Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 22 Kwi 2013 08:45 
Awatar użytkownika

Hej,
nie wiem, czy mogę, czy powinnam tutaj na forum. Mam nadzieje, że nie złamałam regulaminu tym postem. Mam problem, obiecałam córce (10lat), że dostanie playstation na dzień dziecka. Mam jednak problem, nie mam zielonego pojęcia jak i co kupić. Byłam w Media, Saturnie i za każdym razem sprzedawcy polecają mi coś innego. Zbliża się nieubłaganie czerwiec a ja nie wiem co i jak.
Córka chciałaby mieć przede wszystkim takie gry/zabawy interaktywne, gdzie będzie mogła grać/tańczyć przed tv. Wiem, ze jest też coś takiego, że można mieć internet w tv, chyba, że się myle. Są tu na forum na pewno amatorzy tych sprzętów, proszę o pomoc. Na co mam zwrócić uwagę, jaki model, co kolwiek. Będę wdzięczna za każdą wskazówkę. Ja niestety zatrzymałam się na komórce i laptopie :)

pozdrawiam Ania

Majówka w Azji 😎 Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2635 PLN 🔥 Majówka w Azji 😎 Hongkong i Hajnan w jednej podróży z Warszawy za 2635 PLN 🔥
Złap oddech na Zanzibarze 👙🏖️🥰 Tygodniowy urlop za 2935 PLN Złap oddech na Zanzibarze 👙🏖️🥰 Tygodniowy urlop za 2935 PLN
#2 PostWysłany: 22 Kwi 2013 09:29 
Awatar użytkownika

Loty: 219
Kilometry: 464 968
niebieski
Myślę, ze chcesz kupić córce konsolę PS3 z kontrolerami Move. Powinnas rozejrzeć się za takim zestwaem jak ten na allegro: http://allegro.pl/sony-playstation-3-12 ... 90054.html

#3 PostWysłany: 22 Kwi 2013 09:35 

niebieski
Modeli wiele do wyboru nie masz gdyż jest PS3 i już;) Różnica jest w wielkości dysku, dołączonym osprzęcie i grach. Większy dysk przydatna rzecz aczkolwiek czy dla 10-latki to będzie istotne? Są wersje np z 12GB dyskiem i są z 500GB dyskiem. Na tym drugim zainstalujesz bardzo dużo gier i będziesz je mogła uruchamiać bez płyty. Gdy kupisz z 12GB będzie trzeba za każdym razem wkładać do napędu płytę. Różnica ceny niestety wysoka.
W zestawie potrzebujesz oczywiście dwa zwykłe pady i najlepiej dwa Move (własnie do interaktywnej zabawy).
Gry najlepiej, żeby wybrała sobie córka.
No i tyle na temat PS3.
Teraz będę gorszy niż sprzedawcy.
Zostaw temat PS3 i jeżeli zależy Ci tylko na zabawie dla córki bierz Xboxa 360.
Z dyskami jest jak z PS3.
Szukaj Xboxa z kontrolerem Kinect. Zastępuje to wcześniej wspomniane pady move w PS3. Tutaj nie trzeba mieć nic w rękach. Kinecta stawiasz na tv np i bawicie się do woli;)
Co do internetu na tv. Spróbujesz i stwierdzisz, że nie ma to jak komputer;) Chyba, że masz na myśli granie w sieci. Obie konsole to umożliwiają jednak do Xboxa trzeba wykupić dostęp.
Co lepsze PS3 czy Xbox 360? Zdania są mocno podzielone i zwolennicy zarówno tej pierwszej jak i drugiej ze sobą walczą od lat:D Niedługo temat będzie przedawniony gdyż jeszcze w tym roku powinny pojawić się odpowiednio PS4 i Xbox 720:) Walka rozpocznie się na nowo:D
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 22 Kwi 2013 09:41 

Ze względu na kinect wziąłbym właśnie XBOX 360 zamiast PS3.
 Profil Relacje PM off  

#5 PostWysłany: 22 Kwi 2013 09:46 
Awatar użytkownika

fajnie... dzięki, że na Was zawsze można liczyć. Troszkę się bałam, że dostanę baty za temat, nie na temat :)
Tak jak napisałam, obiecałam playstation (choć tak naprawdę sama do końca nie wiem co to jest) :),

Chyba właśnie chodzi mi w takim razie o X-boxa, bo córci właśnie o to chodziło, żeby tańczyć czy ćwiczyć przed tv :) z tymi pamięciami, to jest jak piszecie, ona nie potrzebuje wiele, a gry można zmieniać. Nie można się dać ogłupić, tym bardziej, że jak znam swoje dziecko, to dzisiaj jest czymś zachwycona, bo "wszystkie dzieci maja", a jak będzie sprzęt w domu to i tak atrakcyjniejsze będą rolki czy rower.

edit 1.
wychodzi zatem, że najlepszy będzie
X-box 360 + kontroler Kinect
czy jeszcze coś trzeba dokupić ?

#6 PostWysłany: 22 Kwi 2013 10:27 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
Szukaj zestawu Xbox'a z Kinectem oraz grami, teraz najczęściej są 2 gry w zestawach, czasem można trafić 3.
Na sam początek 1 pad, który jest w zestawie wystarczy jeśli będziecie grać głównie w gry ruchowe, jedynie musisz dokupić kabel HDMI do podłączenia konsoli do TV.
 Profil Relacje PM off  

#7 PostWysłany: 22 Kwi 2013 10:31 
Awatar użytkownika

A tak się zastanawiam, bo w sumie i tak pewnie wezmę to wszystko na raty, czy kupić ten model 360, czy czekać na ten nowy ? będzie się dużo różnić ceną i możliwościami ?

#8 PostWysłany: 22 Kwi 2013 10:38 

Loty: 40
Kilometry: 66 987
niebieski
W nowym Xboxie będzie potrzebne stałe łącze internetowe podłączone do konsoli do grania, co jak dla mnie może być minusem.
Ja osobiście bym nie czekał na nową wersję, pewnie na wejściu będzie kosztować ok 2-2,5 tys zł. A gry będą jeszcze przez długi czas wychodzić.
 Profil Relacje PM off  

#9 PostWysłany: 22 Kwi 2013 11:15 
Awatar użytkownika

Loty: 249
Kilometry: 415 497
srebrny
Dla dziesięciolatki to bym raczej kupował x360. Jak podrośnie i dalej będzie zainteresowana to można będzie zmienić na nowszy model - w sumie wyjdzie pewnie taniej niż kupować nową konsolę zaraz po premierze.
 Profil Relacje PM off  

#10 PostWysłany: 22 Kwi 2013 11:24 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
W mediamarkt. saturn itp. będziesz miała wyższe ceny chyba ze jakieś mega promocje. Poszukaj po dobrych sklepach internetowych.

#11 PostWysłany: 22 Kwi 2013 12:15 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

Loty: 228
Kilometry: 534 135
ania-p

Osobiście jestem posiadaczem PS3 oraz Move powiem tak. Ten sprzęt niby jest dla dzieci ale ja osobiście go nie polecam ze względu na move.
Dla dziecka w wieku jaki opisałaś polecam Xboxa 360 + Kinect i na początek ze 2-3 gry.

https://www.instagram.com/jiku_ty_dziku/
 Profil Relacje PM off  

#12 PostWysłany: 22 Kwi 2013 12:46 

niebieski
ania-p napisał(a):
A tak się zastanawiam, bo w sumie i tak pewnie wezmę to wszystko na raty, czy kupić ten model 360, czy czekać na ten nowy ? będzie się dużo różnić ceną i możliwościami ?

Hm a to trochę trudne pytanie z tego względu że Xbox 720 to tak naprawdę wielka zagadka;) Aczkolwiek myślę, że dla córki zdecydowanie wystarczy Xbox, którego znajdziesz dziś na półce. Poza tym nowego do 1 czerwca raczej nie zobaczymy. Będzie to raczej już wymagająca maszyna z wieloma niepotrzebnymi dla 10-latki bajerami za które będzie trzeba słono zapłacić. Do tego drogie będą gry. Kinect dzisiaj działa rewelacyjnie, powiedziałbym nawet,że PS3 z move nie ma się co równać(ciekawe ilu osobom się naraże;) ). Na allegro znajdziesz dużo gier, a te które Cię będą interesować nie są drogie. Spokojnie możesz kupować gry używane.
Co do konsoli możesz wybrać samą konsolę z kinectem a gry jak już pisałem dokupić. Są też zestawy z grami ale musisz sprawdzać czy są one dla Ciebie interesujące. Ktoś pisał o jednym padzie. Nie wiem w jakim jesteś wieku (nie pytam- nie wypada;) ) ale myślę, że sama czasem siądziesz przed konsola albo mąż z kolegami:D Wtedy drugi pad się przyda. Konsolę najtaniej kupisz na allegro, ale często pojawiają się różne promocje w marketach i dużych sklepach elektronicznych. Czasu jeszcze jest sporo więc możesz po prostu obserwować gazetki.
 Profil Relacje PM off  

#13 PostWysłany: 22 Kwi 2013 12:52 
Awatar użytkownika

Loty: 67
Kilometry: 146 355
srebrny
Wierz mi, jeśli sprzęt ma być dla 10-latki, nie chcesz czekać na nową generację konsol. Jeśli sprzętem będzie się bawić dziewczynka w tym wieku, która po prostu chce potańczyć i poruszać się trochę grając jednocześnie, wystarczy Ci obecna generacja konsol - nawet jeśli nowa generacja wyjdzie jeszcze w tym roku, to obecna generacja żyć będzie jeszcze spokojnie ze 3 lata, zanim developerzy przerzucą się z produkcją gier na nowy sprzęt i przestanie się opłacać robić gry na konsole dostępne dzisiaj - tym nie musisz się więc przejmować.
Największa różnica między boxem a ps3 dla dzieciaka w tym wieku polegać będzie przede wszystkim na tytułach gier dostępnych dla danej konsoli. Gry produkowane są albo na obie konsole i na obu są dostępne, albo są wydawane 'ekskluzywnie' tylko na jedną, konkretną. Takie gry nazywamy 'ecsclusive'ami' i z tym pojęciem możesz się spotkać podczas wypytywania sprzedawców ;)
Ja osobiście też doradzałabym Ci Xboxa z Kinectem i przejrzenie dostępnych gier dla dzieciaków, na przykład:
- Kinectimals - http://marketplace.xbox.com/pl-PL/Produ ... 024d5308b3
- Just Dance 3 - http://marketplace.xbox.com/pl-PL/Produ ... 0255530888

jeśli córa jest fanką Harrego Pottera, Gwiezdnych Wojen, czy czego tam jeszcze, to też masa gier się znajdzie.
Natomiast Tobie, jako rodzicowi, polecam lekturę http://pl.wikipedia.org/wiki/Pan_Europe ... nformation I zapoznanie się z systemem oznaczeń na grach, będących pomocą dla rodziców przy kupnie gier odpowiednich do wieku ich pociech. Oznaczenia takie zawsze znajdują się na opakowaniu każdej gry, dzięki czemu łatwo można sprawdzić co i jak.
 Profil Relacje PM off  

#14 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:14 
Awatar użytkownika

WIEEEEEELKIE dzięki, nie przypuszczałam, że tak szybko podejmę decyzję !!!
Fajnie, że jesteście. Kupię zatem Xboxa, tego co obecnie jest na rynku, macie racje, dla młodej nie ma różnicy, a dla mojego porfela i pewnie ogromna. I tak żałuję, że dałam się namówić na to ustrojstwo, ale tak czasami bywa, czego sie nei robi dla tych naszych pociech. Poszukam po sklepach www, choć troszke się boję, nie wiem czy ze wzgledu na gwaracje nie lepiej wybrać sklep stacjonarny. ZObaczę jaka będzie różnica w cenie, bo ja to troszkę panikara jestem ...

jeszcze raz wieeeelkie dziękuje
pozdrawiam

#15 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:30 

niebieski
ania-p napisał(a):
Fajnie, że jesteście. Kupię zatem Xboxa, tego co obecnie jest na rynku, macie racje, dla młodej nie ma różnicy, a dla mojego porfela i pewnie ogromna. I tak żałuję, że dałam się namówić na to ustrojstwo, ale tak czasami bywa, czego sie nei robi dla tych naszych pociech. Poszukam po sklepach www, choć troszke się boję, nie wiem czy ze wzgledu na gwaracje nie lepiej wybrać sklep stacjonarny. ZObaczę jaka będzie różnica w cenie, bo ja to troszkę panikara jestem ...

pozdrawiam

Kupując przez internet masz 10 dni na oddanie towaru. W razie problemów, tzn gdy będziesz musiała skorzystać z gwarancji pakujesz konsolę i odsyłasz albo do sklepu albo bezpośrednio do Microsoftu. Jedynym problemem mogą być koszty wysyłki. Ale oddając w sklepie będziesz musiała do niego dojechać- też jakiś koszt.
 Profil Relacje PM off  

#16 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:31 
Awatar użytkownika

Loty: 61
Kilometry: 88 065
niebieski
Poczytaj opinie o sklepie, rzetelne sklepy internetowe sprzedają towary z gwarancją takie jak w jakimś sklepie stacjonarnym. Poza tym jak przy każdym zakupie przez internet masz 10 dni na zwrot towaru bez żadnej przyczyny. Coś tam pisałaś o ratach to że mediamarkt czy saturn reklamuje raty 0% to ściema i prowizja jest ukryta gdzie indziej. Jak dobrze sprawdzisz sklep to nie powinno być problemu z zakupem. ;)

#17 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:37 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

ania-p napisał(a):

pozdrawiam

Kupuj w Saturnie lub MM w ostateczności RTV AGD ;) najlepiej rozejrzeć się po sklepach i zobaczyć czy przypadkiem nie dodają jakiejś gry w gratisie :)

Profil Relacje PM off  

#18 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:38 
Redaktor F4F
Awatar użytkownika

ania-p napisał(a):

pozdrawiam

Kupuj w Saturnie lub MM w ostateczności RTV AGD ;) najlepiej rozejrzeć się po sklepach i zobaczyć czy przypadkiem nie dodają jakiejś gry w gratisie :)

Profil Relacje PM off  

#19 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:46 

niebieski
MacGyver napisał(a):
Poczytaj opinie o sklepie, rzetelne sklepy internetowe sprzedają towary z gwarancją takie jak w jakimś sklepie stacjonarnym. Poza tym jak przy każdym zakupie przez internet masz 10 dni na zwrot towaru bez żadnej przyczyny. Coś tam pisałaś o ratach to że mediamarkt czy saturn reklamuje raty 0% to ściema i prowizja jest ukryta gdzie indziej. Jak dobrze sprawdzisz sklep to nie powinno być problemu z zakupem. ;)

Raty 0% to nie ściema. Kolega podejrzewam twierdzi tak bo inni tak mówią i tak słyszał.
Jeżeli nie dasz sobie wcisnąć dodatkowego ubezpieczenia i przejdziesz weryfikację w banku będziesz miała 0%.
Kwestia ceny za konsolę. Ale w dużych sklepach ceny nie są wcale wysokie.
 Profil Relacje PM off  

#20 PostWysłany: 22 Kwi 2013 13:54 
Awatar użytkownika

Ja wiem, że raty 0% to wielka ściema, ale łatwiej mi zapłacić 100/150zł co miesiąc niż odłożyć lub wyłożyć od razu 1500zł, co w moim przypadku jest nierealne. W sumie większość rzeczy w domu kupiłam na raty, po kolei. Inaczej nie mogłabym sobie na to pozwolić. A tak nie odczuje zakupu tak mocno. Mogę jeszcze zapłacić kredytówką, co też jest rozwiązaniem, choć dla mnie ostatecznym. Dziekuje Wam za wszystkei rady.

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 33 posty(ów) ]  Idź do strony 1, 2  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Ahrefs [Bot] oraz 10 gości