Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
#1 PostWysłany: 21 Kwi 2013 00:37 

Witam,
Odwiedzam to forum już jakiś czas oraz oglądając telewizję niekiedy słyszę, że ktoś poleciał za np. 2 czy 5 zł., więc zacząłem interesować się badziej tematem. Mam kilka pytań odnośnie tego co napisałem, a więc:

1) Czy np. ktoś mówiąc, że poleciał do Oslo za 4zł. faktycznie zapłacił taką cenę, czy podał tylko cenę biletu niewiliczając ubezpieczenia, kosztów przelewu itd.?

2) Czy trzeba wykupić ubezpieczenie, czy wystarczy nam tylko Karta EKUZ ?

3) Znalazłem na allegro użytkowników którzy oferują za przelaniem na ich konto wyliczoną cenę za bilet i w ten sposób użytkownik robi odprawę i przygotowuję gotowe Karty Pokładowe w pliku PDF i podsyła na email w celu wydrukowania. Co o tym sądzicie, czy nie muszę lecieć przypadkiem razem z tą osobą tak jak gdzieś czytałem ?.
 Profil Relacje PM off  

Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏 Kraj Basków okołoweekendowo za 919 PLN 😍☀️ Bezpośrednio z Warszawy + ⭐⭐⭐ hotel IHG 👏
🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗ 🔥 Wyspy Kanaryjskie TOP 🔥Teneryfa, Gran Canaria i Lanzarote w jednej podróży za 569 PLN❗
#2 PostWysłany: 21 Kwi 2013 01:14 

Loty: 189
Kilometry: 213 328
niebieski
1. faktycznie zapłacił taką cenę
2. robisz to dla siebie, możesz wykupić, możesz wziąć EKUZ, możesz nie brać nic.
3. Jeśli nie jesteś w stanie sam ogarnąć kilku poradników i tekstów o rezerwowaniu i odprawie znajdujacych sie na tej stronie to skorzystaj z pomocy innych, choćby na allegro. Nie musisz z nim lecieć.

#3 PostWysłany: 21 Kwi 2013 01:17 
Redaktor F4F

Loty: 39
Kilometry: 33 222
Dało się lecieć za 4zł, dało się nawet za 1. Niestety po ostatniej zmianie polityki Wizzair i Ryanaira trochę wcześniej, taka cena jest już nieosiągalna. Ale na wybranych kierunkach (oczywiście nie południowe kraje) da się polecieć za 19zł.

W UE nie musisz kupować żadnego ubezpieczenia. I da się osiągnąć niską cenę biletu, jeśli przeklikasz przy rezerwacji, że nie chcesz priority, dodatkowego ubezpieczenia (które działa zupełnie inaczej niż EKUZ), brak bagażu rejestrowanego, itd. Czyli reasumując, czasy latania za 1zł się skończyły, zresztą bardzo często bilet jest najtańszym elementem wycieczki (patrz: tanie bilety do Oslo i Sztokholmu)

Co do allegro nie wypowiem się, bo nie znam tematu. Jednak jeśli bilet kupuje osoba będąca członkiem Wizz Discount Club musi ona także być na rezerwacji. Nie musi lecieć, ale jej także trzeba kupić bilet (czyli kiedyś kalkulowało się to w przypadku większej ilości osób na rezerwacji, jak wygląda sprawa po ostatnich podwyżkach - nie wiem, bo Wizzem raczej nie latam).

Ale i tak podróżować warto :)
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 21 Kwi 2013 01:41 

Dzięki za szybką i jasną odpowiedź, troszkę się rozjaśniło. :)

Pozdrawiam.
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 8 gości