Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Maj 2013 11:55 

Witam

W tym roku będę miał 2 miesiące wolnego (lipiec i sierpień) więc szybko pojawił się pomysł wyjazdu do pracy.
Najchętniej chciałbym połączyć wyjazd zarobkowy z wakacjami, więc pierwsze miejsce jakie wpadło mi do głowy to Barcelona.
Ktoś z forumowiczów może powiedzieć jak wygląda sprawa pracy sezonowej w Barcelonie lub ogólnie w Hiszpanii?
Czekam też na propozycje innych państw do których warto się udać ;)
 Profil Relacje PM off  

Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN Zimowe all inclusive na Teneryfie 🌴🍹 4* hotel z basenem i spa za 2455 PLN
Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮 Mega❗ Malta na 3-dniowy city break za 331 PLN ☕😮
#2 PostWysłany: 05 Maj 2013 11:59 
Moderator forum

ceglan napisał(a):
Ktoś z forumowiczów może powiedzieć jak wygląda sprawa pracy sezonowej w Barcelonie lub ogólnie w Hiszpanii?
Czekam też na propozycje innych państw do których warto się udać ;)
Witam,
powyżej 25% bezrobocia ...
wśrod młodych ludzi - 50%
Jakiego typu pracy byś szukał?

w ubiegłym roku forumowicz rw oceniał że niebieskookie blondynki jeszcze mają szanse, w barze czy jako 'naganiaczki' do dyskoteki
ja jestem pesymistą

A.

Wybaczcie brak polskich znakow w niektórych postach.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:15 

Barman, kelner... coś typowo na wakacje. To zależy też od miasta bo pewnie pojawiają się jakieś sezonowe zajęcia.

W zeszłym roku będąc właśnie w Barcelonie w jednym z pubów spotkaliśmy pracujących Polaków, więc stwierdziłem że tam byłoby fajnie (miasto, pogoda, mentalność ludzi). Jeśli nie Hiszpania to gdzie? Grecja?
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:40 
Awatar użytkownika

srebrny
Jeżeli jedziemy po statystykach to w Grecji jest jeszcze większe bezrobocie - ok. 27%, a wśród młodych nawet do 60%. :)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:41 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
Mój znajomy reg.pracuje w Kataloni jako kelner.Co do BCN średnio to widze.Tzn.możesz spróbować ale...pamiętaj o dużej konkurencji w tym miejscu oraz o języku katalońskim że już o hiszpańskim nie wspomne.Nikt z samym angielskim raczej Cie nie przyjmie.
Ja pracowałem dawno temu/5lat temu.W Deni/Xabia,super miejce niedaleko Alicante.Na BCN bym sie raczej nie skusił.
Ale próbuj.

#6 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:42 

złoty
ceglan napisał(a):
Jeśli nie Hiszpania to gdzie? Grecja?

Chiny, Brazylia... Tam jest praca :)
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:49 

Dzięki za pomoc wszystkim serdecznym forumowiczom. BTW. jakby ktoś chciał ze mną lecieć do Chin czy Brazylii to PW :|
 Profil Relacje PM off  

#8 PostWysłany: 05 Maj 2013 13:14 

Odnoszę wrażenie, że to jakiś żart Hiszpania Grecja- najgorsze możliwe opcje.

Sam czegoś szukam na wakacje, więc jakby jakiś forumowicz miał jakieś namiary na pracę w Skandynawii proszony jest o kontakt :)
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 05 Maj 2013 15:22 
Awatar użytkownika

srebrny
w skrócie powiem że jak ktoś ma zamiar wpisywać procentowe statystyki dot. bezrobocia w temacie prac wakacyjnych to niech sobie odpuści bo to w sumie tzw spamowanie

reszte dopiszę potem
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 05 Maj 2013 21:55 
Awatar użytkownika

Loty: 1
Kilometry: 8 613
Ja bym prędzej uderzał na twoim miejscu na zbiory do Francji a na zakonczenie juz do granicy i do BCN blisko i mozna tam jeszcze spróbować coś podziałać.Choć jak czytałem że do pracy do MACa przychodzi na spotkanie 20-30 osób.To jest OMGH!

#11 PostWysłany: 05 Maj 2013 23:13 

Czekam co ciekawego napisze rw ;)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 05 Maj 2013 23:26 

W Grecji w sezonie i dla znających dobrze angielski jest mnóstwo pracy,zwłaszcza na wyspach. Młodym Grekom nie chce się pracować i z tąd 60% bezrobocie dla nich. Zarobki bez urazy, do niczego. Za 30euro tyrać w barze 12 godz dziennie chyba nie napawa optymizmem.
 PM off  

#13 PostWysłany: 05 Maj 2013 23:54 
Awatar użytkownika

W Brazylii poważnie tak dobrze wygląda sytuacja na rynku pracy?
Orientuje się ktoś na co mogę liczyć bedąc 20 letnim studentem? Znam świetnie angielski, dobrze hiszpański + w topniu odstawowym portugalski.
No i jak tam wygląda kwestia zarobków i cen na miejscu?

#14 PostWysłany: 06 Maj 2013 09:27 

Zbanowany
Anonymous napisał(a):
W Grecji w sezonie i dla znających dobrze angielski jest mnóstwo pracy,zwłaszcza na wyspach. Młodym Grekom nie chce się pracować i z tąd 60% bezrobocie dla nich. Zarobki bez urazy, do niczego. Za 30euro tyrać w barze 12 godz dziennie chyba nie napawa optymizmem.

W 2008 roku, za pracę jako kelner w dobrej knajpie przy plaży na Rodos (Faliraki) płacili w okolicach 25 euro za 8h + mniej więcej drugie tyle napiwków. Dodatkowo darmowe picie/jedzenie.

Ale to raczej praca dla chcących się pobawić np miesiąc czy półtora za darmo na miejscu a nie przywozić pieniądze do Polski.

Z takim założeniem ma/miało to sens :)

Natomiast praca naganiacza jest mało opłacalna (podstawa to też 25 euro, ale napiwków brak) za to dużo darmowego alkoholu.

#15 PostWysłany: 08 Maj 2013 14:16 
Awatar użytkownika

Loty: 139
Kilometry: 164 580
niebieski
Co do Hiszpanii - mój szwagier, Hiszpan, uciekł stamtąd do Polski; mimo, że tu zarabia trochę mniej niż tam, to stopę życiową ma dużo wyższą z uwagi na niższe ceny. Oczywiście nie jest to regułą, ale różowo tam nie jest.
Ostatnio mówił mi że bezrobocie tam sięgnęło 27%.
Mam znajomych którzy siedzą na Korsyce i pracują w hotelu, i co najważniejsze na zarobki nie narzekają. Nie jest to popularny kierunek wśród Polaków, więc wynagrodzenie za pracę trzyma się na dobrym poziomie. Może próbuj w tym kierunku.

#16 PostWysłany: 11 Maj 2013 14:35 

rw dodasz coś więcej od siebie? ;)
 Profil Relacje PM off  

#17 PostWysłany: 20 Maj 2013 13:41 

spróbuj z jakąś agencją pracy może? ja wiele razy jeździłam z eurokontaktem z wrocławia - nie jedziesz w ciemno, pracę masz załatwioną, mieszkanie i dojazd do pracy też. dużo łatwiej jest w ten sposób i dużo mniej stresu.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 17 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 19 gości