Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna
Autor Wiadomość
 Temat postu: Re: [Maroko]
#81 PostWysłany: 23 Kwi 2013 12:56 

Loty: 178
Kilometry: 400 854
niebieski
Cytuj:
nie wiem na ile wpisy z 2010 roku są jeszcze aktualne.

Jak najbardziej aktualne.
http://mrowisko.wordpress.com/2013/03/0 ... roko-2013/

Poprosze namiar na ten nocleg w Fezie, w szczegolnosci wraz z kosztem. Moja dziura (du Parc) robi sie coraz bardziej dziurowata.
 Profil Relacje PM off  

Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN Słoneczny Cypr w dobrej cenie 🏝️🌞 Loty i 7 noclegów w Ajia Napie za 809 PLN
All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎 All inclusive na Riwierze Tureckiej ☀️🌴 Tydzień w ⭐⭐⭐⭐ hotelu za 1709 PLN 😎
#82 PostWysłany: 25 Kwi 2013 14:21 

Podane ceny są za os. czy za pokój? Bo w necie, np. Pension Souika jest 80 dh za os. :/

#83 PostWysłany: 25 Kwi 2013 16:31 

srebrny
hej sluchajcie, czy ktos z was poleci jakis spoko hostel w casablance ? potrzebuje na jedna noc, o dziwo na hostel.com jakas bieda z nedza :)
 Profil Relacje PM off  

#84 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:09 

Witam. Wybieram się do Agadiru w te wakacje, konkretnie 4.07.13 wraz z dziewczyną. Planowany przylot mamy dopiero na 21:05, czy o tej godzinie będzie jakaś możliwośc transportu do centrum Agadiru? Kolejne moje pytanie brzmi czy na dwie osoby na tydzień jesteśmy w stanie tam wyżyć za 2000 PLN, chodzi nam konkretnie o wypoczynek, jedzenie zupek chińskich wchodzi w grę i nocleg w przystępnym hotelu. Może ktoś jest w stanie podać kilka cennych porad, ciekawych(tanich) hoteli, restauracji, marketów, wskazówek. Ewentualnie polecenie jakiegoś innego miasta w okolicy lotniska Agadir, ale które ma kontakt z oceanem. Jeśli jest możliwe proszę o pisanie na priv, ewentualnie na forum. Pozdrawiam i z góry dziękuje, będzie to mój pierwszy wylot na własną rękę, decyduje się na takie coś, ponieważ zeszłoroczne planowane wczasy z biurem podróży AQUMARIS nie doszły do skutku z powodu ich upadłość. POZDRAWIAM
 Profil Relacje PM off  

#85 PostWysłany: 26 Cze 2013 11:29 
Awatar użytkownika

Loty: 32
Kilometry: 46 097
niebieski
beniupce napisał(a):
Witam. Wybieram się do Agadiru w te wakacje, konkretnie 4.07.13 wraz z dziewczyną. Planowany przylot mamy dopiero na 21:05, czy o tej godzinie będzie jakaś możliwośc transportu do centrum Agadiru? Kolejne moje pytanie brzmi czy na dwie osoby na tydzień jesteśmy w stanie tam wyżyć za 2000 PLN, chodzi nam konkretnie o wypoczynek, jedzenie zupek chińskich wchodzi w grę i nocleg w przystępnym hotelu. Może ktoś jest w stanie podać kilka cennych porad, ciekawych(tanich) hoteli, restauracji, marketów, wskazówek. Ewentualnie polecenie jakiegoś innego miasta w okolicy lotniska Agadir, ale które ma kontakt z oceanem. Jeśli jest możliwe proszę o pisanie na priv, ewentualnie na forum. Pozdrawiam i z góry dziękuje, będzie to mój pierwszy wylot na własną rękę, decyduje się na takie coś, ponieważ zeszłoroczne planowane wczasy z biurem podróży AQUMARIS nie doszły do skutku z powodu ich upadłość. POZDRAWIAM

Tutaj np. macie hotel za 184,56 € ze śniadaniami http://www.hotels4u.com/HotelInfo.aspx? ... SearchRef=

Moje podróże: https://podroze-podroze-podroze.blogspot.com
 Profil Relacje PM off  

#86 PostWysłany: 01 Wrz 2013 13:02 

Witam

Potrzebuję pomocy szukam noclegu w Marrakeszu ,od 09.09 - do 16.09 może jest ktoś wstanie coś zaproponować ,nie drogiego ,a w miarę ładnego. Pytanie ,czy opłaca się zamawiać nocleg już w Polsce ,czy lepiej na miejscu po przylocie ?

kwota na dwie osoby : za 7 nocy ,nie więcej niż 1.000 zł

Proszę o pomoc w znalezieniu czegoś .
 Profil Relacje PM off  

#87 PostWysłany: 01 Wrz 2013 13:27 

Hostel Afriqa położony w Medinie.
Jest to tani turystyczny hotel, w którym nocują zwykle młodzi turyści z całego świata. Pokoje w miarę czyste, wewnątrz ściany wykafelkowane w marokańskim stylu. Na dole patio z drzewkami pomarańczowymi . Wspólne ubikacje i prysznice znajdują się na dole w patio. 2 ubikacje są również na piętrach. Na samej górze jest wejście na taras. Ceny 60-80 dirhamów za osobę.

#88 PostWysłany: 01 Wrz 2013 13:35 

Myślałem ,bardziej o Pokojach które mają łazienkę i toalet ,może być trochę droższe ,nie musi być najtańsze - tak żeby był komfort w miarę możliwy :-)
 Profil Relacje PM off  

#89 PostWysłany: 05 Wrz 2013 09:38 
Awatar użytkownika

srebrny
jacek69 napisał(a):
Ma ktoś na zbyciu przewodnik w pdf-ie, najlepiej LP, rocznik obojętny, gdyż potrzebuję do celów wytyczenia trasy, a nie zakwaterowania i cen przejazdów.
Sprawa pilna, wyjazd jutro, dzięki za ew. odzew.

masz ten przewodnik ?
jeśli nie, to mogę Ci puścić 9 edycję z 2009 roku
 Profil Relacje PM off  

#90 PostWysłany: 06 Wrz 2013 19:51 
Awatar użytkownika

srebrny
poszło, na zdrowie
 Profil Relacje PM off  

#91 PostWysłany: 01 Paź 2013 20:24 

złoty
wracając do tematu noclegów, w końcu taki jest główny wątek :)

Imlil - Auberge Lepiney - od niedawna jest również na booking.com - pokój z łazienką i wyjściem na olbrzymi taras ze śniadaniem 140 DH za 2 osoby (bez łazienki taniej) - chociaż cena wyjściowa to 260. Jak na Imlil - bardzo dobre warunki, czysto, ciepła woda, na życzenie (właściciel - Mohammed na pewno będzie usilnie zachęcał) - kolacja - harira, kuskus lub tajin, deser, herbata za 50 DH. Dodatkowo pomoże za pół darmo wypożyczyć muła z przewodnikiem lub taxi.

Sidi Ifni - Hotel Ait Braamane (czy jakoś tak) - położony na plaży naprzeciw schodów prowadzących na 'promenadę' - 150 DH za dwojkę z łazienką i widokiem na ocean. Druga najlepsza opcja noclegowa po Belle Vue (tam dwojki były po 200 DH jednak na początku września wszystkie pokoje z widokiem na ocean były zajęte. W miarę czysto, sprzątanie co drugi dzień, miła obsługa. Świetna lokalizacja, fale rozbijają się kilkanaście metrów od okna. Dodatkowo hotel prowadzi bar w którym można kupić alkohol (i tylko alkohol) - wybór spośrod kilku piw (15 DH) i win marokańskich (60 DH) + wódki znane z kontynentu. Jest to chyba jedyne miejsce w Sidi Ifni gdzie alkohol jest dostępny.

Nie polecam natomiast wybieranego przez większość Suerte Loca - ceny podobne, ale standard dużo gorszy. Restauracja również przereklamowana - zamówiliśmy tam tajin rybny i był beznadziejny. W kilku restauracjach przy 'promenadzie' ceny są niższe a jedzenie dużo lepsze. polecam wizytę na lokalnym targu rybnym -śmiesznie niskie ceny (rzędu kilku złotych na osobę) a można wybrać spośród gotowych zestawów (kalmary, krewetki + kilka ryb i sałatka warzywna), tajinów lub po prostu podejść do stanowisk grillowych i wybrać na co ma się ochotę. Lokalni są strasznie przyjaźnie nastawieni - atmosfera w tym miasteczku przypomina Iran - jedno z tych miejsc które się pamięta przez całe życie.

Marrakesz - Hotel Essaouira w medynie 100 metrów na południe od Djemaa el Fna a następnie kilkanaście metrów w prawo - może być, ale bez rewelacji. lepszy niż wspominany wcześniej A Day i 2 hotele które sa obok - pokój bez łazienki 100 DH za dwójkę. Czysto, ale wielki minus za irytującego portiera (właściciela?) zwracającego uwagę by nie korzystać z prysznica o 6 rano(!) ponieważ inni nie mogą spać...serwują śniadania za bodajże 15 DH od 9:00 rano (nie korzystałem, miałem lot o 8:15). Generalnie na 1-2 noce ok, na dłużej nie polecam.
 Profil Relacje PM off  

#92 PostWysłany: 24 Paź 2013 10:15 

A czy ktoś z Was zna gdziekolwiek w Maroku dom wakacyjny z basenem dla grupy powiedzmy 8 osób?

#93 PostWysłany: 05 Mar 2014 16:42 
Awatar użytkownika

Loty: 79
Kilometry: 145 385
Witam,

w maju wybieram się na tydzień do Maroko i planuję być (jak w każdą podróż) - codziennie w innym mieście by jak najwięcej zobaczyć. No i zastanawiam się, czy szukać noclegów przez internet (40-60 zł hostele ;/...) i planować wszystko z góry, czy lepiej na miejscu?
Przeczytałam w innym temacie (nt. Rabatu), że najlepiej jest szukać właśnie na miejscu, bo Maroko to kraj niskobudżetowego podróżnika i można spokojnie znaleźć do 30-40 zł, a i nawet wynegocjować jeszcze taniej.
Pytam, bo będę w maju - pewnie powoli zacznie się rozkręcać sezon turystyczny. Ktoś był w tym miesiącu i może pochwalić się doświadczeniem w tej kwestii?
Rozważam jeszcze zabranie namiotu, bo ze spaniem w nim nie ma problemu, tylko nie chce mi się go nosić w taki upał.

6 months hitch-hiking through India-Nepal & Southeast Asia
2 months volunteering on paradise island in Cambodia
6 months hitch-hiking through South America
 Profil Relacje PM off  

#94 PostWysłany: 09 Lip 2014 09:24 

Loty: 97
Kilometry: 201 081
Witam! Chciałabym wybrać się Maroka na jesieni, ale zastanawia mnie jedna kwestia: czy spotkaliście się może z sytuacją, że para nie-małżeńska miała problem z zakwaterowaniem w jednym pokoju podczas podróży do Maroka? Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
 Profil Relacje PM off  

#95 PostWysłany: 09 Lip 2014 12:59 

Zbanowany
Aloni,

W którym miesiącu wybierasz się ? Kiedy dokładnie ? Na ile ?

Mam pytanie do starych wyjadaczy. Rezerwując nocleg w danym mieście, lepiej na miejscu załatwić czy przez Internet ? Chodzi mi o najniższe koszty. A można mieć miejsce w pokoju za 20 zł ? Ktoś miał takie doświadczenie ?
 Profil Relacje PM off  

#96 PostWysłany: 19 Sie 2014 20:32 
Awatar użytkownika

Loty: 186
Kilometry: 421 092
niebieski
Zdarzało nam się spać za 90-100 dh za pokój dwuosobowy (czyli po ok 20 zł za osobę, czasem z łazienką, czasem bez, czerwiec 2014) - w Marrakeszu, tam chyba największa konkurencja. Tak poza tym to raczej nie przekraczaliśmy 150 dh za pokój 2-osobowy, więc nie ma też tragedii. Wszystkie noclegi organizowane na miejscu, bez żadnych rezerwacji. Najdłużej szukaliśmy w Fezie, ale też mieliśmy pokój za 150 dh z łazienką (chociaż 3 noce i wynajem dwóch pokoi był kartą przetargową...)

Aloni - byliśmy parą niemałżeńską i absolutnie nikogo to nie obchodziło i nigdzie nie robili problemów ;)
aloni uważa post za pomocny.

#97 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:36 

dziękuję za odpowiedź, migot :) nie spodziewam się takich kłopotów, ale zawsze lepiej spytać.

waniliacynamon, lecimy za 2 tygodnie, łącznie 9 dni. przylot i wylot do/z Marrakeszu
 Profil Relacje PM off  

#98 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:44 
Awatar użytkownika

niebieski
Jeśli ktoś wybiera się do wąwozu Todra i szuka noclegu na miejscu to polecam hotel/kemping Le Soleil, wymieniony też przez przewodnik Bezdroża. Ok 9 km od Tinerhiru, na początku kanionu. Spokojne i urokliwe miejsce, basen, koty. Są pokoje (nie znam ceny), jest też namiot (iglo 2os) z bardzo wygodnymi materacami oraz pościelą; WC, prysznic. po negocjacjach 90MAD/2os/noc.

Załączniki:
2014-06-06 16.55.46.jpg
2014-06-06 16.55.46.jpg [ 74.63 KiB | Obejrzany 849 razy ]
 Profil Relacje PM off  

#99 PostWysłany: 19 Sie 2014 21:54 
Awatar użytkownika

Loty: 186
Kilometry: 421 092
niebieski
aloni napisał(a):
dziękuję za odpowiedź, migot :) nie spodziewam się takich kłopotów, ale zawsze lepiej spytać.

waniliacynamon, lecimy za 2 tygodnie, łącznie 9 dni. przylot i wylot do/z Marrakeszu

Proszę bardzo ;) Jakby było potrzeba więcej info -tutaj swieżutkie z czerwca tego roku: http://migot.geoblog.pl/podroz/22410/sp ... fryki-2014 ; każdy wpis podzielony na sekcje, m.in. "materiały i metody" (takie nawiązanie do sprawozdań, jakie pisałam na studiach ;) ) - zawiera praktyczne info z cenami i adresami :)
Pozdrawiam!

#100 PostWysłany: 22 Sie 2014 12:07 

bardzo przyjemnie się czyta, świetne zdjęcia :) tak się zaczytałam i zapatrzyłam, że pozmienialiśmy trochę plany naszego wyjazdu. raz jeszcze dzięki Migot :)
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 126 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 0 gości