Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 09 Sie 2011 19:59 

Witam,

Szukam taniego połączenia do Maroka w terminie 3.09 - 17.09 ale niestety nie znajduje nic ponizej ok 1600 zl za dwie osoby w 2 strony, a wydaje mi sie ze powinno byc taniej, czy Ja nie umiem szukac, czy zgapilem sie i juz zapozno na cos taniego w tym terminie?
Niestety termin mam calkowicie nie eleastyczny tak mam urlop i nie moge go absolutnie przelozyc. Potraficie znalesc jakis tanszy przelot, do dowolnego miasta w Maroku ?
 Profil Relacje PM off  

Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN
Liga Mistrzów na Spotify Camp Nou❗ Loty i wejściówa na mecz FC Barcelony za 1337 PLN 🔥😮 Liga Mistrzów na Spotify Camp Nou❗ Loty i wejściówa na mecz FC Barcelony za 1337 PLN 🔥😮
#2 PostWysłany: 09 Sie 2011 20:22 
Awatar użytkownika

zależy na jakim przelocie ci zależy. Czy tanie linie wchodzą w grę. możliwość przesiadek, i rodzaj bagażu.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 09 Sie 2011 22:36 

Jak najbardziej tanie linie wchodza w gre, przesiadki tez , tylko dobrze jakby jie trzeba bylo czekac na dalszy lot caly dzien, bagaz najwyzej jeden rejestrowany.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 09 Sie 2011 23:30 

niebieski
witaj,

Proszę bardzo:
Poznań - Madryt - Marrakech - wylot 03.09 - 55 EUR/os.
20:20 POZ – 23:45 MAD Ryanair
07:30 MAD – 07:45 RAK Ryanair

powrót
Marrakech - Madryt - Poznań - wylot 17.09 - 67 EUR/os.
07:05 RAK – 11:20 MAD Ryanair
16:30 MAD – 19:55 POZ Ryanair

Cena przy płatności płatności kartą Fly4Free bez bagażu rejestrowanego.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 10 Sie 2011 06:41 

niebieski
wojtol napisał(a):
witaj,

Cena przy płatności płatności kartą Fly4Free bez bagażu rejestrowanego.

Bardziej prawdziwe byłoby zdanie:
Ceny przy płatności kartą MasterCard prepaid np taka jak karta f4f ;p

Ostatnio edytowany przez osiek, 10 Sie 2011 09:18, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off
boryzo uważa post za pomocny.

#6 PostWysłany: 10 Sie 2011 08:25 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Osiek, uprzejmie proszę, żebyś "nie napadał na ludzi" ;) i nie wprowadzał offtopa do tematu :). Kto kogo wprowadza w błąd twierdząc: "Cena przy płatności kartą Fly4Free"? Przeanalizuj dokładnie to zdanie. Dokładnie taką cenę Wojtol otrzyma płacąc kartą F4F. Taką cenę otrzyma też płacąc każdą inną MasterCard Prepaid. Wojtol nie napisał: Taką cenę otrzymasz tylko i wyłącznie płacąc kartą F4F - to byłoby wprowadzaniem ludzi w błąd.

#7 PostWysłany: 10 Sie 2011 09:16 

niebieski
Kamil ale zbytnio zawęża informację, a bądź co bądź jest to forum informacyjnie? Chyba, że się mylę?
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 10 Sie 2011 09:24 
Założyciel
Awatar użytkownika

Loty: 534
Kilometry: 1 278 601
Osiek, napisałeś o wprowadzaniu ludzi w błąd - czyli oskarżyłeś Wojtola o coś, czego nie zrobił. Na twoim miejscu czułbym potrzebę przeproszenia.

#9 PostWysłany: 10 Sie 2011 11:36 
Awatar użytkownika

xmichal79x napisał(a):
Jak najbardziej tanie linie wchodza w gre, przesiadki tez , tylko dobrze jakby jie trzeba bylo czekac na dalszy lot caly dzien, bagaz najwyzej jeden rejestrowany.

posiadanie bagażu rejestrowanego przy większej ilości przesiadek odpada ze względu na duży wzrost kosztów (za każdy odcinek płacisz osobno 70-90zł za jedną sztukę bagażu).
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 10 Sie 2011 12:23 

niebieski
Kamil napisał(a):
Osiek, napisałeś o wprowadzaniu ludzi w błąd - czyli oskarżyłeś Wojtola o coś, czego nie zrobił. Na twoim miejscu czułbym potrzebę przeproszenia.

wg mnie udzielenie niepełnej informacji jest wprowadzeniem w błąd. Co jeśli nieświadomy posiadacz karty MC prepaid będzie chciał kupić bilet i po przeczytaniu dojdzie do wniosku, że tylko karta f4f zwalnia z prowizji?

Stwierdzenie że karta f4f zwalnia sugeruje jednoznacznie, że tylko karta f4f zwalnia co nie jest prawdą. Nieszczęśliwe sformułowanie ot co. Nie posądzam Wojtola o celowe działanie. Gdyby to był kto inny, mógłbym tak podejrzewać. I tyle.

Jeśli się jeszcze zastanawiasz nad konstrukcją logiczną tego co napisał Wojtol to rozważ stwierdzenie że "karta mastercard prepaid zwalnia z opłaty". Sugeruje jednoznacznie że MC prepaid zwalnia z opłaty. Teraz zamiast mastercard prepaid jeśli wstawisz karta f4f, karta pasazer, karta auchan, kartę kokos czy jakąkolwiek inną kartę brandowaną czy bankową to też będzie sugerować jednoznacznie że to TYLKO ta konkretnie karta zwalnia. Ciekawe czy zareagowałbyś jakby ktoś napisał że karta Auchan zwalnia z prowizji. Pewnie byś się oburzył, że nie tylko ona itd.

pozdrawiam
P.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 10 Sie 2011 15:05 

niebieski
osiek napisał(a):
Kamil ale zbytnio zawęża informację, a bądź co bądź jest to forum informacyjnie? Chyba, że się mylę?

@osiek
Wydaje mi się, że xmichal79x szukał informacji na temat taniego połączenia do Maroka w konkretnym terminie a nie informacji o wyższości jednej karty nad drugą. Cena podana za przelot w EUR została wyliczona przy pewnych założeniach. Te założenia to płatność kartą pozwalającą na ominięcie opłat administracyjnych oraz bez bagażu podręcznego. Bez tej informacji nie byłoby możliwości porównania z innymi ofertami.

Przyznaje się do winy i proszę o łagodny wymiar kary ale nie podałem również tego, że:
- jest to orientacyjna cena w EUR (ponieważ za lot POZ-MAD-POZ najtaniej jest zapłacić w PLN co może wprowadzić w błąd) i nie podałem kursu po jakim przeliczyłem EUR/PLN
- nie podałem informacji o konieczności noclegu w Madrycie. Nie każdy przecież chciałby spędzić noc na lotnisku, a tej informacji było brak.
- podałem cenę bez bagażu podręcznego, xmichal79x pytał się o cenę z bagażem podręcznym. Nie zaznaczyłem również, że bagaż podręczny musi ważyć max 10 kg i posiadać określone wymiary.

Oj znalazłoby się tego więcej.....

Miłego dnia życzę.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 10 Sie 2011 15:40 

niebieski
wojtol chodziło mi jedynie o to że podałeś jako kartę zwalniającą z prowizji kartę f4f, tak jakby tylko ona zwalniała i tego się przyczepiłem. Niczego więcej. Wzajemnie miłego :)
pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 10 Sie 2011 16:09 
Awatar użytkownika

a wystarczylo dopisac

Cena przy płatności płatności "np." kartą Fly4Free bez bagażu rejestrowanego.

2 sprawa wyzywanie kogos, ze wprowadza w blad tez jest bez sensu, jak uwazasz osiek, ze inne karty zwalniaja dopisz i tyle, a nie robicie dyskucji w stylu usera "TheArt"

#14 PostWysłany: 10 Sie 2011 20:39 

w każdym razie bardzo dziekuje za wszystkie odpowiedzi na temat i troche nie na temat ;)

połączenie wychodzi cenowo podobnie jak lot przez Lódź - Mediolan - Marakesz, tylko nie wymaga czekania w na kolejny etap podróży cały dzień i znacznie lepiej się wpisuje w mój urlop, także wielkie dzięki, skorzystam z niego :)
Mam tylko pytanie, jak to wyszukałeś, korzystasz z jakiejś wyszukiwarki? bo np ta na stronie fly4free czy skyscanner jakoś nie pokazują tej opcji i ciekaw jestem jak to znalazłeś.
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 10 Sie 2011 21:56 
Awatar użytkownika

prawdopodobnie kolega uzywa programu azuon

#16 PostWysłany: 10 Sie 2011 23:43 

niebieski
Azuon - używam i polecam !!
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 16 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 7 gości