Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 27 Lip 2011 01:13 
Awatar użytkownika

Loty: 95
Kilometry: 156 953
niebieski
Nigdy nie leciałem poza Europę, ani żadnym lotem z zaplanowanym międzylądowaniem, więc wszystko jest dla mnie nowe :) Za jakiś czas będę potrzebował dostać się do Seulu, a jedną z opcji jest lot Emirates LHR - ICN przez Dubaj. I teraz pytanie - czy podczas "postoju" w Dubaju, jeśli będzie on długi (a w niektórych opcjach raczej jest) jest jakakolwiek możliwość "zobaczenia" czegoś w Dubaju? Jak wygląda lotnisko, czy jest daleko od centrum? Oczywiście chodzi o wizytę bez wizy (chyba, że jest konieczna do samej przesiadki?). Pytam, bo jeśli taka przesiadka w Dubaju da mi szanse chociaż trochę zasmakować Dubaju, to jest to dla mnie duża wartość dodana, jeśli nie to wybiorę pewnie Qatar Airways z przesiadką na jakimś zadupiu w Katarze :)
 Profil Relacje PM off  

Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿 Mniej znane Malediwy, czyli Atol Addu 👙🏖️ Loty już od 2390 PLN ✈️🎒🤿
Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu Maroko od piątku do poniedziałku za 779 PLN 🌤️👣 Loty i noclegi w ⭐⭐⭐⭐ hotelu
#2 PostWysłany: 27 Lip 2011 01:58 
Awatar użytkownika

niebieski
luxyfer napisał(a):
Nigdy nie leciałem poza Europę, ani żadnym lotem z zaplanowanym międzylądowaniem, więc wszystko jest dla mnie nowe :) Za jakiś czas będę potrzebował dostać się do Seulu, a jedną z opcji jest lot Emirates LHR - ICN przez Dubaj. I teraz pytanie - czy podczas "postoju" w Dubaju, jeśli będzie on długi (a w niektórych opcjach raczej jest) jest jakakolwiek możliwość "zobaczenia" czegoś w Dubaju? Jak wygląda lotnisko, czy jest daleko od centrum? Oczywiście chodzi o wizytę bez wizy (chyba, że jest konieczna do samej przesiadki?). Pytam, bo jeśli taka przesiadka w Dubaju da mi szanse chociaż trochę zasmakować Dubaju, to jest to dla mnie duża wartość dodana, jeśli nie to wybiorę pewnie Qatar Airways z przesiadką na jakimś zadupiu w Katarze :)

podczas stopovera bedziesz musial siedziec na lotnisku - nie wyjdziesz poza tranzyt bo nie bedziesz mial wizy.
Conajwyzej poogladasz sobie samoloty ;)
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 28 Lip 2011 10:29 

Wiza załatwiane przez Emirates kosztuje 350 zł. Jak postój masz ileś tam godzin to dostajesz darmowy posiłek od Emirates. Ja będę leciał 2 sierpnia i to wszystko sprawdzę. Jakby co to pisz do mnie po tej dacie na PW,bo pewnie zapomnę sobie, żeby napisać na forum.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 28 Lip 2011 11:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Ok przypomnę się ;) Do kupna lotu mam jeszcze chyba dużo czasu (wylot w lutym) ale chcę mniej więcej wiedzieć jak wyglądają moje opcje :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 29 Lip 2011 12:32 
Awatar użytkownika

Blackall napisał(a):
luxyfer napisał(a):

podczas stopovera bedziesz musial siedziec na lotnisku - nie wyjdziesz poza tranzyt bo nie bedziesz mial wizy.
Conajwyzej poogladasz sobie samoloty ;)

a nie jest potrzebna wiza tranzytowa jak np w USA?

#6 PostWysłany: 29 Lip 2011 14:48 

Jeśli lecisz emirates to proponują oni chyba bezpłatne wizy 96-cio godzinne ( chociaż nie wiem, czy też dla polskich obywateli). Długiego siedzenia na lotnisku, nawet w Dubaju, nie polecam :(
I musisz mieć trochę czasu. Ja chciałem kiedyś wyjść i powiedziano mi przy kontroli paszportowej, żebym lepiej został, bo mając 4 godziny to się nie opłaca i mogę nie zdążyć wrócić ( chociaż teraz myślę, że mogłem iść) .
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 29 Lip 2011 14:52 
Awatar użytkownika

niebieski
@paisak: super! Poszukam czegoś o tych wizach! Z tego co widziałem to niektóre przesiadki są dużo dłuższe niż 4h więc może bym chociaż się przeszedł po tym mieście :)a może udałoby mi się załatwić np dwudniową przerwę w podróży, byłoby jeszcze lepiej :)
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 29 Lip 2011 16:25 

Tu jest link:
http://www.emirates.com/english/destina ... aspx#Visas

Oczywiście pod warunkiem, że lecisz emirates. W innym wypadku te ceny nie mają zastosowania :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 31 Lip 2011 22:55 
Awatar użytkownika

niebieski
to nie taka darmowa, ale w sumie cena uczciwa :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości