Akceptuję i chcę ukryć komunikat Fly4free.pl korzysta z technologii, takich jak pliki cookies, do zbierania i przetwarzania danych osobowych w celu automatycznego personalizowania treści i reklam oraz analizowania ruchu na stronie. Technologię tę wykorzystują również nasi partnerzy. Szczegółowe informacje dotyczące plików cookies oraz zasad przetwarzania danych osobowych znajdują się w Polityce prywatności. Zapoznaj się z tymi informacjami przed korzystaniem z Fly4free.pl. Jeżeli nie wyrażasz zgody, aby pliki cookies były zapisywane na Twoim komputerze, powinieneś zmienić ustawienia swojej przeglądarki internetowej.

Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 
Autor Wiadomość
 Temat postu: Alkohol Etihad
#1 PostWysłany: 12 Kwi 2013 03:38 

Witam forumowiczów. Wybieram się razem z kilkoma znajomymi do Bangkoku linią Etihad. Chciałem się zapytać jak wygląda temat picia alkoholu na pokładzie, z tego co udało mi się wyczytać alkohol jest darmowy, jeśli tak to jaki? (piwo, wino, wódka, może jakaś whisky). Czy są jakieś ograniczenia czy jak mam ochotę to wołam przemiła stewardesę i ona mi podaje co chce i kiedy chcę? i Czy jest jakaś różnica jeśli lot Berlin Anu Dhabi obsługuje Air Berlin a Abu Dhabi Bangkok już Etihad?

Zaznaczam, że nie mam problemu z alkoholem, nie zamierzam się po nim awanturować ani pić w dużych ilościach:)
 Profil Relacje PM off  

Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍 Kolumbia w dobrej cenie 😎 Loty do Cali i Medellin od 2387 PLN 😍
Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊 Apulia na przedłużony weekend za 789 PLN 🇮🇹☀️ Loty do Bari + ⭐⭐⭐⭐ hotel z widokiem na morze 🌊
 Temat postu: Re: Alkohol Etihad
#2 PostWysłany: 12 Kwi 2013 08:42 
Awatar użytkownika

Zbanowany
srebrny
rafiki21 napisał(a):
... z tego co udało mi się wyczytać alkohol jest darmowy, jeśli tak to jaki? ...

etanol. nikt Cie metanolem truć nie będzie. a jeśli tak to napisz nam o tym po podroży ;)

#3 PostWysłany: 12 Kwi 2013 10:06 

Mówisz co chcesz, dostajesz to co mają (wybór zależy od klasy podróży).
Arabskie linie się raczej nie narzucają z alkoholem, raczej się nie trafi że ktoś przyjdzie i sam zaproponuje(*), podróżni też są powściągliwi nie widziałem(ale może to przypadek a z Polski nigdy nie leciałem;) w Y w Emirates by ktoś pił więcej niż wino do obiadu albo puszka piwa przed snem. Co pewnie nie znaczy, że by odmówiono (do pewnego momentu;)
Na rejsach do niektórych krajów z ostrzejszymi przepisami nie ma alkoholu.

(*) ok były przypadki, ze ktoś dostawał propozycję 'czegoś' dostępnego w wyższej klasie jeśli miał status gold.
 Profil Relacje PM off  

#4 PostWysłany: 12 Kwi 2013 22:26 

Loty: 87
Kilometry: 262 014
Lecialem na trasie Europa - BKK, Alkohol bez ograniczen w ramach tego co dostepne w danej klasie (wybor dosc szeroki). Jednak na jednym z odcinkow jednemu typowi, ktory bez przerwy wolal o wiecej w koncu odmowili. Bardzo dyskretnie - zauwazylem tylko dlatego ze siedzial przede mna. Jednak mam wrazenie ze mniej chetnie podaja alk niz np w BA gdzie ludzie pija az braknie (wedlug CC).

Wyświetl posty z poprzednich:  Sortuj według  
Napisz nowy temat Odpowiedz  [ 4 posty(ów) ] 

Wszystkie czasy w strefie UTC + 1 godzina (czas letni)

Kto jest na forum

Użytkownicy przeglądający to forum: Brak zarejestrowanych użytkowników oraz 7 gości