Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 11 Lip 2013 13:28 

niebieski
Polskibus relacji Gdańsk-Warszawa miał wypadek i wpadł do rowu! http://kontakt24.tvn24.pl/temat,autokar ... goryId=496

Ostatnio edytowany przez matt 11 Lip 2013 14:51, edytowano w sumie 2 razy
 Profil Relacje PM off  

Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎 Odkryj Kanary 😍 Loty na Teneryfę z Warszawy i noclegi z basenem za 1237 PLN 😎
Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛 Odwiedź Wietnam ✈️🧳 Loty do Hanoi z dużym bagażem od 2489 PLN 🇻🇳 🍛
#2 PostWysłany: 11 Lip 2013 14:01 
Awatar użytkownika

Loty: 14
Kilometry: 31 648
srebrny
matt napisał(a):
Polskibus relacji Warszawa-Radom miał wypadek i wpadł do rowu! http://kontakt24.tvn24.pl/temat,autokar ... goryId=496

jak coś kopiujesz to chociaż z głową, bo wstyd to robić , trasa warszawa - gdańsk na "7"
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 11 Lip 2013 14:11 

niebieski
To musiałem źle usłyszeć, dzięki i poprawiam.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:27 

niebieski
piszą, że w tym wypadku jedna z pasażerek straciła obie nogi :/

a kilka osób wymagało pilnej pomocy medycznej
więc nie jest to takie hop siup

wiele razy jechałem tą trasą i przyznaje, że czasami kierowcy PB jadą tam poniżej mojego komfortu bezpieczeństwa
wiedziałem, że wcześniej czy później coś się wydarzy i mam nadzieję, że teraz będą jeździli wolniej
mam wjazd PB za kilka tygodni, teraz chyba ZAWSZE będę zapinać pasy!
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:46 

Bardzo mnie ciekawi, ilu pasażerów miało zapięte pasy i czy Ci poszkodowani mieli je zapięte? Ile razy jadę PB, widze mnóstwo niezapiętych pasów u pozostałych pasażerów :roll: Co do tej "brawury" kierowcy to być może jest to odosobniony przypadek bo ile razy jechałem PB (choć akurat nie na tej trasie), kierowca trzymał się przepisowych prędkości i nie robił takich wałków jak wyprzedzanie na ciągłej, na trzeciego, itp. jak to opisują w komentarzach na tvn24 (pewnie konkurencja...)

Ostatnio edytowany przez tmk, 11 Lip 2013 17:42, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:53 

niebieski
z tego co wydedukowałem (mogę się mylić) drzewo wbiło się w górny pierwszy rząd (jest to na zdjęciach)
więc nie wiem, czy pasy by tu coś pomogły
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Lip 2013 16:59 

niebieski
http://www.fakt.pl/Autokar-firmy-Polski ... 123,1.html

grubo :/
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:06 
Awatar użytkownika

niebieski
zawsze chciałem usiąść za tą wielką szybą na piętrze, teraz już nie chce:|

#9 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:17 
Awatar użytkownika

Loty: 73
Kilometry: 95 262
niebieski
Tam się najlepiej siedzi
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:18 

Miejsca widowiskowe ale na pewno najmniej bezpieczne w razie zderzeń.

Bronek40 - no tu akurat pewnie pomogłyby o tyle, że ten ktoś nie wypadłby na zewnątrz a po drugie, nigdy nie wiesz ile mogłoby być jeszcze poszkodowanych osób gdyby pasów nie zapięły... Ale tak to w życiu jest, że z pewnych rzeczy zaczynamy sobie zdawać sprawę dopiero jak się coś stanie :roll:

rml - jeśli przekładasz wygodę nad bezpieczeństwo to już wyłącznie Twoja sprawa...

BTW nie lepiej było ten wątek przenieść do "Luźne gatki" zamiast do "Newsy: ciekawe informacje o lotnictwie i podróżach samolotem"? ;)

Ostatnio edytowany przez tmk, 11 Lip 2013 19:20, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:31 
Awatar użytkownika

Właśnie mówili w tvn24, że ta kobieta miała amputowane obie nogi :(
Jakiś pasażer mówił też, że Ci co mieli zapięte pasy to im się nic nie stało. Ja tam zawsze zapinam pasy ale jak patrzę po autokarze to nigdy chyba jeszcze nikogo nie widziałem co by też miał zapięte.
Generalnie te "widokowe" przednie miejsca są najgorsze i to już się potwierdza w kolejnym wypadku autokaru.
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 11 Lip 2013 17:36 

niebieski
z mojego doświadczenia te miejsca "widokowe" są zajmowane w pierwszej kolejności
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 11 Lip 2013 18:02 

niebieski
Ja siedzę zawsze z tyłu, jakoś tak lubię, w samolocie też raczej tylnia część.

Co do wypadku, to gdzieś w którymś artykule przeczytałem, że autokar uderzył w samochód osobowy, skręcający w lewo, nie znam dokładnie okoliczności, ale jeśli tak to prawdopodobnie osobówka wymusiła pierwszeństwo jak to przy lewoskrętach.

#14 PostWysłany: 11 Lip 2013 18:06 

niebieski
bronek40 napisał(a):
z mojego doświadczenia te miejsca "widokowe" są zajmowane w pierwszej kolejności

Bo wypadki zdarzają się na tyle rzadko, że mało kto kalkuluje bezpieczeństwo przy czołowym zderzeniu.

Czy jadąc samochodem jako pasażer siadasz zawsze na środku tylnej kanapy? A patrząc przez pryzmat bezpieczeństwa - powinieneś ;)
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 11 Lip 2013 18:11 

Dlatego w PB, gdy pierwszy raz do niego wsiadłem, też pierwszą myślą było "fajnie byłoby gdyby mi sie udało znaleźć miejsce na górze, na samym przodzie" ale później, po zwiedzeniu pięterka stwierdziłem, że najbezpieczniej i najwygodniej będzie zająć miejsce na górze, po prawej stronie, nad tylnymi kołami. Jedyną niedognością tego miejsca jest ta reklama naklejona na szybie przez którą patrzenie przez dłuższy czas może przyprawić o oczopląs :lol:
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 11 Lip 2013 20:55 
Awatar użytkownika

niebieski
Przykra sprawa...
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 11 Lip 2013 21:26 

Jadę właśnie na tej trasie i kierowca strasznie wolno jedzcie .. droga pusta i szeroka a on przepisowo.
Na dodatek wszystkie samochody nas wyprzedzają :p
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 11 Lip 2013 23:37 
Awatar użytkownika

Loty: 138
Kilometry: 226 439
niebieski
przykra sprawa, ale z własnego doświadczenia nigdy nie miałem zastrzeń co do kierowców PB , nie zależnie od trasy. A miesjce z przodu na górze i tak będą tymi chwytliwymi ;)

#19 PostWysłany: 12 Lip 2013 08:05 

niebieski
Dla osób z chorobą lokomocyjną przednie miejsca są najlepsze. Miałem okazję kiedyś jechać na przednim fotelu i szczerze mówiąc siadał bym tam zawsze gdyby nie były zajmowane jak ktoś wyżej wspomniał w pierwszej kolejności. Fakt, że czołowe wypadki statystycznie zdarzają się najczęściej ale siadając z tyłu mógłbym się bać najechania ciężarówki, po środku zderzenia np na skrzyżowaniu. W zasadzie wychodzi na to, że na dole w ogóle lepiej nie siadać. Bo tam wbije się każda osobówka.
Co do kierowców mnie zawsze aż drażni fakt, że na pustej prostej drodze jedzie tak powoli. Nie spotkałem się jeszcze z brawurową jazdą kierowcy PB.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 19 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 12 gości