Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Wikipost
Miles&More Jetfriends dla twojego dziecka +500 mil na start

Jakby ktoś musiał załatwiać bilet (nagrodę) w niedzielę przez infolinię to podaję numer +902123548899 (infolinia Turkish, mówią po angielsku)

- "rezerwacja biletu nagrody"
obecnie na apce i stronie internetowej wywala mi błąd.
coś mam zmienić w ustawieniach?
- usuń polskie znaki w ustawieniach profilu

Informacja od @billabong
Odcinki statusowe w M&M są naliczane tylko za loty: LOTem, Lufą, Eurowings, Air Dolomiti, Austrian Air, Brussels Air, Croatia Air, Luxair lub Swiss. Lecąc tymi liniami, wejdziemy do Poloneza/Mazurka na FTL w WAW.
Do statusu za odcinki nie wlicza się m.in. TAP

Sprawdzanie daty wazności mil - od @skrzat
W przeglądarce trzeba się zalogować na konto M&M
W tej samej zakładce otworzyć stronę: https://api.miles-and-more.com/v1/accou ... Periods=12
gdzie na końcu adresu wpisuje się ilość następnych kwartałów, które chcemy podejrzeć (w powyższym przypadku 12 kwartałów, czyli 3 lata.
Pokaże się plik JSON, w którym jest m.in. ilość posiadanych mil (remainingAmount), ilość mil, które wydaliśmy (cumulativeSpendAmount), ilość mil które wygasły (cumulativeExpiredAmount) oraz podział na kwartały z liczbą mil, które wygasną po zakończeniu każdego kwartału.
Oczywiście przy statusie ilość wygasająca będzie = 0 z informacją dlaczego nie wygasną, np. status: SEN

Nie masz mil? Nie naliczono Ci odcinka? Wyślij zapytanie z kartą pokładową na ffp[at]lot.pl

Infolinie:
PL +48 22 459 62 00
DE +49 69 209 777 777
+49 69 86799555
US +1 800 581 6400

Biletu za mile nie upgrade'ujesz za e-voucher

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 460  Następna
Autor Wiadomość
#281 PostWysłany: 09 Kwi 2013 16:59 

dodam, że do 10. dnia miesiąca za transakcje w poprzednim miesiącu

Słoneczna Hiszpania czeka 🏝️ All inclusive w 4* hotelu w Benidorm za 1839 PLN Słoneczna Hiszpania czeka 🏝️ All inclusive w 4* hotelu w Benidorm za 1839 PLN
Promocja w PKP Intercity 🚈 Bilety do Białegostoku, Ełku i Suwałk od 14 PLN w jedną stronę 👏 Promocja w PKP Intercity 🚈 Bilety do Białegostoku, Ełku i Suwałk od 14 PLN w jedną stronę 👏
#282 PostWysłany: 11 Kwi 2013 13:49 

Loty: 1083
Kilometry: 1 070 970
platynowy
Za transakcje kartą Citi mile są naliczane dopiero po wystawieniu wyciągu przez bank, a więc termin pokazania się mil na koncie może zależeć od indywidualnego okresu rozliczeniowego z bankiem.

#283 PostWysłany: 20 Kwi 2013 21:40 

Jutro mam bilet na lot LOT/Lufthansa z trzema segmentami. Musiałem wrócić wcześniej i niestety połączenia przepadna. Czy miłe za te loty zostaną mi naliczone?
 Profil Relacje PM off  

#284 PostWysłany: 20 Kwi 2013 21:54 
Awatar użytkownika

illumanti napisał(a):
Jutro mam bilet na lot LOT/Lufthansa z trzema segmentami. Musiałem wrócić wcześniej i niestety połączenia przepadna. Czy miłe za te loty zostaną mi naliczone?

nie
 Profil Relacje PM off  

#285 PostWysłany: 24 Kwi 2013 00:51 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
Paw_Lew napisał(a):
illumanti napisał(a):

nie

Za bilet w ogóle niewykorzystany - mile nie przysługują. Jeśli jednak wykorzystasz choćby jeden sektor, to za ten sektor mile dostaniesz.

#286 PostWysłany: 24 Kwi 2013 12:45 

Witam,

Czy w przypadku lotu code share zawsze brak jest możliwość zmiany klasy podróży z wykorzystaniem punktów M&M ?
Mam lot pod numerem LH z informacją, że obsługiwany jest przez UA i dostałem odpowiedź, że w takim przypadku, z uwagi na code share, nie ma możliwości zmiany (podwyższenia) klasy podróży.
W regulaminie M&M jest sucha informacja: "Oferta nie dotyczy lotów obsługiwanych przed różnych przewoźników pod tym samym kodem (code-share)."
http://www.miles-and-more.com/online/po ... 340&size=2
Czy nie ma wyjścia z tej sytuacji...
Dziękuję z góry za Wasze uwagi.
Jeżeli temat był już poruszany na forum, to z góry dziękuję za link (ja szukałem, ale nie znalazłem konkretnej odpowiedzi).
Pozdrawiam
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#287 PostWysłany: 24 Kwi 2013 18:53 

niebieski
marcinboro napisał(a):
Czy w przypadku lotu code share zawsze brak jest możliwość zmiany klasy podróży z wykorzystaniem punktów M&M ?
Mam lot pod numerem LH z informacją, że obsługiwany jest przez UA i dostałem odpowiedź, że w takim przypadku, z uwagi na code share, nie ma możliwości zmiany (podwyższenia) klasy podróży.

Szczerze to nigdy nie podwyższałem klasy podróży za pomocą mil ... ale właśnie próbuję i jest to możliwe.
Mam bliet LH, a lot wykonywany przez LO i bez problemu mogę zrobić upgrade do biznesu.
 Profil Relacje PM off  

#288 PostWysłany: 24 Kwi 2013 19:27 

Czy ktoś z Wa korzystał z tej ostatniej promocji mbanku "World MasterCard® Miles & More lub MasterCard Miles&More Premium + czytnik Kindle 5". Kindle mają być rozsyłane dopiero w maju ale mam pytanie o 3000 mil na start czy ktoś to już otrzymał ?
 Profil Relacje PM off  

#289 PostWysłany: 24 Kwi 2013 23:45 

Siemion napisał(a):
marcinboro napisał(a):

Szczerze to nigdy nie podwyższałem klasy podróży za pomocą mil ... ale właśnie próbuję i jest to możliwe.
Mam bliet LH, a lot wykonywany przez LO i bez problemu mogę zrobić upgrade do biznesu.

A czy byłbyś tak uprzejmy i zdradził sposób, w jaki zmieniasz klasę podróży ?
Ja zapytałem o o to biuro, które organizowało bilet, a odpowiedź odmowna przyszła z BOK-u M&M prowadzonego przez LOT...

Pozdrawiam
Marcin
 Profil Relacje PM off  

#290 PostWysłany: 25 Kwi 2013 00:15 
Awatar użytkownika

niebieski
kibek napisał(a):
Czy ktoś z Wa korzystał z tej ostatniej promocji mbanku "World MasterCard® Miles & More lub MasterCard Miles&More Premium + czytnik Kindle 5". Kindle mają być rozsyłane dopiero w maju ale mam pytanie o 3000 mil na start czy ktoś to już otrzymał ?

tak, przy czym pamiętaj że mile dostajesz po spełnieniu warunków promocji na start (jakaś bodajze jedna płatnośc z tego co pamietam). Jeśli wykonałeś ją w kwietniu to mile przyjdą dopiero w maju.
 Profil Relacje PM off  

#291 PostWysłany: 25 Kwi 2013 06:49 

niebieski
marcinboro napisał(a):
A czy byłbyś tak uprzejmy i zdradził sposób, w jaki zmieniasz klasę podróży ?
Ja zapytałem o o to biuro, które organizowało bilet, a odpowiedź odmowna przyszła z BOK-u M&M prowadzonego przez LOT...

Są dwie możliwości - przez stronę Lufthansy lub programu Miles & More.

Przez stronę M&M możliwe jest tylko podwyższenie natomiast przez stronę LH mam także możliwość zmiany daty wylotu
... oczywiście jeżeli klasa podróży na to pozwala.
W obydwu przypadkach jest także przycisk anulowania podróży także uważaj przy klikaniu :)

Wchodzisz na rezerwację (www. M&M lub LH) i na samym dole masz przycisk "Podwyższenie klasy podróży" / "upgrade".
Klikasz i wyświetla się koszt w milach / ilość eVoucher'ów.

Przy czym podwyższenie możliwe jest w zależności od dostępności (na przykładzie moich obecnych rezerwacji z tego co widzę), tzn. mam także lot OS wykonywany przez LO i w tym przypadku nie mogę podwyższyć klasy podróży.
 Profil Relacje PM off  

#292 PostWysłany: 26 Kwi 2013 01:07 

Zakupiłem bilety przez expedię na loty do Limy TAMem a obsługiwane częściowo przez LAN (oneworld), czy za loty przeleciane LANem dostanę punkty M&M?
Wątpie w to bo oni straszny bałagan mają. naszych lotów LANem nawet nie mieli w systemie (zarówno w TAM jak i LAN) ale bilety dali i podróż odbyliśmy. Miał ktoś takie doświadczenia?
 Profil Relacje PM off  

#293 PostWysłany: 26 Kwi 2013 01:17 

niebieski
raczej nie, ale może ktoś bardziej doświadczony ma pewniejsze informacje...
 Profil Relacje PM off  

#294 PostWysłany: 04 Maj 2013 04:13 

Jako że dużo nie latam tradycyjnymi przewoźnikami mam pytanie ile kosztują dopłaty do lotów za punkty?
Pytam bo mogę zmienić kartę kredytową to 3k punktów by wpadło do 15 może jakoś bym na recenzjach dozbierał...
Np. do lotów za 15tysięcy punktów z frankfurtu do Liberville, Muscatu, Addis Abeba, albo Warszawa - Amsterdam ?
Z góry dziękóweczka za odpowiedź
 Profil Relacje PM off  

#295 PostWysłany: 04 Maj 2013 07:13 

platynowy
Kozi napisał(a):
mam pytanie ile kosztują dopłaty do lotów za punkty?

Chyba się rozczarujesz... np. bogota-w-biznesie-za-40000-mil-czerwiec,34,28857#p239324

Po Europie dopłaty od 300zł do nawet 1000zł.

#296 PostWysłany: 08 Maj 2013 14:39 

pizzabhoy napisał(a):
Niedawno zamówiłem kartę kredytową z mBanku MasterCard Miles & More. Sama karta przyszła, wykonałem nią kilkanaście transakcji i wszystko było w porządku. W mailu dostałem informację, że PIN do konta M&M dostanę z samą kartą M&M ale użyłem opcji przypomnij PIN i udało mi się zalogować się na konto - jednak na nim mam tylko 500pkt za zapisanie się do newslettera - brak mil za ww. transakcje (1 mila = wydane 5zł) oraz powitalnych 3000. Dlaczego?

Pozdrawiam

Niestety ale problem występuje nadal. Samą kartę kredytową otrzymałem jakoś 29.03.2013r. Dnia 31.03 wykonałem pierwszą operację po czym używałem jej już z kilkadziesiąt razy. Dzisiaj mamy 08.05, a ani mil powitalnych ani za ww. operacje nie otrzymałem. Nie wiem, może to wina tego, że zamiast logować się na konto z PINem, który miał mi być dostarczony za kilka dni przypomniałem go sobie wcześniej i coś się pochrzaniło? Dzwonić/pisać do mBanku czy wina raczej leży do stronie miles-and-more?

Pozdrawiam
 Profil Relacje PM off  

#297 PostWysłany: 08 Maj 2013 14:48 

platynowy
pizzabhoy napisał(a):
Samą kartę kredytową otrzymałem jakoś 29.03.2013r. Dnia 31.03 wykonałem pierwszą operację

...która się pewnie rozliczyła dopiero w kwietniu. Mile otrzymasz do końca tego tygodnia.

#298 PostWysłany: 08 Maj 2013 17:31 
Awatar użytkownika

Loty: 494
Kilometry: 1 102 778
Zbanowany
U mnie z mBanku koło 10go spływają, na welcome bonus też czekałem ale spokojnie, wpadnie :)

#299 PostWysłany: 08 Maj 2013 21:19 

Loty: 31
Kilometry: 89 760
niebieski
Czy ktoś obeznany w aktualnych regulacjach dotyczących korzystania z saloników na Okęciu może mi powiedzieć, czy "zwykła" CC CITI-Gold upoważnia do wejścia?
 Profil Relacje PM off  

#300 PostWysłany: 08 Maj 2013 21:44 

niebieski
nie upoważnia...
tylko karta korzyści&przywileje od konta citi gold albo ta najbardziej prestiżowa czarna karta kredytowa (Citibank Word Elite MasterCard Ultime)...
 Profil Relacje PM off  

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 9192 posty(ów) ]  Idź do strony Poprzednia  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 460  Następna

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: iwcok oraz 1 gość