Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Wyjazd do Anglii
#1 PostWysłany: 29 Sie 2013 12:20 

Witam,
W tym roku planuję pojechać do Anglii na mecz Manchesteru i Liverpoolu.
Jak to najtaniej połączyć?
Termin: Listopad lub Grudzień ewentualnie Styczeń (zależy też od terminarza Ligi Angielskiej)
Widziałem bilety do Manchesteru za 75 zł na Ryanair...
Do Liverpoolu jest chyba w miarę tanio Wizz

Polska (Warszawa) -> Manchester
Manchester-> Liverpool | podobno mają drogie te pociągi
Liverpool->Manchester | jaki będzie mniej więcej koszt za pociąg?
Manchester-> Polska

Polska (Warszawa) -> Manchester
Manchester-> Liverpool
Liverpool-> Polska

Które rozwiązanie lepsze?
pobyt będzie w okolicach 3-5 dni a w Manchesterze znalazłem tani Hotel (Ibis Budget, 110zł za noc)

P.S. Czy znacie kogoś kto ma kartę członkowską Manchesteru lub Liverpoolu (tzw. member)
Z tego co wiem to trzeba to mieć żeby kupić bilet.
Istniej też możliwość że osoba mająca taką kartę może kupić bilet osobie nie mającej takiej karty
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
 Temat postu: Re: Wyjazd do Anglii
#2 PostWysłany: 29 Sie 2013 12:26 
Sezonowy Cebulion
Awatar użytkownika

po pierwsze zły dział
po drugie masz http://uk.megabus.com/ na którym mozesz pojechac z MAN do LPL za funta (O/W)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 29 Sie 2013 12:34 

złoty
liver87 napisał(a):
Manchester-> Liverpool | podobno mają drogie te pociągi
Liverpool->Manchester | jaki będzie mniej więcej koszt za pociąg?

A skądże znowu. Bilet kolejowy Manchester-> Liverpool (lub na odwrót) możesz kupić już za 4 GBP.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 29 Sie 2013 12:38 

Loty: 86
Kilometry: 126 541
Do Liverpoolu mozesz doleciec z Warszawy zarowno Ryanair, jak i Wizz, do Manchesteru lata tylko Ryanair. Pociagi sa drogie, jesli bilet kupujesz na dworcu, ale kupowane online z odpowiednim wyprzedzeniem nie powinny kosztowac wiecej niz 4-6 funtow (http://www.nationalrail.co.uk).
Manchester Airport ma wlasna stacje kolejowa, w Liverpoolu najblizsza stacja do lotniska to Liverpool South Parkway, skad jedziesz 15 min. na lotnisko autobusem 80A lub 86A (2,10 GBP).
Co do karty kibica to nie wiem, bo nie korzystam, ale zycze powodzenia w zakupie biletow na 'derby Anglii'. Licz sie ze slonym wydatkiem...

#5 PostWysłany: 29 Sie 2013 12:51 

Póki co dzięki za pomocne linki.
Jest to pierwszy mój wyjazd sawiet, więc na derby się nie pcham.
Jadę z dwoma lub trzema znajomymi, więc mamy zamiar wybrać się na mecz Manchesteru a następnie na mecz Liverpoolu.
Mecz Manchester vs Liverpool czy Liverpool vs Manchester to odległe marzenie :)
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 29 Sie 2013 12:59 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 199 924
niebieski
Jeśli będziesz oglądał mecze na Old Trafford oraz na Anfield, to wybierz się na stadionowe toury na Goodison Park i City of Manchester Stadium. Chyba, że jesteś kibicem Man Utd albo LFC, to wtedy lepiej zobaczyć od środka stadion swojej drużyny, choć nie zrobisz tego w dniu meczowym.
W Liverpoolu nie ma do oglądania nic, w Manchesterze niewiele lepiej. Podobno warte polecenia jest muzeum futbolu, ale nie byłem.

#7 PostWysłany: 29 Sie 2013 14:17 

Donovaninho napisał(a):
Jeśli będziesz oglądał mecze na Old Trafford oraz na Anfield, to wybierz się na stadionowe toury na Goodison Park i City of Manchester Stadium. Chyba, że jesteś kibicem Man Utd albo LFC, to wtedy lepiej zobaczyć od środka stadion swojej drużyny, choć nie zrobisz tego w dniu meczowym.
W Liverpoolu nie ma do oglądania nic, w Manchesterze niewiele lepiej. Podobno warte polecenia jest muzeum futbolu, ale nie byłem.

Ja za Liverpoolem koledzy za Manchesterm :)
Będąc już w Liverpoolu odwiedzimy i stadion Evertonu, ponieważ jest bardzo blisko Anfield. A co do Manchester City...
Podobno mają brzydki stadion, który widać jadąc pociągiem z/na lotnisko, więc taki widok mi wystarczy.

Pozostało parę szczegółów do zorganizowania. Jakbym tak podsumował to:

Przelot OK
Hotel OK
Bilety X (tu liczę na pomoc z Waszej strony)
Nocleg w Liverpoolu ???
Terminarz Ligi Angielskiej ???
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Sie 2013 16:16 

Loty: 41
Kilometry: 48 991
niebieski
liver87 napisał(a):
.

http://www.premierleague.com/en-gb/news ... eased.html

W kwestii biletów popatrz na stronach obu klubów jakie mają zasady i przede wszytkim ile wcześniej wrzucają bilety do kupienia prze internet

#9 PostWysłany: 29 Sie 2013 17:32 
Awatar użytkownika

Loty: 167
Kilometry: 199 924
niebieski
liver87 napisał(a):
Będąc już w Liverpoolu odwiedzimy i stadion Evertonu, ponieważ jest bardzo blisko Anfield. A co do Manchester City...
Podobno mają brzydki stadion, który widać jadąc pociągiem z/na lotnisko, więc taki widok mi wystarczy.

Stadion taki sobie, ale tour fajny. Byłem w grupie z 6 osobami, a przewodniczka pracowała w klubie od 40 lat. Inna atmosfera niż na Old Trafford, gdzie byli prawie sami turyści.

#10 PostWysłany: 29 Sie 2013 21:27 

AFC napisał(a):
liver87 napisał(a):
.

http://www.premierleague.com/en-gb/news ... eased.html

W kwestii biletów popatrz na stronach obu klubów jakie mają zasady i przede wszytkim ile wcześniej wrzucają bilety do kupienia prze internet

Tak wiem :)
Bardziej boli mnie to że ten terminarz potrafi się zmienić. Dlatego oczywiście wcześniej wszystko pozałatwiam, lecz boję się zmian terminarza. Do tego dochodzą fakty typu:
- nie zdążę na drugi mecz (chyba że uda się jeden w sobotę a drugi w niedzielę, ewentualnie niedziela poniedziałek lub czasem są mecze środowe)
- w tym terminarz brak godzin :(
- mecze mają swoje rangi... jeżeli trafię że MU gra ze słabszą drużyną a Liverpool z lepszą to już odpada bo słyszałem że ciężko się dostać na mecz z drużynami typu City, Chelsea, Arsenal czy Tottenham :( (może na forum Manchesteru dowiem się czegoś więcej)
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 29 Sie 2013 21:50 

niebieski
No to prawie wszystko już wiesz:) , a terminarz z godzinami meczów naprawdę jest łatwo znależć ( 1-szy rekord w google ) :)

http://www.premierleague.com/content/pr ... eason.html

Jeśli chcesz obejrzeć koniecznie dwie drużyny to pierwsza sensowna okazja jest 4.12 i 7.12
Niestety do grudnia jest jeszcze dosyć daleko i moga się zmienić plany przede wszystkim ze względu na FA Cup
Moim zdaniem na Liverpool znacznie łatwiej kupić bilety niż MU.
Ja bym poszedł na mecz np. Liverpoolu i na stadium tour MU ( oczywiście w dzień którym diabły nie będą rozgrywać meczu)

#12 PostWysłany: 30 Sie 2013 01:16 

Godziny meczow sa ustalane na biezaco, a glos decydujacy - jak zawsze - ma telewizja.

@AFC - chyba masz na mysli puchar ligi (nazywany byl Carling Cup, ale nie wiem czy nazwa sie nie zmienila), FA Cup dla klubow z Premiership zaczyna sie chyba dopiero po Nowym Roku

#13 PostWysłany: 30 Sie 2013 04:27 

@liver87
Tu masz dobry terminarz http://www.fixtures365.com/0,13752,2013 ... LL,00.html
3 miesiace w przod godziny zaklepane, wiec raczej troche wiecej niz na biezaco.

Poza tym sawiet ma racje - FA CUP dla ekip EPL po nowym roku, a Puchar Ligi zdaje sie juz od poprzedniego sezonu nosi nazwe Capital One Cup, choc dla mnie zawsze pozostanie Carlingiem ;)

Z linkow przydaje sie jeszcze http://pl.soccerway.com/national/englan ... on/r21322/

#14 PostWysłany: 30 Sie 2013 11:17 

AFC napisał(a):
No to prawie wszystko już wiesz:) , a terminarz z godzinami meczów naprawdę jest łatwo znależć ( 1-szy rekord w google ) :)

http://www.premierleague.com/content/pr ... eason.html

Jeśli chcesz obejrzeć koniecznie dwie drużyny to pierwsza sensowna okazja jest 4.12 i 7.12
Niestety do grudnia jest jeszcze dosyć daleko i moga się zmienić plany przede wszystkim ze względu na FA Cup
Moim zdaniem na Liverpool znacznie łatwiej kupić bilety niż MU.
Ja bym poszedł na mecz np. Liverpoolu i na stadium tour MU ( oczywiście w dzień którym diabły nie będą rozgrywać meczu)

Dzięki za tą podpowiedz, będę musiał się nad tym zastanowić. Nie wiem jednak czy nie ma za dużej przerwy między meczami, pierwsza myśl "co ja tam będę robił" (mam na myśli 05.12-06.12)?
Przez chwilę nawet pomyślałem aby na mecze sylwestrowe polecieć to i nowy rok w Anglii się zobaczy :P
W weekend przeanalizuję dogłębnie terminarz (dzięki za linki :) ), ponieważ na razie oprócz sensownego terminu 4.12-7.12 nic nie widzę.
To gorsze niż ułożenie 1000 puzzli...
a to Manchester nie gra u siebie
a to Liverpool gra z mocną drużyną
a to zaraz zmienią terminarz i nie będę wiedział czy się bać czy cieszyć (a jak zmienią znowu jak będzie wszystko zaklepane?)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 30 Sie 2013 11:32 

Wez pod uwage, ze w okresie swiateczno-noworocznym ceny biletow w Wizz siegaja zenitu. Plusem jest to ze wtedy sa najwieksze wyprzedaze ;)

Ktos wczesniej wspomnial, ze w Liverpoolu i Manchesterze nie ma co ogladac - ja sie z tym nie zgadzam - wystarczy poszukac w necie czy chocby tutaj na forum i na pewno jakies pomysly sie znajda ;) Drugie wyjscie to... przyleciec 2 razy. Jesli kupisz tanie bilety ponizej 100 zl, to dwukrotny przelot bedzie tanszy niz placenia za hotel przez kilka dni w oczekiwaniu na mecz.

#16 PostWysłany: 30 Sie 2013 11:47 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
ja w zeszłym roku byłam na meczu MU tylko, że miałam wykupione członkostwo w fanklubie. Wtedy można było kupić tylko bilet dla siebie - gdy chciałam lecieć razem z chłopakiem to obydwoje musieliśmy wykupić członkostwo. Prawdopodobnie można kupić bilety też z innych źródeł ale dzięki fanclubowi bilety mieliśmy pewne i mogliśmy zaplanować wyjazd ze sporym wyprzedzeniem. O meczach szlagierowych raczej zapomnij - na takie mecze nawet członkowie fanklubów nie zawsze dostają bilety.
Co do hotelu w Manchesterze to ja nocowałam właśnie w Ibisie - przyzwoity i blisko Old Trafford, na 1-2 noce jest ok.
Z tego co się orientowałam to większość kibiców z polskiego fanclubu przylatywało do Liverpoolu i stamtąd pociągiem dojeżdżało do Manchesteru.
Powodzenia w realizacji planu :)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 30 Sie 2013 16:37 

sawiet napisał(a):
Wez pod uwage, ze w okresie swiateczno-noworocznym ceny biletow w Wizz siegaja zenitu. Plusem jest to ze wtedy sa najwieksze wyprzedaze ;)

Ktos wczesniej wspomnial, ze w Liverpoolu i Manchesterze nie ma co ogladac - ja sie z tym nie zgadzam - wystarczy poszukac w necie czy chocby tutaj na forum i na pewno jakies pomysly sie znajda ;) Drugie wyjscie to... przyleciec 2 razy. Jesli kupisz tanie bilety ponizej 100 zl, to dwukrotny przelot bedzie tanszy niz placenia za hotel przez kilka dni w oczekiwaniu na mecz.

Nie ma to jak burza mózgów... Niezły pomysł sawiet z tymi dwoma przelotami :)

ciri napisał(a):
ja w zeszłym roku byłam na meczu MU tylko, że miałam wykupione członkostwo w fanklubie. Wtedy można było kupić tylko bilet dla siebie - gdy chciałam lecieć razem z chłopakiem to obydwoje musieliśmy wykupić członkostwo. Prawdopodobnie można kupić bilety też z innych źródeł ale dzięki fanclubowi bilety mieliśmy pewne i mogliśmy zaplanować wyjazd ze sporym wyprzedzeniem. O meczach szlagierowych raczej zapomnij - na takie mecze nawet członkowie fanklubów nie zawsze dostają bilety.
Co do hotelu w Manchesterze to ja nocowałam właśnie w Ibisie - przyzwoity i blisko Old Trafford, na 1-2 noce jest ok.
Z tego co się orientowałam to większość kibiców z polskiego fanclubu przylatywało do Liverpoolu i stamtąd pociągiem dojeżdżało do Manchesteru.
Powodzenia w realizacji planu :)

ciri mam parę pytań :)
1.Ile Cię kosztowało członkostwo w fanklubie?
2.Rozumiem że fanklub i ten member do dwie zupełnie inne rzeczy
3.Ciekawe zatem ile na membera można kupić biletów (z tego co wiem to na pewno nie jeden)
4.Czy fanklub również kupował Ci bilety, czy kupiłaś sama na oficjalnej stronie MU?
5.Z tego co piszesz coś jest na rzeczy z tym Liverpoolem...
nie wiem czy jak się kiedyś interesowałem to nie widziałem przypadkiem biletów do Liverpoolu za 19 czy tam 29 zł (WIZZem)
ale ostatnio do Manchesteru widziałem za 140 w obie strony (RYAN) co też jest mega atrakcyjnie

Kurcze wiecie co.... idę się pakować, lecę do Liverpoolu, kupię bilet od "konika" pod stadionem i obejrzę Liverpool vs Manchester (przypominam, w tą niedzielę !!!) :P
żartuję oczywiście ale jak już raz się uda wszystko zorganizować to potem będzie łatwiej.

EDIT:
Znalazłem przed chwilą fajna opcje:
3 December 2013 19:45 Man Utd v Everton
4 December 2013 19:45 Liverpool v Norwich
RYAN leci 3.12 a wraca 5.12 (idealnie)
tylko ten Everton :( czy to aby nie mecz wyższej rangi :(
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 30 Sie 2013 17:30 
Awatar użytkownika

Loty: 19
Kilometry: 36 462
liver87 napisał(a):

ciri mam parę pytań :)
1.Ile Cię kosztowało członkostwo w fanklubie?
2.Rozumiem że fanklub i ten member do dwie zupełnie inne rzeczy
3.Ciekawe zatem ile na membera można kupić biletów (z tego co wiem to na pewno nie jeden)
4.Czy fanklub również kupował Ci bilety, czy kupiłaś sama na oficjalnej stronie MU?
5.Z tego co piszesz coś jest na rzeczy z tym Liverpoolem...
nie wiem czy jak się kiedyś interesowałem to nie widziałem przypadkiem biletów do Liverpoolu za 19 czy tam 29 zł (WIZZem)
ale ostatnio do Manchesteru widziałem za 140 w obie strony (RYAN) co też jest mega atrakcyjnie

Członkostwo w fanklubie wykupowałam ponad rok temu więc mogę coś namieszać - nie pamiętam już wszystkiego dokładnie.
Ogólnie - zapisałam się do oficjalnego polskiego fanklubu MUSC Poland. Koszt ok. 200 zł na rok. W ramach tej opłaty było też wykupowane OneUnited czyli właśnie ten oficjalny membership klubu. Można go też wykupić samodzielnie (np. na stronie United), ale z tego co pamiętam MUSC PL jako oficjalny fanklub miał zagwarantowaną jakąś tam pulę biletów na każdy mecz co dawało większą pewność, że uda się załapać na konkretny, wybrany przez nas mecz.

Ad. 3 Nie jestem pewna jak jest z ilością kupowanych biletów, być może posiadacz membership gdy kupuje bilety sam to może ich kupić większą ilość. Ja i mój chłopak, jako że korzystaliśmy z miejsc "zarezerwowanych" dla fanklubu to musieliśmy obydwoje wykupić członkostwo. Wydaje mi się, że nie było opcji, żeby kupić więcej biletów na jednego członka fanklubu, ale mogę się mylić. Radzę doczytać warunki na stronie United albo uderzyć na forum musc.pl.

Ad. 4 Co do zakupu biletów - wszystko za mnie załatwił musc poland. Wyraziliśmy tylko na forum chęć wyjazdu, wpłaciliśmy pieniądze za bilety i całą resztą się nie przejmowaliśmy.

Dla nas, jako fanów United zakup takiego członkostwa miał sens, w Twoim przypadku chyba nie bardzo... Ale jeśli będziesz miał jeszcze jakieś pytania to chętnie odpowiem..
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 30 Sie 2013 17:57 

W Liverpoolu odwiedź hostel formule 1, znajdujący się w Albert dock, obok hotelu ibis ;) pokoje są 3os, a cena jest stała niezależnie od ilości osób, znajdź go na google bo nie ma go na bookingu ani innych stronach tego typu ;p
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 30 Sie 2013 20:33 

niebieski
Membership United kosztuje 32 funty
http://www.manutd.com/en/Official-Membe ... efits.aspx

Moim zdaniem na jeden mecz bez sensu pomimo że dostaje się zniżkę 5 funtów za bilet
Patrząc np. na mecz ze Stoke 26/10
https://www.eticketing.co.uk/muticketsa ... emref=5171

Jak kupisz membership to bilet w dosyć słabym miejscu kosztuje 40 funtów ( Innych już nie ma... a to mecz ze słabą drużyną i to za dwa miesiące)

Tutaj możesz posprawdzać inne mecze
https://www.eticketing.co.uk/muticketsa ... fault.aspx

Ogólnie sprawa nie jest taka prosta ( myślę że z Liverpoolem będzie łatwiej)
Ja mając membership Arsenalu ( 26 funtów) muszę się pilnować kiedy wrzucają bilety na strone Arsenalu bo jak spóźnisz się nawet 5 minut to większość miejsc w dolnych sektorach jest już wykupiona. Po prostu bilety rozchodzą się w minuty. Poza tym najlepsze sektory i tak są zarezerwowane dla season ticket holders i członków którzy maja status silver i gold

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 36 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości