Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Teheran
#1 PostWysłany: 11 Kwi 2013 21:05 

Zakładam, że skorzystam w Iranie z couchsurfingu ale pierwszą noc planuję spędzić w hotelu (ze względu na wizę). Jak zabukować nocleg? Strony typu booking.com tutaj wymiękają.
 Profil Relacje PM off
Madbal uważa post za pomocny.

Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN Jesienny relaks na Korfu 🏝️ 3* hotel z all inclusive przy dwóch plażach od 2299 PLN
Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍 Relaks na Costa del Sol 🌞🏝️ 4* hotel w Benalmadenie za 2069 PLN 😍
#2 PostWysłany: 12 Kwi 2013 12:54 

Loty: 1077
Kilometry: 1 066 372
platynowy
Wrzuć w wyszukiwarkę nazwy hoteli w Teheranie.

Niektóre mają swoje własne strony i tam adresy mailowe. Niestety nie zawsze one działają, a niektórzy potrzebują czasu, żeby odpisać (dostęp do internetu jest lekko utrudniony w Iranie). Dlatego lepiej to robić z wyprzedzeniem. W najgorszym wypadku możesz zadzwonić do danego hotelu.
Wśród najbardziej znanych wśród backpackersów są Firouzeh i Khayyam, chociaż ja drugi raz tam bym się nie zatrzymał - spałem w Khayyam i sam hotel nie przypadł mi do gustu, poza tym okolica też średniawa (Firouzeh też jest w tym samym rejonie).
Inne w miarę sensowne cenowo mogą być Parastoo i New Naderi (ale nie Naderi, który jest dużo gorszy jeśli chodzi o warunki).

#3 PostWysłany: 23 Maj 2013 07:48 

Loty: 87
Kilometry: 227 848
Macie namiary na motel lub hotel (maksymalnie do 40 USD za dwie osoby) w Teheranie? potrzebuje coś na 3-4 dni w środku września. Rezerwacji chciałbym dokonać z racji obowiązku wpisania nazwy hotelu, gdy zapytają mnie o to irańscy pogranicznicy.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 24 Maj 2013 16:15 

platynowy
Khayyam albo Firouzeh - dokładne namiary znajdziesz w necie.

Tak, jak już wcześniej pisałem, spałem w Khayyam i drugi raz raczej bym się tam nie zatrzymał. Cena w lutym za dwójkę ze śniadaniem to 28 USD.

#5 PostWysłany: 25 Maj 2013 20:52 

Loty: 225
Kilometry: 284 723
niebieski
Krzyżak napisał(a):
Macie namiary na motel lub hotel (maksymalnie do 40 USD za dwie osoby) w Teheranie? potrzebuje coś na 3-4 dni w środku września. Rezerwacji chciałbym dokonać z racji obowiązku wpisania nazwy hotelu, gdy zapytają mnie o to irańscy pogranicznicy.

Iranshar hotel blisko metra Ferdosi i 5 minut od bylej ambasady amerykanskiej ale 60 dolcow za dobe od 2 osob ze sniadaniem(bufet obwity), przed wyjazdem do Teheranu wyslalem 7 maili do roznych hoteli zeby zrobic rezerwacje i tylko oni mi odpisali, dla mnie super hotel 3 gwiazdkowy a serwis jak w 5 gwiazdkowym staff bardzo pomocny w szczgolnosci pan z recepcji pomogl nam z nieuczciwym taksowkarzem. w hotelu internet free ewentualnie mozna korzystac z ich kafejki internetowej 3 komputery z drukarka.
rezerwacja potrzebna na lotnisku przed otrzymaniem wizy o 4 rano dzwonili do hotelu sprawdzic czy mamy rezerwacje

link do hotelu http://www.hotel-iranshahr.com/index/index/lang/en

#6 PostWysłany: 26 Maj 2013 13:13 
Site Admin

oO dziwię się że wszyscy piszą o hotelach a nikt nie wspomniał o domach podróżnych czyli Mosaferkhaneh - nie oferują dobrych warunków ale taniej się nie da - a o to między innymi chodzi w iranie, jest to baardzo tani kraj..
w Teheranie jest to np Mosaferkhaneh Amol Mazandaran - kosztował nas ok 10$ za dwie osoby za dobę..
Antia lubi ten post.

#7 PostWysłany: 26 Maj 2013 13:58 

Dzięki za info o tym guesthousie, Washington.
Czy ktoś mógłby polecić jakieś inne tanie noclegi w innych miastach Iranu?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 27 Maj 2013 08:05 

Washington, u mnie cały pic polega na tym,że jadę tam z dzieckiem i żoną. Nie uśmiecha mi się szukać w środku nocy "najtańszego miejsca do spania" macie jeszcze jakieś namiary na w miarę przystępne spanie?
Poza tym co jeszcze proponujecie zwiedzić poza Teheranem? Esfahan a może Tabriz?
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 14 Sie 2013 12:12 

Panie i Panowie! Potrzebuje namiarow na spanie w Teheranie. Iranshar pomimo wczesniejszej rezerwacji nieodpowiada mi od mesiaca na maile. Przez couchsourfing znalazlem goscia, ktory zgodzil sie nas przenocowac jednak obawiam sie, ze moga sie do tego doczepic na granicy (o wize bede sie staral na lotnisku w Teheranie).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Sie 2013 12:39 

niebieski
Czepiac sie nie beda ale sprawdza napewno czy masz rezerwacje w hotelu, lub zadzwonia do osoby ktora bedzie cie goscic nie wazne ze to bedzie 4 rano

#11 PostWysłany: 15 Sie 2013 12:40 

platynowy
Niestety wiele adresów mailowych jest nieaktualne lub gospodarze mają do nich ograniczony dostęp.

Zarezerwuj pierwszą noc w hotelu, które odpowie na maila, a potem przenieś się np. do Iranshahr.

Ja np. nocowałem w Khayyam - na jedną noc po locie jest ok, na dłużej raczej nie specjalnie. Innym może być Firouzeh.

Możesz też spróbować zarezerwować hotel przez którąś z agencji w Iranie, ale oczywiście będzie to więcej kosztować.

#12 PostWysłany: 22 Sie 2013 17:06 

Krzyżak napisał(a):
Panie i Panowie! Potrzebuje namiarow na spanie w Teheranie. Iranshar pomimo wczesniejszej rezerwacji nieodpowiada mi od mesiaca na maile. Przez couchsourfing znalazlem goscia, ktory zgodzil sie nas przenocowac jednak obawiam sie, ze moga sie do tego doczepic na granicy (o wize bede sie staral na lotnisku w Teheranie).

Mi odpisali z tego hotelu i tam rezerwuję 1 noc w razie sprawdzania na lotnisku.

http://www.escanhotel.com
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Sie 2013 17:37 

niebieski
ja kiedys rozmiawialem na miejscu w Iranshar i pani byla bardzo zdziwiona ze tak dlugo musialem czekac na potwierdzenie mowila ze oni odrazu wyslali jak tylko dostali maila odemnie, to nie jest wina hoteli ze nie odpisuja oni nie dastaja maili bo sa blokowane przez panstwo
ale nastepnym razem jak bym mial jechac do Teheranu to tylko do Iranshar super obsluga, uczciwi, pan z recepcji niestety nie pamietam jego imienia pomogl nam odzyskac kase od nieuczciwego taksowkarza ktory nas wydymal na 30 dolarow a sie okazalo za kurs z lotniska taxi kosztuje 10-max 15 dolarow odzyskane pieniadze oczywiscie dalem temu panu z recepcji

#14 PostWysłany: 22 Sie 2013 17:39 

niebieski
RomeY napisał(a):
Krzyżak napisał(a):

Mi odpisali z tego hotelu i tam rezerwuję 1 noc w razie sprawdzania na lotnisku.

http://www.escanhotel.com

miej wydruk i numer telefonu bo na 99% beda dzwonic

#15 PostWysłany: 22 Sie 2013 19:10 

Ostatecznie udało się w khayaam. Nocleg za dwójkę 37$.

Ostatnio edytowany przez Krzyżak, 24 Sie 2013 07:45, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 23 Sie 2013 17:05 

Z Khayyam też odpisali, więc też to wydrukuję i zapiszę numer telefonu. Pokój single z prysznicem 25 baksów, taxi 20 baksów z lotniska. Z czego skorzystam, to nie wiem, może uda się przez CS.
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 25 Sie 2013 12:11 
Awatar użytkownika

odnośnie noclegu w Teheranie mogę polecić Hostel Mashad http://www.virtualtourist.com/hotels/Middle_East/Iran/Tehran-1758670/Hotels_and_Accommodations-Tehran-Mashhad_Hotel-BR-1.html który w 2008 kosztował ok. 4USD. Jeżeli ktoś chciałby skorzystać z opisu z wyprawy do Iranu to zapraszam na relację na mojej stronie: http://www.dyszkin.pl/Iran1.html

#18 PostWysłany: 05 Cze 2014 19:01 

Polecam sprawdzony hotel w Teheranie - Khayyam Hotel. Napisz do nich hotelkhayyam@hotmail.com, że przyjeżdżasz tego i tego dnia. Zarezerwują Ci miejsce w hotelu. To sprawdzony przeze mnie hotel i chyba jedyny, który odpisuje na maile, więc masz pewność, że wszystko zrobią tak jak należy i w razie telefonu z lotniska potwierdzą, że masz u nich rezerwację. Nie musisz mieć żadnego potwierdzenia, wystarczy adres hotelu i numer telefonu do hotelu.
Hotel prowadzi niejaki Mohammad Ali Jasbi, więc pisząc zwracaj się bezpośrednio do niego.
Pozdrawiam i życzę powodzenia :D
 Profil Relacje PM off
Mozart lubi ten post.

#19 PostWysłany: 17 Lip 2014 12:35 
Awatar użytkownika

Loty: 408
Kilometry: 718 413
srebrny
pawelgadek napisał(a):
Dzięki wielkie;)

A może jakiś hostel/hotel warty polecenia?

śmiało korzystaj z tych
http://www.lonelyplanet.com/iran/tehran/hotels
często mają własne strony internetowe w EN
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 02 Lut 2015 16:44 

Loty: 10
Kilometry: 33 232
Hej, dzięki za odpowiedzi i mam jeszcze jedno pytanie, zna ktoś adres www lub mejla jakiegokolwiek hotelu w Teheranie, gdzie mógłbym zrobić rezerwację? To czysta formalność, bo korzystam z CS'a, dzięki.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości