Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 05 Maj 2013 11:58 

niebieski
Bluecach (przynajmniej w Aliorze - ale pewnie dotyczy to wszystkich banków) działa od poniedziałku (od 8 rano), do piątku. Dlatego pewnie nie możesz skorzystać z szybkiego przelewu.

Wiem, że jest coś takiego jak Express Elixir, ale nie wiem jak to działa, bo nigdy nie korzystałem.
 Profil Relacje PM off  

Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎 Urlop na Cyprze za 639 PLN 😍 Loty i noclegi w centrum Ajia Napa 😎
Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN Egipska przygoda 🌴 5* hotel z aquaparkiem w Hurghadzie 🏊 All inclusive za 1965 PLN
#2 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:17 
Awatar użytkownika

niebieski
miszti napisał(a):
Bluecach (przynajmniej w Aliorze - ale pewnie dotyczy to wszystkich banków) działa od poniedziałku (od 8 rano), do piątku. Dlatego pewnie nie możesz skorzystać z szybkiego przelewu.

Wiem, że jest coś takiego jak Express Elixir, ale nie wiem jak to działa, bo nigdy nie korzystałem.

e no bez przesady z tym pn-pt :)
Tutaj lista obsługiwanych banków: https://bluecash.pl/info/obslugiwane_banki

PKOBP w każdym razie powinien działać. Jeśli dostajesz odmowe to prawdopodobnie BC nie ma tyle kasy na koncie/mają problem techniczny itp.
 Profil Relacje PM off  

#3 PostWysłany: 05 Maj 2013 12:43 

niebieski
Ja już robiłem poprzez Allegro szybkie przelewy dla osób prywatnych.Pod warunkiem że odbiorca ma konto i się tak zgadza.Potem występowałem o zwrot prowizji(w zależności od kwoty transakcji/"przelewu")
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 05 Maj 2013 13:10 

niebieski
Blackall napisał(a):
e no bez przesady z tym pn-pt

Masz rację. Po prostu kiedyś nie mogłem wykonać przelewu natychmiastowego do jednego z banków w weekend i uznałem, że w weekend ta usługa jest niedostępna ;) A okazuje się, że przelewy do niektórych banków nie są obsługiwane w weekend, a do niektórych są.

Przepraszam za wprowadzenie w błąd ;)
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 05 Maj 2013 13:12 
Awatar użytkownika

niebieski
marian30 napisał(a):
mam odmowe na BC jak robię przelew do PKOBP
i mam odmowe jak robię bezpośrednio z poziomu konta w mbank

kurcze no muślałem, że w tych czasach to już nie ma problemu żeby przelać od razu coś komuś

jak to przelać?

no to tak jak mowie - mogą nie mieć kasy po swojej stronie i API zwraca błąd. Nie przeskoczysz.
Roben napisał(a):
Ja już robiłem poprzez Allegro szybkie przelewy dla osób prywatnych.Pod warunkiem że odbiorca ma konto i się tak zgadza.Potem występowałem o zwrot prowizji(w zależności od kwoty transakcji/"przelewu")

ja czasami tak wykorzystywałem http://walutomat.pl. Z tego co widze powinno sie dac za jego pomocą przelać mbank -> pkobp https://www.walutomat.pl/help.php?help=69#10271
Jakby ktos nie ogarniał - wpłacamy sobie złotówki do walutomata, a następnie wypłacamy na konto w PKOBP.
 Profil Relacje PM off  

#6 PostWysłany: 05 Maj 2013 13:22 
Awatar użytkownika

niebieski
marian30 napisał(a):
dziękuje

jednak walutomat to chyba też nie dziś - w niedzielę

ale czemu nie? Zgodnie z info na stronie powinien zadziałać. Ja pare razy tak robilem jak mi nie chcialy natychmiastowe w syncu działac (ta sama sytuacja - BC odrzucał przelew).
Jeśli PKOBP realizuje przelewy wewnętrzne w niedziele to za 1-2h powinieneś mieć pieniądze. A zgodnie z info na stronie walutomatu tak jest.
Cytuj:
Czas
Księgowanie wypłaty nastąpi w ciągu 3 godzin, od momentu złożenia dyspozycji przez Użytkownika.
Przelew między rachunkami bank zrealizuje natychmiastowo.
Koszt
Przelew wewnątrz banku jest darmowy.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 05 Maj 2013 13:30 

platynowy
Znajdź kogoś kto ma konta w obu tych bankach, Ty mu przelej na mBank a on w Twoim imieniu pośle komuś wewnętrzny w PKO BP :)

#8 PostWysłany: 05 Maj 2013 13:56 
Awatar użytkownika

niebieski
marian30 napisał(a):
za bardzo nie widzę skąd cytujesz?

próbuje wpłacić własnie do W i jest napisane

Przewidywany czas zaksięgowania Twojej wpłaty to 10:30 następnego dnia roboczego.

Skąd pewność jak zaraz wpłacę, to za parę godzin będe miał?

ok fakt, moja wina. Nie przejdzie mBank -> BRE:
Walutomat ma konto w BRE, mBank do BRE w niedziele niestety nie idzie.

Z PKOBP natomiast problemu by nie było.. Najszybciej więc zadziała to co mówi mucha..
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 06 Maj 2013 11:54 

marian30 napisał(a):
muszę szybko przelać z mbank do pkobp
dlaczego bluecash nie działa?
jaki inny sposób?

a pisałeś na: pomoc@bluecash.pl? generalnie to nie ma opcji, by przelew bluecashem do PKO nie przeszedł w weekend - sprawdziłem, księgują przelewy do 22.30 niezaleznie od dnia tygodnia
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 07 Maj 2013 17:16 

Blackall napisał(a):
marian30 napisał(a):
dziękuje

ale czemu nie? Zgodnie z info na stronie powinien zadziałać. Ja pare razy tak robilem jak mi nie chcialy natychmiastowe w syncu działac (ta sama sytuacja - BC odrzucał przelew).
[/quote]

hmmm dziwne, mi w syncu natychmiastowe przechodzą... może ten drugi bank nie przyjmuje takich przelewow.
 Profil Relacje PM off  

#11 PostWysłany: 07 Maj 2013 17:29 
Awatar użytkownika

niebieski
janek1980 napisał(a):
Blackall napisał(a):
marian30 napisał(a):
dziękuje

hmmm dziwne, mi w syncu natychmiastowe przechodzą... może ten drugi bank nie przyjmuje takich przelewow.

to spróbuj przelać 2 razy pod rząd 5 tys z synca do mBanku :) Musi być faktycznie dobry biomet, aby BC na to pozwolił, zazwyczaj jest info o niepowodzeniu :)
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 08 Maj 2013 16:17 

Loty: 238
Kilometry: 354 517
niebieski
marian30 napisał(a):
doszukałem się gdzieś też informacji, że Inteligo i pkobo nie współpracują z BC zawsze

To akurat może się zgadzać, bo co jakiś czas puszczam kasę z Synca do Inteligo i nie zawsze chce iść jako natychmiastowy (czyli przez BC).
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 12 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 11 gości