Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 460  Następna
Autor Wiadomość
#361 PostWysłany: 07 Cze 2013 13:36 

niebieski
rob_sad napisał(a):
blasto napisał(a):
Lojalność z punktu widzenia dostawcy produktu jest przede wszystkim wtedy, gdy kupujesz jego produkt. Kanał sprzedaży jest kwestią wtórną, a to się w dużym stopniu do tego sprowadza.

To przekonaj linie do tego ;) Wytłumacz im to, bo widocznie nie rozumieją ;)

blasto napisał(a):
ST to sojusz, a nie linia w tym przypadku.

To o czym w ogóle mowa, widzisz gdzieś w ogóle jakąkolwiek podstawę do naliczenia mil, nawet w Twoich własnych cytatach regulaminów ?!?? Ciesz się, że dostałeś mile przez przypadek lub miałeś farta trafić na nieliczne loty z które mile są.

Jeśli linie, co do zasady, umożliwiają zbieranie mil w programach lojalnościowych w sytuacji, gdy bilety kupuje się 'u kogoś innego', to musi mieć to jakieś uzasadnienie. Jedyne, które widzę to to, że linia dostrzega jednak sens w takim 'incentive' dla pasażera, nawet jeśli nie sprzedaje mu biletu.

To o czym piszę, to nie są odosobnione przypadki, pytałem o to kilka doświadczonych osób i żadna nigdy nie miała problemu z naliczeniem mil w sytuacji o której mówimy i dotyczy to wszystkich trzech sojuszów i bardzo różnych kombinacji z zarówno liniami zrzeszonymi, jak i niezrzeszonymi.

Wcześniej pisałem o takich przypadkach kombinacji Sky Team i Star Alliance:
1. Klasa biznes, bilet na stocku Star Alliance, lot linią SkyTeam - mile Delty przyznane
2. Klasa ekonomiczna, bilet na stocku SkyTeam, lot linią Star Alliance - M&M przyznane

Natomiast zgodzę się, że moje zdanie, że kanał sprzedaży jest kwestią wtórną, jest akurat w przypadku biletów lotniczych jest błędne.
 Profil Relacje PM off  

🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴 🔥HIT❗🔥 Wyprzedaż w AirAsia od 38 PLN ✈😍 Tanie bilety po Azji (Tajlandia, Malezja, Filipiny, Laos i inne) ☀️🌴
Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍 Tanie bilety ❗️Przejazdy do wielu polskich miast autokarami NEOBUS już od 1 PLN 😍
#362 PostWysłany: 13 Cze 2013 10:56 
Awatar użytkownika

niebieski
Mam pytanie do znawców.

Aktualnie mam status FTL do lutego 2015 (zdobyty w zeszłym roku). Gdyby udało mi się go przedłużyć w tym roku to do kiedy będzie przedłużony?

#363 PostWysłany: 13 Cze 2013 11:02 

Loty: 341
Kilometry: 691 144
złoty
kerad85 napisał(a):
Mam pytanie do znawców.
Aktualnie mam status FTL do lutego 2015 (zdobyty w zeszłym roku). Gdyby udało mi się go przedłużyć w tym roku to do kiedy będzie przedłużony?

do lutego 2017
 Profil Relacje PM off  

#364 PostWysłany: 13 Cze 2013 11:14 
Awatar użytkownika

niebieski
rob_sad napisał(a):
kerad85 napisał(a):
Mam pytanie do znawców.

do lutego 2017

Czyli tak samo jakbym przedłużył w przyszłym roku, zgadza się?

#365 PostWysłany: 13 Cze 2013 11:21 
Awatar użytkownika

HON fly4free
Dokładnie tak. Możesz przedłużyć w tym lub przyszłym roku i bez względu na to kiedy to zrobisz to status będzie ważny do lutego 2017.
 Profil Relacje PM off  

#366 PostWysłany: 13 Cze 2013 11:37 
Awatar użytkownika

niebieski
kemot napisał(a):
Dokładnie tak. Możesz przedłużyć w tym lub przyszłym roku i bez względu na to kiedy to zrobisz to status będzie ważny do lutego 2017.

to promocja/standard dla obecnych FTLów czy wszystkich?
 Profil Relacje PM off  

#367 PostWysłany: 13 Cze 2013 11:38 

niebieski
standard dla obecnych - którzy mają status ważny do lutego 2015
 Profil Relacje PM off  

#368 PostWysłany: 13 Cze 2013 22:33 

platynowy
Maris83 napisał(a):
Jedna uwaga techniczna: ja mam FTLa do lutego 2015, przedłużyłem już w lutym tego roku do lutego 2017 i się zapierają, że kartę wyślą mi dopiero pod koniec 2015, bo teraz nie mogą z niejasnych powodów wysłać od razu kary ważnej do 02.2017.

Tak zawsze było, nową kartą dostaniesz automatycznie ok. grudnia 2014 / stycznia 2015.

#369 PostWysłany: 15 Cze 2013 18:18 

złoty
Mateusz napisał(a):
Gdzie można sprawdzić kiedy wygasną punkty milowe (Award miles)?

Logujesz się na swoje konto i tam przy wglądzie w punkty jest informacja o tym, ile mil w najbliższym czasie traci ważność.
O ile nie masz żadnej karty kredytowej MM, ani statusu, to mile tracą ważność z końcem kwartału w którym mineło 3 lata od daty ich pozyskania.
 Profil Relacje PM off  

#370 PostWysłany: 15 Cze 2013 18:51 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Mateusz napisał(a):

Wyrób sobie jakąkolwiek kartę kredytową powiązaną z Miles & More a mile nie będą wygasać. Najprościej jest dostać kartę mbanku

#371 PostWysłany: 15 Cze 2013 20:01 

niebieski
BusinessClass napisał(a):
Mateusz napisał(a):

Wyrób sobie jakąkolwiek kartę kredytową powiązaną z Miles & More a mile nie będą wygasać.

*) dotyczy to mil nabytych po dacie otrzymania karty
 Profil Relacje PM off  

#372 PostWysłany: 15 Cze 2013 22:09 

niebieski
chyba nie - dotyczy to wszystkich mil które są na koncie (nie uległy przedawnieniu) od momentu gdy posiadamy kartę od 3 miesięcy (3 krotnie dostaliśmy punkty miles&more za transakcje z karty)
 Profil Relacje PM off  

#373 PostWysłany: 16 Cze 2013 08:04 

niebieski
piowor napisał(a):
chyba nie - dotyczy to wszystkich mil które są na koncie (nie uległy przedawnieniu) od momentu gdy posiadamy kartę od 3 miesięcy (3 krotnie dostaliśmy punkty miles&more za transakcje z karty)

nie. dotyczy tylko mil nabytych, przekonalem sie niestety jakos w tym roku, jak mi wygaslo.. a mam karty mbank i wczesniej tez citi-lot
 Profil Relacje PM off  

#374 PostWysłany: 16 Cze 2013 08:58 

złoty
Mile nie tracą ważności gdy mamy kartę przez 3 miesiące i co miesiąc robimy przynajmniej 1 transakcję.
Dotyczy to wszystkich mil, także tych które zostały zdobyte przed założeniem karty (nie ma takiego punktu w regulaminie, a przynajmniej nie znalazłem). Reguluje to dodatkowo regulamin samego programu M&M. Jest tam mowa o tym, że WSZYSTKIE mile nie tracą ważności gdy posadamy jakąkolwiek kartę M&M przez min 3 miesiące.

ExGliwice - może nieopatrznie zrezygnowałeś z karty citi zanim mineło 3 miesiące na karcie mbank ?
Może to przedłużanie ważności mil nie przechodzi pomiędzy jedną kartą, a drugą ?
Ja na szczęście wydałem mile sprzed 3 lat i nie miałem już takich przed założeniem karty mbank, a citi i tak trzymam.
 Profil Relacje PM off  

#375 PostWysłany: 16 Cze 2013 10:03 
Awatar użytkownika

srebrny
rob_sad napisał(a):
Dotyczy to wszystkich mil, także tych które zostały zdobyte przed założeniem karty.

Pamietajcie, ze dotyczy to tylko mil premiowych (award miles). Mile statusowe nie maja nieograniczonej waznosci i wygasaja, niezaleznie od tego czy sie posiada kk czy nie.

#376 PostWysłany: 19 Cze 2013 18:56 

mucha napisał(a):
agg1308 napisał(a):
W jaki sposób sprawdzić jak można wykorzystać mile u partnerów programu np. Egypt Air, Turkish czy United (na loty wewnątrz USA) ?

Rezerwacja biletu tylko przez telefon (nr warszawski masz podany na stronie M&M).

A czy to się w ogóle opłaca ? Jakie to są ceny, plus ile mil ?
Dochodzę do sześciocyfrowej liczby mil i chciałby zacząć szukać jakiś sensownych możliwości ich wykorzystania ?
Gdzie znajdę jakiś poradnik od czego zacząć jak to zrobić ? Jakieś okazje milowe z całego świata nie tylko ze strony miles and more?
 Profil Relacje PM off  

#377 PostWysłany: 19 Cze 2013 18:56 

mucha napisał(a):
agg1308 napisał(a):
W jaki sposób sprawdzić jak można wykorzystać mile u partnerów programu np. Egypt Air, Turkish czy United (na loty wewnątrz USA) ?

Rezerwacja biletu tylko przez telefon (nr warszawski masz podany na stronie M&M).

A czy to się w ogóle opłaca ? Jakie to są ceny, plus ile mil ?
Dochodzę do sześciocyfrowej liczby mil i chciałby zacząć szukać jakiś sensownych możliwości ich wykorzystania ?
Gdzie znajdę jakiś poradnik od czego zacząć jak to zrobić ? Jakieś okazje milowe z całego świata nie tylko ze strony miles and more?

BTW Czy segmenty z biletów nagród wliczają się do zebranych do statusy FTL ?
 Profil Relacje PM off  

#378 PostWysłany: 19 Cze 2013 19:06 

niebieski
Mil tyle samo, co za loty liniami członkowskimi M&M. M&M award chart obejmuje zarówno członków programu jak i partnerów. A czy się opłaca? To zależy gdzie lecisz, masz w tym temacie kilka pomysłów. Tekst na blogu, do którego link podawałem kilka stron temu, pokazuje najsensowniejsze możliwości. Oczywiście wszystko jest kwestią dostępności biletów-nagród.

Nie ma możliwości gromadzenia mil za bilety-nagrody.

Krótki przewodnik:
1. Sprawdzasz koszt w milach tu: http://www.miles-and-more.com/mediapool ... 183620.pdf
2. Sprawdzasz dostępność biletów na określonej trasie i dni tu: http://www.united.com/web/en-us/apps/bo ... Award.aspx
(UWAGA: opłaty, które są podane na stronie UA są w ogromnej większości przypadków znacząco niższe niż koszt, który rzeczywiście poniesiesz bookując za mile M&M, wyjątki są opisane w temacie)
3. Dowiadujesz się o wysokość opłat i rezerwujesz bilety telefonicznie, przez infolinię M&M (nie ma innej możliwości)
 Profil Relacje PM off  

#379 PostWysłany: 19 Cze 2013 19:48 

Dzięki bardzo za odpowiedź, tylko ceny z tej tabelki są wyższe z tego co wiem w tej chwili w promocji bilet do USA kosztuje 30 000 mil z WAW ? Czy lepiej korzystać z promocji czy regularnych połączeń ? Czytałem gdzieś, ze przewaga regularnych cen jest taka, ze lecąc np. na Karaiby możemy sobie wybrać dwa postoje po drodze? Czy to jest jakoś regulowane ?
 Profil Relacje PM off  

#380 PostWysłany: 19 Cze 2013 20:13 

niebieski
Jest już temat w którym znajdzies odpowiedzi na pytania związane z M&M - tam znajdziesz odpowiedzi.
A może moderator przeniesie posty do tamtego tematu?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 460  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 3 gości