wykop.pl/ramka/1562261/w-wie ... 4342423478

Ho ho, widzę że wykopki nie ustają w walce w wyimaginowanym wrogiem - muzułmanami. xD Niestety w prawdziwym świecie jest dokładnie odwrotnie, spędzam za granicą kilka miesięcy w roku i moje odczucia są diametralnie odmienne od opinii baranów z wykopu - w życiu nie widziałem agresywnego muzułmanina, za to agresywnych, tudzież krojących turystów białasow widziałem wielokrotnie. Cóż, proste organizmy społeczne muszą mieć jakiegoś wspólnego wroga - naziści mieli żydów, pisowcy mają tvn, a wykopki - muzułmanów.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 06 Paź 2013 11:48 

niebieski
Hehe, wykop - ostoja politycznej neutralności i obiektywizmu ;)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 06 Paź 2013 12:20 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
Był jakiś reportaż o cygańskich dzieciach z Madrytu, Londynu i Mediolanu.
To chyba to:

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Paź 2013 12:27 
Awatar użytkownika

Loty: 187
Kilometry: 302 324
Zbanowany
dwie rzeczy kłują w oczy :D
cyganie nie cygany, w Mediolanie nie w Milanie

#10 PostWysłany: 06 Paź 2013 12:31 

Awerik napisał(a):
w życiu nie widziałem agresywnego muzułmanina

Rozbawiłeś mnie do łez.
Lobby Bractwa Muzułmańskiego ?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 06 Paź 2013 12:51 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
wojtano napisał(a):
Awerik napisał(a):
w życiu nie widziałem agresywnego muzułmanina

Rozbawiłeś mnie do łez.
Lobby Bractwa Muzułmańskiego ?

Od 7 lat mieszkam w UK - nie jedno widzialem z ich strony, a juz szczegolnie tych mlodych, co na swiat przyszli w Europie...
Niewatpie ze w wielu krajach muzulmanskich jest przyjaznie i bezpiecznie ze strony miejscowej ludnosci, ale po przyjezdzie do Europy juz tacy serdeczni nie sa,niestety...

#12 PostWysłany: 06 Paź 2013 13:14 
Awatar użytkownika

Wydaje mi się, że większość - "obytych" wydawałoby się - osób w tej dyskusji zapomina o powodach, dla których imigranci w ogóle znaleźli się na Starym Kontynencie.

1. Leniwym Europejczykom nie kwapiło się od wykonywania tzw. "odd jobs", w wyniku czego zaprosiliśmy do siebie tanią siłę roboczą. Ktoś w końcu musi niańczyć nasze dzieci i siedzieć za kółkiem ciężarówek i autobusów, czy nie tak? ;)

2. Warto by zwrócić uwagę, że spora grupa tych osób emigruje z powodu ubóstwa, wojen domowych, itp. Mało kto przyjeżdża do Europy z myślą dopieczenia "białym"; trochę empatii nie boli :)

3. Ciekawi mnie, co myślało sobie pół Afryki (w tym większość tej niedobrej na północy ;) ), Indie i masa innych krajów i wysp, gdy jeszcze kilkadziesiąt lat temu "biali" wpadali tam tylko po to, by eksploatować miejscową ludność dla korzyści materialnych i podbijać swojego ego o kolejne kolonie. Na marginesie warto dodać, że "nas - w przeciwieństwie do "nich" - nikt nie zapraszał i "my" nie jeździliśmy tam, broń boże, do pracy :)

Powodzenia w podróżach i nieco bardziej otwartego umysłu życzę :)
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 06 Paź 2013 13:40 

No, ale w koncu 'wyrzucili' kolonizatorow i niechybnie sami zmierzaja w tym kierunku, zeby sie ich teraz tez pozbyc. To prawda, ze zostali zaproszeni - czy jako goscie nie powinni szanowac nowych krajow, gdzie moga zyc spokojnie, z dala od wojen? I ci pierwsi przybysze do Europy tacy byli - cenieni za pracowitosc i oddanie. Nowe pokolenia juz takie nie sa - nie mniej leniwi niz miejscowi 'biali', wyciagajacy rece po darmowa kase itp. Do tego zamiast jak ich ojcowie budowac domy, otwierac biznesy to angazuja sie w dzialalnosc przestepcza - handel narkotykami, kradzieze, rozroby. Gornolotne slowa o tolerancji i poszanowaniu ich praw wyznaniowych doprowadzily do tego, ze kazda uwaga krytyczna sprowadzana jest do tego, ze jest sie oskarzanym o rasizm. Dlatego w sile rosna partie nacjonalistyczne. One niestety nie doprowadza do pokojowego rozwiazania biezacych problemow z imigracja.

#14 PostWysłany: 06 Paź 2013 13:55 
Awatar użytkownika

sawiet napisał(a):
No, ale w koncu 'wyrzucili' kolonizatorow i niechybnie sami zmierzaja w tym kierunku, zeby sie ich teraz tez pozbyc. To prawda, ze zostali zaproszeni - czy jako goscie nie powinni szanowac nowych krajow, gdzie moga zyc spokojnie, z dala od wojen? I ci pierwsi przybysze do Europy tacy byli - cenieni za pracowitosc i oddanie. Nowe pokolenia juz takie nie sa - nie mniej leniwi niz miejscowi 'biali', wyciagajacy rece po darmowa kase itp. Do tego zamiast jak ich ojcowie budowac domy, otwierac biznesy to angazuja sie w dzialalnosc przestepcza - handel narkotykami, kradzieze, rozroby. Gornolotne slowa o tolerancji i poszanowaniu ich praw wyznaniowych doprowadzily do tego, ze kazda uwaga krytyczna sprowadzana jest do tego, ze jest sie oskarzanym o rasizm. Dlatego w sile rosna partie nacjonalistyczne. One niestety nie doprowadza do pokojowego rozwiazania biezacych problemow z imigracja.

Dziwnie na to patrzysz, według mnie. Brzmi to trochę tak, jakby to tylko imigranci byli odpowiedzialni za handel narkotykami, kradzieże i rozróby. Problem z Europą polega na tym, że z tolerancją jest u nas dobrze na papierze, a gorzej w praktyce - zupełnie odwrotnie niż w przypadku Afryki czy Azji ("we're not good, we're polite" pasuje jak ulał ;) ). Okazuje się, że wolność wyznaniowa nie przeszkadza nam, dopóki ktoś nie zaczyna z niej korzystać. A samo żebranie jest w większości krajów europejskich zgodne z prawem, więc nie wiem, w czym problem. Na pewno inaczej patrzyłbyś na to, gdyby "biały" wyciągał rękę po pieniądze. Trochę to niesprawiedliwe.

Nie zapominajmy też o najważniejszej kwestii, jaką jest fakt, że źródłem większości problemów społecznych jest bieda. Ludzie, którzy wyciągają ci portfel z kieszeni robią tak, nie dlatego, że są źli, ale dlatego, że są głodni :)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 06 Paź 2013 14:12 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
dji napisał(a):
sawiet napisał(a):

Dziwnie na to patrzysz, według mnie. Brzmi to trochę tak, jakby to tylko imigranci byli odpowiedzialni za handel narkotykami, kradzieże i rozróby. Problem z Europą polega na tym, że z tolerancją jest u nas dobrze na papierze, a gorzej w praktyce - zupełnie odwrotnie niż w przypadku Afryki czy Azji ("we're not good, we're polite" pasuje jak ulał ;) ). Okazuje się, że wolność wyznaniowa nie przeszkadza nam, dopóki ktoś nie zaczyna z niej korzystać. A samo żebranie jest w większości krajów europejskich zgodne z prawem, więc nie wiem, w czym problem. Na pewno inaczej patrzyłbyś na to, gdyby "biały" wyciągał rękę po pieniądze. Trochę to niesprawiedliwe.

Nie zapominajmy też o najważniejszej kwestii, jaką jest fakt, że źródłem większości problemów społecznych jest bieda. Ludzie, którzy wyciągają ci portfel z kieszeni robią tak, nie dlatego, że są źli, ale dlatego, że są głodni :)

Ile masz lat i dlaczego karmisz nas tutaj samymi banałami?
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 06 Paź 2013 14:19 
Awatar użytkownika

niebieski
dji napisał(a):
Ludzie, którzy wyciągają ci portfel z kieszeni robią tak, nie dlatego, że są źli, ale dlatego, że są głodni :)

nie zgodzę się, delikatnie mówiąc. Wystarczy obejrzeć reportaż, który wrzucił JIK w Polsce jest to samo. Swego czasu jak studiowałem w Katowicach codziennie rano jechała w autobusie cygańska rodzina około 7 osób, żebrała na 3 Maja i Stawowej, z powrotem obwałowani colą, czipsami itd tym osobom nie chcę się iść do pracy bo na ulicy dostaną więcej to nie jest bieda to jest lenistwo. Oczywiście nie chciałbym generalizować ale się po prostu nie da.

Co do sytuacji w Mediolanie, na placu pod katedrą Doumo jest pełno czarnych, którzy są Twoimi kolegami byle by Ci wcisnąć jakieś nitki, są natarczywi bo to przynosi im więcej zysku gdyby tylko stali.

#17 PostWysłany: 06 Paź 2013 14:37 
Awatar użytkownika

srebrny
Bandziorno napisał(a):
Co do sytuacji w Mediolanie, na placu pod katedrą Doumo jest pełno czarnych, którzy są Twoimi kolegami byle by Ci wcisnąć jakieś nitki, są natarczywi bo to przynosi im więcej zysku gdyby tylko stali.

Jak mnie kiedyś zaczepili z tymi nitkami, to się zapytałem czy te nitki to za darmo, powiedział, że tak, to wyciągnąłem rękę, zawiązał mi nitkę i poszedłem. Potem stała cała banda tych "czarnych szwaczy" i coś tam do mnie krzyczeli z daleka.

#18 PostWysłany: 06 Paź 2013 16:11 

do mnie tez co pare sekund podchodzili i probowali lapac za reke zeby zalozyc to swinstwo. oczywiscie to za darmo i na szczescie. takie szczescie, ze jak sie odmawialo to przeklinali po wlosku :D
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 07 Paź 2013 00:28 

dji napisał(a):
sawiet napisał(a):

Nie obwiniam imigrantow za handel narkotykami, kradzieze i rozroby - twierdze jedynie, ze w swoich krajach tego nie robia, a juz na pewno nie na taka skale, szczegolnie tam, gdzie prawo koraniczne jest ponad prawem panstwowym. Wolnosc wyznaniowa jak najbardziej - ja uwazam ze mam prawo w nic nie wierzyc jak i wierzyc w co chce - ale na Boga - wiara w Allaha nie moze sama w sobie dawac wiecej przywilejow niz wiara w Boga czy Budde - 'musze miec wiecej przerw w pracy, bo musze czesciej sie modlic; bede markowal prace, bo poszcze od switu do zmierzchu'. Niech kazdy wierzy w co chce, ale nie moim kosztem! Nie ma dla mnie roznicy czy zebrze bialy czy czarny - ale natarczywosc zebrzacych (tutaj przoduja Cyganie) zakrawa o pomste do nieba. Kraj w ktorym nieszkam w odroznieniu od Polski zmaga sie z olbrzymimi problemami z imigracja - oczywiscie to konsekwencja prowadzonej wczesniej polityki, za ktora absolutnie nie winie imigrantow.

#20 PostWysłany: 07 Paź 2013 09:02 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
temat chyba brnie w innym kierunku niż zaproponowany przez Marisa...

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 26 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 9 gości