Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:27 

Witam,

Zdaje się na Waszą wiedzę i doświadczenie z Heathrow Int. Apt.

Posiadam dwa bilety LOT WAW-LHR i Malaysia Airlines LHR-KUL.
Analogicznie w drodze powrotnej.

1) Pytanie moje dotyczy bagażu. Czy odprawiając się na Chopinie mogę nadać bagaż od razu do KUL czy niestety będę musiał odebrać bagaż w LHR i nadawać go ponownie? Analogicznie startując z KUL czy mogę nadać bezpośrednio do WAW?

2) Gdy w wypadku WAW-LHR-KUL gdy mam przylot w LHR o 9.35, a odlot do KUL 12.00, a KUL-LHR-WAW przylot o 16.15 i odlot do WAW 17.50 to czy w związku z tym widzicie zagrożenia czasowe i inne?

Mam nadzieje, ze słusznie zakładam, że przy pozytywnej odpowiedzi na pkt 1 czasu będe miał wystarczajaco na check-in do kolejnego lotu.

Wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam!
 Profil Relacje PM off  

W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem W😲😲W❗ Nowa Zelandia z Warszawy za 3584 PLN ✈️🧳 Loty z dużym bagażem
Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN Zrealksuj się na Costa Brava 🌤️🌊 Urlop w Hiszpanii z wyżywieniem za 1590 PLN
#2 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:33 
Awatar użytkownika

1. Oczywiście, że tak.
2. Jeśli nie zdążysz któryś z lotów to polecisz następnym, albo inną trasą.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:36 

niebieski
szak napisał(a):
Witam,

Zdaje się na Waszą wiedzę i doświadczenie z Heathrow Int. Apt.

Posiadam dwa bilety LOT WAW-LHR i Malaysia Airlines LHR-KUL.
Analogicznie w drodze powrotnej.

1) Pytanie moje dotyczy bagażu. Czy odprawiając się na Chopinie mogę nadać bagaż od razu do KUL czy niestety będę musiał odebrać bagaż w LHR i nadawać go ponownie? Analogicznie startując z KUL czy mogę nadać bezpośrednio do WAW?

będziesz odbierał bagaż w LHR
szak napisał(a):
2) Gdy w wypadku WAW-LHR-KUL gdy mam przylot w LHR o 9.35, a odlot do KUL 12.00, a KUL-LHR-WAW przylot o 16.15 i odlot do WAW 17.50 to czy w związku z tym widzicie zagrożenia czasowe i inne?

Mam nadzieje, ze słusznie zakładam, że przy pozytywnej odpowiedzi na pkt 1 czasu będe miał wystarczajaco na check-in do kolejnego lotu.

Wdzięczny za odpowiedzi.

Pozdrawiam!

Policz sobie minimum czasowe ok 30 minut na odbiór bagażu i 40 minut (bo na tyle przed lotem zamykają odprawę) na nadanie. Daje Ci to 1:10 plus konieczny czas na przemieszczenie się i kontrole paszportowe (nie wiem jak tam z transferem). W tamtą stronę masz w miarę spory zapas czasowy, przy powrocie może być nerwowo.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:38 

niebieski
Awerik napisał(a):
1. Oczywiście, że tak.
2. Jeśli nie zdążysz któryś z lotów to polecisz następnym, albo inną trasą.

byłoby to prawdą gdyby autor wątku miał jeden bilet a ma dwa, więc niestety ryzyko spada na niego. W przypadku spóźnienia niestety lot przepada. Tak samo jakbyś się nie stawił na lotnisku, nikt Ci przebukowywać z tego tytułu nie będzie lotu.
W przypadku jednej rezerwacji ryzyko podejmowała by linia lotnicza.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:46 
Awatar użytkownika

Oczywiście masz rację, przepraszam za wprowadzenie zamętu, jakimś cudem umknął mi fragment o dwóch biletach, mój pierwszy post w tym temacie do kasacji. W takim razie:

1. Zależy od obsługi, spróbuj powiedzieć że masz lot z LHR na osobnym bilecie, być może nadadzą Twój bagaż bezpośrednio do KUL (choć szanse raczej marne)
2. Moim zdaniem bardzo spinkowo, szczególnie na powrocie.

Image

Moje podróże
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 14 Lip 2011 12:59 

niebieski
:)
fajnie ze się poprawiłeś, przynajmniej pytający ma jasność a nie dwie sprzeczne informacje.

Co do nadanie bagażu nadawanego w WAW to se ne da ;) LOT jest w Star Aliance, Malaysia Airlines w Oneworld cyzli brak współpracy etc etc. Jakby to było LOT+Lufthansa np to miałby szansę przejść.

pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 14 Lip 2011 13:56 

Dziękuję za informację.
Tak podejrzewałem, ale trzeba być dobrej myśli.
Pocieszające jest to, że zagrożony jest tańszy bilet (LHR-WAW).

Nie znam tego lotniska (klient Star Aliance), wiec będzie nieco nerwowo.

Ad Transferu to chyba przy dwóch biletach mnie nie dotyczy.

Wypadało by się wstrzymać z kolejnymi biletami tj z KUL gdzieś dalej by Air Asia... inaczej to gra w "idź na całość".
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 14 Lip 2011 16:04 

miej na uwadze, ze ww. linie lotnicze korzystaja na heathrow z roznych terminali i samo przemieszczenie sie miedzy nimi moze zajac sporo czasu.

#9 PostWysłany: 14 Lip 2011 17:39 

Dzięki za ważne spostrzeżenie.
Czy mógłbyś rozwinąć myśl.

Czy to jest jak w Paryżu, że trzeba przejeżdżać kolejką na drugi terminal?
Jeśli tak ile to czasu zajmuje?

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 14 Lip 2011 17:53 

:/
Terminal 1 i Terminal 4

Pociąg co 30 minut, bus co 19.
Robi się gorąco.

Ciekawe czy to jest realne czy już umoczyłem.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 14 Lip 2011 18:10 

Czy ktoś może się wypowiedzieć jak szybko dostać się z Terminal 1 do 4 i odwrotnie na LHR?

Celować w Bus, czy train, czy ukraść meleksa?
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 11 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Google Adsense [Bot], Retuos oraz 3 gości