Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna
Autor Wiadomość
#21 PostWysłany: 09 Lip 2012 00:58 

niebieski
tak więc bierzesz sobie jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg i do środka wkładasz laptopa.

a jeżeli taka wersja Ci nie odpowiada, to możesz na własną odpowiedzialność włożyć go do bagażu rejestrowanego, ale nim pewnie rzucają.

Ostatnio edytowany przez Tulcia, 09 Lip 2012 01:00, edytowano w sumie 1 raz
 Profil Relacje PM off  

Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN Luksusowy city break w Abu Zabi 🕌💎 Loty i pobyt w 5⭐ hotelu Sofitel za 1859 PLN
Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥 Tani wyjazd na NBA i NHL do Nowego Jorku 🗽✈️ Loty i bilety na mecze od 1655 PLN🔥
#22 PostWysłany: 09 Lip 2012 00:59 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 90 289
niebieski
sabrosonene napisał(a):
ze strony wizzara:
CZY W BAGAŻU PODRĘCZNYM MOŻNA PRZEWOZIĆ LAPTOPA?

Niestety, nie. Na pokład można wnieść tylko jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg.

Faktycznie bardzo nieprecyzyjnie to napisali. Trochę brzmi jakby laptopy przekraczały wymiary 55x40x20 :P
 Profil Relacje PM off  

#23 PostWysłany: 09 Lip 2012 01:01 

Tulcia napisał(a):
tak więc bierzesz sobie jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg i do środka wkładasz laptopa.

nigdy nie leciałam wizz... i nigdy nie było problemu w posiadaniu laptopa przy sobie... ta informacja na stronie jest trochę
sformułowana niepoprawnie.

Rozumiem, że leciałaś wizz i bez problemu laptopa posiadałaś w podręcznym?
 Profil Relacje PM off  

#24 PostWysłany: 09 Lip 2012 01:02 

rml napisał(a):
sabrosonene napisał(a):
ze strony wizzara:
CZY W BAGAŻU PODRĘCZNYM MOŻNA PRZEWOZIĆ LAPTOPA?

Niestety, nie. Na pokład można wnieść tylko jedną sztukę bagażu podręcznego o maksymalnych wymiarach 55 x 40 x 20 cm i wadze nieprzekraczającej 10 kg.

Faktycznie bardzo nieprecyzyjnie to napisali. Trochę brzmi jakby laptopy przekraczały wymiary 55x40x20 :P

-dokładnie! :P ja żyje w stresie przez sam cel podróży, a tu jeszcze takie dylematy:P:P
 Profil Relacje PM off  

#25 PostWysłany: 09 Lip 2012 01:03 
Awatar użytkownika

Loty: 69
Kilometry: 90 289
niebieski
Ja leciałem i nie było problemu, po prostu nie możesz mieć osobnej torby na laptopa (tak samo jak kobieta nie może mieć swojej torebki OPRÓCZ bagażu podręcznego, tylko w nim)
 Profil Relacje PM off  

#26 PostWysłany: 09 Lip 2012 01:04 

dzięki bardzo za szybką odpowiedź :) !!
 Profil Relacje PM off  

#27 PostWysłany: 09 Lip 2012 20:48 

Pamiętajcie o tym, że luki bagażowe nie są ogrzewane! (nikomu nie muszę tłumaczyć jaka temperatura panuje w korytarzach dla samolotów pasażerskich).Oczywiście kadłub jest zhermetyzowany ALE! na wlasnym przykładzie wam powiem że juz nigdy więcej nie włożę elektroniki do bagażu rejestrowanego. Leciałem z KTW do MAD i po przylocie minęła co najmniej godzina kiedy rozpakowałem na hotelu bagaż. Zarówno laptop jak i aparat były lodowate w dotyku. Po wyjeciu oczywiście od razu zaparowały...wystraszyłem się bo wszyscy wiemy jak elektronika lubi wodę. :? Na szczęście obyło się bez ofiar ale kto wie co by było jak bym włączył lapka od razu!
Myślę, że zakazy wkładania laptopów do bagażu rejestrowanego mogą być też podyktowane kwestiami finansowymi. Mnóstwo osób chciałoby odszkodowania za zniszczony sprzęt.
 Profil Relacje PM off  

#28 PostWysłany: 09 Lip 2012 20:54 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeffrey napisał(a):
Pamiętajcie o tym, że luki bagażowe nie są ogrzewane! (nikomu nie muszę tłumaczyć jaka temperatura panuje w korytarzach dla samolotów pasażerskich).Oczywiście kadłub jest zhermetyzowany ALE! na wlasnym przykładzie wam powiem że juz nigdy więcej nie włożę elektroniki do bagażu rejestrowanego. Leciałem z KTW do MAD i po przylocie minęła co najmniej godzina kiedy rozpakowałem na hotelu bagaż. Zarówno laptop jak i aparat były lodowate w dotyku. Po wyjeciu oczywiście od razu zaparowały...wystraszyłem się bo wszyscy wiemy jak elektronika lubi wodę. :? Na szczęście obyło się bez ofiar ale kto wie co by było jak bym włączył lapka od razu!
Myślę, że zakazy wkładania laptopów do bagażu rejestrowanego mogą być też podyktowane kwestiami finansowymi. Mnóstwo osób chciałoby odszkodowania za zniszczony sprzęt.

no cóż, jak sie nie mysli to takie mogą byc konsekwencje :)

w żadnym wypadku nie wkładamy do rejestrowanego elektroniki/drogich/delikatnych rzeczy. No chyba ze nie ma na prawde wyrobu. Polecam np. filmy na YT jak pracownicy się obchodza z bagazami.

Co do postów wyzej - tak, laptop do plecaka (bagaz podreczny) i tyle. Sprawdzone tyle razy, ze nawet nie ma sensu pytac po raz kolejny. ;)
 Profil Relacje PM off  

#29 PostWysłany: 09 Lip 2012 21:23 

niebieski
sabrosonene napisał(a):

Rozumiem, że leciałaś wizz i bez problemu laptopa posiadałaś w podręcznym?

tak, dokładnie tak! ;-)
 Profil Relacje PM off  

#30 PostWysłany: 08 Sie 2012 20:00 

Loty: 22
Kilometry: 16 512
Witam,

Jeśli pytanie już gdzieś było to z góry przepraszam. Obecnie dysponuję tak wolnym internetem że ciężko mi przeglądać jakąkolwiek stronę.

Chciałbym się dowiedzieć czy mogę wziąć na pokład walizkę jako bagaż podręczny, oraz na ramieniu laptopa w pokrowcu (nic więcej poza laptopem i zasilaczem się tam nie zmieści), czy może się dowalą do tego i będę musiał go schować do walizki?? Pytam bo zawsze to dodatkowe kilogramy w walizce ;) Z góry dzięki za odpowiedź.
 Profil Relacje PM off  

#31 PostWysłany: 08 Sie 2012 20:08 
Awatar użytkownika

Loty: 16
Kilometry: 39 898
Niestety nie, taka torba jest liczona jako kolejna sztuka bagażu podrecznego
 Profil Relacje PM off  

#32 PostWysłany: 07 Wrz 2012 11:16 

Kurcze, a czy przeszło by w Ryanair, gdybym w podręczny bagaż włożył laptopa w torbie na niego?
Czy po prostu jedyną dozwoloną opcją jest przewiezienie samego laptopa (a torba, nawet jeśli laptop wraz z nią będzie w bagażu podręcznym jest bezwzględnie zabroniona)?
Z zasilaczami nie ma problemu?
 Profil Relacje PM off  

#33 PostWysłany: 07 Wrz 2012 11:19 

HON fly4free
Żartujesz, czy pytasz poważnie?... :shock: Czy ktoś ci będzie grzebał w bagażu? Możesz sobie w nim przewozić nawet styropian jeśli masz ochotę, o ile nie będzie wystawać ponad rozmiar i wagę.
p.s. wielokrotnie przewoziłem "tony" zasilaczy, przenośnych dysków... 2 razy wzięto dysk do kontroli (tylko na lotnisku we Frankfurcie), ale właściwie nie wiem czego szukali... narkotyków, śladów prochu? ;-)
 Profil Relacje PM off  

#34 PostWysłany: 07 Wrz 2012 11:23 

niebieski
lamcpp napisał(a):
Kurcze, a czy przeszło by w Ryanair, gdybym w podręczny bagaż włożył laptopa w torbie na niego?
Czy po prostu jedyną dozwoloną opcją jest przewiezienie samego laptopa (a torba, nawet jeśli laptop wraz z nią będzie w bagażu podręcznym jest bezwzględnie zabroniona)?
Z zasilaczami nie ma problemu?

torba na laptopa z laptopem muszą znajdować się wewnątrz bagażu.
z zasilaczem nie ma problemu (też musi znajdować się w środku podręcznego).
 Profil Relacje PM off  

#35 PostWysłany: 15 Paź 2012 10:33 
Awatar użytkownika

TOM(E)CZEK napisał(a):
Czyli wsadzam laptopa do bagażu i po sprawie?

Najlepiej weź plecak z kieszenią na laptopa, najlepiej o pojemności ok. 30 litrów. Ja mam Hi-Tec'a Toro i oprócz lapka mogę w nim zmieścić parę gratów, bo jest na tyle miejsca w głównej kieszeni i w bocznej.
 Profil Relacje PM off  

#36 PostWysłany: 02 Cze 2013 16:23 
Awatar użytkownika

niebieski
Podepnę się pod temat.

Jeśli mam wypełniony bagaż podręczny do 9,9kg a dodatkowo chciałbym przewieźć niewielki laptop (14 calowy) bez żadnej torby na laptopa to czy mogę go trzymać w ręku przy wchodzeniu do samolotu czy

1. Każą mi go schować do podręcznego?
2. Jeśli każą mi go schować do podręcznego to co jeśli schowam go pod bluzę (mieści się) ? Przy wejściu do samolotu nie mają prawa zaglądać mi pod ubranie prawda?
 Profil Relacje PM off  

#37 PostWysłany: 02 Cze 2013 16:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli masz wystarczająco dużą kurtkę a w niej dużą kieszeń gdzie zmieści się ten sprzęt,to nie będą się czepiać.
Pozdrowiam
Kubutek
 Profil Relacje PM off  

#38 PostWysłany: 02 Cze 2013 16:58 
Awatar użytkownika

niebieski
Nie biorę jednak kurtki bo lecę do ciepłych krajów (Saloniki), tylko będę miał na sobie bluzę z kapturem zapinaną na zamek pod którą (za pazuchę) mieści się laptop a ponieważ jest cienki wygląda to naturalnie ;)

No i pytanie czy na bramce wejścia do samolotu mają prawo mi zaglądać pod bluzę skoro przeszedłem security.
I druga sprawa, czy ktoś próbował schować laptopa do torby ze sklepu wolnocłowego?
 Profil Relacje PM off  

#39 PostWysłany: 02 Cze 2013 19:25 

Loty: 38
Kilometry: 72 453
niebieski
kittycate napisał(a):
Nie biorę jednak kurtki bo lecę do ciepłych krajów (Saloniki), tylko będę miał na sobie bluzę z kapturem zapinaną na zamek pod którą (za pazuchę) mieści się laptop a ponieważ jest cienki wygląda to naturalnie ;)

No i pytanie czy na bramce wejścia do samolotu mają prawo mi zaglądać pod bluzę skoro przeszedłem security.
I druga sprawa, czy ktoś próbował schować laptopa do torby ze sklepu wolnocłowego?

Możesz zdjąć tę bluzę, zawinąć w nią laptopa i z bluzą w ręku przejść przez bramkę. Ja tak robię z małą torebką damską, owijałam ją kurtką, którą z siebie zdejmuję i nikt się nie czepia, bo jej nie widzi.
 Profil Relacje PM off  

#40 PostWysłany: 02 Cze 2013 21:50 
Awatar użytkownika

niebieski
Dzięki Kasiu, spróbuję. Na wszelki wypadek będę miał przygotowane 60 euro =] czy ile tam kasują w Polsce.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 66 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 4 gości