Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 25 Maj 2013 15:20 

Witam,

W sierpniu wybieram się na zachodnie wybrzeże Stanów i w związku z tym będę potrzebował wypożyczyć samochód w LA (zwrot też w LA). Mógłby ktoś polecić jakąś możliwe tanią i solidną wypożyczalnię? Autka będę potrzebował na ok. 3 tygodnie.

Znalazłem takie opcje:
http://www.rentalcars.com/
http://www.dollar.com/

W przypadku Dollara nie wiem jednak jaki jest koszt ubezpieczenia - ceny które podają z tego co widzę go nie zawierają. Ktoś korzystał i może podpowiedzieć w jaki sposób sprawdzić jaki będzie koszt łączny?

Znalazłem też taką stronkę: http://relayrides.com/
Pożycza się autko od osoby fizycznej, ceny korzystne, ale znowu nie wiadomo jaki koszt ubezpieczenia wchodzi w grę i druga sprawa - czy to w ogóle jest dobry pomysł. Ktoś wypożyczał auto na takiej zasadzie?

Może gdzieś da radę zdobyć jakieś kupony zniżkowe lub są inne, tańsze stronki? Przeszukałem pod tym względem forum i tak naprawdę nic konkretnego i aktualnego nie znalazłem. Dzięki wielkie za wszelkie podpowiedzi.

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️ Okołoweekendowa wycieczka do Hiszpanii 🇪🇸 Loty do Madrytu i 4⭐️ hotel za 710 PLN ✈️
Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛 Styczniowa ucieczka na Cypr 🇨🇾☀️ Loty do Pafos i 3 noce w hotelu za 619 PLN 💛
#2 PostWysłany: 25 Maj 2013 16:47 

HON fly4free
Sprawdź brytyjskiego brokera http://www.carjet.co.uk
Pożyczałem przez niego auto w Kalifornii, można dokupić ubezpieczenie znoszące udział własny, cena była bardzo korzystna.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 25 Maj 2013 17:11 

Zbanowany
Korzystałem z http://www.economycarrentals.com - polecam. Korzystaj tylko z brokera i pełnego ubezpieczenia, przy bezpośrednimk wypożyczeniu zjedzą Cię koszty lokalnego ubezpieczenia.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 25 Maj 2013 17:20 

w marcu wypożyczałem przez rentalcars.com, auto otrzymałem z dollar-a. W cenie, którą widzisz na stronie masz najważniejsze ubezpieczenie CDW. Nie obejmuje ono szyb, przebitych opon. Pan w okienku zechce Ci je zapewne sprzedać, ja skorzystałem, koszt 5,99 dolka netto za dzień.
W paździeniku lecę ponownie i również skorzystam z rentalcars.com

Boję się innych pośredników, bo w większości przypadków nie podana jest cena za collision damage waiver.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 11 Cze 2013 17:10 

Loty: 723
Kilometry: 2 468 601
Zbanowany
Ja już od kilku lat rezerwuję w http://www.billiger-mietwagen.de i nigdy nie miałem problemów. Ceny niższe niż gdzie indziej i jest to chyba jedyna strona, gdzie przy każdej ofercie jest pełna informacja dotycząca warunków najmu, sumy i zakresu ubezpieczenia. Polecam Alamo, w większości wypożyczalni od razu przy okienku dostaje się umowę na konkretny samochód, natomiast w Alamo w umowie jest tylko nazwa grupy. Na parkingu można sobie pooglądać i wybrać dowolny samochód z danej grupy. W każdym jest kluczyk, wystarczy wsiąść do dowolnego i wyjechać. Przy wyjeździe zanotują tylko numer samochodu.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 11 Cze 2013 18:19 

witam,

na zachodzie polecam thrity.com można zrobić rez, a potem ją bezkosztowo anulować, warto sprawdzać co jakiś czas dany termin. Ja w ten sposób 4krotnie zmieniałem rez, mając coraz niższą cenę za to samo.
Pamiętaj też, że w USA wypożyczalnie najczęściej nie są na samym lotnisku, tylko podstawiają busy przed terminal, trzeba to wziąć pod uwagę, gdy późno przylatujemy i jest mało czasu do zamknięcia wypożyczalni.
Co do samej jazdy to uważaj po zmianie stanu, często jest tak, że stoi policja i czeka na zapominalskich, którzy się nie zorientowali, że zmieniła się dozwolona prędkość,
przyjemności

pozdrawiam,
to_masz
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 11 Cze 2013 18:30 

niebieski
Jak bierzesz auto na 3 tygodnie, to najtańszy powinien być National z kodem dla członków Flying Blue: 8572130. Do Flying Blue zapiszesz się za free, ale i tak nikt tego nie sprawdza.
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 11 Cze 2013 19:09 

Sprawdź www.rentalcars.com Raz, że mają dobre ceny, dwa - wszystko jest po polsku, trzy - nigdy się nie zawiodłem na ich ofercie.

My trips, my life - www.rosczak.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 12 Cze 2013 19:20 

witam
Proszę o informację jak jest z tym ubezpieczeniem w rentalcars/czy trzeba wykupować dodatkowe ubezpieczenia aby nie płacić za dodatkowe naprawy w czasie awari?pozdrawiam jim
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 12 Cze 2013 19:28 

Zbanowany
O jakie naprawy Ci chodzi?
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 12 Cze 2013 19:49 

przebita opona, stłuczona szyba itp, czytałem, że ubzp, dodawane w renta nie obejmują takich napraw
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 12 Cze 2013 19:54 

Zbanowany
jim12 napisał(a):
przebita opona, stłuczona szyba itp, czytałem, że ubzp, dodawane w renta nie obejmują takich napraw

Nie obejmuje. Musiałbyś dokupić ubezpieczenie na miejscu - ale to zupełnie nieopłacalne, albo skorzystać z innego pośrednika.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 12 Cze 2013 19:58 

niebieski
W większości wypożyczalni jesteś proszony o wybór kraju zamieszkania podczsa procesu rezerwacji online. Jeśli wybierzesz Polskę, będziesz miał zazwyczaj w cenie nie tylko ubezpieczenie podstawowe, ale także 'extended protection'. Nie korzystaj z żadnych pośreników tylko sprawdź bezpośrednio na stronach wypożyczalni. Zacznij od National z kodem, który podałem, jest duża szansa, że będzie to najtańsza/jedna z najtańszych opcji.

Ostatnio edytowany przez blasto, 12 Cze 2013 20:01, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:00 

czyli sobie opdusciic dodatkowe ubezpieczenia? a tak naprawdę co daje ubezpieczenie w rentalcars? i czy to co wystawienie na stronie jest ceną całkowitą?czy tez jeszcze na miejscu skasuje cie wypożyczalnia za coś? dzięki za info
 Profil Relacje PM off  

#15 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:01 

Zbanowany
Wielokrotnie wypożyczałem auto w USA i nigdy cena bezpośrednia w wypożyczalni (z dobrym ubezpieczeniem) nie była niższa, niż u pośrednika. Zawsze była duuuużo wyższa....
Proponuję choćby carjet.com + TopUp, albo economycarrentals.com
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:05 

ceny bezpośrednie np w dollars itp sa 2x większe niż w rentalcars nie wiem z czego to wynika a avis 3x więcej
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:08 

niebieski
klayton napisał(a):
Wielokrotnie wypożyczałem auto w USA i nigdy cena bezpośrednia w wypożyczalni (z dobrym ubezpieczeniem) nie była niższa, niż u pośrednika. Zawsze była duuuużo wyższa....

A ja mam odwrotne doświadczenia, chociaż ostatnio tego jakoś bardzo szczegółowo nie sprawdzam, więc może nie mam racji. Może niech ktoś zaproponuje konkretny stan i termin, w którym potrzebuje auta to poszukamy i porównamy oferty.

Edit: chyba nie mam racji - porównując ofertę z jednej z Twoich wypożyczalni z National, jest jednak te 20-30 USD taniej na tydzień, więc wychodzi na Twoje.

Ostatnio edytowany przez blasto, 12 Cze 2013 20:16, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:12 

ok, wrzesien/październik auto na jakieś 15 dni LOs Angeles, Las Vegas, San Francisco typowy trójkącik auto małe ekonomiczne
 Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:19 

Zbanowany
LAX 1-16 październik 412 USD z pełnym ubezpieczeniem.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 12 Cze 2013 20:24 

niebieski
jim12 napisał(a):
ok, wrzesien/październik auto na jakieś 15 dni LOs Angeles, Las Vegas, San Francisco typowy trójkącik auto małe ekonomiczne

Na economycarrentals.com wychodzi taniej w porównaniu do National. Ubezpieczenie wygląda na solidne. Zatem, jeśli wypożyczalnia jest sprawdzona, będzie to niezły wybór. Jedyna wada jest taka, że musisz zapłacić z góry 10% ceny.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 57 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2, 3  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 2 gości