Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Jedna sztuka bagażu oznacza dokładnie jedną sztukę bagażu. Torebka damska, laptop lub futerał na aparat również klasyfikują się jako jedna sztuka bagażu.

Ryanair:
https://help.ryanair.com/hc/pl/articles ... ch%20opcji

Każdy pasażer może bezpłatnie wnieść na pokład jedną sztukę bagażu o maksymalnych wymiarach 40 x 30 x 20 cm

Pasażerowie, którzy chcą zabrać w podróż dodatkowo duży bagaż podręczny mają do wyboru dwie opcje:
- wykupienie usługi "Pierwszeństwo oraz 2 Bagaże Pokładowe " (lub Plus / Flexi / Family ticket lub bilet lotniczy na łączone loty) pozwalającej na zabranie 1 dodatkowej torby/plecaka/walizki o wymiarach 55 cm x 40 cm x 20 cm, która musi zmieścić się w koszu do mierzenia bagażu. Waga bagażu ma nie przekraczać 10 kg. Do sprzedaży dostępne jest 95 usług pierwszeństwa na lot.
- wykupienie „Torby do odprawy 10 kg”. Bagaż do odprawy 10 kg (80x120x120 cm) musi zostać oddany na stanowisku odprawiania bagażu przed przejściem przez kontrolę bezpieczeństwa. W tym bagażu podróżni mogą przewozić płyny powyżej 100 ml.

Wizzair:
https://www.wizzair.com/pl-pl/centrum-p ... -podreczny

Maksymalne wymiary torby podręcznej: 40 x 30 x 20 cm.
Maksymalna waga: 10 kg
Podane wymiary nie obejmują uchwytów/kółek bagażu; jednakże kółka mogą zwiększać wymiary bagażu maksymalnie o 5 cm.

Pasażerowie, którzy chcą zabrać w podróż dodatkowo duży bagaż podręczny mają do wyboru dwie opcje:
- wykupienie usługi WIZZ Priority (lub posiadania prawa do niej na podstawie pakietu WIZZ Privilege Pass, WIZZ GO lub WIZZ Plus) daje prawo do wniesienia na pokład dodatkowej jednej sztuki bagażu (maks. wymiary: 55 x 40 x 23 cm, maks. waga 10 kg).
- wykupienie bagażu rejestrowanego 10 kg (maks. wymiary 171 x 149 x 119 cm). W tym bagażu podróżni mogą przewozić płyny powyżej 100 ml.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 107  Następna
Autor Wiadomość
#501 PostWysłany: 06 Cze 2013 22:36 

niebieski
januszjoger57 napisał(a):
temat bagaży był wałkowany na wiele sposobów. Ja brałem wielokrotnie na moje podróże na bagaż podręczny torby i nie miałem problemów. Teraz chciałbym zabrać do Ryanera walizkę na kółkach, może mi mądry podpowie długość mam 53cm ale doliczająć kółka nieznacznie przekracza + 6cm moim zdaniem mogą być problemy tak czy nie?

jak będą sprawdzać, a walizkowców lubią szczególnie przetrzepywać, to płacenie za bagaż masz murowane, więc nie polecam.
wiadomo, że komuś gdzieś się udało przejść bez opłat, ale nie każdy jest szczęściarzem :P
 Profil Relacje PM off  

Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN Do Australii z dużym bagażem 🦘✈️🧳 Bilety do Adelajdy od 3143 PLN
Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt Luksus na Lofotach za 2309 PLN 🌌🌠⛰️ Loty Lufthansą, domek z sauną i elektryk na pobyt
#502 PostWysłany: 07 Cze 2013 12:24 

Ryanair ma 55x45x25
mam okazję kupić walizkę na kółkach o wymiarach 51x33x 20 do tego dochodzi podstawa rzędu 7cm kółka domocowane do walizki, więc przekracza te 55 widziałem jak ludzie męczyli się na długość, z torbą nie było problemu mozna na siłę dopchnąć.
Moje pytanie było typu czy liczymy całkowitą długość razem z kółkami ?
o zawartość się nie boję.
 Profil Relacje PM off  

#503 PostWysłany: 07 Cze 2013 12:38 

W Gironie nikt nie zwracał ostatnio uwagi na wysokość walizek, tylko na ich szerokość i grubość. Leciałem kilka razy, za każdym to samo, a sporo osób miało naprawdę dość wysokie te walizki.

Liczymy kółka jak najbardziej, to zwykły prostokąt w którym cała walizka, kompletnie cała ma być zmieszczona.
 Profil Relacje PM off  

#504 PostWysłany: 07 Cze 2013 12:45 

niebieski
januszjoger57 napisał(a):
Ryanair ma 55x45x25
mam okazję kupić walizkę na kółkach o wymiarach 51x33x 20 do tego dochodzi podstawa rzędu 7cm kółka domocowane do walizki, więc przekracza te 55 widziałem jak ludzie męczyli się na długość, z torbą nie było problemu mozna na siłę dopchnąć.
Moje pytanie było typu czy liczymy całkowitą długość razem z kółkami ?
o zawartość się nie boję.

myślałam, że pytanie dotyczyło problemów bądź ich braku...

oczywiście, że liczymy całość (walizka+kółka+rączka górna).
 Profil Relacje PM off  

#505 PostWysłany: 07 Cze 2013 16:34 

Lecę 23 czerwca do Frankfurtu hahn z okęcia, mam walizkę wymiary 54x37x17, jednak z miękką rączką do podnoszenia jej ma jakieś 56cm, Mam nadzieje że przejdzie? tyle się naczytałam że starch przekraczać o ten 1 cm, ktoś się orientuje jak z kontorolą na okęciu i w hahn?
 Profil Relacje PM off  

#506 PostWysłany: 07 Cze 2013 16:50 

dzięki, u nas i też z którego lotniska można jeszcze się prześlizgnąć, ale w Alicante jest taka miejscowa jedna, co drugiego odsyła by opłacili jak za normalny bagaż.
 Profil Relacje PM off  

#507 PostWysłany: 07 Cze 2013 20:43 

niebieski
miqqs napisał(a):
Lecę 23 czerwca do Frankfurtu hahn z okęcia, mam walizkę wymiary 54x37x17, jednak z miękką rączką do podnoszenia jej ma jakieś 56cm, Mam nadzieje że przejdzie? tyle się naczytałam że starch przekraczać o ten 1 cm, ktoś się orientuje jak z kontorolą na okęciu i w hahn?

poczytaj w tym temacie: kontrole-bagazu-podrecznego,15,20070
 Profil Relacje PM off  

#508 PostWysłany: 11 Cze 2013 21:44 

Upierdliwy Tallinn:

Przy wylocie z Talina, zostałem zmuszony do zakupu 1 litrowych worków plastikowych na płyny 1 euro za sztukę. O zgrozo! musiałem zakupić 3 takie worki by wszystkie płyny z podręcznego się zmieściły. Posiadany przeze mnie worek był "za duży" ale kilka zakupionych na lotnisku było już ok - SIC!

Ale to nie wszystko! Kupiłem jako drobne upominki pudełeczka z pięknie zapakowanym likierkiem Vana Tallinn (50 mililitrów buteleczka spakowana razem z trzema czekoladkami....i co? Poproszono mnie o wypakowanie z pudełeczek likierków i czekoladek i umieszczenie ich w kolejnej plastikowej płatnej torebce. Po przejściu kontroli na ich oczach pakowałem czekoladki wiązałem kokardki na pudełeczkach :)

Z tego co wiem płyny nie mogą przekraczać łącznie 1000 mililitrów w jednostkowych opakowaniach max 100 mil, nie znalazłem nigdzie info o maksymalnej objętości worka...W Talinie widocznie znaleźli takową interpretację ale jeszcze szukają o maksymalnej ilości woreczków ;)
 Profil Relacje PM off  

#509 PostWysłany: 11 Cze 2013 22:09 
Moderator forum
Awatar użytkownika

Jest przepis o objętości 1 litra.
 Profil Relacje PM off  

#510 PostWysłany: 12 Cze 2013 14:18 
Awatar użytkownika

niebieski
Jak to jest w końcu z torbą z zakupami z bezcłówki w Wizzie. Każdy na forum pisze że można a tutaj tego nie ma:
http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage#2
Cytuj:
Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:

płaszcz lub koc;
telefon komórkowy;
materiały do czytania podczas lotu;
dla dzieci w wieku poniżej 2 lat: żywność, składany wózek dziecięcy albo małe łóżeczko;
para kul w przypadku osób niepełnosprawnych ruchowo.

Planuję przemycić trochę bagażu w torebkach, dodatkowo zakupy z bezcłówki. Jeśli będą mi kazali włożyć do plecaka zakupione produkty to nie będzie na to miejsca.

Z góry dzieki za pomoc.

#511 PostWysłany: 12 Cze 2013 14:41 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Info o torbie z bezcłowej masz na karcie pokładowej - dwa tygodnie temu jak leciałem to też na stronie nie było ani słowa, a na karcie było.
 Profil Relacje PM off  

#512 PostWysłany: 14 Cze 2013 23:24 
Awatar użytkownika

Loty: 119
Kilometry: 174 534
srebrny
sklejal ktos dwa plecaki w 1 bagaz rejestrowany wizza ?
ewentualnie moze lepiej to do worka wrzucic jakiegos razem ?

#513 PostWysłany: 14 Cze 2013 23:27 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
szukałeś?
viewtopic.php?f=15&t=27938
 Profil Relacje PM off  

#514 PostWysłany: 14 Cze 2013 23:31 

miki3475 napisał(a):
Jak to jest w końcu z torbą z zakupami z bezcłówki w Wizzie. Każdy na forum pisze że można a tutaj tego nie ma:
http://wizzair.com/pl-PL/useful_information/baggage#2
Cytuj:
Dodatkowo pasażerowie mogą wnosić następujące przedmioty:

płaszcz lub koc;
telefon komórkowy;
materiały do czytania podczas lotu;
dla dzieci w wieku poniżej 2 lat: żywność, składany wózek dziecięcy albo małe łóżeczko;
para kul w przypadku osób niepełnosprawnych ruchowo.

Planuję przemycić trochę bagażu w torebkach, dodatkowo zakupy z bezcłówki. Jeśli będą mi kazali włożyć do plecaka zakupione produkty to nie będzie na to miejsca.

Z góry dzieki za pomoc.

Rzym, obojętnie co to ma być jedynie JEDNA sztuka.... żadnych dyskusji ... ludzie wszystko pakowali do tej jednej rzeczy włącznie z aparatami fotograficznymi
 Profil Relacje PM off  

#515 PostWysłany: 15 Cze 2013 12:14 

Czy nie bede miala problemow z ta walizka, wystaje ona ponad 2 cm, a to moj pierwszy raz jak lece ryanairem
Prosze o pomoc! Pilne !:)

Profil Relacje PM off  

#516 PostWysłany: 16 Cze 2013 17:07 
Awatar użytkownika

niebieski
zbyhu napisał(a):
Info o torbie z bezcłowej masz na karcie pokładowej - dwa tygodnie temu jak leciałem to też na stronie nie było ani słowa, a na karcie było.

Faktycznie informacja na bilecie jest, małym drukiem ale znajdzie się. Więc jak coś można dyskutować. W Pyrzowicach bez problemu dostałem dużą torbę z zakupami kupując browara (właściwie o dużą musiałem poprosić, bo na początku pan dał małą). Do tej torby zmieściłoby się 60% plecaka. Wymiary żadnego z bagaży nie były sprawdzane u nikogo, ale też nic nie powiedzieli, gdy trzymałem całą, wypchaną torbę w ręce.

#517 PostWysłany: 16 Cze 2013 18:35 
Awatar użytkownika

Loty: 33
Kilometry: 39 451
srebrny
gray20 napisał(a):
Czy nie bede miala problemow z ta walizka, wystaje ona ponad 2 cm, a to moj pierwszy raz jak lece ryanairem

Ciężko wyczuć, możesz mieć problem jeśli nie zmieści się do stelaża. Na Twoim miejscu bym nie ryzykował ;)
 Profil Relacje PM off  

#518 PostWysłany: 16 Cze 2013 19:21 

niebieski
gray20 napisał(a):

witam, jeśli to walizka ORMI to latałem z nią chyba już 3 razy, jak nie napchasz na maxa to wejdzie, zawsze się lekko czepia sizera przednią klapą która odstaje, pzdr
 Profil Relacje PM off  

#519 PostWysłany: 17 Cze 2013 19:01 

Walizka jako tako miesci sie w boxie, bo sprawdzalam, martwi mnie to ze przez kolka raczka wystaje okolo 1-2 cm.... no i do kartonowego boxa nie wejdzie.

Czepiaja sie o te 2 cm? Lepiej odmontowac kólka?

ps. Tak walizka to ORMI :)
 Profil Relacje PM off  

#520 PostWysłany: 18 Cze 2013 10:46 

http://allegro.pl/show_item.php?item=32 ... e=facebook

Co sądzicie o tym plecaku ? Cena wydaje się dość atrakcyjna.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 2139 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 107  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Bing [Bot] oraz 5 gości